Miten voin olla näin tyhmä

.

No et sinä ole mitenkään poikkeuksellisen tyhmä ole, pelaaminen ei kai liity siihen mitenkään.
Ensiksi sinun pitäisi jotenkin varmistua ettet jatkossa jatka pelaamista kun velkatilanne mahdollisesti helpottuu lainoja järjestelemällä. Monet jotka saavat raha-asiansa jotenkin siedettävään kuntoon esimerkiksi lainoja yhdistelemällä, mikä sinullakin olisi eduksi, alkavat pelata uudelleen ja tuplaavat velkansa. Sen jälkeen ei usein paljon jää muuta vaihtoehtoa kun laskea kaikki velat ulosottoon.
Se on suuri vaara kun alkaa järjestellä raha-asioitaan ja pelaamishimoa ei ole saatu vielä taltutettua.
Itse tiedän että peleistä on mahdollista päästä eroon ja kovastakin pelikierteestä on ulos meno ovi olemassa, tosin sitä pitää usein etsiä, eli pitää tehdä kaikkensa ja ottaa apua vastaan sieltä missä sitä tarjotaannkin, näiltäkin palstoilta löytyy hyvia vinkkeja ja jo se että luet ja itsekkin purat fiiliksiäsi tänne auttaa, olen sen kokenut.

Kiitos vastauksesta. Luin juuri muiden kirjoituksia heidän tilanteistaan. Yhdistely ei minun tapauksessani enää onnistu, sillä vakuudetonta suurempaa lainaa en onnistu enää saamaan. Takaajia minulla ei ole mahdollista saada.

Tiedän että pelaaminen on nyt loppu minun osaltani. (Vaikka niin on varmaan aika moni muukin tiennyt ja hupsis vaan tilipäivänä tms käykin toisin)
Olen ollut 2 kertaa tilanteessa jossa olisin voinut maksaa kaikki velkani pois voitoillani, mutta tietenkin pelasin ne.

Jos joku näistä pienemmistä lainoista on pienemmiltä lainatahoilta, eli ei perinteisiltä pankeilta, niiin maksamalla pois yhden voisit saada isomman lainan, jolla maksaa useammat pienet pois. Joku joka tuntee tarkemmin voisi sanoa, että onko tämä mahdollista. Tulojen ja menojen erotus on nyt 200 euroa, joten olet kusessa ellei lisärahaa tai yhdistelylainaa irtoa. Jos saisit kuukauden tauon muihin lainoihin, niin voisit maksaa pienimmän pois ja yrittää saada siltä taholta ison lainan, jolla maksat muut paitsi pankin pois. Sitten maksat vain kahta lainaa.

Tuossa nopeasti laskettuna näyttäisi siltä että kuukaudessa jäisi 200e käteen lainanlyhennysten jälkeen. Ei siis hyvältä vaikuta. Jos et pankista saa järjestelylainaa ja takaajaa siihen niin oma neuvoni on että päästä nuo vipit ulosottoon, pankkilainaa pystyisit silti hoitamaan.? Itse olin vuosi sitten vähän samantyylisessä tilanteessa että oli pankkilaina ja lisäksi kaikki mahdolliset vipit ja luotot. Tulot on n. 1000e enemmän kuin sulla ja silti teki tiukkaa, nyt vasta alkoi ulosotto ja kaikki vipit päästin suosiolla sinne, nyt maksuerät ovat sitä luokkaa että selviää. Pankin lyhennyserä on 300e/kk ja ulosotto ottaa 1/3 palkasta. Kaikista helpoin tapa mielestäni. Ja ensimmäisenä nyt estä pelaaminen! kerro läheisille ja käske heitä vaihtamaan nettipankin salasanat ja luovuta avainlukulista heille. Itse tein viikko sitten näin vaikka olisi pitänyt tuo tehdä jo vuosia sitten.
T.Velkaa 50tonnia jos edes riittää.

Moi Hölmöläinen Et sinä ole tyhmä, vaikka olet saanut itsesi hankalaan tilanteeseen. Samoin kun pelit poikka minullakin tuli mieleen ekana lainojen yhdistäminen. Jos perinteiseltä pankilta tuo ei onnistuu, niin tarjoaisiko joku muu rahoitusyhtiö kenties mahdollisuuden. Palstalla mainitaan aika usein Norwegian. Itselläni ei ole siitä kokemuksia, mutta voisiko sitä yrittää. Jos lainalyhennysten ja pakollisten menojen jälkeen jää sinulla 200e/kk, niin on tilanne aika sietämätön.
Oletko tästä ongelmasta puhunut kenenkään kanssa? Toki peliriippuvuuden tunnustaminen esim. vanhemmille voi olla hyvinkin vaikea. Voiko vaikka vanhemmat “lainata” sinulle rahaa, jolla saat esim. tuon c) pois, jotta sinulle onkin yhtäkkiä 240e/kk enemmän käytettävissä. Voisit sillä hieman nopeuttaa toisen lainan takaisinmaksua, ja siitä kautta olisi sitten enemmän ja enemmän liikkumavaraa?
Muiden vastauksista tuli jo esille: Lopeta se pelaaminen!! Se on mahdollista, pelit poikki on kohta vuoden pelaamatta, ja minullakaan tuo vuoden rajapyykki ei ole enää kaukana :slight_smile:
Kovasti tsemppiä :exclamation:

Moikka Hölmöläinen!

Et ole tyhmä, vaan ihminen joka on sairastunut riippuvuuteen ja tehnyt elämässään virheen. Tämä sairaus vaatii taistelua ja tsemppaamista ja jokapäiväisen valinnan ettei pelaa. Itse aloittelin taistelua jälleen alusta, mutta aloitin kuitenkin. Pelipiru ei saa voittaa.

Oletko tutustunut Takuusäätiön takaukseen? Sillä itse sain velat järjesteltyä. Prosessi on pitkä ja tuskainen, mutta minulle se oli ehdottomasti se paras vaihtoehto. Minun ketjussa (Kun asiat järjestyy, vai järjestyykö?) omaa tarinaa ja tuotakin prosessia on jonkin verran avattu. Ketju on hirmuisen pitkä, mutta Takuusäätiön takauksen hakemisen taisin aloittaa viime vuoden keväällä, joten silloin alkoi myös avautuminen aiheesta tänne. Jos tarvitset apua siihen liittyen, niin autan kyllä mielelläni. Mulle voi laittaa meiliäkin: tsempparitar@luukku.com.

Kiitos vastauksista. Tämä palsta on auttanut mua jo nyt niin paljon kun sain kaiken tänne kirjoitettua. Eilen kerroin myös kasvokkain ensimmäistä kertaa ongelmistani, seurakunnan diakonille. Se oli todella vapauttavaa. Äidille kerroin mutta hieman koristellen totuutta. Äiti lupasi, että voivat avustaa tuomalla kerran viikossa pari kassia ruokaa. Se olisi täydellistä. Ei menisi ainakaan äidin avustus pelaamiseen. Laitoin estot kaikkiin nettikasinoihin mitä tiedän ja sanoin miesystävälleni (jonka kanssa ei vielä asuta yhdessä, mutta olen paljon hänen luonaan), että mun täytyy alkaa nyt maksella tyhmistä asioista syntyneitä velkoja pois, että ei ihmettelisi, kun ei ole varaa mihinkään. Nuo kaksi kulutusluottoa ovat sellaisia, että vähennykset putoavat aina vähentyessä, vai miten se sanotaan. Soitin niihin ja tilanne on se, että esimerkiksi maaliskuussa olisi tuo, jossa lyhennys 280e, niin alle 200e. Ja silloin voi pitää molemmista lyhennyksettömän kuukauden. Ajattelin, että tekisin niin, että sitkuttelen jotenkin maaliskuulle. Sitten maaliskuussa maksan kaikella mitä pystyn jotain näistä pois… Se seurakunnan diakoni oli sitä mieltä, että vielä olisi mahdollisuus säilyttää luottotiedot, joskin elämällä runsaan puoli vuotta (ainakin) hyvin niukilla. Miltä tämä teistä kuulostaa?
Ja niin, olen nyt hakenut 12000 euron järjestelylainaa kaikkialta mistä mieleen juolahtaa ja toivon parasta.

En tiedä kuulostaako tää ihan hölmöltä, mutta mä oon onnellinen jo tästä päivästä, etten oo pelannu. Ja loppupäivänä en voikaan, kun lähdetään nyt mökille ja siellä ei ole nettiä.

Moro Hölmöläinen,

Et ole tyhmä.

Mitä ikinä teetkin niin tee kaikkesi ettet pelaa. Mieti kaikki mahdolliset syyt miksi mahdollisesti pelasit tai aloitit pelaamaan. Lukitse kaikki tilit. Tee pelaamisesta mahdollisimman vaikeaa. Yritä hommata keskusteluapua säännöllisesti, mielellään joku joka ymmärtää riippuvuuksista. Tietysti läheisten tuki myös tärkeää.

Jos saat järjestelylainan. Ole tarkkana. Se on äärettömän vaarallinen riippuvaiselle, joka ei ole selvittänyt riippuvuutta. Itsellä ensimmäinen laina oli kymppitonnille, lopulta 50 tonnia ulosottoon…

Onnellinen voi olla joka päivä kun pysyy pelaamatta! Tsemppiä! :slight_smile:

Kiitos Nälkäinenhaamu vastauksesta. Olen lukenut, katsonut ja selannut kymmeniä, ellen jopa satoja peleistä velkaantuneiden tarinoita tässä parin päivän aikana. Olen ollut äkäinen ja en ole jaksanut vastata kenellekään ystävälle viesteihin tai puheluihin. Olen vaan miettinyt miten selviän. En ymmärrä miten on mahdollista olla tässä tilanteessa. Tilanteessa, jossa velkaa on helvetisti ja jolla en ole MITÄÄN hankkinut. Paitsi puhelimen, tietokoneen ja joitain kalliimpia takkeja. Ihan hirveetä, että olisin tuolla summalla voinut maksaa monen vuoden jonkun asuntolainan lyhennykset tai mitä vaan.

Niin siis Hups unohdin kirjoittaa tuohon äskeiseen, että olen hyvää vauhtia matkaamassa kohti tuota useiden kymmenien velkasummaa. Tähän katkaisen nyt velkaantumisen, ja se on varma. Olen hakenut useita osa-aikais lisätöitä ja haluan selvitä tilanteesta säilyttäen luottotietoni. En tiedä mitä kaikkea se tulee vaatimaan, mutta aion selviytyä tästä tilanteesta jotenkin.

Ja kiitos kaikille tsempeistä! Millainen sinun oma tilanteesi on NälkäinenHaamu ?

Moikka Hölmöläinen, tervetuloa palstalle! Täällä on monia samassa tilanteessa olevia. Minusta tuo suunnitelmasi, jossa sinnittelet maaliskuuhun, kuulostaa järkevältä. Ja hienoa, että ruoka-apua on saatavilla! :slight_smile: Mulla on aika lailla sama määrä velkaa kuin sinulla (lisäksi tosin on paljon muutakin velkaa, mutta ne ovat niitä “normaaleja” velkoja): noin kuukausi sitten pelasin ja silloiset 13 k:n velat pienenivät 6 tuhanteen hetkeksi, kunnes hujahtivat muutamassa päivässä reiluun 24 tuhanteen. Vuosi sitten minulla oli vain joitain tuhansia luottokortilla. Nyt olen samassa tilanteessa kuin sinäkin: nyt voi todellakin omakohtaisesti ymmärtää, kuinka pelatessa velat saattavat hetkessä nousta käsittämättömiin summiin. Korkoineen. Tyhjästä. Pelivelkatarinat, jotka vielä jokin aika sitten tuntuivat kaukaisilta, ovat nyt myös osa omaa arkea. Olet vielä nuori ja sinulla kaikki mahdollisuudet edessäsi. Taistelutahtoakin sinulta löytyy, hyvä! Tsemppiä ja voimia! Kaikki järjestyy!! :slight_smile:

Oi… tsemppiä sullekkin NewYork77! Ja kiitos että kirjoitit. Mulla ei tosiaan ollut tossa pieneen hetkeen tänään nettiä käytössä. Nyt oli ja pelasin uutta tuttavuutta mulle, nimittäin e-bingoa, johon ei ollut mitään estoja. Teki mieli pelata edes vähän jotain .Sinne humpsahti 30e mennä ja mietin laitanko vielä, en laittanut. Ajattelin, 30 e ei ole MELKEIN mitään vielä(muuta kuin noin 3h töitä minun palkallani…). Laitoin nyt sit veikkauksenkin sivun estetyksi. Että niin se mukamas kesti. Kuitenkin olen suht. Ylpeä etten pelannut tuon enempää.

Olen sitä mieltä myös että tuo sinnittely ilman velkojen yhdistämistä on nyt sinulle parasta. Tuo peliriippuvuutesi tarvitsee ensin saada hoidettua niin ettet lainojen yhdistämisen ja rahatilanteen parannutta ala tekemään uutta velkaa. Parempi olla tiukoilla nyt ja miettiä miksi olen tiukoilla, ehkä pelaamisen lopettaminenkin helpottuu kuin huomaa miten järjettömästi se on vaikeuttanutj elämää ja vaikeuttaa edelleen lisää jos jatkaa.

200 euron kuukausibudjetti tuntuu liian pieneltä. Kannattaa laskea miten paljon tarvitse rahaa käyttöön ja muihin menoihin. Jos se on selvästi enemmän kuin käteen jäävä osuus, niin et tule onnistumaan ja on turha edes yrittää. Tarvit siinä tapauksessa yhdistelylainan tai lisätuloja. Kun selvittää etukäteen varmuuden, että tulee toimeen vaikka käteen jäävä osuus olisi pieni, niin vahvuus pelaamattomuudelle on myös suurempi. Tuo pelaamisen jatkuminen ei vain lupaa hyvää…

Tänään en oo pelannut ja sain pienen lisätyön josta tienata 100-200e/kk. Eikä ole tehnyt mielikään. Minun ei kuulu elää tämmöstä puolittaista elämään. Oon aina ollu iloinen ja onnellinen ja muita inspiroiva ihminen. Sellainen haluan olla, enkä mikään peliveloista mököttävä idiootti. Ja kerroin miesystävälle, että oon pelannut lähelle 20000e kankkulankaivoon. Hän oli järkyttynyt ja haukkui mua tyhmäksi ja ihmetteli miten voin olla niin lapsellinen… no ihan ymmärrettävä reaktio, mut ei kai se erota halua, kun kuitenkin halasi lopuksi. Onhan se nyt jumankekka tyhmää, että aikuinen ihminen pelaa elämänsä jonnekin minne ei edes rahojen konkreettisesti nää vilahtavan. Haluan elää, enkä kymmenen vuoden päästä olla tässä samassa tilanteessa miettimässä ”oispa ihana JOS en ois pelannu”. Ei kiitos. Tää oli nyt tässä! :slight_smile: loppukuulle on rahaa 290e ja laskut maksettu, sillä selviää kun ei oo kun 2 lahjaa otettavana kummilapsille. Poistin tunnuslukusovelluksen ja tilasin tunnuslukulaitteen. Sen aion antaa sitten miesystävälleni ja kerron, että pelkään velkaantuvani lisää jos se on minulla. Tässäpä tämä päivä.

Sinulla on nyt napakka asenne, pidä se, sillä myös omaa tahtoa tässä pelikurimuksesta irtipääsyssä myös kovasti tarvitaan. Hyvä on selvittää myös syvempiä syitä mistä käyttäytyminen johtuu ja niitä varmasti yhdessä terapeuttien kanssa hakemalla löytyy mutta kuitenkin tänään ja huomennakin oma halu ja tahto olla pelaamatta ratkaisee.
Itse lopetin kaiken rahapelaamisen Lottoa myöten, se on samalla selvä raja mitä en halua ylittää. Muuten yksi vinkki vielä, itse myös havahduin peliriippuvuuteni viime vuonna näihin aikoihin silloin ajattelin että ensi vuonna en enää pelaa, teen siitä ensimmäisen pelittömän vuoden, vaikka se onkin hieman lapsellisesti ajateltu niin myös se auttoi alussa, en halunnut pilata vuotta enkä ole pilannut sitä pelaamalla. Nyt sitten tehdään taas seuraavasta vuodesta pelitön, kaikki mukaan!
Niin, sinähän tietysti aloitit jo tänään!

Siis juuri laskin marraskuun aikaiset unibet-voittoni, tilille tulleet. Ja niitä oli 19000!!! Miten se on mahdollista? No siten, että olen sitten tallettanut vaan aina takaisin. Iha järjetöntä! Ja jep. Kiitos vastauksesta :slight_smile: Toi tuleva pelitön vuosi kuulostaa loistavalta suunnitelmalta!