Sinne meni, lähes kaikki

Hei,

kirjoittelin viimeksi joskus keväällä tänne. Tilanne on nyt sitten se, että istun vuokra-asunnossa yksin miettien syntyjä syviä. Muutin pois yhteisestä asunnosta kesäkuun alussa. Jokunen kuukausi tuli oltua täysin ilman alkoholia alkuvuodesta ja sitten tuli vappuna taas hölmöiltyä urakalla sen tarkemmin detaljeihin puuttumatta.

Eron jälkeen tartuin “tietysti” olutpulloon useaksi päiväksi. Eipä auttanut, ihme… Omat vanhempani näkivät minut onneksi todella huonossa kunnossa ja ymmärsivät tilanteen vakavuuden. He sekä muutama ystäväni sanoivat, että nyt menet jonnekin hakemaan apua per heti. Kävin klinikalla ja kävimme tilanteen läpi. Suosittelivat avohoitoa/terapiaa, jonne sainkin ajan aika pian.

Sen jälkeen oli pari viikkoa sairaslomaa, sen jälkeen kaksi kertaa sairaalassa parin vakavan tulehduksen (eivät liittyne alkoholiin ne kuitenkaan) takia. Aivot ja kroppa menivät aivan sekaisin erosta, alkoholista ja masennuksesta. Paino putosi kuudessa päivässä useita kiloja eikä ole oikein takaisin tullutkaan (no, lähtivät judokahvoista pääasiassa…). En osannut kuitenkaan olla ilman alkoholia. Vaikka lasten asiat ainakin paperilla menivät aika sutjakasti ja molemmat ovat joustavia, en todellakaan voi olla ylpeä käytännön suorituksistani. Koti, perhe, lapset, puoliso vaihtuivat pariin paperiin ja raastavan yksinäisiin iltoihin. Ja eikun olutta. Eikä töistä oikein tullut mitään, senkään takia, että olin niin murheissani erosta enkä osannut käsitellä tätä isoa kokonaisuutta, siis alkoholia, masennusta, eroa, lasten hämmentyneitä reaktioita ja sitä, että olen yksin. Kuvittelin, että kyllä minä näistä selviydyn, no problem.

No, työasiat eivät oikein sujuneet, olin aika tuuliajoilla. Pakolliset kuviot tuli tehtyä, mutta mitään muuta en tehnyt. Ja kaljan juonti jatkui. Sitten tuli mitta täyteen ja tavallaan irtisanoin itseni, sanoin, että en jaksa. Sana tavallaan siksi, että tilanne on vielä hiukan auki. Työ oli usein todella stressaavaa ja isot pomot eivät mistään osanneet kiittää ja pienistä asioista tuli massiivista vittuilua vaikka kauppa kävi ja kasvua tuli alan miinuksesta huolimatta. Useampaan vuoteen en pitänyt kunnon lomia, en huolehtinut itsestäni fyysisesti enkä henkisesti ja sitten kaikki vain kasaantui liiaksi. Raha on vain rahaa, neliöt vain neliöitä, autot vain autoja ja kaikki muu roina on vain roinaa. So fucking what!

Päivä tämän jälkeen tuli itsellä mitta taas täyteen ja päätin hakeutua katkolle. Olin siellä kolme päivää, kaksi päivää nukuin pois väsymystäni ja ruokakin maistui. Kolmantena päivänä en halunnut enää lääkitystä, kun en halunnut sellaista pöhnäistä oloa. Katkolla oli tasan yksi henkilö (siis ei hlökuntaan kuuluva), jonka kanssa oli ihan mukava keskustella. Osa oli, suokaa nyt anteeksi, mutta karmivia. Ei paljoa jaksanut kuunnella sellaista, että joku oli juuri kuukausi takaperin ollut samassa ja paikassa ja nyt kun täältä pääsee niin vetää sellaiset perseet, että! Osa oli ”aivan kahvilla”. Ei kovin motivoiva eikä kannustava miljöö. Tavallaan taas millin verran silmiä avaava kokemus kuitenkin.

Tulin kotiin, pari päivää meni, ja ei helvetti taas sama rumba itsellä päällä ja hölmöilyä…

Katkolla ollessani aloin ajan kuluksi raapustelemaan itselleni jonkinlaista ”paranemisohjelmaa”, sisältäen täydellisen elämäntaparemontin.

Aiemmin, kun kirjoittelin tänne, olin muka alkanut ymmärtämään, minkälainen tämä ongelma on ja mitä sille pitäisi tehdä. Ehkä jotain muka tajusin, mutta en mittakaavaa ja mitä se aiheutti lähipiirilleni. Enkä myöskään käytännössä. Ja mihin kaikkeen se sitten kuitenkin vaikutti. Ei se juomattomuus parisuhdetta huonommaksi ainakaan tehnyt silloin aikoinaan. Aikoinaan suutuin, kun ex-puolisoni alkoi käymään al-anon ryhmässä. Kestipä sitten kokonainen vuosi, kun ymmärsin, että reaktioni oli todella syvältä. Minunhan olisi silloin pitänyt ymmärtää tilanteen vakavuus ja arvostaa hänen valintaansa. Mutta kun ei niin ei.

Kai sitä pitää sitten joidenkin käydä todella pohjamudissa, että alkaa ymmärtämään yhtään mistään mitään. Mietin eilen pikkutunneilla, että haluanko nähdä itseni istumassa vuosien päästä jonkin pienen lähiön pubissa päivästä toiseen, terveys ja aivot juotuina totaalisen peruuttamattomaan tilaan, odottamassa sossusta rahaa, että saisi lisää juomarahaa. Ei se oikein ideaaliselta vaikuttanut…

Lisäksi kuvittelin, että kaikista näistä ongelmista voi selviytyä jopa yksin, tai jonkin pienen keskusteluavun tms. kautta ihan kertaheitolla. Eipä taida olla näin. Olen käynyt itseni kanssa jatkuvasti valtavaa tunneskaalaa näiden ongelmien kanssa läpi. Itkenyt, joskus jopa hymyillyt, ollut järjettömän surullinen, yksinäinen, vihainen, pettynyt, katkera, mustasukkainen, itsetunto kateissa, en arvosta itseäni, virtaa ei riitä mihinkään, pienetkin asiat ovat välillä vaikeita hoitaa. En ole nukkunut enkä syönyt kunnolla kuin satunnaisesti. Lienee hyvinkin paljon niin, että masennuksesta kärsivän alkoholin käyttö on kuin heittäisi bensaa liekkeihin.

Ja se pettymyksen tunne, että ei ole ymmärtänyt, mitä on tullut tehtyä. Luottamuksen ja arvostuksen menetys läheisiin ihmisiin… sepä se ehkä kaikkein pahin. Erokin on kuitenkin vielä niin tuore, että monesti on molemmilla tunteet niin pinnalla, että kipinät lentelevät aika herkästi. Sitten tulee sanottua kaikkea typerää ja sen jälkeen aivan järkyttävän paha olo ja mieli, kun ei osannut pitää suutansa kiinni. Ja kun lapset ovat molemmille niin kovin kovin tärkeitä, tietenkin. Ja minun pitäisi keskittyä omaan paranemiseeni, jotta voin olla parempi ihminen muita kohtaan. Ja toivoa, että luottamus läheisiini rakentuisi pala kerrallaan. En odota, että se tulee koskaan olemaan sataprosenttinen, mutta toivon asiaan vilpittömästi parannusta. Ja sehän on vain ja ainoastaan minusta itsestäni ja teoistani kiinni.

Ja mitäpä nyt sitten tästä eteenpäin? Katkolla ollessani, mietin, että what ever it takes, alkoholista on päästävä, kokonaan. Terapiaa, AA-miittejä, vertaistukea, tukihenkilöitä, Avomylly, Kalliola, ihan mitä vain. Ja riittävän usein. Lääkärin kanssa treffit myös, olkoon sitten antabus tai mikälie lääke minkä nimeä en edes muista.

Sain tukea tämän katkon aikana ja jälkeen sinänsä aika yllättäviltä tahoilta, se piristi mieltä ja edelleen edesauttoi ymmärtämään, että ihmiset ovat oikeasti huolissaan minusta.

Alan ymmärtämään myös, että tämä prosessi on pakko pilkkoa pienempiin osiin ja vihollinen numero yksi on alkoholi. En millään jaksa enkä pysty veivaamaan päässäni yhtä aikaa alkoholismia, masennusta, eroa ja surua, asunnon kohtaloa, kaikkea. Ehkä joku fakiiri pystyy, mutta en minä.

Sain tänään AA:n auttavasta puhelimesta henkilön kiinni ja lähistöltä löytyi useita ryhmiä, lähes joka päivä iltatapaamisia. Sinne siis, vaikka heti huomenna.

Ehkä pitäisi myös saada muutettua ajatusmalli muodosta VASTA x päivää ilman alkoholia muotoon JO x päivää ilman alkoholia ja huomenna uusiksi!

Luulin kai jossain vaiheessa, että olen pistämässä 16 palan muumipalapeliä kasaan, taitaakin olla 2000 palan peli edessä.

Teksti on nyt hiukan ehkä huonosti jäsennelty, mutta viime yönä nukuin kokonaista kaksi tuntia, niin on vähän väsy olo. Toivottavasti ensi yö sujuisi hiukan pidempien unien merkeissä.

P

Kiitos Petteri kokemuksistasi. Rohkeutta ja voimia sinullekin. Avoimmuus auttaa aina eteenpäin, kun ja jos olet oikeassa paikassa. Nakkikioskilla elämänsä tilittäminen ei auta, vaan tarvitaan ihmisiä joille voi kertoa kaiken, jotta ne lopettavat juoksuttamasta. AA auttoi minua. Löysin ryhmän ja sain itselleni kummin tai oikeastaan muutaman kummin jotka auttoivat minua toimimaan jotta raittiudestani tulisi totta. pelkäsin pirusti puhua ja itkeä, kun halusin olla vahva ja omavoimainen. Kummasti se itkukin tuli ja sieluni avautui itsellenikin. Vapauttavaa toimintaa koko toimintaohjelma ja sen askeltyö. Raittius on minulle tänäänkin se nro 1 ja siitä on varmaan sinunkin lähdettävä.

Voimia ja rohkeutta vielä kerran, jos sekin auttaa sinua.

Raittiiden päivien keräilykisa on todellakin vähän huono laji. Tänään tulee vain yksi uusi raitis päivä. Järjestysnumerolla ei ole merkitystä. Kyllä se palapeli taitaa olla se kuusitoistaosainen muumipalapeli. Sellaisen kannessahan lukee ihan selvästi, että yli 3 vuotta.

Kuulostaa kyllä rankalta. Tulee tunne tasolla mieleen omat fiilikset sillon kun olin aivan pohjalla.
Se tyhjyyden tunne on aika massiivinen kun makaa lepositeissä mielisairaalan suljetulla, kaiken menettäneenä viinan takia, jopa oman vapautensa tietyksi ajaksi jota itse ei edes tiedä…

Olen itse oman raittiuteni kanssa vasta alku metreillä niin en ehkä ole oikea ihminen sinua kovin merkittävästi neuvomaan mutta ahdottomasti suosittelen aloittamaan Antabuksen välittömästi. Se pilleri pitää ottaa joka aamu, siis joka helvetin aamu, ilman kiertelyitä tai kaarteluita tai sit mennä suoraan alkoon ja ladata useenpi kossu kyytiin ja vetää sitä viinaa kunnolla!

Jos sulla on erityisiä ongelmia tän viinanhimon suhteen niin kuin mulla on/oli niin siihen voin suositella sellasita lääkettä kuin Topimax. Myös sellainen valmiste kuin Akamprosaatti on markkinoilla. Näistä kahdesta valmisteesta kaikki lääkäritkään eivät ole perillä, nuo ovat siis tarkoitettuja juuri tähän viinanhimoon meillä alkoholisteilla.

Ja sitten tietysti kaikki mahdollinen muu tuki pitää ja kannattaa ottaa vastaan.

Voimia petterille ja kiitos postauksestasi, tuli hyvin taas omat muistot mieleen. Ei korkata sitä pulloa kun tietää mhihin se johtaa ja siellä pohjalla ei ole kivaa…

Jätetään nämä lääkkeet lääkärin määrättäväksi :smiley: . Niillä lääkäreillä on jokin erityinen viisaus tässä asiassa. Ne antaa alkoholiriippuvaiselle lääkkeitä, joista tulee lääkeriippuvaiseksi. Viinan sijaan eufoorinen olo etsitään korvikkeista. Aika usein lopputuloksena on sekakäyttäjä, joka syö pillereitä ja juo viinaa. Ilmeisesti tässä ajatellaan enenkaikkea lääketeollisuuden asiaa. Lääkärithän saavat opiskeluaikanaan paljon pikku palveluksia lääketehtailta. Täytyyhän sitä opintovelat maksaa. :laughing:

Tässä Smokki on aivan oikeassa. Toivottavasti löydät pätevän lekurin ja menet hänen neuvojensa mukaan. Ja jos Petteri tutustut tuohon lääke helvettiin jota alkoholisteille tarjoillaan niin tulet huomaamaan, jotta siellä mielestäni on ihan kovan luokan huumeitakin tarjolla meille alkoholisteille ihan laillisesti, ja vielä sossu maksaa :slight_smile:

Moro Petteri ja alkavaa viikkoa. Hyvin sä sait asiasi julki ja taitaa olla niin, ettei kaikesta tarttekkaan yksin selvitä. Pamahdin tälle palstalle myöskin eilen luettuani aikani muitten pohdintoja. Kauan holismia miettineiden ajatuksia joudun ite pysähtymään lukemaan uudestaan ja miettimään kauemman aikaa sisältöä. Kyllä se sit ottaa auetakseen. Sulla oli toi kauhuvisio kaukaisuudesta, jossa olisit lähiön pubissa kaljaa imemässä, ei toivottu tilanne ollenkaan. Senhän voi hyvin välttää. Itse notkuin juuri sellases vanhojen äijien valtaamassa räkälässä siinä 23-24 veenä, tuskin on se maailma näköaloiltaan muuttunut, kun olen nyt sen ikäinen heppu (ainakin fyysisesti). Synkkää oli se touhu. Jos liikunta, kaikenlainen urheilu maittaa, suositan. Otsikkosi mukaan sulta ei kaikki ole mennyt, eikä tartte mennäkkään. Materiaali ja roina todellakin on vaan materiaalia ja roinaa ja sitä voi joskus hankkia ehkä sitten sen mitä tarttee. Omakohtaisesti: Kun oma fysiikka ja kemia prakaa pahasti, sen parantaminen (selvinpäin, eikä korjaus-sarjoilla) on tärkeintä. Pääkoppa on haastavin ja välillä tuntuu, että se räjähtää. Tästä on kortteli matkaa alkoon ja tiedän sen firman tuotteiden olevan juuri sitä, mitä en tarvitse, vaan jotain aivan muuta. Aikaa ja mielenrauhaa. Paljon ei omasta isästä jäänyt, kun vaihtoi ison pykälän päälle… iällisesti menin ohi tänä kesänä. Sulla on paljon asioita muhimassa, toivon niiden puimisiin voimia ja tukea. Ihmis-suhdekoukerot aina ottavat aikaa… Raitista päivää, jaksamisia ja PAREMPIA visioita kohden. :slight_smile:

Huh, olipas kiteytettynä oikein stoori, joka ei paljon antanut ilon aihetta.
Ihan voisi omaa elämää laittaa samaan siteeraukseen, suurelta osin.
Mutta ainakin olet hakenut apua ja kysyvä/etsivä sitä löytää ja osaa ottaa
vastaan.
Pienistä paloista se minäkin rupesin tätä elämääni kasaamaan, oli varmaan
6 osan puinen palapeli, jossa kuviota valmiina. Nyt on jo useamman osan palapeli,
jossa ei apureikiä valmiina. Kehitystä tapahtuu, pikku hiljaa pienin askelin.

Toivon sinulle voimia raittiuden tielle ja asia kerrallaan, päivä kerrallaan.

Petteri,
luin aloituksesi ja ymmärrän tunnelmasi.

Sen verran voisin sekä omasta kokemuksestani että muita seurattuani ja kuunneltuani, todeta, että “täydellinen elämäntaparemontti” ei toimi. Tai en ainakaan tiedä ketään, jolla olisi toiminut. Varsinkin kun takana on muutenkin paljon elämäntilannemuutoksia. On näitä nähty ja koettu, että alkaa hirmuinen puuhaus: nyt alan lenkkeillä, syön terveellisesti, kaapit täyteen leseitä ja ituja, zumba kurssille ja työväenopistoon opiskelemaan espanjaa, uimahalliin, zumbaan, pyöräilen työmatkat, luen henkistäviä elämäntapaoppaita, menen A-klinikalle, eroterapiaan, vaihdan työpaikkaa… Kerralla kaikki: ei onnistu.

Minun kohdallani aika on auttanut. Päivä kerrallaan, pienin askelin. Palapeli on hyvä vertaus (teen nimittäin isoja palapelejä, se on rauhoittavaa): palapeli on hyvä kärsivällisyysharjoitus: mallikuva on, mutta palapeli ei tule hätiköimällä valmiiksi.On vaan soviteltava pala kerrallaan ja niin ne yksi kerrallaan löytävät kolonsa ja kuva alkaa hahmottua.

Minä säikähdin vuosi sitten kuunneltuani eräässä kapakassa miestä, joka tilitti katkeraa eroaan. Kun kysyin, että kauankos siitä on, tämä vastasi että kuusi vuotta. Apua! En halua olla lähiökapakan vakioasiakas tilittämässä, kun äijä jätti vuosi toisensa perään. En halua. Niinpä menin A-klinikalle ennaltaehkäisyyn. Sanoin, että olen täällä, jotta en joisi itseäni ihan tärviölle, tilanne on sellainen ja minun juopotteluhistoriallani vaara on ilmeinen. Sen verran ehdin jo teloa itseäni umpihumalassa, että vaara oli ilmeinen. Apua, se oli kamalaa.

Olet ihan oikeassa paikassa purkamassa tunteitasi.

Lämpimin ajatuksin,
FL

Tuo mies oli saanut ah, niin ihanan keppihevosen dokaamiselleen erostaan… :laughing: :laughing: Aina Sika syitä löytää…maa jäässä tai kärsä kipee…niin sanotaan en muista missä, oliko Pohojammaalla sekin…Mutta kun astuu Pyhien kasvojen eteen eli Herran…silloin kaikki syyt synnin tekemiseen on tekosyitä…

Hei,

en sitä meinannutkaan, että kaikkea alkaisin touhottamaan ja muuttamaan per heti. En jaksaisi enkä pystyisi. Mutta silti selkeä kuva siitä, miten alan itseäni parantamaan, pala palalta, päivä kerrallaan.

Mielestäni aika ikävää kommentointia, toivottavasti Petteri sivuuttaa tuommoiset täysin yhdentekevänä.
Toivon Petterille jaksamista, tässä yksi voimahali :stuck_out_tongue:

No aivan.

Jumalan nimissä sitä sitten taas syyllistetään.
Tietääkseni ei ole mikään synti se, että voi huonosti, on surullinen, tunnistaa heikkoutensa, oppii virheistään, pyrkii parempaan, haluaa parantua, olla sovussa itsensä ja läheistensä kanssa.

Petterille voimahali täältäkin

T: FL

Mutta noiden kasvojen edessä saat jättää taaksesi kaiken vanhan. Tulet EX-akholistiksi siellä…Jos annat elämäsi Todellisen Korkean Voiman käsiin… AA-ei kykene antamaan Vapautta. se antaa toisen orjuuden… Jumala itse sanoo Sanassaan…

Johanneksen evankeliumi:
8:32 ja te tulette tuntemaan totuuden, ja totuus on tekevä teidät vapaiksi." :bulb: :bulb:

Eikös se mene niinpäin, että ensi tullaan ex-alkoholisteiksi jaa sitten mennään sinne Pietarin portille::: :laughing:

ö

Tsemppiä Petteri ja virtuaali super voima halit!!!

Todellakin vähitellen, asia kerrallaan pienin askelin edeten. Välillä tulee vastamäkiä,
mutta niin niitä on normi ihmisilläkin ja ei ole syy alkaa taas juomaan. Se mikä ei tapa,
kasvattaa. Sen olen omakohtaisesti joutunut kokemaan.

Jokaisella on omat käsityksensä ja neuvonsa. Ota niistä ne kultajyvät, jotka sinulle
voisivat toimia ja laita ne selviytymis reppuun.

Päivä kerrallaan.

Noo, eipä paljoa turhanpäiväiset pärinät liikauta suoraan sanottuna. Uskokoon kukin mihin haluaa, mutta meikäläistä nyt ei muutenkaan kirkossa kovin usein ole näkynyt.

Huimaa vieläkin… alkuun oli hiukan jotain “hengellistä” näistä askelista yms. Aika kovia juttuja tuli kuultua. Pidin aika pitkän puheen itsekin ja vaikka olen todella tottunut puhuja isollekin yleisölle, oli ääni aika hatara puheen alussa…

Sanoin, että on mun ensimmäinen, vaan ei viimeinen kerta täällä. Mahtava yhteenkuuluvuuden fiilis, kaikilla sama tavoite ja maali ja sairaus. Tuntui, että selkään taputettiin koko ajan ja kaikki todella ymmärsivät ja tiesivät, mistä puhutaan. Plus nyt on monen ihmisen numero, johon voi soittaa, jos on probleemia. Great!

Oli pakko istua alas, kun kotiin pääsin. Päätäkin alkoi särkemään. Eiköhän tämä tästä.

P

Voit ihan hyvällä omallatunnolla keskittyä siihen yhteisöllisyyteen jos ‘hengellisyys’ tuntuu vieraalta. Se on kuitenkin sinun itsesi määriteltävissä, jos niin haluat. Itse pärjään paremmin termin ‘henkisyys’ (body and spirit) kanssa :slight_smile: