Apua

Viinanpiru vei ja join kolme päivää putkeen. Nyt on aivan kamala olo ja tiedän ettei tämä hetkeen parane. Oksettaa ja tärisyttää ja maailman kovin morkkis. Kolme päivää aivan tolkuttomassa humamassa, en olisi lopettanut ellei viinat olisi loppuneet. Nyt taistelen viinanhimo vastaan. Olin jo pitkään juomatta ja haluan elää raitista elämää. En käsitä tätä retkahdusta. Apua

Hyvää huomenta Dalisson,

meikäläisellä on vielä kirkkaassa muistissa miltä krapula tuntuu. Itsellä oli takana muutaman viikon ryyppyputki. Kyllä se fyysinen krapula siitä aika nopeasti ohi menee, kuten varmaan tiedätkin. Pahempi on morkkis, itse kärsin siitä vieläkin melkein kahden kuukauden raittiuden jälkeen. Kaikkia humalaisia toilailujani en edes muista enkä haluakaan :blush: . Joten samassa veneessä ollaan.

Olet aivan oikeassa paikassa kun täällä Plinkissä olet. Itseäni auttoi kun lueskelin täällä muiden kokemuksia. Huomenna on maanantai, pääset tarvittaessa ammattiauttajien juttusille. Kannattaa mennä! Ja vaikka Katkaisuun jos siltä tuntuu, että tarvitset esim. rauhoittavia, unilääkettä päästäksesi pahimman yli. Saat levätä rauhassa.

Mutta mikä tärkeintä: älä hae tänään korjaussarjaa! Täältä Plinkistä saat varmasti ymmärrystä ja tukea.

Virtuaalinen voimahalaus sinulle, kaikki järjestyy!

Tyyne

Aamupäivää, Dalisson.

Eipä siinä taida nyt muu auttaa kuin lepäillä. Se hyvä puoli asiassa on, että parempia päiviä on edessä.

Miten kauan sitten krapula kenelläkin kestää, se voi vaihdella. Huomenna on kuitenkin jo paremmin kuin tänään. Jos ja kun juominen on pitempiaikainenkin ollut kuin kolme päivää, niin tilanne ei sinulle aivan outo liene. Lepoa ja ruokaa, rauhoittumista.

Ei se, että tänään olet krapulassa, mitenkään sulje pois sitä mahdollisuutta että ensi viikolla olisit alkoholia käyttämätön henkilö jonka ei tarvitse krapuloista eikä juopotteluistakaan murehtia. Huomisen ei todellakaan tarvitse olla uusi eilinen!

Toivu nyt rauhassa, ja sitten uusin ajatuksin uusiin huomisiin!

Kiitos, on tämä alkoholismi kauhea tauti, ei soisi kenellekään tätä. Toivon tosiaan että ensi yönä saisin nukuttua ja huomenna lääkäriin.

Retkahduksia tulee mutta niistä voi oppia. Todennäköisesti tarkoituksesi oli ottaa vain pari-kolme, mutta et pystynytkään lopettamaan. Tyypillistä alkoholistille. Nyt tiedät ettei passaa otta sitä ensimmäistäkään.

Lepäilet nyt rapulasi pois ja sitten taas vähän viisaampana ja selvänä eteenpäin.

itselläni oli perjantaina ihan kamala oksennustärinähikoiludarra…eilen tissuttelin vaikkei pitänyt. Onneksi sain itseni kokkailemaan siinä illalla jonka jälkeen menin nukkumaan puoliväkisin…nyt iloinen, kun ei tänään darraa…viinaa kylläkin kaapissa edelleen :angry:

Mulla ei onneksi viinaa enää kaapista löydy, kaikki juotu. Kyllä houkuttelisi hakea korjaussarjas, mutta tiedän ettei se jäisi muutamaan, känni siitä seuraisi. En todellakaan pysty juomaan vain ”muutamaa”, kova känni on aina saatava päälle ja putki ei katkea. Edellisellä kerralla join viisi päivää putkeen, aamulla aina alkoon klo 9 ja pari pulloa viinaa, vodkaa ja minttuviinaa. Sen putken jälkeen tärisin viikon.

itsehän tässä kaivoin jääkaapista valmiiksi täytetyn lasin appelsiinimehua ja tapsaa. Ihan kamala tapa “kiusata” selvää itseään. Tehdä tollanen houkutin kännissä jääkaappiin valmiiksi. Nyt siitä osa juotu…noh. Eisaa olla liian ankara itselleen :blush:

Dalisson kirjoitti

Erinomainen asia, kun tiedät, ettet pysty juomaan vain muutamaa. Jos haluat lopettaa, voit liittyä AA:n toveriseuraan. Siinä meitä on tuhansia raittiuteen selvinneitä ja siitä kiitollisia alkoholisteja.

Ensimmäiset asia ensiksi

Huh, maistuisi kyllä varmasti minullekin. Nyt pitää vaan olla lujana ja ei retkahtaa uudelleen juomaan. Nyt alkaa jo vesi pysyä sisällä johan tässä kuusi tuntia oksennettiin…

Kiitos, Käyn tutustumassa AA:n ensi viikolla. Jännittää kovasti vain mennä sinne, mutta tuskin siellä tuomitaan

Kyllä sitä voisi joskus olla senverran ankara, että jättää juomatta. Olen huolissani puolestasi. Jos olen oikein ymmärtänyt olet vielä nuori eikä sinulla tunnu olevan oikein mitään tavoitetta elämällesi kuin silloin tällöin pysyä selvänä, jotta pääset kuntoutusryhmään. En tarkemmin tiedä tietenkään tilannettasi mutta jos sattuisimme asemaan suhteellisen lähellä niin olisin kyllä valmis keskustelemaan ja antamaan vertaistukea ihan livenä. Jossain olet muistaakseni puhunut yksinäisyydestä niin ehkä siitäkin olisi vähän apua.

Ketjun aloittajalle totean, että pidä nyt vaan korkki kiinni ja huomenna hanki apua joka sinulle parhaiten sopii. Harva tästä alkoholismista on yksin selvinnyt.

AA ryhmissä ei todellakaan tuomita. Missään en ole saannut niin lämmintä vastaanottoa tuntemattomilta kuin eka kerran ryhmässä.

Tuntuu että tämä olo vaan pahenee. En tajua miten ei ikinä opi vaan pitää saada sitä viinaa vaikka siitä ei seuraa mitään hyvää, ei yhtään mitään hyvää.

Oma raittiuteni alkoi siitä, että päätin olla ottamatta ensimmäistäkään. Ja kun joka päivä tämän päättää, alkaa elämä kantaa ja ajatukset hakea uusia uria, sen sijaan, että olisi takertunut juomiseen ainoana mahdollisena elämäntyylinä.

Pikkuhiljaa asiat korjaantuu, hakevat oikeille urille, mutta jos ei ole tehnyt päätöstä ensimmäisestä, niin on turha odottaa, että pystyisi tekemään päätöksen neljännen kohdallakaan. Haluaako huijata itseään vai haluaako ottaa vastuun käytön aloittamisesta itselleen.

Tsemppiä! Joka hetki olo paranee ja raittius on mahdollisuus omaan ihmisarvoiseen elämään.

Olen ollut tuurijuoppo ja siten lopettanut viinanjuonnin monta kertaa, aina putken jälkeen, määrittelemättömän pitkäksi ajaksi, yleensä aina silloin kun olo on ollut niin kurja ettei viinakaa kohentaisi sitä edes ns. normaalille tasolle. Silloin olen määritellyt kaapissani sillä hetkellä olevan viinan arvoltaan negatiiviseksi ja kaatanut sen pois, olen siis sen teon myötä rikastunut hieman, omaisuuteni arvo on lisääntynyt.

Tavikset muuten ovat tuon viinan poisheittämisen suhteen kummallisia kaksinaismoralisteja. Viinan poiskaataminen on muka epäisanmaallinen rikos, suomalainen kilpa-autoilija on tosi mies jos ja vain jos juo voiton kunniaksi tarjotun shampanjan eikä roiski sitä ympäristöön. Mutta jos sitten otan tuosta vihjeestä vaarin ja juon sen verran että alkaa omassakin päänupissani tuntua, niin taas paheksutaan, ja syvästi.

Hikoiluttaa, nyt kuitenkin pystyin jo syömään jäätelöä ja omenan. Viinaa ei tällä hetkellä tee mieli, se meni ohi, aamulla jos olisi ollut tarjolla niin olisin jo sammunut. Mies on aivan raivoissaan, tällaista juoppoa joutuu katselemaan

Tsemppiä Dalisson hikoiluun ja tuskailuihin!

Ensimmäinen krapulainen alkoholiton päivä on ollut meillä kaikilla raittiin elämän aloittaneille kestettävänä… ehkä hieman raa’asti sanottu…mutta vaikean alun jälkeen alkaa vähän helpompi jakso vaikeuksineen…mutta se on pelin henki ja kuuluu asiaan!..osaapa sitten arvostaa raittiutta, kun sen eteen on joutunut tekemään työtä!

Koitahan pärjäillä ja pyristellä itsesi alkuun!

Kiitos, pystyin jo menemään koirien kanssa pihalle ja syömään ruokaa.
Sain unilääkkeen niin otan sen illalla niin jos saisi nukuttua kunnon yöunet.
Jos kävisi saunassa hikoilemassa hiet pois.

Dalisson!

Hienoa, kun löysit tänne foorumille. Kuten huomaat tukea ja ymmärrystä löytyy! Se ei tietenkään pahaa fyysistä oloasi juuri nyt helpota.
Kyllä minäkin muistan tärinät, hikoilut, unettomuudet, sydämen hakkaamiset, kun on tullut otettua reippaasti ja monena päivänä.

Jos pystyt juomaan, syömään vähän ja uni tulee edes hetkeksi, hetki hetkeltä helpottaa…

Sekoita vaikka maitoon pari raakaa kananmunaa kunnolla ja heitä huiviin. Tulee ravinteita ja voi rauhoittaa oloa.

Huomenna A-klinikalle / terv.keskukseen / päivystykseen / mihin vaan mistä apua saat. Yksin et ole. Joihinkin yksityisiin palveluihin voi ilmeisesti päästä pyhänäkin, mutta vaatii omia varoja vaihtelevasti.

PS. Hyvä että sulla on unilääke, tulee tarpeeseen tässä tilanteessa. Saunaan vain. Kyllä sä selviät. Pysy linjoilla ja ilmoittele itsestäsi. Päivä päivältä tulee raittiita päiviä lisää. :slight_smile:

Unilääke otettu ja sängyssä odottamassa nukkumattia.
Kiitokset kaikille tuesta