Voimaton ja itseens√§ pettynytūü•ļ

Eipä tuosta lopettamisesta ole tullut mitään. Olen juonut entistäkin reippaammin. Joka päivä menee puolitoista-kaksi litraa siideriä ja parit isot lasilliset valkkaria. Juon jopa silloin kun seuraavana aamuna pitää lähteä töihin.

Joka päivä päätän etten ota tänään. Iltapäivästä alkaa sydän hakata ja muu ei ole mielessä kuin muutama siideri.

Hulluinta on etten enää saa mitään kiksejä juomisesta. Juon pakonomaisesti.

Vaikka järki sanoo että olo ja uni ovat paremmat selvinpäin, olen voimaton alkoholin suhteen.

Puolisoni juo edelleen yht√§ paljon. Mutta se ei voi olla syy minun juomiseeni. Viet√§mme aikaa eri kerroksissa eli voisin hyvin olla juomatta. Uskoisin ett√§ olen kehitt√§nyt puolisoni alkoholismista itselleni tekosyyn juodaūüėŹ

Vietämme yhdessä pienen ajan illalla ruokailun merkeissä. Nukumme eri huoneissa ja riitelemme paljon kun kumpikin on juovuksissa. Emme tee enää yhdessä juuri mitään. Kumpaakaan ei kiinnosta toisen mielipiteet tai tekemiset. Kumpikin juopottelee omassa kuplassaan.

En tiedä, tuntuu vieraalta ajatukselta lähteä AA kokoukseen tai muuhun tukiryhmään. Häpeän juomistani ja pelkään että joku huomaa sen töissä.

Tänään päätin taas olla juomatta. Näin aamulla päätöksen teko on helppoa. Iltapäivällä päätöksestä kiinni pitäminen ei ole yhtä helppoa.

Yritän keksiä kaikkea sellaista tekemistä että on pakko olla selvinpäin. Alkoholi nimittäin passivoi. Kun alan juoda, en tee muuta kuin istun TV:n tai somen ääressä juoden.

Minulle ei tule edes krapulaa, en toilaile kännissä, eikä nykyään tule mitään varsinaista morkkistakaan.
Ehkä en vaan ole vielä riittävän motivoitunut, pitääkö tosiaan ns. käydää pohjalla tai sairastua?

5 tykkäystä

Tämä kirjoitus voisi olla minun,ei ihan kokonaan mutta tuo juomisen pakonomaisuus ja voimattomuus muutokseen.
Oletko mistään hakenut apua ?

1 tykkäys

Tervetuloa seuraan Monttu!
Olen aivan varma, että sinne pohjalle asti ei tarvitse mennä, vaan raitistua voi huomattavasti aikaisemmassakin vaiheessa.
Täytyy vain aloittaa matka sitä kohti ja tänään voisi olla siihen mitä oivallisin päivä.
Tee tästä päivästä seikkailu ja kokemus, miltä raitis lauantai tuntuu. :slightly_smiling_face:

2 tykkäystä

Tervetuloa @Monttu minunkin puolestani!

Minulla on sama tilanne, että olenkin alkanut vain juoda useammin, vaikka piti lopettaa ja juuri olin yli kuukauden juomatta. Vaikeaa ymmärtää, miksi nyt tuli tällainen käänne. Minulla on tuokin sama, että ei tule toilailtua eikä krapulaa, mikä tekee lopettamisesta vaikeampaa. Alkoholipiru kuiskii, että eihän tässä nyt vielä niin huonosti mene, että lopettaa tarvitsisi. Järki huutaa takaisin, että täytyy lopettaa, ongelma on jo todellinen.

Myös minulle on käynyt monesti noin, että aamulla on ihan selvää, että en juo, mutta se muuttuu yhtäkkiä iltapäivällä. On tämä hankala ongelma.

Tsemppiä!

1 tykkäys