Kesä edessä

Olen lähes 60 vuotias mummo. Nuorempana käytin alkoholia viikonloppuisin kavereiden kanssa ravintolassa. Nykyisin tissuttelen usein viikonloput yksin kotona, piilossa, ettei vaan kukaan nää. Kulissit oltava kunnossa. Aloitan seuraavana päivänä jo heti aamusta krapulaan ja koko päivän juon. Kaiken lisäksi pelaan netticasinoa ja häviän rahat ja nyt viimeeksi piti ottaa vielä pikavippiä kun rahat loppu. Tänään tuli viikko täyteen ilman alkoholia ja pelaamista. Pelottaa toi kesä ja tuleva loma: olenkohan 4 viikkoa kännissä enemmän tai vähemmän. Toki yritän lopettaa kokonaan. Olin lähes 7 kuukautta juomatta ja se oli tosi ihanaa aikaa, mutta pari kuukautta sitten töiden jälkeen perjantaina kävin ostamassa 10 olutta ja siitähän sitten taas alamäki alkoi. Kuvittelin ottavani vain muutaman ja jättäväni niitä seuraavaan kertaan. Eihän se onnistunut. Lauantai aamuna kauppaan ostamaan lisää. Miten tyhmä sitä pitää olla.

Mummeli kirjoitti

Et välttämättä ole tyhmä, saatat olla alkoholisti. Silloin on ihan luonnollista ostaa jokin määrä ja sitten juoda enemmän kuin suunnittelee. Raitistuminen on täysin mahdollista ja sinullahan on siitä kokemustakin, joten voit ottaa käyttöösi saman systeemim, jolla olit raittiina.

Ensimmäiset asiat ensiksi

Tiedän että minulla on alkoholiongelma. Sen myöntäminen oli vastenmielistä. Nuorempana ihmettelin miksi ne “juopot” eivät vain lopeta juomistaan. Eipä se olekkaan niin yksinkertaista. Itsekkin juon usein viikonloppuisin 3 päivää putkeen. Sunnuntaina vähän vähemmän kun pitää maanantaina mennä töihin. Joskus on ollut rokulipäiviä. Viikolla muutama iltaolut. Olen monesti ollut pitempiä aikoja juomatta, pyrkimyksenä lopettaa kokonaan, siinä onnistumatta. Aattelin että jos tänne kirjoittelu auttaisi pysymään päätöksessä. Ihailen ihmisiä, jotka ovat lopettaneet alkoholin käytön. Luen netistä ja lainaan kirjoja jotka kertovat niistä. Minulla on ihania lapsenlapsia jotka ovat ansainneet selvän mummon.

Mummeli kirjoitti

Muistat varmaan kuulleesi J.K.Paasikiven sanomaksi väitetyn lauseen: Tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku.
Kun minulle syntyi halu lopettaa juominen, päätin lähteä hakemaan apua. Eräänä iltana sitten avasin AA:n oven. Siellä kuulin raitistumiskokemuksia ja ymmärsin tosiasiaksi, että olen voimaton alkoholiin nähden.

Alkoholismista, juomisesta ja raitistumisesta on kirjoitettu valtava määrä kirjoja. Eräs niistä, Nimettömät alkoholistit, kertoo miten sadattuhannet miehet ja naiset ovat toipuneet alkoholismista.

Jatka kirjoittelua, se tukee sinua. Suosittelen myös raitistuneitten alkoholistien palaverien antamaa vertaistukea. On sanomattoman vapauttavaa saada lämmin kädenpuristus ja ystävällinen hymy samaa kokeneilta ihmisiltä.

Ryhmissä jaamme kokemuksemme, voimamme ja toivomme

Tervetuloa joukkoon kirjavaan. Kun myöntää itselleen vihdoin kaikkien raittiuskokeilujensa jälkeen, että ei nyt kokeilut onnistu, on aika paneutua asiaan vakavammin, siis etsimällä apua. Itse olen raittiuden saanut AA:n kautta, mutta onhan apuja löydettävissä muualtakin ja keinoja on tarjolla monenmoisia. Tänne kirjoittaminen on yksi keino ja tämän sivuston kautta löytää kyllä paljon tietoa, kunhan perehtyy asiaan vakavasti.

Joillekkin raitistuminen on helpompaa kuin toisille, mutta sittenhän sen näkee minkälaiseksi tuo polku sitten itselle muodostuu, kun vakavasti ensin lähtee kokeilemaan raitistumista. Retkahduksia ja rytkähdyksiä tulee usein alkutaipaleella, mutta ei kannata moisista lannistua.

Raitista kesälomaa toivotellen

Mummo! Ne lapset ansaitsevat selvän mummon ja SINÄ ANSAITSET selvän elämän, jotta voit nauttia lapsenlapsista. Oma mummoni oli minulle valtavan rakas ja tärkeä, nyt oma äitini on pojalleni mahtava mummo. Te mummot olette parhaita, anna itsellesi lupa nauttia kaikesta ihanasta, mitä elämässä on!

Moikka, palailen tänne itsekkin…mikäköhän siinä on, voipi mennä vuosi kun ei mitään ota, sen kerran kun sitä menee maistamaan kuvittelee osaavansa juoda “muutaman” ja muutaman kerran jälkeen huomaa jo vetävänsä kaksinkäsin viikonloppuisin :frowning:

Itseäni pelottaa kanssa tuleva kesä ja ne sukulaiset jotka tulevat viineinensä kylään…

-Anel

Kiitos vastauksista. Eihän se sitten onnistunut. Otin olutta, mutta vähemmän kuin tavallisesti. Enkä heti aamusta. Mutta lopettaminen on joka päivä mielessä. Loma alkaa parin viikon päästä ja mökille tulee aina sukulaisia viineineen ja olusineen. Tietävät jo entuudestaan että minusta saa juomaseuraa. Näillä näkymin yritän uudestaan loman jälkeen. Nyt sinnääksti ensin vähentämään. Pidän enemmän syksystä ja talvesta. Syksyllä kerään marjoja ja sieniä. Teidän tuki tulee olemaan tärkeää. Kiitos jo etukäteen…

Heippa Mummeli, jo tätä kirjoittaessani tiedän, että saan monen Lopettajan vihat niskaan, mutta kirjoitan silti. Sain käsityksen, että et aio yrittää lopettamista ennen lomaa. Siihen en puutu. Mutta sanot, että aiot kuitenkin vähentää. Jos näin on niin tule tuonne Vähentäjien puolelle kirjoittelemaan. Siellä on monia, jotka ovat onnistuneet vähentämään roimasti ja joitain jotka ovat päätyneet lopettamaan kokonaan. Parempi meinaan on, että jatkat projektiasi yli tuon loma kaudenkin, jotta et vaan vahingossakaan palaa entiseen.

Tervetuloa joukkoomme jos siltä tuntuu!

Niinhän siinä taas meni. Lähes koko loma meni tissuttelen olutta ja viiniä. Ei se vähentäminen vaan onnistu. On se uskottava. Lopettaminen kokonaan on ainoa vaihtoehto. Tänään heräsin kamalassa krapulassa ja Morkkis oli mieletön. Kaupassa oli käytävä ja mietin että pääsenköhän sieltä pois ilman yhtään olutta. Onnistuin. Tämä juominen on mennyt jo siihen pisteeseen, että syöminen jää. Pääasia on vaan juominen. Muistelen, miten ihanaa aikaa oli 7 kuukauden täysi raittius. Sitä kohden nyt…

Voimia sinulle Mummeli. Eilen joudut viinat jäävät eiliseen. Älä jatka enää juomista, hirveä morkkis vain siirtyy eteenpäin. Kärsi se nyt.
Itse olen nauttinut jo kohta kaksi viikkoa raittiista päivistä ja tämä helle nautitaan ilman alkoa.

Ei muuta kuin eteenpäin kohti parempaan tulevaisuuteen. Toinen päivä alkaa ja iltavuoro edessä, joten alkoa en ostanut kauppareissulla. Aattelin aloittaa tänään vielä tupakkalakonkin kun yöt valvottaa toi tupakkayskä ja tupakkaa on palanut ja paljon viime aikoina. Saas nähdä kuinka mummon käy…

Mummeli kirjoitti

Sulla on hyvät muistot raittiista ajasta, kannustakoon se sinua nytkin, kun on helteet ja kaunista kesää vielä jäljellä. Fyysisestä terveydestä huolehtiminen edellyttää nyt runsaasti alkoholittomia juomia ja terveellistä syömistä. Pientä sarkasmia on, että kun olet ollut vähillä syömisillä, niin rasvamaksan kehittymistä se on hidastanut, vaikka alkoholia olet juonut ehkä paljonkin. Psyykinen terveys palautuu ja hyvä olo lisääntyy, kun olet jättänyt alkoholin.
Hyvää ja raitista kesää päivä kerrallaan!

Ensimmäiset asiat ensiksi

Tsemppiä ja voimia Mummeli!
Tästä sairaudesta on mahdollisuus parantua. Ja vielä on kesääkin jäljellä. :smiley:

Mitä tykkäät tehdä? Tee sitä, käsityöyt, lukeminen, kokkaus, marjastus, kävely… Mitä tahansa, tee niitä asioita ja täytä niillä päiväsi. Kyllä asiat siitä lutviutuu.

Meitä alkoholistinaisia on täällä samassa veneessä. Tsempatkaamme toinen toisiamme kohti raittiuden tietä. Ja tietysti miehiä unohtanutta. Se on kuitenkin niin paljon mukavampi tie kulkea iloine ja suruineenkin kuin yhdessä petollisen A:n kanssa.

Päivä ilman alkoholia on kuin tuulahdus raikasta kesää…

Iloa päivääsi!

MinnaKoo

4 päivä alkaa…vasta, mutta eteenpäin mennään. Nukun kyllä yllättävän hyvin, mutta hiottaa. Lakanat märkinä aamulla. Olen löytänyt mielenkiintoisen blogin: kuinkas sitten kävikään. Siinä keski-ikäinen nainen kertoo tuntemuksiaan alkoholin lopettamisesta. Olen myös vuosia sitten ostanut kirjan: selviämistarinoita (Lilli Loiri-Seppä) sekä Ira Koivun kirjoittama vapaa viinistä. Olen niin usein yrittänyt lopettaa kokonaan. Pisin aika on noin 9 kuukautta. Sitten sitä kuvittelee, että kyllähän minä nyt osaan käyttää alkoholia järkevästi. Ja kohta huomaa kuinka taas kantaa kaljaa kotiin jatkuvasti. Viikolla vähän vähemmän, odottaen sitä perjantaita ja sitten se riemu alkaa…voi voi sitä maanantaita sitten. Näillä ajatuksilla eteenpäin.

Mummeli, mitä kuuluu?

Olet ollut ajatuksissani. Vähän huolestunut kun et ole kirjoittanut tänne vähään aikaan :question:

Tarkkis

Hei Tarkkis. Kyllllähän se raittius mua karkuun juoksee, enkä saa sitä kiinni. Viikot menee ilman alkoa, mutta viikonloput on aika rajuja. Kyllähän se vituttaa kun ei pääse nyt alkuun. Haluaisin niin lopettaa kokonaan, mutta miten se voikaan olla niin vaikeaa. Olen lukenut sun tekstiä ja yritin kommentoidakkin, mutta tää ei antanut lähettää, enkä sitten jaksanut enää. Nyt on morkkis taas ja uni ei tule. Masentaa tämä saamattomuus…

Miten ihmeessä saisin voimia lopettaa alkon käytön. Nyt on kamala olo. Eilenkin aamulla lupasin itselleni, etten käy ostamassa kaljaa. Mutta niinhän siinä kävi, että päivällä marssin kauppaan. Ostin 7 olutta ja join ne tosi nopeasti. Hävetti, kävely oli vaikeaa, katkonaista. Kiireesti kotiin, ovi kiinni ja oluet napsahteli auki. Nyt silmät ja naama punainen ja töihin vielä lähdettävä. Ahdistus on kamala. Eilen vielä mietin, menisikö lääkäriin ja sais vähän saikkua, vois juoda lisää. Mutta en sitä nyt tee. Enkä mene kauppaan, kun en siitä olut hyllyltä pääse ohi, ilman olusia. Luen netistä kirjoituksia, kuinka ihmiset ovat pystyneet lopettamaan alkoholin käytön ja mietin, että voisinpa minäkin.

Mummeli kirjoitti

Kyllä sinäkin voit lopettaa. Sinun itsesi on vain tehtävä jotain sen eteen. Voit katsoa tuolta yläpalkista MISTÄ APUA ja valita sieltä.
Oma raittiuteni alkoi siitä, että avasin AA-ryhmän oven. Se ovi avautuu sinullekin, jos haluat tarttua ovenkahvaan.

Ryhmissä jaamme kokemuksemme, voimamme ja toivomme

En taida olla valmis aa-ryhmään. Eräs tuttavani kertoi käyneensä pari kertaa, mutta lopetti kun siellä puhuttiin uskonnosta yms. Pystyi sitten lopettamaan yksin, tahdonvoimalla. On ollut jo yli 10 vuotta raittiina. Mutta kiitos neuvosta. Kaikki apu on tervetullutta. Jos tässä nyt vain päivä kerrallaan…