Nämä ehdot koskevat keskustelualueen käyttöä osoitteessa https://keskustelu.paihdelinkki.fi. Rekisteröityessäsi keskustelufoorumille hyväksyt keskustelualueen ehdot.

Oikeutesi käyttää keskustelualuetta

A-klinikkasäätiö antaa sinulle oikeuden käyttää keskustelualuetta näiden ehtojen mukaisesti. Kaikkien täytyy hyväksyä nämä ehdot käyttääkseen keskustelualuetta.

Ehdot foorumin käyttämiselle

Oikeutesi käyttää foorumia edellyttää seuraavien ehtojen täyttymistä:

 1. Et saa käyttää foorumia, jos olet saanut porttikiellon.

 2. Foorumin käyttö on hyväksyttyä vain kohtien Hyväksyttävä käyttö ja Sisältöstandardit mukaisesti.

Hyväksyttävä käyttö

 1. Sinun ei tule rikkoa lakia käyttäessäsi keskustelualuetta.

 2. Sinun ei tule käyttää tai yrittää käyttää toisen henkilön tiliä keskustelualueella ilman hänen nimenomaista lupaansa.

 3. Sinun ei tule ostaa, myydä tai muutoin vaihtaa keskustelualueen käyttäjätunnuksia tai muita yksilöllisiä tunnuksia.

 4. Sinun ei tule lähettää mainoksia, ketjukirjeitä tai muita markkinointiviestejä keskustelualueen kautta tai käyttää keskustelualuetta osoitteiden tai muiden henkilötietojen keräämiseen kaupallisia postituslistoja tai tietokantoja varten.

 5. Sinun ei tule automatisoida pääsyä keskustelualueeseen tai valvoa keskustelualuetta hakurobotilla, selaimen lisäosalla tai laajennuksella tai muulla tietokoneohjelmalla, joka ei ole verkkoselain. Voit indeksoida keskustelualuetta sen indeksoimiseksi julkisesti saatavilla olevaan hakukoneeseen, jos ylläpidät sellaista.

 6. Sinun ei tule käyttää keskustelualuetta lähettääksesi sähköpostia jakelulistoille, uutisryhmiin tai ryhmäsähköposteihin.

 7. Sinun ei tule virheellisesti antaa vaikutelmaa, että olet sidoksissa Päihdelinkkiin tai A-klinikkasäätiöön.

 8. Sinun ei tule hyperlinkittää kuviin tai muuhun ei-hypertekstisisältöön keskustelualueella muilla verkkosivuilla.

 9. Sinun ei tule poistaa omistajuutta osoittavia merkkejä aineistoista, joita lataat keskustelualueelta (muista lähdemerkinnät!).

 10. Sinun ei tule näyttää mitään keskustelualueen osaa muilla verkkosivustoilla iframe-kehyksissä.

 11. Sinun ei tule poistaa käytöstä, välttää tai kiertää turvallisuus- tai pääsyrajoituksia keskustelualueella.

 12. Sinun ei tule rasittaa keskustelualuetta kohtuuttomalla määrällä pyyntöjä tai pyynnöillä, joiden tarkoitus on tuottaa kohtuuton kuormitus keskustelualueen taustalla oleville tietojärjestelmille.

 13. Sinun ei tule matkia muita keskustelualueen kautta.

 14. Sinun ei tule kannustaa tai auttaa ketään näiden ehtojen rikkomisessa.

Sisältöstandardit

 1. Sinun ei tule lähettää keskustelualueelle sisältöä, joka on laitonta, loukkaavaa tai muutoin haitallista muille. Tähän sisältyy sisältö, joka on häiritsevää, sopimatonta tai loukkaavaa.

 2. Sinun ei tule lähettää keskustelualueelle sisältöä, joka rikkoo lakia, loukkaa jonkun immateriaalioikeuksia, loukkaa jonkun yksityisyyttä tai rikkoo sopimuksia, joita sinulla on muiden kanssa.

 3. Sinun ei tule lähettää keskustelualueelle sisältöä, joka sisältää haitallista tietokonekoodia, kuten tietokoneviruksia tai vakoiluohjelmia.

 4. Sinun ei tule lähettää keskustelualueelle sisältöä ainoastaan paikkamerkiksi, tietyn osoitteen, käyttäjätunnuksen tai muun yksilöllisen tunnisteen pitämiseksi.

 5. Sinun ei tule käyttää keskustelualuetta sellaisten tietojen paljastamiseen, joita sinulla ei ole oikeus paljastaa, kuten muiden luottamukselliset tai henkilökohtaiset tiedot.

Ylläpito pidättää oikeuden muuttaa, muokata ja poistaa sisältöä keskustelualueella mistä tahansa syystä. Jos uskot jonkun lähettäneen sisältöä keskustelualueelle näiden ehtojen vastaisesti, ota meihin yhteyttä välittömästi paihdelinkki@a-klinikka.fi.

Tilisi

Käyttääksesi keskustelualuetta, sinun täytyy luoda tili ja kirjautua sisälle.

Voit pyytää tilisi poistamista lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen paihdelinkki@a-klinikka.fi.

Hyväksyt olevasi vastuussa kaikista tiliäsi käyttämällä tehdyistä toimista, riippumatta siitä, ovatko ne valtuuttamiasi, kunnes joko pyydät tilisi sulkemista tai ilmoitat ylläpidolle, että tiliisi on murtauduttu. Hyväksyt ilmoittavasi ylläpidolle välittömästi, jos epäilet, että tiliisi on murtauduttu. Hyväksyt valitsevasi turvallisen salasanan tilillesi ja pitäväsi sen salassa.

Ylläpito voi rajoittaa, hyllyttää tai sulkea tilisi keskustelualueella tekijänoikeuksiin liittyvien poistopyyntöjen käsittelyä koskevien käytäntöjensä mukaisesti tai jos A-klinikkasäätiö uskoo kohtuudella, että olet rikkonut jotakin näiden ehtojen säännöistä.

Sisältösi

Mikään näissä ehdoissa ei anna A-klinikkasäätiölle omistusoikeuksia immateriaalioikeuksiin, joita jaat keskustelualueella, kuten tilitietosi, viestit tai muu keskustelualueelle lähettämäsi sisältö. Mikään näissä ehdoissa ei myöskään anna sinulle omistusoikeuksia A-klinikkasäätiön immateriaalioikeuksiin.

Sinä olet yksinomaisesti vastuussa keskustelualueelle lähettämästäsi sisällöstä. Hyväksyt, että et anna valheellisesti ymmärtää, että keskustelualueelle lähettämäsi sisältö on A-klinikkasäätiön/Päihdelinkin sponsoroimaa tai hyväksymää. Nämä ehdot eivät velvoita ylläpitoa säilyttämään, ylläpitämään tai antamaan kopioita lähettämästäsi sisällöstä, ja muuttamaan sitä näiden ehtojen mukaisesti.

Keskustelualueelle lähettämäsi sisältö kuuluu sinulle, ja sinä päätät mitä oikeuksia haluat antaa muille sen osalta. Vähimmillään annat kuitenkin sivustolle luvan tarjota tuottamaasi sisältöä muille keskustelualueen käyttäjille luettavaksi. Tämä lupa sallii myös Päihdelinkin/A-klinikkasäätiön kopioivan, julkaisevan ja analysoivan keskustelualueelle lähettämääsi sisältöä.

Kun lähettämäsi sisältö poistetaan keskustelualueelta joko sinun tai ylläpidon toimesta, lupa käyttää tuottamaasi sisältöä päättyy, kun viimeinen kopio katoaa Päihdelinkin varmuuskopioista, välimuisteista ja muista järjestelmistä. Muut lisenssit tai luvat, joita sovellat lähettämääsi sisältöön, voivat jatkua sisältösi poistamisen jälkeen. Nämä lisenssit voivat antaa muille tai Päihdelinkille itselleen oikeuden jakaa sisältöäsi jälleen keskustelualueen kautta.

Muut, jotka vastaanottavat keskustelualueelle lähettämääsi sisältöä, saattavat rikkoa ehtoja, joiden mukaisesti lisensoit sisältösi. Hyväksyt, että ylläpito ei ole vastuussa sinulle näistä rikkomuksista tai niiden seurauksista.

Vastuusi

Hyväksyt suojaavasi A-klinikkasäätiötä muiden oikeudellisilta vaateilta, jotka liittyvät näiden ehtojen rikkomiseen tai muiden näiden ehtojen rikkomuksiin, jotka on tehty käyttämällä tiliäsi. Sekä sinä että ylläpito hyväksytte ilmoittavanne toiselle osapuolelle mahdollisimman pian oikeudellisista vaateista, joissa saatat joutua suojaamaan A-klinikkasäätiötä. Jos A-klinikkasäätiö ei ilmoita sinulle ajoissa oikeudellisesta vaateesta, sinun ei tarvitse suojata A-klinikkasäätiötä vahingoilta, joita vastaan olisit voinut puolustautua, jos ilmoitus olisi annettu ajoissa. Hyväksyt antavasi A-klinikkasäätiön hallita niiden oikeudellisten vaateiden tutkintaa, puolustusta tai selvitystä, joissa sinun täytyisi suojata A-klinikkasäätiötä, ja tekeväsi yhteistyötä näissä toimissa.

Vastuunrajoituslausekkeet

Hyväksyt kaiken riskin keskustelualueen sekä keskustelualueen sisällön käytöstä. Lain sallimassa määrin ylläpito ja sen jäsenet tarjoavat keskustelualueen sellaisenaan ilman minkäänlaisia takuita.

Keskustelualue saattaa hyperlinkittää ja integroida muiden ylläpitämiä keskustelualueita ja palveluita. Ylläpito ei anna takuita muiden ylläpitämistä palveluista tai niiden tarjoamasta sisällöstä. Muiden ylläpitämien palveluiden käyttöä voi koskea muut sinun ja palvelua ylläpitävän tahon väliset ehdot.

Vastuun rajoitukset

Ylläpito tai sen jäsenet eivät ole vastuussa sinulle sopimusrikkomuksesta aiheutuvista vahingoista, joita niiden henkilökunta ei olisi voinut kohtuudella ennakoida, kun hyväksyit nämä ehdot.

Palaute

Ylläpito ottaa mielellään vastaan keskustelualuetta koskevaa palautettasi ja ehdotuksiasi. Palautteet voi lähettää palautelomakkeen kautta tai sähköpostitse.

Hyväksyt, että ylläpito voi vapaasti toimia antamasi palautteen ja ehdotusten perusteella, eikä ylläpidon tarvitse ilmoittaa sinulle palautteesi käyttämisestä, saada lupaasi sen käyttämiseen tai maksaa sinulle. Hyväksyt, ettet lähetä palautetta tai ehdotuksia, joiden uskot olevan luottamuksellisia tai yksinoikeudellisia sinulle tai muille.

Päättäminen

Sinä tai ylläpito voitte päättää näissä ehdoissa kuvatun yhteistoiminnan milloin tahansa. Kun rekisteröitymisesi on poistettu keskustelufoorumilta, myös oikeutesi kirjoittaa foorumille päättyy.

Seuraavat ehdot jäävät voimaan sopimuksen päättymisen jälkeen: Sisältösi, Palaute, Vastuusi, Vastuunrajoituslausekkeet, Vastuun rajoitukset ja Yleiset ehdot.

Riidat

Laki on sovellettavissa näihin ehtoihin tai keskustelualueen käyttöösi liittyvissä riidoissa.

Yleiset ehdot

Näiden käyttöehtojen mukaisten oikeuksien käyttäminen tai vapauttaminen vastuusta tämän käyttöehdon rikkomuksesta, ei vapauta vastuusta muista näiden käyttöehtojen rikkomuksista.

Nämä käyttöehdot sisältävät kaikki ehdot sinun ja A-klinikkasäätiön välillä keskustelualueen käyttöön liittyen. Nämä ehdot korvaavat täysin muut kirjalliset tai kirjoittamattomat sopimukset keskustelualueen käyttösi osalta.

Yhteydenotto

Voit tehdä ilmoituksen A-klinikkasäätiölle näiden ehtojen mukaisesti ja lähettää kysymyksiä osoitteeseen paihdelinkki@a-klinikka.fi.

Ylläpito voi tehdä sinulle näiden ehtojen mukaisen ilmoituksen käyttämällä sähköpostiosoitetta, jonka annat tiliäsi varten keskustelualueella, tai julkaisemalla viestin keskustelualueen aloitussivulla tai tilisivullasi.

Muutokset

Ylläpito päivitti näitä ehtoja viimeksi 8.12.2023 ja voi päivittää näitä ehtoja uudelleen. Ylläpito julkaisee kaikki päivitykset tässä dokumentissa. Merkittäviä muutoksia sisältävien päivitysten tapauksessa ylläpito hyväksyy lähettävänsä sinulle sähköpostiviestin, jos olet luonut tilin ja antanut kelvollisen sähköpostiosoitteen. Ylläpito voi myös julkaista erikoisviestejä tai ilmoituksia sisältäviä päivityksiä keskustelualueella.

Kun saat ilmoituksen näiden ehtojen päivityksestä, jatkamalla keskustelufoorumin käyttöä hyväksyt ehdot.