Norspan laastari??

Onko kellään kokemuksia tuollasista itellä jonkinmoinen päihdehistoria tämänhetkinen lääkitys on temgesic 0.4x3/vrk+opamaxit uneen eli suunnitelma olis vaihtaa temput noihin laastareihin mutta on sen verra tuore juttu noi laastarit etten iha kylmiltää lähtis vaihtokauppaa tekemään tavotteena ois pysyä joka päivä terveenä ja noille laastareillehan luvataan 7vrk vaikutusaika tällei ajatellen noilla voisin päästä lähemmäks oikeeta lopettamista myönnän että teemuja tulee välillä vähä väärinkäytettyä eli noilla pysys tasanen rytmi ja vaikutus mikä tärkeintä neulasta eroon kaikki neuvot ja niksit tervetulleita kiitos etukäteen ja pahoittelut huonosta kirjotuksesta koska puhelimella näpyttelin :blush:

nii tosiaan se kiinnostas kovasti millanen määrä noit laastareita tarttee olla vastaamaan tuota 3x0.4 temgesic näin alkuun

En nyt muista paljonko niissä on. Voi olla eri kokosiakin, mutta ainakin yhdessä mallissa niitä on monta kymmentä mg tuota buprea, siis kymmennittäin 04:sen teemuja.

Niin ja saunassa kuulemma vaikutus voimistuu. En tiedä sitten.

kokojahan on 5,10 ja 20mg eli kyllähän se näin kuultuna vastaa paljon teemuja mutta vaikutukseen vaikuttaa paljon käyttötapa siks kysynkin käytännönkokemuksia paperillahan tuollanen 20mg ois paljo temppujen viikkoannosta kovempi

onko viel niin uus ja harvinainen juttu ettei tällä tai muulla saralla kellää oo kokemusta asiasta… :angry:

[Poistettu haitallisen käyttötavan tiedustelu -Päihdelinkin toimitus]

Ilmeisesti Norspania ei ole kovinkaan monella vielä kirjoiteltu kun ei ainakaan googlettamalla löydy kuin muutama vastaus ja olettanen ettei päihdelinkissäkään sen enempää ole kokeilijoita(halukkaita kylläkin).

Ylihuomenna on tarkoitus kipua hoitavan lääkärin kanssa pohtia lääkitystä mahdollisesti uusiksi muun hoidon ohella ja Norspan tuli minulla ensimmäisenä mieleen Panacodin ja Tramaleiden jälkeen. Panacodeja syön jo sen kattoannoksen eli 6x päivää kohti ja Tramalia väkipakolla n. 250mg/vrk, tuntuu turhalta että lähtisi Tramalia nostamaan sivuvaikutusten vuoksi kun vastine kipuunkin on heikohko, Panacod tuntuu auttavan paremmin. Siispä mitä tässä jää käteen vaihtoehtojen suhteen? Niin pahasti en ole onneksi vielä rampautunut että vahvoja opioideja joutuu syömään, eli kysytään kuitenkin että onko Norspanista löytynyt apua kenelläkään tai ylipäätään onko kukaan päässyt tätä kokeilemaan muuhun kuin viihdekäyttöön?

laastareissa on 5,10 tai 20 mg bubrea!

tohtori.fi:stä otin tän:

Depotlaastari, jota saa kolmena eri vahvuutena. Lääkeainetta vapautuu laastarista joko 5 mikrogrammaa tunnissa (mikrog/t), 10 mikrog/t tai 20 mikrog/t. Depottabletti on käsitelty siten, että lääkeaine vapautuu siitä hitaasti.

siis mikrogrammaa, ei milligrammaa…

vielä tohtori.fi

Laastari pitää poistaa ennen saunomista, koska ihon lämpötilan nousu lisää lääkeaineen imeytymistä elimistöön.

Eikös tässä nyt ollu näitä lasstarilääkkeitä jotka juurikin issältää hyvin suuria määriä ainetta, eli ei missään tapauksessa kananta edes kokeilal mihinkän väärinkäyttöön. En nyt suosittele mitään, mutta jos on pakko jotain oloja hakea, niin tykittää vaikak sitä subua ennemmin kuin alkaa leikkimään näiden laastareiden kanssa… sellanen ku sekoillessa vahingossa unehtuu suuhun niin heikosti voi käydä.

Tämä on vain mutua, ei sen suurempaa kokemusta tai tietoa, mutta tän käsityksen ja tällasia juttuja olen tietooni saanut näistä.

Varmaan kätevä tapa käyttää niille, jotka oikeasti tarvii vahvoja kipulääkkeitä säännöllisesti - ei tarvi olla kokoajan nieleskelemässä pillereitä ja miettimässä niiden kanssa, ku pistä ävaan laastarin ja sillä selvä.

Mutta nyt ollaan kuitenki täällä p-linkin sauna-osastolal jossa on aika paljon väärinkäytöstä kiinnostuneita, niin kait on syytä muistuttaa, että vaikka kaikki väärinkäyttö on vaarallsita, niin näissä on erityisen suuri riski, kun väärinkäytössä riippuen käyttötavasta aineen imeytymisen nopeus voi olal hyvin arvaamaton. Hyväll ätuurilla saa varmasti tosi hienot nousut, mutta entäs se paska tuuri, niin sitten ne oliki ne viimeset nousut?

Meil osa on yrittän kysellä noita korvaushoitoo, mikä must ois sinänsä järkevä idea; mä en ainakaa tahtois kenenkää kädessä ollutta laastaria käyttää… Mut ei kuulemma anneta. Mut ei oo kokemust, kaveri pitää noit ja sanoo et tosi hyviä ku tasasia, mut… Se on nisti kellä on oikeasti kipuja, kuten moni suomalainen… Eli tarvii kipuun, mut hakee kadulta lisää ja käyttää iv:sti osan, eli väärinkäyttäjä ja sellasen sanaanhan ei voi luottaa.

Lisäks sille ei oo lekuri määrän noit enkä tahdo olla tekemis, joten en osaa aiheeseen sanoa kyl mitää paitsi tätä offia! Uus juttu toki on… tääl ainakii.

[Poistettu haittojen vähättelyä. -Päihdelinkin toimitus]

Buprenorfiini on kuitenkin kehitetty kipulääkkeeksi ja myöhemmin huomattu toimivaksi korvaushoito-opioidiksi.
Norspanin käyttö on hyväksytty kivunhoitoon. Korvaushoitoon on olemassa Subutex ja Suboxone erikseen. Kivunlievitykseen tarkoitettu Temgesic valitettavasti valunut pääasiassa korvaushoitokäyttöön vaikkakin Suboxone tuli sen alkuperäisen rinnalle vaihtoehdoksi, eikä valtaosa lääketieteenlisensiaateista nykyään mielellään lähde tuota kirjoittamaan kivunhoitoon 2000-luvun taitteen Subutex-sirkuksen ja väärinkäytön vuoksi. En sinänsä syyllistä narkkeja, koulutetun lääkärin tulisi osata ajatella omin aivoin, ainakin teoriassa.
Takapajulan byrokratia tappaa vuosittain liian monta käyttäjää ja jättää moninkertaisen määrän ihmisiä kitumaan puuttellisessa hoidossa tai sen olemattomuudessa. Miettikääpä kipukroonikoiden tilannetta jos nisteillä on hankalaa, Suomi on EUn varovaisin kipulääkkeiden kirjoittelija. Syöpäpotilaita valistetaan väärinkäytöstä ja riippuvuudesta lääkärin vastaanotolla.

Vaikkakin Norspanista on varmasti paljon apua myös minimaalimääräkorvaushoitokäytössä, tuosta yllämainitusta syystä nousee verenpaineet ja ohimoa vihloo. STM ja Lääkelaitos ovat oma paska kliseisen byrokratian lukunsa josta en jaksa kirjoittaa enempää.
Lääkärit ovat pääasiassa helvetin varovaisia ja varpaillaan, se että uutta hyväksi todettua laastaria aletaan kinuamaan ja vinkumaan käyttöön johon on erikseen 2½ tuotetta ei auta ketään, jos Norspan on korvaushoitokäyttöön ikinä tullakseen asian eteenpäinajamisesta ovat vastuussa hoitohenkilökunta eivät potilaat. Tällä menolla joka toista Norspania pyytävää kipupotilasta lähetellään pian katkolle koska laastarista voi olla apua vieroituksessa(huolimatta siitä että määrät mitä laastarista vapautuu on suhteellisen pieni). Korvikkien tilanne on kohenemaan päin, saatte lääkkeenne ilmaiseksi ja siihen päälle muut hoito ja hellimiskustannukset, omien valintojen summa missä olet tällä hetkellä, kaikilla on ongelmansa mutta kuka on lopulta vastuussa ? Oma napahan se menee kaiken edellä ja edelle :laughing:

Ikävä tosiasia mutta leima on leima, asialle voi tehdä yhtä tai toista :slight_smile:
Jos tuotteesta on apua, sille on oikea tarve suuntaa kipua hoitavalle lääkärille argumentoimaan. Jos lääkärinajan jälkeen tuntuu että maailma on julma ainahan voi itkeä ilkeistä möröistä klinillä tai asioida katufarmaseutilla. Oletko valmis luopumaan Texistä/Xonesta laastarin vuoksi? Eiköhän joku tuota vaihtokauppaakin harrasta.sääntöjenvastaista kauppaa (haluan folioon ja elmukelmuun rullatun epämääräisen Xonen 100e hintaan luotettavasti päihdelinkin kautta postitse…)

Tuntuu vain kummalta miten laastarin mikrogrammat korvaushoidon milligrammoihin nähden painaa puntarissa näinkin paljon.

Älkää lopettelevat ottako herneitä sieraimiin, uskoisin myös että laastarista olisi lopettamiseen apua , kirjoitukseni koskee pääasiassa milligrammakaupalla buprenorfiinia käyttäviä korvikkeja tai enemmänkin syystä tai toisesta hoidon ulkopuolella olevia hihaanheittäjiä.
Onko 20mikrogramman laastarista todella apua kipuun jos päivittäinen annos on esim. 16mg?

3x 0,4 Temgesic, pärjäilisit luultavasti 10-15 mikrolla näin säkistä heitettynä.

Vaikuttako jos sen leikkaa kahtia? En siis itselleni. Mulla ja frendillä on vaan yks ja JOOJOO saa nauraa, mutta tarpeeksi XxX-kunnossa jo valmiiksi niin kelattiin pistää puoliksi, Ei siis mitään heittämisiä.

No mutua todellakin. Kannattaa nyt tehdä selvä pesäero fentanyylilaastareihin (helvetin vaarallisia, jos ei tiedä tarkalleen, mitä tekee) ja näihin buprenorfiinia sisältäviin Norspan-laastareihin, jolla tuskin toleton ja kädetönkään ihminen saa itseään hengiltä, jollei kombota muiden keskushermostoa lamaavien aineiden kanssa. Olisi mukava tietää, tunteeko lääketieteen historia yhtäkään henkilöä, joka olisi kuollut pelkän buprenorfiinin yliannostukseen (siis ilman, että veressä on ollut myös alkoholia, bentsoja tms.)

Veikkaan, että sellaista tapausta ei vaan löydy. Suostun heti koekaniiniksi, jos joku haluaa kokeilla kuolenko 80 mg buprenorfiini annokseen. Minun oma maksimiannos on ollut 32 mg IV noin 6 tunnin aikana. Eikä mitään erikoista vaikutusta tuolla annoksella ollut :frowning:

VH

Jos nyt sitä kyselisin vielä, että onko oikeasti vaarallinen alkoholin tai bentsojen kanssa? Ihan siis oikealla tavalla vedettynä, väärissä määrissäkin tosin, eikä nekään mitään itsemurhtavaraa ole. Jos joku viitsisi auttaa.

Onko buprenorfiini aka Norspan aka Temgesic aka Subuxone aka Subutex vaarallista alkoholin tai bentsojen kanssa? Kyllä on. Voiko siihen kuolla? Kyllä voi. Riippuko tämä määristä ja tolesta? Kyllä rippuu.

Itselläni käytössä norspan laastari 20,ennen käytin temgesic 0,2 kertaa 4-5 päivässä.Laastarista saan paremman avun kipuun kuin teemuista tuolla annoksella.Laastarin vaihdan 3-4 päivän välein riippuu milloin tuntuu kipua.Itselläni tosin selkä leikkauksia paljon takana ja niskaranka leikkaus tulossa=hermo pinteessä.Ennen käytin päivässä 4 annosta 100 tramal+30 indalgin+500 paratabs+yöksi 200 tramal…
norspan laastarilla olen saanut niin sanotusti taas elämästä kiinni,pirteämpi ja aktiivisempi.Tokkurainen elämä taakse jäänyttä,mutta kaikki toimii varmaan eri tavalla eri ihmisillä.Asian tuntija en ole,mutta 20vuotta kipujen kanssa olen joutunut elämään,tästä paremmasta olotilasta suurin kiitos lääkärille ,joka ensimmäistä kertaa otti asian tosissaan ja kuunteli ongelmia mitä,minulla kipujen kanssa on ollut :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

:laughing: Paannaan jatkoa itse olen lopettanut alkoholin käytön 2kk sitten,juuri näiden laastareiden ja temgesic lääkkeiden takia.En uskaltaisi lähteä kokeilemaan mitään seka käyttöä,enkä muillekaan suosittele :wink: elämä on parasta huumetta :wink: Niskaranka leikkaus varmaan tammikuussa 2012 katsellaan sitten miten käy kipujen.Tietysti mietityttää kannattaako leikkaukseen mennä,koska riskit on aika suuret vai elää kipujen kanssa ja koittaa tulla toimeen :cry: pahan päivän varalla on kotona oxycontiineja jos kipu yltyy pahaksi,toivon mukaan ei tarvitse käyttää :mrgreen: