Tissuttelun lopettamisesta

Moro
Vuosia enemmän ja vähemmän jatkunut kaljan tissuttelu pitäisi lopettaa. Korona vienyt työt aika pitkälti, työssä vietetty aika on vaihtunut liiaksi keppanan kittaamiseen. Ihan aamusta asti en ota enkä sitä ole tarvinnutkaan. Humalahakuisesti en juo, mittarilla sellainen 0.8 promillea iltaisin että uskaltaa yrittää hetken nukkua. Annoksina tosin reilusti liikaa viikossa. Viimeaikoina on alkanut sykkeet vaihtelemaan varsinkin aamuöisin jos illalla ottaa vähemmän, enimmillään leposyke 176 mitä mitannut. Välillä päivälläkin.
Sykkeet nousee ja tulee paniikkihäiriön tyyppisiä oireita kun selviää täysin, tai hiukan ennen. Menee yleensä ohi kun ottaa pari kaljaa niin rauhoittuu hetkeksi.
Enää ei edes uskalla olla täysin selvä nukkumaan mennessä, järkyttäviä kuolemanpelkoja ym. kun se alkaa.
Ei tule joka yö mutta usein. Eikä siltikään yli viittä tuntia saa nukuttua.
Verikokeissa ja sydänfilmissäkin kävin yksityisellä, sain lääkkeen flimmereihin muttei juuri ole apua, juominen kai tarvis saada lopetettua kun uskaltaisi
Alat oli muuten 67. Onko jollain ollut vastaavaa, sais lopeteltua lopullisesti juomisen ja millä keinolla? Vähentää olen koittanut, koitanko edelleen jatkaa vähentämistä?

Moro vaan!

Aika hurjia leposykkeitä sulla. Oletko yrittänuyt pyytää lääkäriltä betasalpaajaa? Kyllä vähentämisen jatkaminen kannattaa. Siinä voi vähentää nollaan, jos seinään lopettaminen ei onnistu. Paljon tsemppiä!

t. Juhani

Moi. Komppaan Juhania, ehkä joku lääke toimisi tuohon paremmin kuin alkoholi. Hurjan kuuloset sykkeet kyllä.

Noniin, ehkä tämä tästä…
Tänään en ole ainuttakaan kaljaa ottanut, olo on suhteellisen hyvä. Mietin vaan että tuleekohan viiveellä jotakin päivien päästä tai jo aiemmin

Pahimmat vieroitusoireet taitavat osua siihen 2-4 päivän väliin monen kokemuksella. Jos vointi tuntuu huonolta, ehdotan et menet matalalla kynnyksellä lääkäriin eteisvärinätaipumuksen vuoksi. Pääset siitä sitten turvallisesti jatkamaan tipatonta tai vähentämistä.

Vähentämiselle ja ihan vaikka lopettamisellekin on sulla kyllä vahvat perusteet. Sulle varmaan lääkärikin selvitti, että eteisvärinä voi syntyä juomisesta ja pitkään kun juoposkelee, sydänlihas vaurioituu ja kehittyy kardiomyopatia ja pumpun vajaatoiminta. Voipi olla, ettet tarvitse salpaajaa, kun vähennät määrää ja kertoja.
Korkkia vaan tiukemmin kiinni, niin saat eleskellä monta vuotta vielä terveenä miehenä, tsemppiä

Ei liian hyvin ole mennyt…
Kai toistasataa tölkkiä kolmoskaljaa viikottain pidempään vaikuttaa pidempään kun hetken.
Jäätäviä flimmereitä ja pelkotiloja ym. Eräskin yö laitoin farkut jalkaan kahdelta yöllä ja läksin autotallia siivoamaan ettei ainakaan perikunnalle jäisi niin paljoa hommaa eikä tarvis lanssiin hypätä verkkareissa. Sykkeet reilusti toistasataa. Varsinkin öisin kun herää niin miettii hetken että mikähän nyt pettää, sitten alkaa pulssi viimeistään nousemaan. Verenpaine oli tuossa yksi aamu 205/110 sykkeellä 125 levossa selvinpäin. Liittyykö tämä edes kaljaan? Myöhemmin paineet oli taas 143/86 syke 67…Vähentänyt olen niin paljon kun olen uskaltanut. Öisin usein auttaa kun ottaa yhden tai kaksi tai kolme kaljaa nopeasti, takaisin petiin niin hetken päästä rauhoittuu ja jossainvaiheessa ehkä nukahtaa. Promillet siis tänäänkin ollut nollassa varmaan ainakin 12 tuntia, illalla viimeistään pakko aina ottaa muutama että uskaltaa edes yrittää alkaa nukkumaan. Muutama päivä tuossa kyllä meni ettei varmaan edes käynyt nollissa ollenkaan.

Moi vaan!

Kyllä sun kannattaisi hakeutua katkolle, jos vaan paikkakunnallasi se onnistuu. Itse en ole koskaan ollut katkolla mutta nuorempana vein välillä enovainaatani katkolle. Sieltä saa hyvät lääkkeet ja homman poikki. Tietenkään katko ei ongelmaa ratkaise, mutta antaa pitkän tuumaustauon. Kysy vaikka terkkarista miten toimia. Paljon tsemppiä!

t. Juhani

Juhanin kanssa olen samaa mieltä.

Sinulla on hyvät mahdollisuudet delata sydämen takia tai saada aivohalvaus.

Lainaan mitä tutkimukset sanoo: Suurten alkoholimäärien kuluttaminen yhdellä istumalla, vaikka vain satunnaisestikkin, voi vaikuttaa sydämen sykettä säätelevään sähköjärjestelmään. Seurauksena voi olla veritulppa. Kovan ryyppyjakson aikana sydän ei välttämättä lyö tarpeeksi voimakkaasti, jolloin veri voi hyytyä ja muodostaa tukoksen. Voi käydä myös päinvastoin. Sydän voi hakata liian nopeasti, jolloin kammiot eivät ehdi täyttyä verellä eikä elimistöön virtaa veren mukana riittävästi happea. Tästä syystä runsas kertajuominen nostaa aivohalvauksen riskiä 39 prosenttia.
Verisuonet ovat joustavia kuin kuminauha, jotta ne voisivat kuljettaa verta rasittamatta liikaa sydäntä. Alkoholin juominen vapauttaa stressihormoneja, jotka saavat verisuonet puristumaan , nostavat verenpainetta ja aiheuttavat korkeaa verenpainetta., joka jäykistää verisuonia. Korkea verenpaine on vaarallista ja aiheuttaa sydän ja aivosairauksia.

Niin ja mitähän maksa tykkää.

Ihan vaan sen takia, että jos joku nainen sattuisi tämän lukemaan niin tässä todetaan myös, että jo kolme viikkoannosta lisää rintasyövän riskiä 15 prosenttia.

Samaa mieltä edellisten kanssa. Tilanteesi kuulostaa hälyttävältä, ja se kuulostaa myös siltä että sinun on äärimmäisen hankalaa saada putki poikki omin voimin. Nyt kannattaisi mennä katkolle, ja mielellään piakkoin, ellet halua ihan oikeasti menettää henkeäsi. Ota järki käteen nyt.

Itse olen käynyt A-klinikalla juuri siksi kun en vaan saanut putkea poikki (nykyään ne ovat täällä pääkaupungissa kai Helsingin kaupungin päihdepoliklinikoita…). Antoivat muutaman päivän ns. avokatkon, missä piti aamuisin käydä paikan päällä puhaltamassa nollat jotta sai päivän lääkkeet. Beetasalpaajia korkeaan sykkeeseen, ja rauhoittavia muihin oireisiin. Vastaanotto oli ihan asiallinen ja miellyttävä, sekä ennenkaikkea homma toimi, eli juominen loppui lääkkeiden avulla. VAHVA SUOSITUS SINULLE TUOSSA TILANTEESSA.

Jos paikkakunnalla ei ole varsinaista päihdepoliklinikkaa, niin sitten TK-päivystykseen niin auttavat siellä. Mihin tahansa meneekin, niin tärkeää on rehellisesti kertoa mikä on tilanne, niin osaavat pistää toimenpiteet vaadittavaan mittakaavaan.

Moro
Mennyt aikaa tänne kirjoittamisesta
Monesti jo olen kirjoittanutkin mutten lopulta ole julkaissut, tyhjänpäiväistä lässytystä mielestäni niinkuin tämäkin… no menköön nyt jakoon
Aloin pitämään juomapäiväkirjaa.
Ainakin puolella on vähentynyt omin voimin tuo kaljan nappailu, hiukan on kyllä haasteita kunnen juurikaan ole töissäkään ollut. Viimeviikolla Ma- Pe meni 16 pientä kolmoskaljaa yhteensä, viikonloppuna tosin reilusti enemmän varmaan se 16 molempina päivinä ainakin.Kyllästyin kirjaamaan kun tiesin että jälkeenpäin harmittaa katsoa niitä lukemia.
Parina yönä on tullut jopa nukuttua aika hyvin, yli 7 tuntia
Viimeiset kuukaudet nukkunut parissa kolmessa osassa yöllä yhteensä kahdesta max. kuuteen tuntiin. Tunti pari hereillä ja tunti pari unta välissä tunti pari valveilla…
Mukava herätä aamulla kunnei ole kamalaa väsymystä tai mitään krapulaan viittaavaa. Pitäis alkaa koittamaan nollapäiviä pääsiäisenä, koskaan en almanakan mukaan ole ottanut niinkuin monet :smiley:
Olisko jollain suositella hyvää kirjaa aiheesta, olen nyt lukenut Bookbeatista noin puolet Annie Gracen kirjasta Selvin Päin
ja menossa on samalla ties monettako kertaa Juhani Seppäsen Selvästi Juovuksissa mitä en ole itseasiassa koskaan lukenut kannesta kanteen. Josko nyt

Nyt on alkanut menemään aika mukavasti ?
Kaikki krapuloihin viittaava on loppunut, aika pitkäkestoista ja maltillista, jatkuvaa vähentämistä näemmä tämä operaatio vaati yksinään ilman apua. Jännä juttu kunnen silti kokenut ainakaan olevani täysin rappiolla, selvänä kuitenkin päivittäin ainakin jonkinaikaa. Nyt on ollut useita nollapäiviä ja viikkokulutus on siinä kaljakorin paikkeilla ollut jo pari viikkoa eikä ole tarvetta juoda vaikka juotavaa onkin kaapissa. Unta saa taas, ja ihan selvänä? Ehkä tämä tästä

Upeeta kuulla että homma hoituu. Täällä tipatonta wappuun asti. Tsemppiä vaan!

t. Juhani

Morjens taas!

Ei nukuta vaikken ole ottanut tippaakaan alkoholia Pääsiäisen jälkeen ja melatoniinit on syöty.

Hyvä että sulla on hyvä draivi päällä vähentämiseen. En haluaisi olla mikään nipottaja, mutta tuo kori kaljaa viikossa eli 24 annosta on korkean terveysriskin raja. 14 annosta viikossa on kohtalaisen terveysriskin raja.

Jos sulla menee kuitenkin hyvin ja suunta on oikea niin ei hätää.

Ei elämästä selviä hengissä!

  • Juice Leskinen -

t. Juhani

Nämä olivat siis miesten arvoja.

Mennyt taas aikaa…
Kaljaa, ja vain kaljaa ei väkevämpää edelleenkin menee. No samaa myrkkyä.
Töitä ollut taas 60-80h viikossa muutaman kuukauden, stressaa

Nyt nukkuu sentään hyvin kun väsyttää iltaisin, ennen unia senverran karhua että nukkuu ja on aamulla selvänä kuitenkin.
EI MITÄÄN JÄRKEÄ SIIS.
Vaikea vaan vaihtaa tyyliä kun on tottunut…
Saispa jostain nypättyä sen langan mistä löytyis kultainen keskitie, normaali elämä. :smiley:
Ei hirveesti nappaa lenkillekään lähteä myöhään illalla kun muutenkin töissä kävelee 20k askelta päivässä niin helppo homma vetää kaljaa naamariin että “rentoutuu” ?‍♂️

Tsemppiä vaan. En oikeen tiedä mistä se kipinä kaljan juonnin lopettamiseen löytyy… Ehkä siitä jos vaan riittävästi asiaa mietiskelee ja pohdiskelee, niin sitten joku kaunis päivä se alkaa konkretisoitumaan toiminnaksi. Sitä vaan tuolla pohdiskelulla tarkoitan, kun on niin helppo juoda ja olla ajattelematta mitään. Niin vaihtoehtona voi juodessakin ajatella ja kyseenalaistaa sitä juomista.

Työstressi on kyllä huono, siitä on itselläkin kokemusta. Mutta senkin voin kokemuksesta sanoa, että ainakin mulla se on parempi jos tekee paljon töitä ja juo kohtuudella päivittäin, kuin se ettei tee töitä ollenkaan ja juo ihan helvetisti päivittäin :laughing:

Ei tule mitään itse lopettamisesta.
Työputken jälkeen yli viikko kaljapäissään kokoajan. Ei mitään känniä, ylläpitoa että uskaltaa olla.
Soitin tänään A-klinikalle, keskiviikkona pääsen lääkärin jutttusille josko avokatko onnistuisi. Pitääkö puhaltaa nollat että onnistuu vai mitä on edessä? Olot on vaan senmukaiset että en tiedä miten saan ajoitettua promillet nolliin vähentää yritän kokoajan mutta kroppa pistää vastaan

Ei ole kyllä mitään tietoa tuosta, mutta itsellä ainakin on aina jostain löytynyt lopulta se motivaatio lopettaa ja asteittain se on onnistunut hyvin. Katse tulevaisuuteen, niin kyllä se motivaatio seuraa perässä. Tee hyvä teko itsellesi ja muille raitistumalla vaikka ylihuomiseen mennessä? Kyllä se onnistuu.

Tässä muuten on paljon tietoa katkosta.

En juo viinaa ollenkaan, ei sovi mulle ja se päätös on pitänyt
Viiniä vähän hyvin harvoin. Pelkkää olutta tai lonkeroa oikeastaan mutta reilusti ?
Näemmä silläkin saa itsensä siihenmalliin ryyppäiltyä ettei tässä nyt omat keinot enää riitä varmaankaan…

Hyvä päätös. Tärkeintä on se, että sitten kans menet sinne A-klinikalle. Aamulla krapulassa se asia alkaa luultavasti pelottamaan ja ehkä alat kyseenalaistamaan päätöstäsi, mutta siitä huolimatta menet sinne ja sillä siisti.

Nollien puhaltaminen ei ole välttämätöntä, mutta jos et puhalla nollia niin joudut notkumaan siellä klinikalla kunnes promillet alkaa selkeästi laskemaan kohti nollaa. Teet itsellesi SUUREN palveluksen jos tänään pystyt himmailemaan edes vähän… Ehdotan että klo 21 otat viimeisen kaljan ja sitten kaadat loput viemäriin (tämä ei ole vitsi).

Kun juttelet lääkärin tai hoitajan kanssa, niin ÄLÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA vähättele oireitasi tai juomishistoriaasi, koska avokatkon myöntäminen perustuu siihen kuinka paha putki ja kuinka pahat vieroitusoireet sinulla on ollut. Mieluummin vähän vaikka liioittele olojasi.