Vipusen kuntoutusosasto, kokemuksia

Laitetaan vielä tällekkin puolelle. Elikkäs oli raittiutta melkein puoltoista vuotta, mut sit tuli keväällä retkahdus ja sitä vekoo on sitten mennyt kesä. Nyt en vaan pääse millään kiinni raittiudesta :frowning: AA:han on ollut ylitsepääsemättömän vaikeaa päästä uudestaan kiinni. Nyt olen lähdössä sitten Vipuseen kuntsarille. On vaan pakko päästä selvittään päätä ja saada elämä taas raiteilleen. Elikkä onko teillä millaisia kokemuksia? AA:ssa aion käydä jo siellä niin paljon kun mahdollista ja jatkaa Tottakai, kun pääsen kuntsarilta. Nyt vaan kun saan systemaattisen jakson alle.

No, laitoinpa tännekin saman kuin tonne lopettamoon, jossa enempi ehkä taas olen. ny tän huomasin täällä.

Olin tuossa matalassa mestassa 2005 jussin jälkeen reilun viikon verran, ennen Kaivannon päihdepsykiatriseen menoa kuukaudeksi. Vipunen toimii katkona ja heillä on oma raitistusohjelmansa, jonne siirrytään nollien lyödessä tauluun. Tai ootellaan komennusta jonnekin muualle. Ihan okei paikka ja katko on levoton kuten asiaan kuuluu, mutta rakennus itsessään on melko uusi ja tilat on siistejä ja mukavia tai oli ainakin bentsoissa ja hotellipalvelut toimii ja ruoka on hyvää ja sitä on riittävästi. Suurimman hyödyn saa, kun ei käy vain lepäilemässä, vaan imee tietoa ja keskittyy omaan ongelmaansa. Toisten kaa hengailu ja seurustelu on usein itsestä kiinni. Ja monenlaista hörhöä on aina liikkeellä.

Mulle mikään hoito ole tehnyt ahaa-elämyksiä, bentsovierotus on aina vienyt liikaa huomiota, eikä sellanen kuukausi alkoallergian hoidossa oikein riitä. Puoli vuotta ois aikanaan tehnyt hyvää ysärin katastrofileffan tunnelmissa ja oman elämän upotessa syvään viunan suohon… Tyyppejä on laidasta laitaan, osa kiertää työkseen näitä laitoksia ja osa on taviksii perheenäitei ja isei… nuoriso edustaa urhoollisesti omaa näkemystään. Kyllä kaikilla on mahdollisuus väistää uran jatkumoa päihdekentillä. Heikosti vaan uskon laitoksen ihmistä parantavan. Taukoa tulee harrasteeseen, itselle se oli hoitoaikoina jo enemmän ammatti, jossa omat pätevyysvaatimukset kentällä ja ikälisistä ei pääse nauttimaan, jos delaa kesken keikan tai tulee hulluksi rapulan raiskates ukon, kun viekkarit nakkaa aran ja pilaantuneen psyykeen läntiksi seinälle, josta se valuu kynnyslistaan odottamaan uusia alkonousuja…

En oo vaan yhtäkään onnistujaa ja vanhasta elämäntavasta poisoppinutta ja kierteistä ja tavoistaan irti päässyttä näissä paikoissa n. vajaan puolen vuoden kokemuksella 1998 - 2005 juuri koskaan ja missään tavannut. Arvioni onnistumisesta on siis nolla prossaa, tyvärr…ehkä niitä sittenkin on, en tiedä. Tienaisin ekan miljardini, jos osaisin raitistaa maailman kaikki juopot ja narkit. Katsoin juuri pankkitiliäni ja näin ei siis ole.
Kukaan ei ole siinä onnistunut…

Ei se silti estä itseä addiktioilleen jotain tekemästä… tietojeni mukaan tämä elämä on ainakin mun ainoa.