Voxra/bupropioni, viihdearvoa?

Kokemuksia kaivataan, itselle ihan vieras roipe. :open_mouth:

en usko että viihdekäyttö arvoa on… isommilla annoksilla saattaa pientä vireystilan nousua huomata, mutta kait siinä alkaa jo haittavaikutuksia ilmenemään… eli lääkkeenä voi olla ihan hyvä mihin vaivaan nyt tarkoitettukkaan… mutta en menisi kyllä viihteilyä kenellekkään suosittelemaan kyseisellä lääkkeellä… tupakan polton voi tolla kait lopettaa ja masenukseen ihan hyvä…

Joo ja kuullu et ei kantsi esim. Tramalin kanssa rouskia…voi tulla tosiaan niitä haittavaikutuksia silloin ainakin. Joltain kuulin et olis tosiaan ihan kohtalaisen hyvätkin mielialan nousut saanu…tiedä sitten? Kaikkee kai pitää elämässä kerran kokeilla, niin kokeillaan nyt sit tämäkin rohto…sithän sen tietää mitä se on…

Ainakin wikipedian mukaan bupropionista voi saada epileptisiä kohtauksia jos sitä ottaa ylisuuria annoksia.

Vai niin. Mä en kyllä olisi aivan samaa mieltä, mutta ehkäpä ne kokeilut suakin jossain vaiheessa opettavat, että ihan kaikkeen mahdolliseen ei kannata ryhtyä.

Jep, tuskinpa bupropionista mitään viihdettä saa, mielipidelääkkeenä ehkä toimii, niille, joille toimii, ja yliannostelu saattaa todellakin olla vaarallista, eikä tippaakaan viihdyttävää. Muutenkin mun mielestä on aika aneemista yrittää väkisin kiskoa joitain oloja kaikista mahdollisista lääkkeistä ja toki seurauksista piittaamatta.

Kysymykseni oli vähän huonosti muotoiltu ja yksi puoli kokonaan jätetty kokonaan kertomatta. Lääkkeellä haetaan vireystilan nousua ihan ilman väärinkäyttöä. Tästä lähti sitten ajatus kysyä lääkkeestä onko muuta käyttöarvoa. Ja tuohon kokeiluun vielä, että jos lääke toimii mulla niin miksikäs en niitä silloin söisi.

^ Joo, jos se sinulla mielipidelääkkeenä toimii, niin anna palaa vain :slight_smile: . Nuo viihdearvokysymykset milloin mistäkin lääkkeestä vain ovat aika käsittämättömiä mielestäni, siis jos tosiaan puhutaan joistain mielipidelääkkeistä, neurolepteistä tai vaikkapa ihan tavallisista tulehduskipulääkkeistä, ja tuosta otsikoinnista ainakin minä sain sellaisen kuvan, että viihteeseen olisit sitä vetelemässä, etkä lääkkeeksi.

Koska tää Voxra alkaa potkii? Aluks pari viikkoo vedin 150mg ja eilen se nostettiin 300mg, koska ei tuntunu missään.
Kertokaa lääkkeestä kokemuksia, ketkä käytätte tai tiedätte?

Tuota kun imaisee nokkaan, niin saa samanlaiset olot kuin paskasta piristä. Tosin voxra hieman polttaa nenässä, mutta ei niin paljon, etteikö sitä kestäisi. Tableteissa on sitruunahappoa, ilmeisesti juuri väärinkäyttöä hankaloittamaan. Jenkkilässä kuulemma tuota kiskotaan innokkaasti ainakin vankiloissa.

Voxrassa on tosiaan tuo kouristusriski, joka kasvaa suoraan suhteessa annokseen. Nenän kautta aine pääsee suoraan verenkiertoon, jolloin riski on vielä suurempi. Tietysti riskiä voi pienentää nauttimalla samalla bentson tai kaksi.

Oma käyttökokemus lääkkeestä on, että sillä ei ole minkäänlaista viihteellistä äyttöarvoa. Voi auttaa tietyntyyppisten mielenterveyteen liittyvien oireiden hoidossa, johon muista lääketyypeistä ei ole ollut apua.

Sana “masennuslääke” saa nistin heti ajattelemaan että kyseessä on täysin turha aine, ja moisen nokittaminen kuulostaa silloin korvaan lähinnä säälittävältä. Näin ajattelin itsekin. Nyt kun olen muutamien viime viikkojen aikana imaissut tuota silloin tällöin nenään olen tullut toisiin aatoksiin. Tuota kun alkaa kiskomaan huolettomasti, niin ei ole riippuvuus kaukana. Kannattaa lukea tapauskertomus miehestä, joka sairaalassakin nokitti 15 (!!!) bupropionitablettia, ja kertoi saavansa siitä kokaiinin vaikutuksia muistuttavan olotilan.

Selvyyden vuoksi on todettava, että bupropioni vaikuttaa täysin eri tavalla muut käytössä olevat masennuslääkkeet. Bupropioni kuuluu fentyylietyyliamiinihin, ja on rakenteeltaan lähinnä katinonia (khat -kasvin tärkein psykoaktiivinen ainesosa). Sen vaikutus perustuu siihen, että se estää hermoimpulssin välityksen johdosta synapsiin vapautuneen dopamiinin takaisinoton presynaptiseen hermopäätteeseen. Näin synapsiin jää enemmän dopamiinia, ja tämä dopamiini on sen hyvän olon takana, jotka jotkut tuosta aineesta saavat. Kokaiinihan toimii samalla tavalla, joskin bupropioni on paljon, paljon heikompaa tavaraa. Sivuhuomiona mainittakoon, että bupropioni sitoutuu myös ns. nikotiinireseptoriin, joten suurilla annoksilla epämiellyttäviä antikolinergisiä sivuvaikutuksia voi ilmaantua.

Terapeuttisessa käytössä bupropioni on depottabletissa, josta se hiljalleen vapautuu elimistöön. Lisäksi se hajoaa lukuisiksi eri metaboliiteiksi, kun se nautitaan suun kautta. Intranasaalisesti tavara pääsee suoraan verenkiertoon, ohittaen maksan, mikä johtaa myös sen suurempiin pitoisuuksiin verenkierrossa.

Tänäänkin tuli imettyä tuota nokkaan. Vei väsymyksen pois ja laittoi päivän käyntiin. Tavallaan tunnen itseni säälittäväksi, kun harrastan tällaista hommaa, olisihan niitä “oikeitakin” huumeita tarjolla. Mutta miksi vaivautua, jos tämäkin kerran toimii?

joo-o

kylhän tää aamun päräyttää mukavasti käyntii ku ottaa jonku 300-600mg murskattuna. stimulaatio ehkä efedriinin tasoo. jokainenhan kokee aineet erilailla.

En tiedä sanonko mitään uutta, en jaksanut kuin silmäillä edelliset viestit.

Olen joskus yrittänyt kaikkeni saada bupropionista viihdettä epäonnistuen. Olen vetänyt suuria annoksia suun kautta ja olen vetänyt nokkaan. Nokkaan vetäessä tuntui hetkellisesti ihan hetken sellainen hyvä olo, mutta saan kahvistakin samanlaisen olon. Tuon avulla voi kyllä valvoa helpommin yön, mutta vaikka se vaikuttaa samoihin reseptoreihin kuin metyylifenidaatti, niin sen vaikutus on n. 50 kertaa pienempi. Sen lisäksi, sillä saa itseltään hengen pois helposti ja vielä helpommin kouristuskohtauksia.

Mulle on määrätty sitä Tramalin kanssa, mutta en silti uskalla ottaa ees terapeuttisia annoksia, jos vedän Tramalia yliannostuksen. Eli lääke alentaa kouristusalttiutta huomattavasti ja siksi se on alunperin vedetty markkinoilta. Markkinoille se tuli takaisin pienempinä annoksi - ennen perusannos oli 600 mg, kun nyt se maksimi lienee 300 mg.

Edit. drugs-forum.com/forum/showthread.php?t=3524 Tuossa viestiketjussa asiaa käsitellään aika laajasti.

poistettu

^ ikävä kuulla :frowning: onhan tuo erilainen varmasti i.v ja noi kaikki tööttäs nii aika suuri määrä, ja valmiiks väkivalaisille ei pitäis määrätä ollenkaan. mulla lääkekäytössä, nii tää selittää aamulla ku kone lähtee käyntiin tunteen.

Hups. Sori, Spinaali, nyt vasta huomasin tuon pyyntösi. Poistin varan vuoksi tuon omankin sepustukseni, kun se lähinnä käsitteli tuota sinun juttuasi :slight_smile: .

Voisitko Winston poistaa tuon mun tekstin, en halua enää pitää sitä julkisena.

Mä sain joskus Voxran mielipidelääkkeeksi, ja allekirjoitan todellakin nuo raivokohtaukset! Söin sitä vaan vajaat kaks viikkoo, mut sinä aikana ehin melkein tuhota harvat ihmissuhteeni, kun raivosin IHAN tyhjästä puhelimessa kavereille ja äidille, ja naamatustenkin joillekin. En ikinä käyttäydy aggressiivisesti missään aineissa, joten tää järkytti mua itseenikin tosi paljon. Sain oikeesti pelätä itseäni, etten olis alkanu heittelemään kissoja seinille tai jotain vielä pahempaa. Aivot oli niin kireellä aamusta iltaan että hyvä ettei sattunu mitään pahempaa. Kaikki maholliset mielipidelääkkeet melkein on kokeiltu, mut tää Voxra oli todellakin pelottavin tapaus kaikista. En tosiaan suosittele kellekään edes lääkkeeksi, saati sitten isona annoksena päihtymistarkotukseen.

boostaako voxra buprea? tai onko kellään samanlaisia kokemuksia vai kuvittelenko vain,