Viestiketju, kuinka vähentäjästä tuli lopettaja.

Työpaikkakiusaamisesta aiheutunut lisääntynyt alkoholinkäyttö, joka on jäänyt päälle. Kierrettä on vaikea katkaista, kun vain humalassa olo on siedettävä.

Työttömyys, masentunut olotila ja jatkuvat lupaukset “huomenna sitten”. Yritetään nyt sitten vähentää, pienin askelin kohti selvempiä päiviä.

Tänään en ole maistellut alkoholipitoisia juomia.

Burana 600 mg menee kohta toinen päänsärkyyn.

Moi!

Tuttu tunne - ei niinkään työpaikkakiusaaminen, mutta se vähentämisen tai lopettamisen vaikeus - ja päälle jäänyt vain humalassa siedettävä olo.

Omalla kohdalla oman lapsen kuolema keväällä aiheutti ihan samanlaisen kierteen. Viina maistui hyvinkin - ensiksi viikonloppuisin ja sitten pitenevissä putkissa kesän mittaan. Rimpuilua ja muutaman viikon raittiutta aina väliin, mutta sieltä se alkoholi luikerteli kuienkin aina mukaan arkeen ja joka kerta putki vei yhä syvemmälle - jopa työmatkalla ulkomailla sairaalaan asti koheltaessani kännissä.

Ennen joulua oli viimeinen muutaman päivän putki, jonka aikana olin henkisesti jo niin loppu ja pohjalla, että siitäpä ei ollut oikein vaihtoehtoa kuin laittaa stoppi touhulle. Lääkäriltä lääkkeet tueksi touhuun ja nyt muutaman viikon jälkeen alkaa olokin pikku hiljaa piristymään… Onneksi ei ole alkoholia tehnyt mieli edes vaan on hyvä olla, kun nukkuu paremmin ja jaksaa pikku hiljaa tehdä muutakin kuin maata sohvalla ja miettiä seuraavaa ryyppyä.

Tiedän todella omakohtaisesta kokemuksestani, että ei viina niitä ajatuksia positiivisemmaksi tuo, vaan päinvastoin, ainakin omalla kohdalla tuo tosi synkän ajatusten kehän, josta ei oikein osaa päästää irti kännissä.

Tsemppiä vähentämiseen! Kyllä se olo siitä tokenee!

Kiitos vertaistuesta ja lämmin osanottoni. Lohdullista ja upeaa että olet saanut katkaistua suurkulutuksen.

Päivä kääntyy iltaan. Juomaa on mistä juoda, mutta käsi ei hakeudu kaapille. Olo on liian heiveröinen ja outo.

Päivä selvänä. Olin varautunut juomaan tasoittaakseni lopettamista. Jokin aika tässä ihmetellään ja otetaan vastaan tuttuakin tutummat vieroitusoireet maltillisesti. Vähitellen korjataan rikki mennyt mieli ja arki.

Tsemppiä molemmille! Ja Tervetuloa kirjoittamaan tänne.

Kiitos tervetulotoivotuksesta! Mieli on maassa, mutta tiedostan, että alkoholiteemaa on jaksettava käsitellä sen verran mitä jaksaa aihetta vatvoa.

Lisäisin otsikkoon myös raittiuden ylläpitämisen vaikeus. Useita pitkiä “nenän valkaisu” - jaksoja takana, joista kuitenkin (vaihtelevien syiden laukaisemana) joka kerta luovuttu. Yleensä siihen liittyy kova stressi. - Sitä pitäisi tietysti oppia hallitsemaan terveillä tavoilla.

Niin.

Lopettaminen kylläkin helpottuu kun tekee tätä hommaa usein ja tietää pystyvänsä. Lopettaminen oli suhteellisen helppoa eilen, ihmettelen pahempien vieroitusoireiden puuttumista. Käyttö oli kuitenkin päivittäistä, riippuvaista, useita kuukausia, mutta elimistöni ilmeisesti sietää juovaa elämäntyyliä hyvin. Join mietoja, pääasiassa olutta n. 2 x 0,33 l - 10 x 0.5 l päivässä ja söin joka päivä, myös liikuin jonkin verran juomisesta huolimatta.

Olen juonut joka päivä rahaa, säästöjäni hukkaan, 2 - 30 €.

Jokin päivä ajatus kypsyy ja juomisen aloitus ei enää ole tarpeellista.

Moi ja tervetuloa kirjoittelemaan Lempeä kettu. Jostain se on aloitettava ja hyvä alku että kirjotat ylös ajatuksiasi. Tuo rahan meno on joskus itseänikin hirvittänyt, mutta vielä enemmän terveys. Siinä hyviä motivaattoreita vähentämiselle. :slight_smile:

Kiitos! Tuntuu mukavalta.

Torstai selvinpäin, perjantaina myöhään pari, lauantai-iltana sama, muutama pieni olut.

Nyt ollaan hyvällä mallilla. Käyttö mielestöni, ei absoluuttisen raitista, mutta kohtuukäyttöä.

Tällä hetkellä koen tilanteen hallituksi ja positiiviseksi. Haen tästä positiivista tsemppiä jatkaa.

Moi

Kuulostaa hyvältä. Noin mullakin on pitkään mennyt. Varo kuitenkin mopon keulumista, kuten mullekin joskus käy.

t. Juhani

Hyvältä kuulostaa! Kohtuudella ja jos alkaa mopo lipsumaan niin ryhtiliikettä peliin. Kohtuudellinen käyttö on varmasti mahdollista kun on itselleen rehellinen ja on selvät sävelet missä on omat rajat.

Kiitoksia kannustavista ja ymmärtävistä kommenteista! Arvostan niitä.

Minulla on nyt pienet haaveet. Yksi päivä ilman on voitto, tai yksi päivä vähentämistä on voitto. Pienistä onnistumisista saan iloa.

Tänään taas raitis, ei yhtään olutta, päivä! Jippii. :slight_smile:

Hyvä hyvä, niin sitä pitää!

Ja tervetuloa!
Itse kirjoittelen tuolla Lopettajissa, mutta kommentoin välillä tännekin.

Pienten onnistumisten kautta se homma just käynnistyy.

Kiitti Nortti. Niinpä! :slight_smile:

:slight_smile:

Nojoo. Sanoisiko niin että krapula on paras lääke lopettamiseen. Näin nopeasti juominen meni yli ja kohtuus unohtui.

Huhh, nyt päänsärky-krapulassa ajatus sitten kirkastui, oikeastaan se jyskyttää ohimoilla niin pirun ankarana. Saan viinistä pahimmat krapulat, joihin liittyy migreenimäinen päänsärky. Tämän on loputtava kokonaan, muita vaihtoehtoja ei ole. Juominen on todella haitallista terveydelle.

Laitan laskurin päälle tästä päivästä alkaen.

Krapula lievittyy, unohtuu, mutta lopettamispäätös on nyt tehty. Uskon selviäväni omin avuin itsekurilla eteenpäin.

Niinpä niin.

Tänään otin vielä parit loiventavat illasta.

Hävettää tunnustaa, mutta näin tein.

Huomisesta päivästä uusi alku.

Hyvä päätös! Paljon tsemppiä ja kirjottele kuinka sujuu. :slight_smile:

Kiitos!

Herännyt taistelutahto, tilanteen vakavuus ja tarve muutokseen, näillä mietteillä alkaa tämä päivä. Päätös on nyt tehty että juominen on loppu. Olen siihen niin kovin tympääntynyt ja väsynyt.

Lopettamislääkkeenä burana päänsärkyyn. Monilla katkaisussa rauhoittavat, joten olisi kai tässä vielä syvemmäs ongelmaa päässyt ajautumaan, jos ei pystyisi lopettamaan, mutta olen päättänyt pystyä, ennen kuin ajaudun vielä pahempaan kierteeseen, että joudun oikeasti katkolle.

Päivä on sujunut hyvin. Buranaakaan ei ole tarvinut. Kovin suurta draamaa ei ole liittynyt lopettamiseen ja olo on yllättävän hyvä, ei edes krapula jatkunut kahta päivää.

Elämä on jatkunut selvänä vakaasti, mutta toisaalta tunnistan sen ajatuksen, että mitäs jos joskus yhdet vielä, että oliko se nyt ihan oikeasti tässä, että näin helppoako se on olla ottamatta, kun vain päättää niin? Missä se itsekuri on silloin kun juodaan kaksin käsin? Toisaalta hyvin monella kontrolli pettää, kun annoskoot kasvavat, ilman että olisi alkoholisti. Toisaalta mitä enemmän lopettamispäiviä tulee, pohdinta jäänee vähemmälle.

Hyvä fiilis noin muuten, minä pystyin tähän! Nyt on lopetettu ja näin jatketaan.