Vitsi: Mitä tekee itsetuhoinen alkoholisti?

Punchlinea en vielä keksinyt, mutta vitsin pohjatarina on se, että ainakaan tällä hetkellä laitoskatkolle ei Helsingissä oteta itsetuhoisia, eikä psykiatriseen päivystykseen alkoholisteja.

Kyllä psykiatrisen päivystyksen kautta pääsee Aurooraan ”turvaan” Jonka jälkeen esim. katkolle. Vaatii vaan monen tunnin istumista päivystyksessä :frowning: ja mielellään mukaan joku kaveri vaatimaan sisäänpääsyä. Surullisen huono tilanne on, mutta kannattaa yrittää. Oisko sulla joku joka lähtis sun kanssa? Tsemppiä!

Mitä tekee itsetuhoinen alkoholisti? Ryyppää ja hyppää junan alle?

Tai ottaa mallia elokuvasta leaving Las Vegas. Suomalainen voisi mennä Las Vegasin sijaan Tallinnaan.

Tollasessa tilanteessa kannattaa mennä eka katkolle selviämään muutamaksi päiväksi ja sen jälkeen kattoa onko vielä itsetuhoiset fiilikset. Vai onko vain kovista laskuista johtuvaa…

Jos menee ryyppyputken jälkeen suoraan vierottautuessa/deliriumissa psykiatriselle, niin voi tulla pieniä väärinkäsityksiä ja vääriä diagnooseja :wink:

Tärkeä aihe, joten kiitos ketjun aloittajalle tästä.

Tosi on, että katkaisuhoitoon, sen enempää kuin huumevierotukseenkaan, ei oteta vakavasti itsetuhoisia ihmisiä, koska heidän katsotaan kuuluvan psykiatriseen hoitoon. Psykiatrian puolella puolestaan hieman karsastetaan päihtyneitä asiakkaita, mutta jos ihminen on vaarassa vahingoittaa itseään, hänet ilman muuta on otettava suljetulle psykiatriselle osastolle.

Helsingissä psykiatrian päivystys ei muuten tietääkseni enää toimi Aurorassa, vaan Haartmannin ja Malmin sairaaloissa.
hel.fi/helsinki/fi/sosiaali … ireellinen

Nimimerkin Luotanko ehdottama ystävän mukaan ottaminen on hyvä ajatus, koska henkinen tuki on varmasti paikallaan. Siinä kuitenkin kannattaa olla hieman varovainen, kannattaako ystävänkään alkaa kovaan ääneen ‘vaatimaan’ asianosaisen hoitoonpääsyä.
Henkilökunta kyllä tietää että ihminen on hakemassa apua koska on tullut paikalle, ja asiakkaat/potilaat hoidetaan siinä ajassa kun ehditään. Kovaääninen vaatiminen ja henkilökunnan huomion vieminen voi pikemminkin hidastaa asioiden hoitumista, ja olla karhunpalvelus hoitoon pyrkijälle.

PS. Deliriumin hoito kuuluu myös ehdottomasti psykiatriselle suljetulle osastolle. Sehän on psykoottinen tila.

^vaikka vadelmamunkin vastaus olikin parempi kuin omani, niin lisäisin vielä sen verran, että jos joku menee päivystykseen 4 promillen sooseissa itkemään, että tekee jotain itselleen niin häntä ei välttämättä oteta kovin vakavasti.

Eka pää selväksi ja jos raittiinakin samat fiilikset, niin lataamoon vaan.

Moro.
Ongelma on tietysti todellinen myös promilleissa. Kännissä itsensä tappaneita tuttuja minullakin useita. Eivät ehkä selvinpäin olis päätyneet samaan ratkaisuun.

Helsingissä psykiatrian päivystys ei muuten tietääkseni enää toimi Aurorassa, vaan Haartmannin ja Malmin sairaaloissa.
vadelmamunkki on oikeassa. ja Luotanko valitettavasti aivan väärässä, sillä osastolle ei tasan pääse “turvaan” ainakaan promilleissa, ei välttämättä edes lääkärin vastaanotolle. pilli on vastassa ja nollat on puhallettava ennen kuin saa mitään apua.

itsetuhoiset henkilöt voivat ottaa yhteyttä Itsemurhien Ehkäisykeskukseen. se on perustettu Helsinkiin noin vuosi sitten.
puhelin sinne on 0800 98 030, ma-pe 9-17. viikonloppuisin voi jättää yhteydenottopyynnön nauhalle.
osoite on Maistraatinportti 4 A, 00240 Hki
palvelu on käsittääkseni ilmainen. paikkaa pitää Mielenterveysseura.
kännissä sinnekin on turha soitella. suositus luultavasti tulee olemaan, että palataan asiaan kun pääsi on selvä.

En ole ihan varma, mutta muistelisin että eräs tuntemani mies pääsi promilleissa Auroraan suljetulle ihan viime vuonna, kun vakuutti olevansa vakaissa aikeissa hypätä 6. kerroksen ikkunasta. Hän oli kylläkin sellainen ihminen, että hänellä ryyppäämiseen liittyi melkein aina itsetuhoisuutta. Oli tuurijuoppo, joka retkahteli pari kertaa vuodessa.

Luulisin, että psykiatrian päivystyksen henkilökunnalla on jonkun verran harkinnanvaraa siinä, millaiseksi potilaan tila arvioidaan promilleissakin. Tietysti jos promillet on todella korkeat, voidaan yrittää lähettää ensin selviämisasemalle. Että ihan kotiin tai kadulle ei tarvitsisi palata promilleissakaan, jos hätä on suuri.

On kyllä harvinaisen tyhmä tapa yrittää itsemurhaa.

Jos ei tule pää edellä, niin hyvät mahdollisuudet vain halvaantua tai muuten menettää kävelykykynsä tmv.

TÄ??? :open_mouth: :open_mouth: :open_mouth: 6kerroksesta alas hypännyt ihminen leviää osiksi noin tenniskentän laajuiselle alueelle… Olet katsonut ikkunaputoamisia vain elokuvista :smiley: :smiley:

^No ei. Olen nähnyt moniakin videoita jossa ihminen on hypännyt n.6 kerroksesta ja selvinnyt hengissä,mutta jalat muussina. +10 kerrosta on hyvä korkeus ja mitä korkeammalta sen parempi.

Se itsari kuitenkin tehdään vain kerran ja viimeiseksi elämässä, niin kannattaisi varmaan tehdä kunnolla ja varmasti ettei vaan vammauta itteään ja tee elämästään vielä surkeampaa? Ja muutenkin häpeällistä, että ensin epäonnistuu elämässään niin pahasti, että haluaa päättää sen ja sitten vielä epäonnistuu sen päättämisessäkin.

lostallhope.com/suicide-methods/ … h-building

Aikuisten oikeesti ja vakavasti puhuen, niin itsemurha-yrityshän on usein myös avunpyyntö, eikä ihan varman päälle suunniteltu operaatio. Alkoholistimies jonka mainitsin, olisi hypännyt 6. kerroksesta koska sattui asumaan 6. kerroksessa.
Hänellä oli taustallaan vakavia traumoja lapsuudesta, jotka vaikuttivat mielenterveyteen vielä keski-iässäkin, vaikka oli muuten saanut hankittua jopa lääkärin ammatin ja vakavaraisuuden.

Mutta se mikä on tosi hyvä asia, on itsemurhien väheneminen Suomessa. Se on varmasti monen osatekijän summa. Ongelmista uskalletaan puhua enemmän, hoitoon hakeudutaan matalammalla kynnyksellä, eikä psyyken ongelmien stigma ole ihan niin paha kuin ennen vanhaan.
Myös sellainen viranomainen, kuin poliisi, on tiemmä kehittynyt käyttämään keskustelevaa ja hoidollista työotetta kohdatessaan itsetuhoisia asiakkaita. Useinhan poliisi joutuu menemään ekana paikalle, kun huolestuneet omaiset hälyttävät että tyyppi on menossa hyppäämään junan alle tms.

Itseäänhän ei kannata tappaa, koska henki lähtee ennen pitkää meistä kaikista ihan asiaa itse avittamatta. Siihen asti kannattaa katella, mitä huominen tuo tullessaan, vaikka pelkäiskin että ei se tuo yhtään mittään. :bulb:

Vai niin.

thesun.co.uk/news/5873863/h … -rape-her/

Ja vaikka ihminen hyppäisi 100 metristä, niin ei se mitenkään “leviä”. Ihan vaan kasassa oleva ruumis ja verilammikko.

Riippuu siitä, putoaako Pumpulikasaan vaiko asfaltille :smiley: :smiley:

Tai kymmennennstä kerroksesta lumeen.

[Poistettu haitallinen linkki -Päihdelinkin moderaattori]

Guiness world records showssa oli mies joka kilpaili, että hänellä on mailman ison kyrpä.

Pitihän se testata onko se aito ja nainen testasi suulla ja totesi “on aito”

Juontaja kysyi: miten kehtasit tulla show:hun?

Mies vastasi: ammun itteni tän shown jälkeen