Minun tarinani itse kerrottuna

Olen tässä jo jonkin aikaa pohtinut videoiden tekemistä. No tänään tein ensimmäisen videoni, jossa kerron oman tarinani. Haluan auttaa rikkomaan riippuvuuden stigmaa ja jakaa tietoani ja ymmärrystäni aiheesta. Tulen tekemään lisää videoita tässä kun kerkiän. Stigma ei koskaan poistu, jos siitä ei puhuta omalla naamalla.

Tässä oma tarinani:

https://www.youtube.com/watch?v=ELFxgxe6Sic

Moro,

Rohkea veto sulta! Odotan innolla seuraavia videoita. Keep up the good work

Arvostan! Omilla kasvoilla esiintulo on todella rohkeaa!

Aivan mahtavaa!! Ja rohkeaa! Aion seurata jatkossakin.

Hauska, kun kirjottelee täällä, niin mielessä muodostuu jonkunlainen kuva ihmisestä, sitten kun näkee livenä, niin onkin ihan erilainen:D

Iso kiitos sinulle tästä.

Kiitos Haamu tarinasta, tosi hieno juttu ja mielettömän rohkea veto! :slight_smile:

Hyvä kun joku uskaltaa tulla esiin ja kertoa ongelmasta mikä koskettaa monia omilla kasvoillaan.
Kiitos Nälkäinen Haamu!

Kiitos Haamu, ja Sir. K, että tuotte ongelmaa esille.

Olkaa hyvät vaan. Jos tulevat videoni edes yhtä henkilöä auttaa niin se on jo hieno homma.

Jos on jotain asioita mistä haluatte että puhuisin niin kertokaa ihmeessä.

Heiii, hienoa Haamu! Olet rohkea! Voisko tän lisätä tuonne linkkilistaan, jolloin olisi helposti uusienkin lukijoiden saavutettavissa?

Toivoisin jotain, minkä voisi näyttää puolisolle, jotta hän ymmärtäisi, että peliongelmainen ei halua satuttaa, valehdella, pettää luottamusta, vaan se on osa tätä ongelmaa…

Hei Haamu ja muut!

Hienoa rohkeutta! Oletko huomannut, että Päihdelinkkiin voi lähettää myös videotarinoita? Jos haluat, voit laittaa sen myös meille julkaistavaksi. Ehkäpä muutkin rohkaistuvat perässä. Sieltä se sitten löytyy kaikille katsottavaksi.
Videossa ei tarvitse esiintyä omilla kasvoilla, riittää että ääni kuuluu.

TÄSTÄ VIDEOTARINOIHIN

Ekat kymmenen videotarinansa lähettänyttä palkitaan haluttaessa Päihdelinkin hienolla t-paidalla (yhteystiedot sähköpostiste, niin osaamme lähettää oikeaan osoitteeseen) :slight_smile:

terv. toimitus

Hyvä Hyvä, sähän oot ihan “siistin” näkönen kaveri. Ja esiinnyt asiallisesti.
Tuo “nälkäisen haamun kuva”, se ei oikein nappaa.
Mut tärkeintä et mehän ei pelata!
Tinja

Kiitos. Sehän se tärkeintä on. :slight_smile:

Tuo kuva ja nimimerkki ei kerrokaan ulkoisesta minästä vaan sisäisestä. Buddhalaisilla on ajatus näistä hengistä, joilla on valtavat, tyhjät vatsat ja pienet, hintelät kaulat ja pienenpienet suut, joiden kautta he eivät koskaan voi saada kyllikseen, eivätkä siten saa koskaan täytettyä sisäistä tyhjyyttään. Yhteiskuntamme on täynnä nälkäisiä haamuja, olemme tyhjää täynnä ja pyrimme täyttämään tyhjyyttämme ulkoisin keinoin. Riippuvuus on juuri sitä että yritämme täyttää sisäistä tyhjyyttämme ulkoisin keinoin.

Laitoin oman tarinani sinne.

Jees. Tulen tekemään videon tästä.

Olisiko hyvä käydä läpi sitä tunnetta mikä tulee, kun pelaa ja sitä tunnetta pelaamisen jälkeen. Sitä itseinhoa, ahdistusta ja masennusta, kun olet pettänyt läheisesi ja itsesi, pilannut taloutesi ja yrität keksiä miten selviät siitä. Siitä pelihimon vahvuudesta joka jättää taakseen kaikki nuo tunteet kunnes pelaaminen on taas ohi. Häpeästä ettet voi puhua siitä kenellekään.

Kunnioitan. Äärimmäisen rohkea veto. Kiitos.

Kiitos videosta.

Katso Yle Uutiset Kaakkois-Suomi 18-12-2017 Klo 18-22 Yle Areenassa:

Kohdassa 3.55 juttu pelaamisesta missä minua haastateltu:

http://areena.yle.fi/1-4313934

Kiitos että teet tätä, jotta ongelma tulisi huomatuksi. :slight_smile: Tärkeitä juttuja meille kaikille. Ja rohkeaahan tämä kaikki on!
Täällä pohdittiin jokunen aika sitten (tai varmaan monestikin on pohdittu) kansalaisaloitetta siitä, miten pelikoneet pitäisi saada pois kaupoista ja kioskeista ja asian eteneminen taisi kaatua siihen, ettei kenestäkään oikein ollut viemään asiaa eteenpäin. Anonyymeinä kun suuri osa haluaa kuitenkin pysyä. Tässä siis myös yksi asia korvan taakse asioista joita olisi mahdollista edistää nyt kun joukossa on yksi rohkelikko. :wink: Ei välttämättä auta meitä nettipeliriippuvaisia niin suuresti, mutta pelikoneista se ensimmäinen kimmoke monelle taitaa kuitenkin tulla. Ja kun niitä on mahdoton välttää, kun pelikoneet on JOKA paikassa. :confused:

Upeeta Riku, tosi hieno homma toi uutisissa ollut juttu.

Tuli hyvä fiilis tästä ja auttaa jaksamaan loppukuun

Kiitos Riku, että tuot tätä ongelmaa näin rohkeasti esille :heart:. Toivottavasti myös päättäjät näkivät sinun haastattelun ja heräisivät tähän ainakin osittain piilossa olevaan ongelmaan. Tarkoitan nyt sitä häpeää, jota peliriippuvaiset kokevat ennenkuin uskaltavat hakea apua.