Tsempparitar aloittaa alusta

Uusi ketju.

Vanhan ketjun taakka alkoi jostain syystä painaa ja tuntui siltä, etten selviä tästä ikinä. Pelasin tällä viikolla jälleen väsymyksen ja stressin vuoksi ja alan olla epätoivoinen.

Otan siis askeleita taakse päin: pyrin kirjoittamaan Valttiin tuntoja päivittäin, nostan rahat tililtä, jotta ne eivät ole siellä ”polttelemassa”, Puran väsymystä ja stressiä vaikka tyynyjä heittelemällä, luen muiden kirjoituksia täällä, teen mitä vain jotta en ajaudu enää pelien ääreen, sillä lopulta kuitenkin häviän. Riippuvainen häviää aina.

Tämä on nyt se hetki, jolloin päätän taistella viimeisillä voimilla eroon tästä paskasta, sillä petollista kyllä jäin viimeisen retkahduksen myötä voitolle. Velkaa toki edelleen päälle 21000€, että pitkällä tähtäimellä olen edelleen pahasti miinuksella ja se tässä pitää muistaa.

Pidän ketjua päiväkirjana etenkin Peli poikki -ohjelman vuoksi (ohjelman foorumi ei oikein omalla kohdalla toimi), mutta tämä on edelleen avoin keskustelupaikka myös muille.

Toivottavasti te muut olette saaneet viettää sunnuntaita mukavissa tunnelmissa!

Hengessä mukana taistelussasi! Oli unelma - niin kuin sinullakin - että uusi ympäristö → pelitön elämä. Ei se ihan niin mennyt, vaan edessä oli oikein pelaamisen kiihdytyskaista pikavippeineen, vaikka elämässä oli muutakin aktiviteettia. Vai ehkä juuri siksi?

En ole aiemmin saanut edes Kenoa lopetettua, kun olen uskotellut itselleni etten kykene olemaan katsomatta Kenon tuloksia, ja rivit muistan liian hyvin ulkoa. Viikko tässä on kuitenkin jo mennyt katsomatta, vaikka on välillä tehnyt mieli kurkistaa ja kiitos nyt Veikkauksen, monta peliä on edes netissä saanut suljettua ainakin vuodeksi, kun joskus (tosin tästä on jo onneksi aikaa ehkä jopa vuosi) satasia viikossa paloi nettiarpoihin, Poreisiin ym., kun tiettyjä pelejä ei voinut erikseen kieltää. Askel askeleelta pois pelien vaikutuspiiristä, osin toki pakosta, kun velan lyhennykset vetävät elämän niin tiukalle, että voi vain haaveilla elämästä, jossa voisi ostaa kaupasta ruoaksi mitä haluaa, eikä yrittää selvitä vaikka kympillä viikossa.

Mitä muita vaihtoehtoja olisi väsymyksen ja stressin purkamiseksi kuin pelaaminen tai tyynyjen heittely? Jotain mukavaa, rentouttavaa mistä nauttisit, sillä ei sinun tarvitse itseäsi mistään rangaista. Sinun elämäsi, mikä on parasta sinulle itsellesi. Tsemppiä!

Tsempparitar :heart: Ja Toiveikas :heart:. Täällä Minäitsekäs myös mukana taipaleella. Jälleen askelia syvemmällä suossa mutta jotenkin tämä kelkka on käännettävä, olkoon yritys nro1 tai 100 tai päiviä 0 tahi 500, eroon pyrkiminen on kuitenkin se ainoa asia jolla on merkitystä. On vain pakko uskoa että tämä vielä, ironista kyllä… voitetaan.

Toisaalta olen onnellinen, että olette täällä vaikka en missään nimessä haluaisi lukea tilanneivitystä että olette myös edelleen samassa suossa pelien kanssa. Minua kuitenkin lohduttaa tämä tuki, tarvitsen Valttia tällä hetkellä taas enemmän kuin pitkään aikaan. Tai olisin varmaan jo aikaisemmin tarvinnut jos olisin suostunut hyväksymään että ongelma on nyt pahasti taas läsnä ja joudun ottamaan muutaman askeleen konkreettisesti taaksepäin. Tuetaan toinen toisiamme. <3

Haaveilin tosiaan siitä uuden ympäristön vaikutuksesta, mutta elämällä oli muita suunnitelmia. Rakkaan ihmisen poismeno jörkytti elämän peruspalikoita niin suuresti, ettei enää vanhat työkalut tai uusi ympäristö niitä riittävästi tukeneetkaan. Toiveikas, onko tullut pahastikin miinusta? :frowning: Olet kyllä oikeassa siinä, että pitäisi keksiä mukavaa tekemistä ja niin yritänkin tehdä. Toisaalta olen niin vihainen itselleni tällä hetkellä, että raivo pitäisi saada purettua pois. Nyt keskityn kuitenkin ajattelemaan jälleen päivä kerrallaan, että tänään en pelaa.

Kiitos myös Minäitsekäs, teistä molemmista oli minulle aikaisemmin kivikkoisella tiellä suuri apu. <3 Millainen tilanne sulla on Minäitsekäs tällä hetkellä velkojen ja muun kanssa?

En suostu lopettamaan taistelua. Minulla on pari vuotta velanmaksua jäljellä ja siinä ajassa asiat täytyy saada niin hyvälle mallille, ettei tarvitse ”pelätä” hetkeä kun palkka jääkin kokonaisuudessaan tilille. Muuten olen jälleen samassa suossa hetken päästä.

toivon sinulle voimia jaksaa, omat voimani on niin loppu että jo tämä kirjoittaminenkin on raskasta! olen ollut pelaamatta vasta muutaman päivän, pelannut yli 10 vuotta ja velkaa niin paljon etten sitä tähän edes pysty laittamaan! Nyt ainoa toiveeni pelaamisen lopettamisen lisäksi on että voisin illalla käydä nukkumaan ilman tätä kamalaa ahdistusta , nukkua yön heräämättä hiestä märkänä ja aamulla nousta sängystä ilman ajatusta etten selviä tästä!

Tsemppiä Tsempparitar! Alussa sitä ollaan itsekin taas. Mutta päivä kerrallaan mennään eteenpäin.

Tsemppiä täältäkin!

Itsekin haaveilen niin kovin, että onnistuisin pysymään peleistä erossa. Tiedän kuitenkin kuinka pienestä se voi olla kiinni. Joskus elämässä vain on asioita, joita ei henkisellä tasolla pysty kestämään tai käsittelemään ja pelit ovat tuttu ja turvallinen tapa turruttaa ajatukset ja tunteet edes hetkeksi. Elämä on raskasta ja tämä pelaamisen ja pelaamattomuuden välillä seikkailu tekee sitä vain rankempaa :confused:
Meinas mennä vähän synkäksi. Me noustaan täältä niin monta kertaa kun tarve vaatii. Löydetään ne uudet keinot ja opitaan erilaiset tavat. Vertaistuki on vertaansa vailla tämän tien etsimisessä. Valtti on mulle ollut ainakin se paras paikka löytää tukea ja saada purkaa mieltään.

Hei tsempparitar (ja muutkin)
Toivon sulle voimia tähän uuteen yritykseen <3 Tarpeeksi kauan kun jaksaa yrittää, niin lopulta onnistuu. Pidän peukkuja, että tää on se kerta ja ketju mihin tulee vain onnistumisia siitä, kuinka milläkin kertaa saat pelipirun hyökkäykset voitettua pelaamatta! Tsemppiä ja voimia taisteluun!

Kiitos kaikille tsempeistä ja tuesta, tämä on aina ollut voimaannuttavaa ja on sitä edelleen. Tänään voin olla onnellinen siitä että en ole pelannut ja siitä voi olla myös aidosti ylpeä.

Peli poikki -ohjelmassa tulee nyt valitettavasti pieni tauko, kun seuraava puhelu saatiin sopimaan vasta parin viikon päähän, mutta kerään voimat tsemppaamiseen ja yritän olla sortumatta. Onneksi rahatilanne myös niin tiukka, ettei ole varaakaan sortua.

Kiitos kaikille ihanista viesteistä, nämä lämmittivät mieltä. <3 Pelitöntä iltaa kaikille, jatketaan tukeutumista toisiimme mieluummin kuin peleihin.

Kirjoitanpa tälle uudelle sivullesi Tsemppitari. Harmi kuulla että peliongelmat hankaloittavat läheisen menetyksen lisäksi elämääsi. Minulle sinä olit (ja varmasti tulevaisuudessa taas olet) esimerkki siitä kuinka peleistä voi selviytyä reilu vuosi sitten kun itse olin pahimmassa pelihelvetissä, sinulla oli hyvä vaihe silloin ja ajattelin että sinä jos kuka selviät peleistä ja veloista, suuret kiitokset siitä esimerkistä sinulle! Elämä vain ei ole niin suoraviivaista ja se välillä tuo mukanaan sellaisia ongelmia että ne on sillä hetkellä aivan liian kovia kestää, siksi ymmärrän että voimasi vastustaa jotain niin huumaavia ja todellisuudesta pois vieviä kuin pelit on, ei ole riittäneet. Onneksi et ole velkaantunut lisää mikä on lähes takuuvarmaa pelejä jatkaessa. Jotenkin tuntuu että kun saat aikaa tuohon läheisesi menetykseen sinulla alkaa taas olla voimia vastustaa myös pelejä niin kuin olet aiemminkin tehnyt ja onnistunut. Sama on varmaan meillä monilla ettei taustalla ole pelkkä pelinhimo vaan muitakin elämää sekoittavia asioita mitä pakenemme peleihin ja mitkä pitäisi selvittää myös.
Pelitöntä kevättä tästä eteenpäin!

Kiitos Pelit poikki! <3

Ystävää on tosiaan suuri ikävä ja onhan ikävä tässä jo näiden kuukausien aikana muuttanut muotoaankin, mutta asia on vielä tuore eikä ikävä tietenkään koskaan poistu. Yritän nyt vain pitää mielessä sen, että pelien avulla tilanne ei muutu ja aiheutan itselleni vain suurempaa murhetta ja surua kun pakenen peleihin. Pelaaminen on vain pienen hetken kestävä helpotus.

Velkaa ei onneksi pääse enää kertymään lisää mikä on onni onnettomuudessa tällä hetkellä. Valmiiksi tiukassa taloustilanteessa aiheutan itselleni kyllä harmaita hiuksia pelaamalla, mutta se on meille kaikille varmasti tuttu juttu. Eihän sillä ruualla ole siinä hetkessä mitään merkitystä kum rahalla ”voi voittaa” suuriakin summia. :unamused:

Miinusta on ollut koko peliura. Toisin kuin moni täällä, en koskaan ole saanut suurta voittoa. En muutenkaan voittoja juuri lainkaan ja se on ollut se pelaamista ylläpitävä tekijä, kun pitäisihän edes jossain pelissä ( ja elämässä) onnistua jo parin vuosikymmenen jälkeen. Mutta ei! Ei ole ollut kaiken turhan yrittämisen arvoista ja viimeinen niitti (toivottavasti) oli nuo pikavipit. Palkallinen työ olisi kyllä todella tarpeen mutta taitaa pitää olla onnellinen, että joskus saa jotain aktiviteettia, mistä saa sen 9 euroa päivässä. Ei paljon valoa näkyvissä tunnelin päässä mutta silti pitää jaksaa pitää pelaaminen kurissa :frowning:

Taisit Tsempparitar jossain vaiheessa vaihtaa työpaikkaa? Toivottavasti viihdyt nykyisessä työpaikassasi ettei se ainakaan aiheuta stressiä ja halua paeta peleihin.

Tsemppiä myös muille ketjun kirjoittajille!

Voi ei. :frowning: Toivottavasti tosiaan pikavipit olisi nyt viimeinen niitti. Tuntuu että sitä omaakin pohjaa pitää taas hakemalla hakea, kun jotenkin ne pelit vain isosti houkuttelee luokseen. Nyt olen ollut kyllä pelaamatta edelleen, mutta pelkään jatkuvasti että joku vain napsahtaa päässä ja löydän itseni casinolta. En luota itseeni ja omiin voimavaroihini yhtään. :frowning:

Työpaikka tosiaan vaihtui ja kiire on ollut kova. Ja kiire tietenkin aiheuttaa väsymystä eli oma osansa sillä varmasti tässä pelien pariin ajautumisessa on. Elämä ottaa tällä hetkellä enemmän kuin antaa ja siihen pitäisi löytää muutos.

Uniongelmat taas hieman vaivaavat ja nukun levottomasti, sillä raha-asiat yllättäen painavat mieltä. Rahat tiukilla ja eteen ilmestyy laskuja, jotka olen pelihimoissani unohtanut tai jättänyt huomioimatta. Nyt niiden kohtaaminen sitten tuntuukin tietenkin vaikealta, kun ei oikein ole mistä maksaa. Mutta toisaalta kerran jo sen perintä- ja ulosottokuvion kokeneena voi todeta että aika paljon eräpäivä saa ylittyä ennen kuin mitään tapahtuu. Onneksi on ruokaa kaapissa, joten hengissä pysyn kyllä. Ja äidiltä sain jo ilmoituksen että jos todella tiukille menee, apua on tarjolla kyllä.

Ärsyttää tämä oma tyhmyys.

(Pelejä lukuun ottamatta) tunnollisille ihmisille laskujen maksamatta jättäminen, laskujen myöhästelyt, vipit ja lainat kyllä kieltämättä aiheuttavat pahojakin terveyshaittoja kuten unettomuutta ja rytmihäiriöitä, muusta puhumattakaan. Vielä viime vuoteen mennessä laskuni eivät olleet koskaan edes myöhässä enkä koskaan saanut maksumuistutuksia, vaikkakin lähellä nollaa tilin saldo toisinaan oli. Mihinkähän tässä vielä päätyy :frowning:

Mitä ja miten nopeasti maksamattomista laskuista seuraa? Miten nopeasti menee viivästyskorkoa ym. tai menee perintään? Oletteko saaneet/käyttäneet pikavipeissä maksuvapaita kuukausia tai esim. kuukausimaksun puolituksia? Nyt olisi vielä toive maksella jossain järjestyksessä sekä vuokrat että riippuvuuden seuraukset pois. Palkallinen työpaikka olisi kova juttu, mutta saisi edes noita 9 euron hommia. Auttaisi sekin vähän, kun sinnittelisi edelleen muutaman halvan ruoka-aineksen voimin muutaman kuukauden.

Todella hienoa, että äitisi tukee tarvittaessa Tsempparitar! Tiedät, että epätoivoisimpanakin hetkenä on jokin turva, vaikka mieluitenhan kai tässä kaivautuu itse ylös kuopan pohjilta, jos vain kykenee.

Mielellään tästä tietenkin selviytyisi itse ettei tarvitsisi läheisille olla häiriöksi, mutta äiti joskus totesi että sitä varten perheet ovat. Tukemassa ja turvaamassa virheistä huolimatta. Ajatus on kieltämättä lohdullinen.

Jos nyt oikein muistan niin 1. maksumuistutus tulee kahden viikon päästä eräpäivästä, seuraava taas kahden viikon päästä, jonka jälkeen lasku mahdollisesti siirtyy perintään. Ulosottoon taisi mennä n. puoli vuotta.

Koroista minulla ei oikein ole tietoa, sillä olin siinä pahimmassa suossa silloin niin solmussa usean velkojan kanssa että summat ovat pimennossa. Mutta kannattaa aina olla suoraan yhteydessä lainanantajiin ja tiedustella jonkinlaista järjestelyä!

Jälleen huonosti nukuttu yö takana, stressi pahasti päällä. Raha-asiat ottaa niin paljon päähän ja mietin pitäisikö minun neuvotella lyhennysvapaa kuukausi lainasta, jotta saisin turvan tunteen että rahat riittävät kyllä. Sitä ennen pitäisi saada kyllä ehdottomasti useamman viikon pelaamattomuus alle tai varmistua että nostaa rahan heti tililtä pois. Täytyy pohtia tätä, rahaongelmat on kyllä iso riski itsellä ajautua pelien pariin, kun niin usein sieltä valitettavasti on (hetkellinen) rahatilanteen helpotus tullut. Mieli muistaa helposti vain sen helpotuksen, ei sitä että hetken päästä sitä sitten taas kituuteltiinkin ja laskettiin pennosia.

Moi Tsempparitar. Erittäin tunnistettavia nuo sun kertomasi tunteet. Nimimerkki pelit poikki on aika monesti sanonut ettei kannata murehtia liikaa noita raha- ja velka-asioita. Se on helpommin sanottu kuin tehty, mutta kyllä viisaita sanoja ovat kuitenkin. Varmasti sun rahat tulevat riittämään, sen tulet huomaamaan ja yhdistettynä siihen useamman viikon pelaamattomuus, niin se tulee loppupeleissä tuomaan sinulle helpotusta (henkistä siis).

Kohta minulla vuosi täyteen ilman pelejä, ja vaikka varmasti kolmisen vuotta maksan vielä velkoja, ja elän rahallisesti niukkaa, niin silti rauhillisin mielin saan olla. Kaikki kääntyy parempaan suuntaan, kunhan jättää ne pelit. Ei se tarkoita, ettei minulla ole koskaan huolia raha-asioista, mutta ne ei enää hallitse mun elämää enää.

On mahtava, että äitisi on tukena sinulle :slight_smile: Yritä rentoutua, yritä nauttia elämästä taas, kyllä se siitä. Olet näyttänyt, että pystyt olemaan pelaamatta. Miksi se onnistuisi uudestaan tämä pelitön elämä? Kovasti tsemppiä :exclamation:

Yksi narusta vedeltävä pässi tässä taas kirjoittelee. Tai ei tarvitse olla edes naru vaan ohut lankakin riittää, että tätä pässiä ohjaillaan. Ei ollut eilen mitään pelihaluja vaan valmistauduin yhteen menoon, jonka toinen osapuoli oli ilmeisesti unohtanut. Askel 1: Kun olin turhaan valmistautunut lähtöön, päätin käydä kaupassa ja viedä yhden Eurojackpot-rivin (hyvällä omallatunnolla sallin kyllä itselleni rivin tai pari Eurojackpotia, Lottoa ja Vikinglottoa, en muuta) R-kioskille, jossa minun ei siis pitänyt enää käydä. Askel 2: Kioskilla oli pitkä jono, pelikone vapaana, 6 euroa mukana. Ajattelin, että jonon lyhenemistä voi vähän aikaa odottaa ja pelata max 4 euroa, jotta jää 2 euroa Eurojackpotiin. No, meni kaikki ja rivi jäi palauttamatta (kokonaan eiliseltä, joten tuli paljon kahta euroa kalliimpi palauttamaton pelirivi, jolla onneksi tosin ei olisi voittanutkaan mitään). Askel 3: “Hyvä ajatus” tarvitsen ensi viikon menoihin + eilisen ostoihin rahaa, nostan kaikki 60 euroa kerralla. (Virhe: olisi pitänyt nostaa max 20 euroa tai maksaa kortilla). Takaisin kioskille, josta ei voittoja mutta omillani kuitenkin pois, koska kioski meni kiinni. Askel 4: Olisi pitänyt mennä kotiin eikä vielä kauppaan, jonka jälkeen 0 euroa ja mistäs ensi viikoksi sitä rahaa :frowning: Siinä sivussa kykenin vielä seuraamaan toisen pelaajan outoa käytöstä (ja ehkä hänkin seurasi minun :blush: ). Vääriä valintoja toisensa perään… Ei paljon auta, että netissä sulkee pelipaikkoja.

Stressi kyllä tuntuu harvinaisen voimakkaasti: päähän jomottaa ja rytmihäiriöitä. Tämän kun saisi sisäistettyä: Jumala suokoon minulle tyyneyttä hyväksyä ne asiat, joita en voi muuttaa, rohkeutta muuttaa niitä asioita, joita voin, ja viisautta erottaa nämä toisistaan. Pelit ja pelaamattomuus ainakin on niitä asioita, joita voi muuttaa tai pitäisi ainakin pystyä muuttamaan ellei olisi tuollainen ylläkuvatunlainen pässi :open_mouth: Raha-asioita taas pitäisi oppia olemaan murehtimatta silloin kun niille ei voi tehdä mitään, mutta ei toisaalta niin kuin minä tällä hetkellä eli olen vain yrittänyt maksaa korot/lyhennykset ja painanut pääni pensaaseen muuten. Hiki kohoaa otsalle ja pulssi kiihtyy jo ajatuksesta, että pitäisi kerätä kaikki velat ja tulevat maksut yhteen ja miettiä, mitä oikein voi maksaa ja mitä muulle pitäisi tehdä. Vaikka eiväthän ne paperit/luvut hyökkää kimppuun eikä niiden edessä tarvitse puolustautua, joten turhaa sekin paniikki, mutta eipä noita rennoin mielinkään osaa katsella.

Kaikesta huolimatta kauniin keväistä viikonloppua kaikille! Ehkä jonain päivänä valo palaa aidosti myös elämäämme.

Täällä yksi entinen pässi kuittaa. Noihan se meni. Yksi asia johti toiseen ja sitten seuraavana aamuna itki tyhjää pankkitiliä… Siksipä päätin katkaista ketjun jo alusta. Kun EI mene tekee edes sitä lottoa niin ei tuu noita muitakaan askelmia. Ainakaa mun osalla ei oo mitää välimuotoja. Tosin mä tein sen lotonki netissä eli kivijalkakoneen sijaan mulla lähti vähä myös arpoihin ja vähä bingoon, ja sit ku ei mitää tullu nii piti vähä käydä koittaa jotai kasinoo. Eli yks lottorivi saatto maksaa 100 e helposti. Nyt ku ei laita sitä euroo lottoon niin ei oo niin iso kiusaus noille muillekkaan…