OnKo sILokKeJa LöYTyny?

Noniin ja nyt niitä faktoja. ONko löytyny silokkeja ja mistä päin Suomea? Siis tarkotan maasta. Ei pakastimesta. HeHHeh… Itse asun nykyään Oulun seudulla… Niin ja moi pitkästä aikaa kaikille plinkkiläisille!

Käväsin sienestämässä äsken, kun oli tarve ulkoiluun. Sain 4 kanttarellia (isoja, 2 niistä monen sienen pehkoja, lasken samasta juuresta kasvavat sienet yhdeksi), jotka riittänevät yhteen tuplaleipään. (Kermakastike, sienet paistetaan sipulin kera). Puhalsin 0.45, joten olin autolla reissussa. Auton lähellä oli jokunen silokin näköinen sieni, jotka jätin asiasta enemmän kiinnostuneille. Koska lähellä oli hevostila ja tienvarrella munkkeja, epäilisin kyseessä olleen psilocybe coprophila (paskastatykkäävä). En toki katsonut turhan tarkkaan.

Summa summarum: Psilosybiinisienistä on tehty havainto.

ite tuli bongattua reunus kirjohelttoja, saas nähä tuleeko syötyä ku on parempiakin saatavilla. ja eiköhän niitä psiloja jo ala puskee viimevuonna näihin aikoihin kaveri löys muutaman sata silokkia :smiley:

Kiitos!

Tarvitsen myös enemmän lisäinfoa kansalaiset herätkää! :slight_smile:

Pakko aloittaa taas syksyinen aivopesu talvea varten…

Aikasempien vuosien kokemuksella (pk-seutu) silokkeja on löytynyt isommissa määrin vasta syys/lokakuun vaihteilla. tuolta on hyvä poimia vinkkejä.[Poistettu linkki - Päihdelinkin moderaattori]

kaveri oli bongannu jo tänävuonna ekat silot.

Muutamia, mutta odotellaan nyt hieman, tohon syyskuun loppupuolelle niin on päässyt jo kasvamaan laajalti ja isommiksi. Mitä yhteisvaikutuksia mahtaa olla tuolla bubren ja klonatsepaamin kanssa? (Niitäkun valitettavasti täytyy päivittäin käyttää…). Voimistaako vaikutuksia, blokkaako vaikutukset? Kemialliselta rakenteelliseltaahan psilosybiini on periaatteessa samankaltainen kuin aivojen oma seretoniini?

Suippuja on löytynyt, punkkeja myös… Miks kaikki kutsuu silokeiksi, “haen golf-kentältä, mutta mä vedän VAIN silokkeja enkä mitään madonlakkeja” :open_mouth: Pitäiskö kutsua ihan psilosybiiniksi?? En ole enää edes jaksanut korjata asiaa… En ole myöskään testannu vielä tänä vuonna toimiiko ne sienet vai ei… :unamused: Muutama päivä sitten löysin 2 kanttarellia… Olisin halunnut löytää enemmän…

Onkos sillä nimityksellä nyt mitään väliä, kun samasta sienestä kuitenkin puhutaan.Kutsuu sitä sitten silokiksi tai suippumadonlakiksi.Ei kannata kutsua ihan Psilosybiinksi , koska myös muutamissa muissa suomen sienissä löytyy jotain pieniä pitoisuuksia kyseistä tavaraa.

Osaakohan kukaan vastata tuohon mun kysymykseen yläpuolella? et mitä vaikutuksia mahtaa olla bubren ja klonatsepaamin kanssa, blokkaako, buustaako?
“Psilosybiini (4-fosforyylioksi-N,N-dimetyylitryptamiini, C12H17N2O4P) on päihteenä käytetty ja vaikutuksiltaan psykedeelinen sieniperäinen alkaloidi, joka on psilosiinin fosforihappoesteri. Sen perustana on dimetyylitryptamiinia muistuttava rakenne. Kemialliselta rakenteeltaan se muistuttaa läheisesti aivojen omaa välittäjäainetta serotoniinia, ja kuuluu samoin tryptamiineihin. Psilosybiiniä esiintyy useissa eri sienilajeissa, pääasiassa madonlakkien (Psilocybe) sukuun kuuluvissa, joista tunnetuimpia ovat huurumadonlakki (Psilocybe cubensis) ja suippumadonlakki (Psilocybe semilanceata). Psilosybiini metabolisoituu ihmiselimistössä psilosiiniksi ja on psykoaktiivisilta vaikutuksiltaan täten identtinen - molemmat muistuttavat vaikutuksiltaan muita hallusinogeenisiä tryptamiineja, kuten lysergihapon dietyyliamidia. Suippumadonlakki on Suomen luonnossa yleisin psilosybiinisieni ja huurumadonlakki huumekaupassa yleisin.”
Eli vois aiheuttaa ainakin joittenkin masennuslääkkeiden kanssa vaikutuksia lisäävästi tai vähentävästi/blokkaavasti?

Ei sillä ole enää 8 vuoden sienien syönnin jälkeen vaikka kutsuisitte niitä Kusipäiksi tiedän kuitenki niistä niin vitusti mutta seku kyselin onku Esim… olun seudulta löytyny vielä… ollu aika lämpimät kelit niin ei perkele … mutta myös satanu ja ns. psilocybiinisienet on vettä rakastavia hyrdoja…

stupids… ignorant…

Reilu pari viikkoo sit löyty täältä Pohjois-Karjalan susirajan yhdeltä vakiospotilta kahdella reissulla n. 140kpl ja “neulapäitä” varmaan 3 kertaa enemmän, jotka tietenkin jätti vielä kasvaa. Pari päivää myöhemmin ei löytynyt sieltä enää mitään, kun oli pelto niitetty ja sienet menny paaliin siinä samalla. :neutral_face:

Nyt on ollu liian lämpimät ilmat eikä sateita, niin turha edes mennä ettimään ja polkemaan rihmastoja. Se on hyvä kun tietää muutaman vakiopaikan mistä löytyy joka syksy ja paljon, nyt pitää vaan odotella sopivia ilmoja.

Kyllä täällä silomatin suunalla löytyy tatteja. Uudella ja ekalla vakio spotilla löytyi kaverin kans joku päälle 100 silomania. Ainakin suotuisat säätkin luvanneet tämän syksyn sienikaudelle ylipäätään. Viimekesäinen 70kpl matka oli jotain ihan uutta mitä en ikinä osannut kuvitellakkaan kokevani ihan täydellinen.

Muutama juu. Tietääkö kukaan kertoa kasvaako suomessa jotain hengellevaarallisen myrkyllistä sienilajia jonka voisi vahingossa sekoittaa näihin silokkeihin ? :unamused:

Eipä kyllä ihan vahingossa oikein mitenkään. Suomessa on n. 10 tappavan myrkyllistä sienilajia, joista fi.wikipedia.org/wiki/Suippumyrkkyseitikki on edes vähän sinnepäin muttei kuitenkaan ja seitikit kasvaa lehtimetsissä, kun taas Suippumadonlakit nurmella, niityillä ja pelloilla. Harmaamustesieniä jotkut on syöny silokkeina, jotka aiheuttaa antabusreaktion alkoholin kanssa nautittuna vaikka ei näitäkään sieniä voi keskenään juuri sekoittaa.

Suippumadonlakit on todella helpppo tunnistaa, kun edes vähän viitsii nähdä vaivaa tuntomerkkien ja kasvupaikkojen suhteen.

Mitään sieniä ei pidä syödä jos ei ole 100% varma!

Kerännyt jo melkein tuhat noita silomaaneja. Tänä viikonloppuna voisikin pakata laukun ja ottaa pari kaveria mukaan matkalle.

Ovat erittäin hankalia löytää, jos nurmikko on vähänkin pitempää ja varsinkin sen ollessa märkä sienet ovat melkein mustia. Eilenkin melkein talloin niiden päälle keräillessä.

En ole törmännyt paljonkaan muihin sienilajeihin kyseisellä pellolla ainakaan silokkiin sekoitettavaan näköiseen. Ainut mikä tuli mieleen, että suippumyrkkyseitikki VOI pienenä näyttää aika paljonkin silokilta, mutta ei kuitenkaan ole lähelläkään tarkemmin tutkaillessa ja ne voi kasvaa varsinkin metsän vieressä pellolla.

Paras se on kyllä tietää mitä syö ainakin sienissä tämä on niin pienestä kiinni.

jos tuon 1000kpl omistaa niin trippiinkin kasvaa toleranssi ja jos käyttää muita aineita, esim masareita, bentsoja, opiaatteja yms niin saattaa blokata / heikentää vaikutusta, eli 50 silokkia välttämättä kolahda mitenkään (normaalistihan 20-30 pitäisi jo pelittää hyvinkin). ja tällä laskutoimituksella saisi 20 trippiä jos olisi 1000kpl ja kerralla ottaisi 50. toiset taasen voivat ottaa isojakin annoksia toiset pieniä, jotkut jopa tarjoavat tai pitävät pienellä porukalla omia trippi päiviä / iltojaan / putkiaan joten nopeasti nuo saavat kulumaankin? :question:

Ei näitä nyt mene vuodessa itsellä paljon 1-2matkaa on aika sopiva. Joku satakunta/matka olen tottunut ottamaan näitä kerralla. Parin kaverin kanssa on just siistiä eikä näitä rahan takia kerätä.

Löyty muuten ihan vitusti tatteja, hullu meno pääl, hurja tile ei gnvina¨srzfnbhkn :laughing: :sunglasses: :question: :question: :question: :question: :question: :question: :question: :question: :question: :question: :question: :question: :question: :question: :question: :question: :question: :question: :question: :question: :question:
lagaaaa ja venyyyyyyyyyyyyyyyy väzsns TILT!
Ihan vitun tateis koko porukka mtä vittua? :question: :exclamation: :astonished: :slight_smile: :stuck_out_tongue: :bulb: :question: :blush:

P.S. Sori, tiltii pääl ei pysty. Löyty muuten vitusti tatteja, jeeesh :sunglasses: