Jalkeille vaiko ei..

No niin. Toissailtana kirjoitin novellin pituisen tekstin, mutta lähetettäessä se katosi. Toimipa terapiana itselle kun sai miljoonasta eri näkökulmasta asioita pohtia.
Kirjoitan nyt kuitenkin jotakin uudestaan, koska tiedän tämän olevan ensiarvoisen tärkeää, ja suuri voimavara pelaamattomuuden alkuun pääsemisessä.
Eli, reilun vuoden pelaamaton elämä katkesi joitain päiviä sitten. Retkahdin ja vajosin todella nopeasti pelaten hurjilla panoksilla, suuremmilla kuin koskaan ennemmin. Sain lopetettua siten, että yhdelle tilille jäi vielä vähän rahaa. Toissailtana pelasin nekin. Pitkä uurastus päättyi siis katastrofin omaisiin tunnelmiin, kun löysin itseni piehtaroimasta siinä kamalassa hädän tunteessa paniikkikohtauksen kynsissä. Ainoat rahat mitä en pelannut, ovat lapselleni säästöön keräämäni rahat. Ne rahat olen saanut kerättyä vuoden aikana ainoastaan siitä syystä, että pääsin kurimuksesta viime vuonna eroon.

Tilanne nyt:
Pelasin itselleni takaisin velat, jotka aivan juuri sain maksettua takaisin. Ironisesti sain juuri myös esim. osarilla ostetun pesukoneen maksettua, netin vaihdettua huomattavasti halvempaan, tulossa on palkankorotus tästä kuusta alkaen jne… Talouden piti näyttää paremmalta kuin vielä koskaan, toisin kävi. Pääsen tästä retkahduksesta ylös ainoastaan siksi, että aiemmin varotoimena olen säästänyt itselleni rahaa käteisenä. Käteisvarat riittävät kahden-kolmen kuukauden menoihin, siis ruoat, bensat, tupakat, jne. Lainat ja laskut maksan sitten ihan palkasta. Tänäkään vuonna en lomarahoista pääse nauttimaan muuten kuin velkoja maksaen. Kesäkuukaudet pystyn maksamaan nopealla tahdilla velkoja pois, onneksi. Laitetaanpa vaan taas vyötä kireämmälle ja toivotaan että ikävät yllätykset jättävät meikäläisen väliin. Niihin ei olekaan enää varaa.
Tänään on pelaamaton päivä nro 2. Ottaa päähän se, että hyvän putken jälkeen retkahdin. Niin sanotusti menetetyt voitot ei harmita, sillä tunnen tämän sairauden. Kotiutetut rahat olisin pelannut korkojen kera takaisin. En myöskään olisi herännyt ellen sitä toivottomuutta olisi kokenut tilien huutaessa tyhjää.
Raskaansarjan peluri olen. Varpaankynsiä myöden sairastunut.

Miksi retkahdin?
Tätäpä olen pohtinut… Enkö ollutkaan enää tarpeeksi nöyrä? Olinko varomaton pitkän kuivan kauden jälkeen? Enkö ollutkaan koskaan oikeasti ymmärtänyt sairauttani?
Tänne ehdin kirjoittaa ennen retkahdusta, että vaikeaa on. Viimeiset viikot ovat olleet rankkoja, mieliala ollut todella matalalla. Kaikenlaista kuormittavaa tilannetta päällä. Tärkeä läheinen menehtyi muutama kk sitten. Masennus- ja ahdistushistoriaa ainakin kymmenen vuoden takaa jo, väliin aina merkkejä näistä ilmaantuu. Epäilen, että retkahdukseni liittyy juuri masennukseen, tai vastaavanlaisen mielenvireen lääkitsemiseen. Pelaamiseen johtanut tilanne oli mainossähköposti nettikasinolta. Se riitti, en edes miettinyt mitä teen, kunhan rekkauduin ja aloin pelaamaan.

Miten tästä eteenpäin?
Päivä kerrallaan, miten muutenkaan. Ensimmäiset hatarat askelet on otettu uutta nousua kohden. Pystyn peilaamaan tilannettani omien kirjoituksieni kautta viime vuodelta. Noin vuoden verran voin siis kulkea omia jalanjälkiäni, ensin tiiviimmin seuraten, sitten harvemmin. Tähänkin aion vuodattaa, luultavasti samaan tyyliin eli ensin tiiviimmin ja sitten harvemmin.

Voimavaroja:
Valtti antaa hyvän ensiponnistuksen. Luottosuhden on aiemmin muodostunut tk:n depressiohoitajaan, sinne voin mennä jälleen ilman lääkärin lähetettä. Peluurin numero on puhelimessa hätätilanteita varten. Läheisille en pysty kertomaan vielä, vasta kun olen aloittanut jälkieni korjauksen velkoja lyhentämällä, sitten, kun on osoittaa taas että oikealla tiellä ollaan vaikkakin jälleen alkutekijöissään. Parisuhteessa en ole, läheisillä tarkoitan oikeastaan vain isääni.
Harrastukset ovat jääneet kevään mittaan. Viimeksi korvasin peliajan huuto.netillä. Mielekästä tekemistä kaappien tyhjentämisen merkeissä myymällä itselle turhaa tavaraa. Tästä saa jopa vähän lisää rahaa velkojen lyhentämiseen. Kesäaika mahdollistaa muita harrastuksiani mitä talviaikaan on vaikea toteuttaa. Omassa pihassa voi touhata kaikenlaista, tänäänkin olin monta tuntia pihatöissä.
Töissä nautin olla, saan siellä onnistumisen kokemuksia ja suoriudun siitä hyvin. Oman lapsen tärkeyttä en voi sanoin kuvailla.

Vaikeimpia hetkiä tulevat olemaan tällaiset päivät kuin nyt, kun olen yksin. Tänään kuitenkin selviydyn. No hitto, eihän nyt edes olisi mitä pelata. En usko että seuraava vaikea paikka on tuleva tilipäivä. Seuraava vaikea paikka tulee taas kuukausien päästä, kun on etääntynyt tästä hädän tunteesta ja kaikki alkaa olla taas hyvin.

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille toivottelee theyoda, peliriippuvainen

voimia sulle taisteluun!
Tekstisi on aika raskasta luettavaa, mutta samalla kovin opettavaista. Tämä on salakavala ja vahva riippuvuus, koskaan ei voi parantua täysin. Kuten sinäkin mainitsit niin nöyryys on melkeinpä tärkein tässä taistossa.
Toivottavasti saat itsesi pidettyä kuivilla.

Kiitos kannustuksesta mrs.qwerty!
Hyvä jos on raskasta, ja vielä parempi jos vähäsen opettavaistakin (ja edelleen, vielä parempi jos itse oppisin itseltäni). Jokaisen pelurin repsahdus on kohdallansa karu tapahtuma, ja ainakin minun kohdalla ryhtiliike avoimuuksineen vaikeampaa kuin edellisellä kerralla. Itselle myöntäminen, taas, että pelattua tuli, kyllä siinä tältä mieheltä itku pääsi.
Itsesäälilinjalle en lähde, se on selvä. Pelit on pelattu tältä osalta, tappiot nielty kun eivät ne muuksikaan muutu. Katse eteenpäin, hiljalleen sitten korjataan vaurioita.
Talous otti kolauksen, mutta suuremman kolauksen otti itsetunto. Minä, joka työkseni autan toisia ihmisiä hallitsemaan erilaisia mielentiloja, en pysty auttamaan itseäni. Minä, joka pyrkii elämään harmonista ja henkistä pääomaa kartuttavaa elämää, on kuitenkin niin heikko että ajautuu tunteen, jopa himon valtaan aarrejahtiin pikselimaailmaan. Näiden kanssa eniten tulee tekemistä olemaan, että voin katsoa peilikuvaani jälleen silmiin.
Tuossa mietiskelin riippuvuutta käsitteenä alkopuolen keskusteluja lukiessani. Sain sieltä paljon uutta näkökulmaa pyrkiessäni selittämään itselleni asioita. Riippuvuus kuin riippuvuus. Täytyypä lueskella lisää päihdepuolen selviytymiskeinoja.
Ja mrs.qwertyn tapaan totisesti toivon, että saan pidettyä itseni kuivilla.

sellasta tää on

mut hei, voisko olla kuitenki hyvä kertoa isällesi koko juttu

luultavasti ei ehkä ymmärrä riippuvuutta(esim. ei mun faija&mutsi tajunnu aikoinaan, mut kyl se silti siitä lähti)

kaiken tunnustaminen auttaa sua, Kun kaikki on auki, kaikki on helpompaa

pärjäile ystävä!

Moikka! Olen itse myös koukussa peleihin, ja ensimmäistä kertaa näillä sivuilla johtuen siitä, että olen pari viikkoa sitten vasta saanut hankituksi tämän kätetyn laitteen.
Pettymys on varmaan kova, kun tuollaisenkin pelaamattomuuden jälkeen retkahtaa!!
Itse olen kamppaillut vuosia tämän riippuvuuden kanssa. Teoriatietoa… on vaikka kuinka paljon - itseeni en vain saa niitä sovellettua.
Tämä Sinun kertomuksesi nyt sattui ensimmäisenä tähän ruudulle. Siitä sain vauhtia kuitenkin aloittaa keskustelun kipeimmästä asiastani tällä hetkellä. Sen myötähän on tullut sitten nämä muut: erakoituminen, velkaantuminen, ahdistus, elintason lasku ja suuri YKSINÄISYYS!
Haluaisin tietää, miten muut ovat onnistuneet!! :unamused:

Pidän peukkuja, että saisit itsesi taas ruotuun.
Pidemmän pelipaussin kariutuessa itseinho, masennus ja pettymys on varmasti suuria, joten nyt olis tukijoukot paikallaan.
Tää Valtti on ollut mulle ihan korvaamaton apu tässä taistelussa ja toivon, että voin vielä joskus kirjoittaa oman menestystarinani.
Kerroit käyneesi juttelemassa jossain? Saisitkohan sieltä myös “kriisiapua”…?
Ehkä myös joku läheinen tukihenkilönä vois auttaa? Mieheni lupasi, että saan soittaa hänelle mihin kellonaikaan vaan (ollaan molemmat vuorotyöläisiä) jos pelihimo käy ylivertaiseksi…

Tsemppiä kaikille ja pelitöntä päivänjatkoa :slight_smile:

…ai niin, marietta, naisten toipumisketjussa on vielä tilaa :slight_smile:

Hei marietta, vieras3! Kiitos kannustuksen sanoista! Kyllä täällä(kin) avautuminen auttaa kerta kaikkiaan.

Kummempaa en nyt ehdi enkä jaksa kirjoitella. Paljon tietysti pyöritellyt asioita mielessä, nyt toki positiivisemmassa mielessä kun välittömästi pelien jälkeen. Näistä kyllä kirjoittelen paremmalla ajalla.
Matka jatkuu, peleittä :slight_smile:

mitäpä kuuluu theyodalle…?
Oletko saanut asioitasi järjestykseen ja pelit poikki…?

Juu, pelaamatta olen ollut. Eikä vaikeuksia ole ollut. Toisaalta tiedän alun olevankin helppoa, kun tarkkailee itseään ja lyö tarvittaessa heti hälytyskellot päälle.

Kaikista merkittävin ero, jos vertaa oloa ennen retkahdusta ja tätä hetkeä, on se, että nyt jälleen tunnen ylpeyttä päätöksessäni olla pelaamatta. Päiviä on vasta 12 mittarissa, mutta siinäkin on 12 enemmän kuin olisi peliputkessa.

Hyvä tässä on ottaa kesää vastaan :slight_smile:

Juu, toi on kyllä totta, että alkuun tuntuu helpolta ja on oikein ylpeä saavutuksestaan. Sitten siihen jotenkin tottuu, kaikki menee omalla painollaan eteenpäin ja sitten saattaa jo iskeä se pelihimotus takaisin…
Onneksi se ei omalla kohdallani kestä yleensä pitkään…
Mutta mahtavaa, ettet ole sortunut pelien vietäväksi!
Tsemppiä! :slight_smile:

Täällä käyn melkeinpä päivittäin lukemassa uudet viestit, mutta en ole mitään saanut kirjoitettua (mukamas kiire).
Pelihimoa ei ole ollut. Sisäista tutkistelua sitäkin enemmän. Olen pohtinut omaa pelaamistani mahdollisimman objektiivisesti, jonkunlainen tyyneys ja tyytyväisyys alkaa jälleen valtaamaan alaa siltä kuluttavalta himolta. Morkkiksen ja häpeän tunteet, muiden vastaavien lailla, hälventyvät, ja tilalle tulee hyväksyminen ja nöyrtyminen, kiitos siitä. Se helpottaa muistamaan sen tosiasian, että oikea minä ei ole sellainen, joka haluaa tuhota elämänsä vihan, pelon, ahdistuksen, epätoivon ja häpeän ympäröiminä. Oikea minä toimii vastuullisesti, on avoin ja rehellinen, kykenee iloitsemaan omasta ja muiden puolesta, saattaa olla impulsiivinen mutta ei antaudu sen vietäväksi, jne. Jostain syystä oikea minäni vaihtui naamariminään kevään aikana. Nyt aion lunastaa oman paikkani eläen sellaista elämää jota ansaitsen. Pelaaminen ei ole rangaistus, mutta se on minunlaiselleni tietoinen väärä valinta. Jokaisen päivän loppuessa ihmisen tulisi olla sujut itsensä kanssa siihen asti elettyyn elämäänsä ja/tai tekemiinsä valintoihin, jos se päivä jäisikin viimeiseksi. Sanomattakin selvää on, että olen lopettanut monen monta päivää kertakaikkisen surkeana ihmisrauniona. Iloitsen siitä, että nyt, kun menen nukkumaan, teen sen taas himpun verran tasaisempana kuin eilen. Vielä x päivää mietiskelyä ja henkisen kuonan ulostamista, ja voin sanoa täällä julkisesti että olen jälleen sujut itseni kanssa. Suunta on oikea ja näin jatketaan.

Kiitos kiitos kiitos!

Eli 25. päivä menossa. Ensimmäiset erät velkojen takaisinmaksusta jälleen aloitettu.

tässä oli kyllä aika hyvä kirjoitus, piti lukea oikein kahteen kertaan :smiley:

Hei rappiolla! Kiitokset! Olen oikeastaan samaa mieltä siitä, että osuvasti olin onnistunut hyvänä hetkenä kirjoittamaan. On kiva jos joku muukin löytää itsensä toisten teksteistä, toki suurimmaksi osaksi kirjoitin sen “ei-kenellekään” / itselleni.
Laiseni onnistuvat ottamaan vastaan niin suuren valheen ja itsepetoksen ympärillensä, että unohdamme sen, kuinka loistavia olemme. Pystyn jälleen edellistä kirjoitusta selkeämmin toteamaan, että Minä on hieman enemmän läsnä ja perustyytyväisyys kasvattanut asemaansa.
Pelihimoa ei ole ollut vielä.
Tänään en pelaa, hyvä päivä siis tulossa :laughing:

Elämä on ihanaa. En ole täällä ollut kolmeen kuukauteen. Ajatuksissa ei pelit ole, kuin ihan satunnaisesti, yleensä silloin kun jonkun näen jossain jotain pelaavan :smiley:
Syksyä kaikille!! Voimia ja rohkeutta,
toivottelee theyoda

Näin tänään uutisen siitä suuresta voitosta, jonka joku pohjoismainen oli saanut slottipelistä (Mega Fortune). Siispä suuntasin eräälle kasinosivulle katsomaan kyseistä peliä (en tiedä miksi. Samantien uusi välilehti auki ja kasinolle). Otin ja katselin useampaakin peliä ja pyörittelin niitä leikkipyörityksiä muutamaan otteeseen. Vieläpä suuntasin paffille katsomaan cash & carrya ja pyörittelemään sitä leikkirahalla hetkeksi.
Voi luoja miten ne äänet ja kuvat ja kaikki tuntuivat samaan aikaan niin etovilta, mutta sen takaa tunnistin seireenin kutsun. Voivoivoi, rahaa en laittanut mihinkään, mutta jo se pienenpieni alkeellinen reaktionpoikanen rekisteröitymisestä ja rahojen menettämisestä oli riittävän kauhea. En halua enää koskaan tuntea niitä tunteita mitä pelatessa tunnen/tunsin. Tai paremmin, mitä pelaamisen jälkeen tunnen/tunsin.
Nyt olen monta tuntia lukenut foorumia, kaikkia niitä viestejä mitä en ole moniin hetkiin ollut lukemassa. Nukkumassa pitäisi olla mutta aina vain luen lisää. Pystyn samaistumaan tarinoihin, ihmisiin niin totaalisesti. Itse asiassa mielialani tarinoita lukiessa on laskenut huomattavasti. Ei siksi, että säälisin, vaan siksi, että omat kokemukseni tulvivat mieleen. Olen siis kuitenkin toiminut itseäni vastaan koskapa muuten en reagoisi näin voimakkaasti. Olenko erehtynyt ajattelemaan olevani jo kuivilla? Että ei tarvitsisi onnitella itseään jokaisesta pelaamattomasta päivästä erikseen? Olenko oikeasti nöyrä vai ylpeä paska joka kuvittelee itsestään liikoja?
Saatanan seireenit, perkele. Minähän en pelaa vaan maksan velkani hitaasti mutta varmasti. Ja ostan vaikka suklaata kaupan päälle.
Tämä vuodatus uskoakseni helpottaa. Ja kun saan itseni kokoon ja tyyntymään, olen itseeni tyytyväinen että ratkaisuni oli tänne tulo, sillä tänne tuleminen on toipuvan pelinarkkarin teko siinä missä peliuutisen lukevan ihmisen kasinolle meno on pelinarkkarin teko. Olen pelinarkkari, eittämättä, mutta toipuva sellainen.

itekin vähän ihmettelin että kone anto onlinecasinon tervetuliais ilmaispyöräytyksillä jättipotin…jos olis itse saanu sen 20vuotiaana tuskin olis ikinä tarvinu enää pelata…mutta voimia kaikille toipuville ja ketkä yrittävät toipua!Peace <3

No kyllä ne joskus antavat, satunnaislukugeneraattorihan sen jollekin suo, oli sitten maksettua rahaa tai ei. Itse asiassa itsekin olen aikanaan aika pitkän ja kattavan… jos näin voi ilmaista, peli"urani" aikana saanut toiseksi suurimman voiton ikinä, siten että tuli erääseen välillä pelaamaani paikkaan joku bonukset “hyvästä asiakkuudesta” numerosarja, jolla sai muutaman extrakiepin. (Ikinähän noiden tarkoitus ei toki ole, että kukaan jatkaisi siitä omillaan kun on ilmaiset menneet :sunglasses: ). Viimeisellä noista sitten rävähtikin sellainen summa, että en millään uskonut olevan oikeata kotiutettavaa rahaa, vaan jotain leikkitäppiä sekin. Toisaalta sen olisi mielenrauhan vuoksi voinut pitääkin leikkirahana koneella jolloin olisi voinut uskotella itselleen, että ei sitä olisi kuitenkaan itselleen saanut, mutta koska menin ottamaan sen tililleni niin uskottava se oli jotta oli ihan aitoa käsinkosketeltavaa.

Asian huonot puolet: a) ääh…ilmaista rahaa, kokeillaan kasvattaa. (Ei sitten kasvanut…) b) Oli kuitenkin vielä sen verran realistinen summa, että kohdan a mukaisesti pelaamista kannatti jatkaa mielestäni eikä ollut mikään sellainen, jotta olisi koko pelaaminen menettänyt merkityksensä saman tien kun olisi jo ihan tarpeeksi. Tullaan kohtaan c) Olisi kannattanut jättää kotiuttamatta… Vaikka se nyt täysin ilmaista olikin, niin olisi sillä jo saanut maallista…ihan sopivasti. Noo, omillaan on hyvä olla, turha laskea häviöitä, ne ovat vähän kuin juotua viinaa… Hauskaa oli mutta ei enää samoja määriä kuin joskus “silloin nuorempana kun ei ollut köyhä eikä kipeä” :wink:

Edellisen kirjoituksen jälkeen ei kummempia, seesteistä oloa. Täällä käyn lueskelemassa kuitenkin taas oikeastaan päivittäin uudet viestit. Oikeita ratkaisuja tekee päivittäin, kun on pelaamatta :smiley: