Tämän te teette läheisillenne

Mä olen subutexia käyttäneiden tai edelleen käyttävien nuorten aikuisten äiti.
Tämä henkinen helevetti vanhempana on sietämätöntä. Vuosien valehtelu päättyi siihen, kun toinen sisaruksista sai päihdepsykoosin kannabiksen, pirin ja subutexin yhteiskäytön seurauksena.
Nyt ovat omien sanojensa mukaan kuivilla, mutta luottamus ei palaa varmaan koskaan. Epäily on jokapäiväistä.
Perhe on yrittänyt tukea aineista irti pääsyssä, mutta se on syönyt henkisesti meistä jokaista.
Kaiken tämän paskan jälkeen olen ollut työkyvyttömänä huhtikuusta, jolloin kaikki paljastui. Nyt on heinäkuun loppu. Joudun tämän helvetin ja bipolarin takia tällä hetkellä käyttämään Lamotriginia maksimiannoksella, triptyliä nukkumiseen sekä Ketipinoria ahdistuksen estoon. Nuorten vanhempi sisar käy psykologilla ja veli veteli ahdistukseen lääkkeitä ja alkoholia reilulla kädellä. Sai psykoosin hänkin. Äskettäin todennäköisesti bentsoista ja alkoholista meni niin huonoon kuntoon, että tarvittiin ensihoitoyksikkö ja elvytys. Lasten isä on kuollut jo vuosia sitten, joten hän ei ole tätä helvettiä elämässä täällä enää. Nuorten mummo joutuu käyttämään sekä masennus- että unilääkkeitä.
Tällaista te teette lähimmille, niille, jotka kaikesta huolimatta jaksavat rakastaa teitä.

Yleensä päideongelmaisten lähipiiri joutuu käymään läpi helvetin kun oma rakas käyttää aineita. Eikö omaisille ole jopa perustettu oma AA:n tapainen vertaistukiryhmä, jonka nimeä en nyt muista. Ainakin heinäkuussa ne oli kesälomilla.

^^ Siinä sietää vanhempien TODELLAKIN katsoa peiliin, kun lapsista tulee narkkareita :wink: . Ainakin tällaisissa aloituksen tapauksissa…

Ihan noin yleensäkään lapset eivät ole vanhemmilleen MITÄÄN velkaa. Syyttöminä ja pyytämättään syntyneet tänne kärsimään silkan vanhempiensa pohjattoman itsekkyyden tähden.

Toisekseen; psyykoosi ei tule noista mainitsemistasi, jos mistään muistakaan, aineista alunperin täysin terveeseen päähän, vaan jokin häikkä siellä on jo olemassa, jonka puhkeamista aineet vain nopeuttavat. Jos lapsesi olisi sairastunut psyykkisesti tai miksei somaattisestikin ihan ilman minkään aineiden myötävaikutusta, tuntisitko tuollaista vihaa(Rakkaudellahan ei ole mitään tekemistä tämän avautumisen kanssa) häntä kohtaan silloinkin? Ylipäätään ongelmallisen narkkaamisen taustalla on lähes poikkeuksetta jotakin muutakin problematiikkaa ja totaalinen sekoaminen päihteistä ja kovan luokan addiktio ovat vain seuraus.

Kaikki ei ole vanhempien vika. Lukuisia esimerkkejä löytyy ihmisistä jotka ovat saaneet tarvitsemansa rakkauden ja kaiken tuen kotoa mutta silti päätynyt päihdeongelmaisiksi. Se usein kulkee geeneissä.

Eiran hasis ketjun jäsenet olivat kaikki niin sanotuista hyvistä perheistä, mutta istuu tällä hetkellä linnassa.

Hei,

tarpeesi purkaa oloa on ymmärrettävää. Kuitenkin tällä keskustelualueella on parempi keskittyä omien tunteiden käsittelyyn, kuin syyttelyyn. Syyttely ei auta ketään vaan pahimmillaan lisää häpeää ja näin myös nostaa kynnystä kertoa ongelmasta. Täällä Päihdelinkin keskustelualueella toimiva Vilpola on kanava, missä läheiset voivat purkaa omia tunteitaan ja saada vertaistukea. Kannustan sinua tutustumaan Vilpolaan.

Ystävällisin terveisin,

Taru /Plinkin tiimi

Tämä on erittäin arka keskusteluaihe, joka herättää syviä tunteita puolesta ja vastaan etenkin kun lapset ovat kysymyksessä.

Se ei ole yhtään harvinaista että koko perhe rohmataa henkisesti ja joutuvat syömään ketipinoria kun oma rakas lapsi sairastuu addiktioon. Nää on vakavia asioita. OIen varma siitä että ketjun avaaja rakastaa omia lapsia mutta jossain vaiheessa tulee stoppi vastaan etenkin kun he alkavat kinuamaan rahaa ja käyttäytyvät uhkaavasti kotona.

Olen pahoillani tästä avautumisesta. Ajattelin, että en avaa tilannetta enempää, mutta ehkä se on nyt tarpeen. Sen takia, miksi tälle palstalle kirjoitin.

Psykoosit, molemmat, olivat ammattilaisten toimesta diagnosoitu ja hoidettu osastolla. Nuoret aikuiset elävät omillaan, käyvät osa-aika työssä, onneksi. Isänsä kuoli 2015 aivoverenvuotoon,jonka jälkeen eivät suostuneet psyk. puolen apuun. Huumeiden käyttö alkoi silloin. Toki myös olen vanhempana tehnyt virheitä. En tunne ketään virheetöntä. Heidän isänsä sai kaksi kuukautta ennen lasten syntymää
aivoveritulpan takia halvauksen, joka invalidisoi hänet 80%. He eivät siis koskaan nähneet isäänsä terveenä. Isä kuitenkin oli entisenä urheilijana sähköpyörätuoleineen jokaisissa urheilu- ja hiihtokilpailuissa mukana. Ymmärtääkseni, ja heidän kertomansa mukaan, tästä kaikesta huolimatta lapsuusaika oli kutakuinkin onnellinen.
Kirjoitin tämän, koska koen, että käyttäjien on hyvä tietää myös läheisten fiilikset. En ymmärrä, miksi tätä pitäisi hyssytellä. Saati sitä, että kaikki syy kaadetaan vanhempien niskaan. Mm. joissakin päihdehoitolaitoksissa (esim. joissakin Minnesota-hoidoissa) on istunto läheisten kanssa, jossa kohdataan nämä asiat naamakkain ja totuudenmukaisesti. Omiani motivoi lopettamiseen em. mainittu psykoosi ja meidän läheisten tuki. Myös se, että ymmärsivät miten se muihin vaikuttaa.
Ja,btw, toinen näistä nuorista jätti avohoidon, koska siellä tarjottiin jatkuvasti puhtaita värkkejä. Hän kaipasi apua lopettamiseen, ei apuja jatkamista varten. Käyttäjät kyllä tietävät, mistä puhtaat välineet saa.
Olen itse työskennellyt päihdetyössä mm. järjestötasolla sekä valtion virassa. Ammatillisesti vaan ei omia lapsia osaa kohdata. Olen heille kuitenkin ensisijaisesti äiti.

Mul on porukoihin ihan hyvät välit ku pitää nykyää päänsä kiinni mun käytöstä, edelleen on hallinnassa käyttö. Ainskaan lapselleni en opeta et kaikki huumeet vie samaan helvettiin ja joskus huumeet jopa parantaa elämänlaatua… Ikävää toki jos on läheisiä nisteinä mut ne on nistei, tunnut syyllistävän tääl kaikkien päihteiden käytön ja kaikki niitä käyttävät.

Onneks oma äiti ja muut läheiset tajuaa itsekin sen, että en TAHALLAAN ja vain heitä ärsyttääkseeni ole narkomaani.

Se on se pieni ilo meidän nistien elämässä, kun ei käännetä kelkkaa jos jotakin lapselle sattuu. Ei se äiti tykkää, et oon narkomaani, ei. Mut se elää sen mukaan ja onneksi osaa nauttia omasta elämästänsä samalla täysin.
Haluaa tietty, et oisin “normaali”. Toisaalta kehua on tullut myös siitä mulle, etten oo niinku ne “kaikki” muut.

Kansainvälisenä ihmisenä ei hänen kanssaan ole tarvinnut muistakaan joillekin muka tabuista asioista koskaan vääntää peistä jo valmiiksi rikkinäisen ihmisen haavoissa.

Onneks on fiksu äiti ja ne muutamat läheiset. Kiitos heille.

Eihän kysymys ole muusta kuin siitä että Janoamme HYVÄÄ OLOA… Emme osta itseasiassa huumeita - vaan ostamme sen OLON… muut eivät sitä tajua koska he ovat saaneet kuin MANULLE_ILLALLINEN sen Onnen ja Autuuden automaattisesti :smiley: :frowning: :frowning:
ei luulisi olevan nykytekniikalla ja tuntemuksella vaikea keksiä sellainen pilleri, jonka ottamalla on Euforian Onnelassa elämänsä lopuun asti…

Semmoista pilleriä ei varmaan tule koskaan keksittyä. Jos haluaa olla eufoorisessa tilassa koko elämän, niin massia pitäisi löytyä loputtoomiin ja joku luotettava diileri joka tulee aina ovelle koputtamaan autolla.

Ei se fiksu äiti kato loputtomiin tätä narkkausta ja jossain vaiheessa tulee seinä vastaan, ja läheiset käntää selkänsä. Vaikuttaa siltä että olet hyvin nuori ja juuri löytänyt huumeet.

LOBOTOMIA… se kuulemma tekee rennoks ainakin :smiley: :smiley:

Niin. Minun fiksu äitini on pannut välit poikki kanssani sikäli, että on minun kanssani tekemisissä vain kun olen selvänä. Ei mahdollista huumeidenkäyttöäni myöskään, eikä ole sitä mahdollistanutkaan koskaan. Totta kai hän toivoisi, että en olisi narkomaani. Tai vaikka juoppo, kuten sinä.

Tiedän palastaa seuranneena vuodesta 2006 asti, että palsta on kuollut ja täällä on oikeastaan yksi elämäänsä kyllästynyt alkoholisti, joka ei itsekertomansa mukaan uskalla tulla plinkkiin, ellei ole vetänyt alkoholia taikka bentsoja siihen vielä päälle.

Lupaan kantaa foorumilla korteni kekoon ja koska omaan erittäin kroteskin ja kontroversiaalin, roisin, mutta asiallisen vuorovaikutuksen ihmisten kanssa ja pyrin kohtelemaan heitä asiallisesti, niin kuin hekin minua. Piti sanoman, että viihdearvoa on tuleman tällekin haittojavähentävälle foorumin osa-alueelle, jossa haittoja vähennetään mm. siten, ettö jos joku kysyy, miten Concertasta saa mahdollisimman turvalliset i.v. vedot, niin se sensuroidaan vedoten käyttötapojen kertomiseen, vaikka primäärimotiivi pitäisi olla mahd. vähäiset haitat. Sitten Jami-Petterit kiskoos sen konsun sellaisena mikstuurana, että aamulla THL-raportoi nuoren Lieksalaisen kuolleen aivoveritulppaan, kun fiksasi consunsa huonosti, mutta paihdelinkkiä mainostetaan saman uutisen lopussa, jossa huolestuneille käyttäjien vanhemmille tarjotaan keskusteluapua.

Mutta AD/HD -potilaana jätän tämän off topicin nyt tähän. Jotkut paikalliset nistitkin jaksavat valittaa offtopicistani, mutta kaikilla piripäillä ei ole peiliä edes vessassa, sillä se on viety Jakelle, joka tarjosi peilikaapista nollakakkoset töötitt kahdeksanprosenttista amfetamiinia, joka kuulemma saa sukat pyörimään jalassa.

Itse aiheeseen, eli tämän äidin kirjoitukseen. Pumpulissa kasvattamalla ei saada hyviä tuloksia lasten suhteen, sillä lapsi kaipaa kehitttyessään muutakin virikettä, kuin ukulelensoittotunnit viikottain ja kolme kotikonventtia viikossa. Tunsin erään omalla ala-asteluokallani. Kontrolli oli äärimmäisen ankaraa, eikä lapsi saanut käytännössä tehdä mitään mitä itse halusi, siinä ei voi edes rajojansa sitten oikein etsiä. Tappoi itsensä myöhemmin. Ei juonut alkoholia, eikä käyttänyt huumeita.

Onneksi itse en voi tehä tähän sairaaseen ja muutenkin ylikansoitettuun maailmaan jälkeläisiä, vaikka seksiaddikti olen pahimmasta päästä. Ihmetyttää vauva.fi -jengiläiset, jotka pitävät luomunaista itsekkäänä, jos hän ei halua tehdä lapsia. Olen huomannut, että asia on toisin päin. Nuoret äidit yleensä ovat kaikista itsekkäimpiä eläimiä, mitä maailma päällään kantaa. Heistä menee itsekkyydessä ohi vain pahimmanluokan piripäät. :laughing:

Lastenteko on itsekkyyden multihuipennus ja juuri siksi lapset eivät ole vanhemmilleen mitään velkaa, eikä vanhemmilla ole oikeutta vaatia, että lapsesta pitäisi tulla sellainen tai tällainen tai lapsi ei saisi olla jonkinlainen. En tietenkään tarkoita tällä, että vanhempiaan(kaan) saisi kohdella, kuin saastaa, eikä narkkarille tarvitse syytää käteistä rahaa huumeisiin tai muutenkaan hyppiä päihdeongelmaisen jokaisen päähänpiston mukaan.

Itselläni on oikein hyvät välit omiin vanhempiini ja rakkaita ovat mulle, vaikken heiltä syntymääni pyytänytkään. Mun vanhempani tosin hyväksyvät mut kaikkine sarvineni ja hampaineni, vaikkeivat tokikaan toivoneet mulle sitä kärsimystä, jonka MT-ongelmani ja niistä seuranneet päihdeongelmani ovat mulle aiheuttaneet.

Noin yleensäkin päihdeongelmainen on monille hyvä syntipukki, jonka niskoille voi kipata kaikki omat ongelmansa ja oman pahoinvointinsa, kuten tämän ketjun aloittaja, vaikka tuskinpa esim. se mainittu bipo sen vuoksi puhkesi, että lapsista tuli nistejä :unamused: . Ja jos päihdepää aiheuttaa ikävyyksiä, niin aina on täysi oikeus laittaa välit poikki. Moni ei vain tee sitä juuri sen vuoksi, että kenen niskaan sitä sitten paskasaavinsa kaataisi :mrgreen: .

Editoitu typoja.

[Poistettu henkilökohtaisuuksia -Päihdelinkin moderaattori]

Pitää varmaan soittaa poliisisedälle tai -tädille kun tuollainen uhkailu ei ole tervettä kaljajuopon suusta/näppiksestä. Onneksi minulla on body guardina mm. Winstoni ja pari muuta uljasta amatsonia / soturia.

Varpuspaisti on hyvää! :laughing:

Musta vähän tuntuu siltä että vanha Varpusemo tarkoitti sitä että vaikka kunnon vanhemmat rakastavat ja tukevat lapsiaan niin he jossain vaiheessa kääntävät selkänsä ja pistää välit poikki jos lapsi narkkaa. Varpusemo ei koskaan haukkunut kenenkään äitiä huonoksi, mistä tämä koko riita sai alkunsa.

Huomatkaa miten tietty henkilö Kokkolasta pysyttelee nyt poissa. Kuten sanoin aikasemmin tämä mimmi voi hyvinkin olla plinkin suurin trolli tähän saakka.