Varastaminen

Ootteko pöllineet asioita? Mä nappasin tänään mukaani kanafileitä ja pari bisseä, koska varannot on finito. Väärinhän se on, mutta mielessäni oikeutan sen siten että maksan 99% kaikesta, mitä kaupasta haluan, vaikkei rahat aina riittäiskään… ja nyt ei riittäneet ku liksa tulee vasta huomenna :imp: Toki ne bisset ois voinut jättää hyllyllekin… :unamused: Tästä tais olla joku threadi jo aiemmin mutten jaksanut etsiä. Miten suhtaudutte syyhkimiseen?

Olen varastanut, jos ei ole ollut rahaa. Ja rahathan on tietenkin kuosattu. Varastaminen on väärin, joten älä ota avaksi.

Bisseä et tosiaan tainnut ihan nälkääsi viedä?

:open_mouth: aika yllätys tältä nimimerkiltä. Ilman minkäänlaista vinoilua; sun (kirjoituksiin perustuvaan) tyyliin en olis kyllä ritsaamista uskonut sisältyvän.
Itse en varastele, mutta vittumaiseen tilanteeseen, kuten nälkään, voisin kuvitella vaikka sitä kanaa varastavani.

Edit. Kopsaankin vaan suoraan aikasemmasta ketjusta suunnilleen saman sisältöisen vastaukseni eli:

Harvoinpa tulee harrastettua, ja silloinkin enempi jostakin päähänpistosta kun elintarvike-tarpeesta. Sillon kun tuli voimaan se aamukaljanmyynnin kieltävä laki, niin tuli ritsattua jonkun verran kaljaa. Vittu niin helvetisti tallustaa kotiin jostakin öittein pahoilta teiltä, kun ei saanu ostettua sitä yhtä bisseä elämää tasaamaan, että oli sitten pakko varastaa nekin oluet korkojen kera. Enäähän en jaksa käydä edes pahoilla teillä niin usein, ettäkö aamuoluelle olisi ennen ysiä tarvetta.

Ja tässä muuten se edellinen ketju: viewtopic.php?f=1&t=26902&hilit=varas%2A

Tuhmaa touhua, soosoo.

Miltä maistuu syyhkitty kana?

Nojoo, mulle ihan sama sinänsä mitä kukakin nimimerkki tekee, mutta mä en voi sietää väkeä, joka jotenkin kuvittelee olevansa yleisen moraalin yläpuolella. Sitä vituttaa hoitaa asiansa hyvin, oli olosuhteet mitkä tahansa, kun jotkut toiset toteaa ettei niitä jaksa kiinnostaa. Kyllä ne muut asiakkaat maksaa noi sun 1% kanafileetkin, ei huolta. Joku nilkki pölli minulta pyörän tässä vähän aikaa sitten, viime vuonna ostetun. En tiedä mitä ajatteli, ehkä sitä että vakuutus korvaa kuitenkin (niin kuin tekikin), mutta siinä meni mukavasti mm. yksi suunniteltu reissu pilalle.

Itse joskus opiskeluaikana tuli elettyä ihan vitun minimaalisesti ja joskus nähtyä nälkääkin, minkä takia tuli ostettua riisiä, mausteita ja vastaavia juttuja varastoon aina kun oli ylimääräistä rahaa. Mun mielestä viimeistään noi bisset kertoo, mikä on homman nimi.

^ Jepjep, onhan se varastaminen hölmön hommaa. Vaan kaikenlaista pöljää sitä ihmiset välillä puuhaa.

Ei vittu voisi vähempää napata, jos joku ritsaa muutaman kaljan ja kanaa! Kai sä grip nyt kuitenkin katsoit semmoisen -30 % kanan, joka olisi muutenkin mennyt hävikkiin :laughing: :laughing: :laughing: ?

Sitä mä en ymmärrä, että jos joku jätkä ritsaa 300€ “hajuveden” ja antaa sen sitten ihastuksensa kohteelle. Tietysti tämä ihastuksen kohde on heti pöksyt ihan märkänä, että onpa siinnä mulla upea mies! Mä rakastun siihen ihan heti ja just nyt! Antoi minulle ikiomaksi 300€ hajuveden <3 <3 <3! Hemmojen tulot tietty vain ne 400€/kk…
En sitten osaa sanoa kumpi noista on pahemmin pihalla elämästä tuo jätkä vai tuo ämmä :unamused: .

Kuulostaako tutulta?

Jokeri

^ Sulla on sit kyllä omituinen käsitys ihmisistä. Ei kyl kuulosta yhtään tutulta.

Lisää keskustelua aiheesta löytyy täältä mun avaamassa ketjussa. Joka on paljon parempi, koska siinä on ihan äänestyskin! :stuck_out_tongue:
viewtopic.php?f=1&t=26902&hilit=varastelu

edit: aijaa Nyyty laittoki jo linkin.

PaholaisenAsianajaja: Itse olen ritsaillut elämäni aikana paljon. En kuitenkaan koskaan ole ajatellut niin että olisin jotenkin muiden moraalin koskettamattomissa, olen kyllä toedostanut tekeväni väärin. Mulla on myös ollut touhussa aina se periaate, että kenenkään yksityisen ihmisen omaisuutta en pölli! En siis koskaan ole varastanut kenenkään kotoa mitään, en fillareita enkä autojakaan jne. Mutta kyllä ne marketeista pöllityt herkut ovat oikein hyviltä maistuneet.

^Muutetaan tuo ”hajuvesi” hieman ymmärrettävämpään muotoon. Onko joku sinun esim. ex kumppaneista antanut sinulle lahjaksi jotain ritsaamalla hankittua, josta olet ilahtunut suuresti?

^ Olen. Olen ilahtunut, ja olen tiennyt tavaran olevan ritsattu. Olen jopa sanonut mitä mulle kannattaa ritsaa. Mut ei ne tavarat ole mun pöksyjä kostuttanut, enkä mä niiden vuoksi ole mieheen rakastunut.

Jopas lähti taas, mutta hyvä niin!
PaholaisenAsianajaja: En tiedä onks sulla huono päivä tai muuten vaan vittuilumeno, mut kaikkee hyvää siihen suuntaan :slight_smile: Kuten kerroin tuossa aloitusviestissä, en todellakaan harrasta syyhkimistä, mutta eilen oli vaan ns. pakko. No money no funny. Tän threadin tarkoitus ei todellakaan oo hehkuttaa asioiden syyhkimistä - musta se on ihan vihoviimeistä toimintaa silloin kun rahat on oikeesti loppu, ja on vaan pakko saada safkaa. Ite syyhkin sen lisäksi muutaman bissen joo, mut silti. Ei se ollut se pointti. Useimmiten maksan ostoksistani. Tuntuu jotenkin ihan helvetin randomilta selittää näitä läppiä joillekin plinkki-nimimerkeille…

Itse olen kyllä ennemmin ilman safkaa kuin pöllin… Olin aikoinani koukussa ko toimntaan… :open_mouth: Lisäksi en siedä vartijoiden seuraavan minua, joten suutun mikäli saman seurueen jäsenestä joku pöllii infoamatta itselleni. Menen eri aikaan sisään tuolloin…

Eri asia on tyypit, ketkä pöllivät “työkseen”… Olen saanut varastettuja tavaroita ja myös tilannut halvalla tavaraa… En kuitenkaan mitään suurempia määriä. Tuossa kuitenkin varastaja ottaa riskin… Monesti olen hakenut kaupasta porttikiellon saaneille ruokaa ja provikan tästä saanut… Vartijatkin nähneet, että ostan näille tyypeille, joten lisännyt omaa luottoa tutuissa kaupoissa… On se kiva, että usein myyjät näyttävät uusille vartijoille ettei minua tarvitse seurata… :mrgreen: :slight_smile:

Olen nähnyt käyttöaikoina todellakin nälkää… Pelkällä vedellä mennyt usein vkon pari… Mitä frendit ovat jotain saattaneet tarjota tai vanhemmat…

Noh, aloitusviestissä kysyttiin mielipidettä siihen, miten täällä boardilla suhtaudutaan syyhkimiseen. Ilmeisesti mielipiteeni oli sitten väärä…

Minusta ihminen, joka päättää varastaa eli ottaa toisen omaa, asettaa todellakin itsensä muiden yläpuolelle, rikkoo yhteisesti hyväksyttyjä sääntöjä ja vahingoittaa muita. Jos tiedostaa tekevänsä väärin, mutta kuitenkin tekee, niin mitä se sitten on? Empatian puutetta, ainakin. Narkkaaminen on minusta rikoksena ihan ok, sillä se on lähes aina uhriton rikos jos unohdetaan läheisille aiheutettu mielipaha, mutta varastaminen tekee konkreettista vahinkoa jollekin taholle, ja useimmiten vieläpä ihan vaan ihmisen itsekkäiden mielihalujen takia. Nälkäänsä varastamisen ymmärrän melkein, mutta en ihan sitäkään, varsinkaan jos kyse on yhdestä päivästä.

Eikä sillä muuten ole minusta kauheasti väliä varastaako yksityiseltä ihmiseltä vai joltain kaupalta. Kauppa tietysti lisää hävikin katteeseensa, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että muut ihmiset kustantavat myymälävarkaiden touhut, eli syyhkivät ihmiset eivät sinänsä varasta edes kaupalta, vaan ihan tavallisilta ihmisiltä. Toisaalta vähittäismyynnissä kilpailu on armotonta eikä sillä todellakaan rikastu, joten myymälävaras todellakin käy myös esim. pienyrittäjän elannon päälle. Yksi perheystävä omistaa pienen kosmetiikkaa myyvän liikkeen ja toinen myy levyjä ja sarjakuvia ja molemmissa hävikki on kuulemma merkittävä eivätkä omistajat todellakaan ole mitään rikasta porukkaa. Köyhiä ihmisiä, jotka tekevät paljon töitä ja yrittävät parhaansa.

Sen peltsin/koksun/aineen x joka tuodaan Suomeen jostain muualta vetäminen ei sitten millään tavalla haittaa kuitenkaan? Ja uhriton rikos? Hei haloo nyt, meinaatsä oikeesti että safkan pölliminen valtakunnallisesta kauppaketjusta ois jotenkin rinnastettavissa siihen, että vetää viivat kokkelia viikonloppuna? :mrgreen:

Ei sun mielipiteesi väärä ollut ja perustelitkin hyvin, kuten aina. Ymmärrän myös vitutuksesi niiden pienyrittäjäystäviesi vuoksi. Mielestäni kuitenkin aikamoinen purkaus parin kananpalan ja bissen tähden, vaikka ei kai siinäkään mitään pahaa ole, jos asia sua todella noin pahasti kyrsii.

En olisi minäkään gripistä uskonut, vaikken häntä tunnekaan, kuin kirjoitustensa takaa, mutta ehkäpä tässä huomataan taas se, että fiksukin ihminen voi sössiä asiansa ja joutua tekemään huonoja valintoja, joten koskaan ei pitäisi sanoa “ei koskaan”. Tätä voi jokainen miettiä tykönään ennen kuin lähtee aivan hirveällä raivolla ketään kivittämään.

Mä olen vastannut jo tuonne toiseen ketjuun, eivätkä asiat ole omalta kohdaltani mihinkään muuttuneet. Varastaminen ei siis kuulu tapoihini, mutta totta puhuen, kun miettii millaisia rikoksia mä olen aikoinani sekoillessani tehnyt, niin kuvittelisin, että omatuntoni olisi keveämpi, jos voisin vaihtaa ne kaikki vain pöllimisiksi. Paljon varastamista pahempiakin rikoksia on olemassa. Tästä lienevät kaikki samaa mieltä :confused: . Toki muakin vituttavat ne ihan tavan vuoksi ritsailijat, jotka vievät joka kerta kauppaan astuessaan jotakin, jolla ei ole edes mitään arvoa tai joka ei juurikaan edes heitä itseään hyödytä. Joo, nuo vituttavat kyllä suurestikin :imp: . Nälkäänsä varastaminen, siis ainakin joltakin suurelta kauppaketjulta, on mielestäni ihan hyväksyttävää, joten gripin kanankoivet saavat mun siunaukseni, heh heh. Bissen varastaminenkin on okei, jos siihen on todellinen tarve, eli esim. viinakramppi väijyy nurkan takana, mutta toki senkin tilanteen voisi ratkaista muullakin tavalla, kuin kaljavarkaudella.

Edit: Tietenkin tulisi pyrkiä siihen, että nälkäänsäkään ei tarvitsisi varastaa, eli ei pidä ajatella, että mähän voin doussata ja bailata kaikki rahani menemään aivan huoletta, kun viikon ruokavarat saa kyllä aina haettua “alennusmyynnistä”, mutta jos joskus käy noin, että tili menikin kurkusta alas ja nälkä alkoi kurnia suolissa, niin eipä se pienen ruokamäärän varastaminen suuri synti ole IMO ja siitäkin voi ottaa opikseen. Vielä noista tavan vuoksi pöllijöistä; jos kyseessä ovat sellaiset lahopäiset urpot, jotka pitävät sitä jotenkin coolina ja rehvastelevat sillä kaiken aikaa ympäriinsä, niin heille multa ei sympatioita liikene :unamused: :angry: , mutta ihan oikean kleptomanian taustalla useimmiten lienee ns. syvempiä syitä ja kyseessä on riippuvuus, siinä missä esim. huumeriippuvuuskin. Toki kleptomaniastakin voi päästä yli, mutta se ei ehkä onnistukaan vain pienellä päätöksellä lopettaa varastaminen nyt ja tänään :confused: .

Itselleni on sama varastaako muut. Oli yksi pahimpia tapoja minulle päästä irti, kun alkoi iän puolesta vastuu (15v)… En vain halua olla messissä, hävikkiin se hinta lisätään; samoin kuin veronkorotus ja egun vaihto (ts kauppa määrää hinnan, ketjut keskenään neuvottelevat puitteet; vihreä pomona). Tällöin tulisi moni ulkomaalainen pitää pois maasta, vielä 10v aiemmin Prisma oli hälytystilassa ona, kun venäläisbussi ajoi pihaan!

Aiemmin hain mitä tahansa tavaraa vain jännityksen tähden. Nyt voin olla ylpeä, että saan kävellä rauhassa tässä kyttävaltiossa; kytätkin ovat naamani unohtaneet, fantastista! :smiley:

Se on teko, jonka tiedostan vääräksi, ja josta siitä syystä seuraa huono omatunto. Eikä kukaan kyllä koskaan mun suostumustani ole kysynyt mihinkään “yhteisiin sääntöihin”.

Ja mitä näihin sääntöihin tulee, niin niissähän sanotaan jotain myös laittomien aineiden käytöstä. Mutta se ei sit kuitenkaan ole paha juttu? Kuten gripkin jo huomautti, niin et kai ihan tosissasi uskottele itsellesi, ettei laittomien aineiden käytöstä seuraa kenellekään mitään pahaa?? Mietipä sitä ketjua, miten ne aineet saadaan maasta toiseen. Uhkailua, kiristystä, hyväksikäyttöä jne jne. Mutta aineen käyttäjällä, eli ostajalla, eli toiminnan tukijalla, ei ole mitään osaa eikä arpaa siihen, mitä toiminta saattaa ihmisille ketjun varrella aiheuttaa?

Mulle sillä on suurikin ero, varastanko joltain miljoonien liikevaihtojen kauppaketjuilta, vai yksityisen ihmisen lompakosta/ kodista. Kaupat saavat kai mittavat hävikit takaisin vakuutuksesta, tai lisäämällä muiden tuotteiden hintoja. Eli maksan siis itsekin myymälöihin takaisin sitä, mitä olen pöllinyt. Jonkun kotoa pöllitty raha, douppi tai tavara tuskin on mitenkään korvattavissa. Paitsi jos nyt ihan koko kämpän putsaaminen ois kyseessä, eiköhän silloin vakuutus jotain korvaa. Josta tosin ei ole iloa, jos kyseessä on vaikka tunnearvoltaan mittaamaton esine. Pienistä yrityksistä en varasta. Suurilta ketjuiltakaan en tosin ole varastanut aikoihin.

Kannattaa myös pitää mielessä että varastelukin on tosi monelle riippuvuus, siinä missä douppaaminen.

Varastaminen ei ole rikos,vain kiinni jäämisestä rangaistaan.

^Tuollaisen asenteen myötä tuskin tulet hankkimaan yritystä ja jollakin ihmeen levelillä uskon, että olet sossuntuilla sekä nuori! Yrittäjänä jos myisit tuotteitasi samanlaisille ihmisille, hävikkikulut todennäköisesti kaataisivat puljusi… Työttömien masseja tullaan vähentämään, samoin asumistukea; elämiskulut kasvavat. Ts jossakin vaiheessa lähtee vähintään istumaan sakkoja, mikäli jatkat valitsemalla linjalla…

Kun jäät velkaa, muista ettei varastaminen ole väärin, koska “frendisi” tulevat velkansa perimään! Se on karu fakta… Uskoontulo tai paikkakunnanvaihto ei auta…

Omasta mielestäni meillä on 200 mahtavaa kansanedustajaa, joiden tekemiset kertovat mitä saamme tehdä. Veronkierto on ok, myös petokset ja kilpailutuksen poisjättö on ok ja joidenkin ihmisten syytteet vanhentuvat, joten melko selvä neuvo. Olemme “kovin säästäjä-maa” veronmaksajien kannalta, mutta kärsimme Hollannin, Belgian ja uutena jopa Viron kanssa kriisimaiden oireista suuressa liittovaltiossa… Vaihdantatalous… “Saat 2 paitaa jos saan kassillisen ruokaa”. Enää en koe tuollaista rikollisena!

Ihan karmee morkkis päällä!

Olen tällä viikolla nähnyt telkusta monta kertaa mainoksen 8-Pallo leffan vuokrauksesta. Niinpä ajattelin vuokrata leffan tänään, kun ei ollut tarkoitus lähteä radallekaan. Leffa näytti maksavan 5€ netin kautta vuokrattuna.

Mä olin jo tilaamassa vuokraamosta 8-Pallon itelleni, kun välähti mieleen kirjoittaa Googleen hakusanat 8-Pallo ja torrent. Ja eiköhän heti mahdollisia torrent-tiedostoja löytynyt liuta :smiley: . Valitsin sieltä parhaimman ja latasin HD-leffan netistä ILMAISEKSI reilussa 20 minuutissa! Oli muuten ihan siedettävä leffa :neutral_face: .

Nyt kun mä olen alkanut kelaamaan, niin mä taisin toimia todella epäeettisesti :frowning: . Kun katto millaisiin porno-kohtauksiin nää näyttelijät/taiteilijat ovat joutuneet leffan aikana, niin tein todella törkeä tempun :blush: ! Olis kyllä näiden leffan tekijöiden pitänyt saada se femma, jonka mä vedin niiltä ohi.

Mun mielestä mun temppu oli paljon alhaisempi kuin toi grip:in ritsaama -30% kanapaketti (2€). Mun täytyis varmaan vuokrata se leffa huomenna, vaikka oon jo nähnyt sen. Ehkä tää kaamee morkkis vähän helpottaisi sillä jutulla. Ei oo elämä helppoo, jos on perinyt korkeen moraalin :confused: !

Kumpi on törkeämpi teko toi gripin -30% kanapaketti ja kaljatölkki vai mun ritsaama bittien muodossa ollut 5€ leffa? Moni ei kelaa tätä varmaan ollenkaan…

Jokeri