Joulua 2018

JOUJOUta kaikille metsän eläimille. :slight_smile:

Lumilyhtykuva on mukava. Kiitos!
Joulu on ihan justkohta, katsotaan nyt miten sitä sit täällä plinkissä vietetään.
Voisi olla hyvä että ainakin läsnäololla. Monelle kun pitkät juhlapäivät ovbat yksinäisiä ja yksitoikkoisia, ja silloin olisi kai hyvä jos olisi keskustelukumppaneita. Vaikka ihan tavallisen elämän aiheista, ei sen aina tarvitsisi olla niin sivdottua johonkin spesiaalijuttuun.

Se ihan tavallisen elämän asioista jutteleminen kun voisi jossain tilanteessa täyttää just sen tyhjiön jota muuten voisi mennä täyttämään vaikka kapoakkaan. Ne kun ovat joulunakin auki ihan kiitettävällä ahkeruudella.


Hyvää Joulua plinkkiläisille.

Kauniin talvinen on Juulian pihapiiri, kiitos kuvasta. Tuo lintulauta näyttää niin suurelta että sopi isompikin porukka ruokailemaan. Näitä kotoisia kuvia on mukava katsella!

Millaisen joulun muuten haluaisitte?

Luulenpa, että jos minä saisin valita, kelpaisi sellainen todella vanhan ajan joulu, entisajan sydäntalven lepohetki, vuoden työn ja sadonkorjuun jälkeinen täyteisten varastojen ja niiden turvin hetken laiskottelun muusta vuodenkierrosta erillinen olotila.

Vaikkapa sitten pahnat lattialle ja padallinen puuroa, savulihaa roikkumassa vartaissa, lohta ja siikaa suolattuna tiinuihin ja valmiita klapeja lisäiltäväksi kiukaan eli kivikasna alle pitämään raukaisevaa lämpöä yllä. Ja siihen sitten suureen pirttiin väkeä seinusta täyteen loikoilemaan ja juttelemaan mukavia.

Tänäkin jouluna kelpaa sellainen rauha, että saa tehdä rauhassa jotain omaa juttua kellosta ja muista menoista piittaamatta. Itse meinaan kirjoittaa. Työn alla on ihka uusi romaanikäsikirjoitus ja lisäksi 20-liuskainen novelli erääseen kilpailuun. :slight_smile:

Joulurauhaan kuuluu toki myös jokunen hetki television ääressä, joulusauna ja hyvää ruokaa. Jouluaatto on muuten ainoa päivä vuodessa, kun käyn kotini taloyhtiön saunassa. Minulla ei ole siellä omaa saunavuoroa, mutta jouluaattona on yhteisvuoro. Muutenhan saunon kuntosalilla ja uimahalleissa.
Ahmimista en jouluna harrasta, mutta perinteisistä jouluruuista voisin kelpuuttaa pöytääni rosollin, riisipuuron, lohen, ja ehkä kohtuudella joulutorttuja ja konvehteja.

Joskushan sitä on vietetty koko joulu ryypiskellen, mutta ei enää moneen vuoteen.
Ai niin: joulumusiikki: Leevi & The Leavingsin kaikki joulubiisit, Juice Leskinen Slamin “Kuusessa ollaan” -albumi, Jenni Vartiaisen “Tule meille jouluksi” -biisi.

Väärinkäsitysten välttämiseksi kerrottakoon että “Juulian pihapiiri” on ihan vain netistä etsitty. Mutta kaunis se on, kieltämättä.

Arvelisin, että “Juulian pihapiirin” taustalla näkyvä talo on ainakin ollut tasakattoinen ja rakennettu n. 1975 vuoden tietämillä. Oleellinen huomio :smiley:

Joskus haluaisin sellaisen joulun, että mennään koiran kanssa kahden tuonne tiettömien taipaleiden päähän pieneen hirsimökkiin, jossa ei ole sähköjä, eikä kraanavesiä, puoli metriä lunta katolla ois kiva. Siellä kynttilöiden valossa ja takkatulen loimutessa sitten laittelisin hyvää ruokaa elävän tulen voimin ja nauttisin tuohisten koivuhalkojen tuoksusta pihasaunaa lämmittäessä :slight_smile:

Nyt minun joulu on juuri sellainen, millaisen siitä teen. Raitis ja jotakin perinteistä pöytään laittelen, kinkku paistetaan, suolalohta, laatikot ja jos viitsin, karjalanpaistin sujautan uuniin. Ei velvotteita, eikä edes joulun sanomaa sen kummemmin. Lasteni(aikuisia) kanssa vietetään aikaa. Muutoin otan rennosti, syön hyvin, ulkoilen ja nautin itsekseni olosta :slight_smile:

Heippa, lumikulkuri!

Valkoluminen joulu tänä vuonna on odotettavissa niin sinulle kuin meille muillekin. Metsän kuninkaasta poiketen olet heräillyt talven tullen, tervetuloa ja hyvää joulua läheistesi kanssa!

Tänään et ole yksin

mies metsänreunasta toivottaa meille Rauhallista Joulua!

Kiitos, samoin sinne metsänreunaan täältä pääkaupungin valoista!

Kiitos. Valoisalta ja kirkkaalta näyttää joulu, oikein raittiilta :slight_smile:

Frohe Weihnachten und alles Gute zum neuen Jahr!
Oikein hyvää ja rauhaisaa joulua ja kaikkea hyvää tulevalle vuodelle plinkkiläisille täältä Saksanmaalta! :smiley:

schön und puts gemahct habe ich viel und huolella.

Kiitos Lutuselle hienosta runosta tai kirjoitelmasta, voin samaistua.

Joulusiiwous on meneillään ja kuummimmillaan, siivojakin tahtoo käydä kuumana.
Toivottavasti tontut eivät näe.

Korkeampi Woimakin on otettu käyttöön ja tulos on taattu ja mahdollinen.


-kuvassa punainen versio ja laitan sen jouluisempana nyt tähän täten, itsellä käytössä sininen tuote.

Kyllä se tavallinen raitis päivä antaa eniten elämässä.

Päivällä kinkku uuniin, kauppaan täydentämään puuttuvat ruokajutut ja koiran kanssa pakkasilmassa tallustelua. Ei ole kiire mihinkään ja kerkeää pysähtyä katselemaan kaunista täysikuun valaisemaa taivasta. Lumi rapsahteli kenkien alla ja hengitys höyrysi vain hiilidioksidia ulos. Siinä sisälle konkoillessa jo kohta lämpömittari uunissa alako nousun merkkejä ilmoittelemaan, kinkun tuoksu huonetta täyttämään ja raittiilla nenällä sitä tuoksuttelemaan, herahteli vesi jo kielelle.

Ootellessa maistui oikein makoisalle ruisleipa, jonka päällä kraavilohta ja sipulua sekä iso lasi kylmää maitoa. Autto se pahimpaan kinkunnäläkään ja jaksoi taas ootellessa touhuta. Tiskit helähti puhtaaksi ja keittiö puhtaaksi kinkun jatkotoimia varten. Kahavit tippumaan ja höyryävän kupin kanssa sohvalle vähän plinkkiä lueskelemaan ja taisin jotain kirjoitellakin. Fiilis mitä mainioin, tuoksut, äänet, värit ja tunnelma kirkkaina ihan läsnä ja niistä täysillä nautiskellen odoteltiin edelleen, mitä se uuni tulekaan tarjoamaan.

Viimein se mittari ilmoitteli, jotta otahan ulos ja minähän otin. Kamaraa pois ja Kanamunaista suolasen sinappista huntua voitelemaan päälle, rippaus korppujauhoja ja takaisin uuniin vähän äkäsempään lämpöön väriä saamaan. Sieltä se valmis kinkku sitten nostettiin pöydälle ja ne ensi siivut…sitä ku näläkäsenä leikkaa ja se kypsän kosteana tuoksut pelmauttaa nenään, niin kyllä siinä on semmonen tunne, että ei sille löydy sanoja. Se fiilis on vallan parasta, kun viimein on siivut lautasella, turraus sinappia lautasen reunalle, haarukkaa ja veistä kätteen. Siinä on kyllä semmonen ensipurasu, jotta oksat pois. Meinaa ihan liikutusta pukata, kun niin makuhermoja hyväilee ja näläkästä vatsaa saa ryveta täyttämään. Ai ai, sitä hetkeä.

Eihän sitäkään sovi unohtaa, että kellarissa odottelee lämmin sauna. Sinne siis ja mukavat rentouttavat löylyt ihan ilman kiirettä heitellään. Mukavasti sihahtaa ja lämpö vastaa hetkessä, hiki alkaa irrota ja vähän laulattaa, on niin hyvä mieli. Parit löylykierrokset ja pesulle. Mikäpä se on tässä istua sohvalla mukavan päivän päätteeksi. Vatsa kylläisenä, saunapuhtaana, mieli rentona, vissypullo vieressä ja kirjoittelemassa tänne plinkkiin tavallisesta joulunaluspäivästä.

Tämä on kolmas joulu peräkkäin raittiina ja vaikka se turpa välillä ottaisikin maahan, niin äkkiä vaan ylös ja elämään elämän makuista elämää raittiina.

Hyvää ja raitista aatonaattoa kaikille.

Oikein ihanaa joulua minunkin puolestani! Joululahjat on tänään hankittu, jokaisessa ajatus mukana. Huomenna joulusiivous, lahjojen paketointi sekä muu valmistelu ja sitten odottelemaan joulun mystistä tunnelmaa ja rauhaa. Tiedän, että se tulee, mutta mikä on se hetki, onkin jännittävää nähdä. Silloin samanlainen tunne valtaa mielen kuin oli lapsuuden jouluissa.

Kukkeaa joulua vaan itse kullekin säädylle!

Illasti sitten enemmän, kun alan viettämään joulua plinkissä.

Kaunis on kukkanen, Tyräkillä.

Jouluaattoaamu sitten on käsillä. Pakkasta tarpeeksi.
Jos sitten kuvan pihasta laitan. Perunakellarin ovi. EI siellä tänä talvena ole perunoita. Menköön nyt tämä talvi näin, kaupasta sitten viiden kilon pussi kerrallaan.

Jos ensi talveksi taas jostain niitä hommaisin. Tuttu perunanviljelijä kun eläköityi niin ei ole tullut katseltua mistä saisi mukavasti sykysyllä hankittua. Jotain suoramyyntipaikkaa kävin vilökaisemassa, mutta kun hinnat olivat kovemmat kuin kaupassa niin poistuin paikalta.
Mielellään niitä tuotteita vaikka hakisi suoraan tuottajilta, mutta jos välikäsien tippuessa pois ketjusta hinta senkuin nousee niin antaapa olla.

Jouluksi on kyllä ruokaa hankittuna sen mitä tarvitseekin, ja ylensyömisen juhlahan tämä kai onkin. Lieneekö peräisin sieltä kaukaa historiasta, kun vuoden sato oli vielä varastoissa, työnteko hiukan vähemmällä pimeimpänä aikana ja pirteissä lämmiteltiin ja kerättiin voimia uusiin ponnisteluihin?

niin,
[size=150]Hyvää Jouluaattoa nyt sitten kaikille![/size]

Hyvää joulua minultakin teille kaikille! Toiveissa ja suunnitelmissa on raitis joulu täälläkin suunnassa. Kiitollisin mielin paljosta, nöyrin ja myös jo varovaisen luottavaisin mielin tulevaa kohti. Kyl se tästä.

Valoa tunnelin päässä, kolme yötä ja arjet alkaa!

Hyvää ja rauhallista joulua kaikille! Sekä onnellista ja raitista vuotta 2019!