Viinan himo? Alas piru! Vinkit à la MEIDÄN JENGI! :)

Heippa,

miten olis jos kerättäis tähän hyviä keinoja vähentää tai keinoja olla kokonaan juomati? Meillä kaikilla on omamme, listattaisiinko ne tähän niin tulis varmaan vinkkejä muillekin.

Mun parhaat:

DEADLINEKIKKA:

-alta 30-vuotiaana vain päätin (oon nyt 31 ja puoli), että tuohon ikään päästyäni lopetan dokaamisen. Ja niin kävi. Lähdin ällöttävästi seestymään (tietoisesti) ja vähentämään tahallani ja nyt? Nyt saldoni on nolla darraa yli 30-vuotiaana. Eli Rankka Päätös. Päivämäärä, mulla se oli synttäripäivä 29-30. Sen jälkeen ei enää känniä. Ja jos kännitkin, ei darraa. Vettä ja limppareita sekaan.

(Se kuulostaa vaikealta, mutta se on hyvä, hyvä keino.)

KUN KELLO LYÖ TUHKIMON KOTIINLÄHTÖAIKAA: (nokkelaa, hihi)

-kellosta poikki! Päätä, ettet juo enää ennen klo 9 aamulla, etkä juo kello kuuden jälkeen päivällä. Bileissä se tietty luisuu, mutta päätä siellä, että kello 22 on viimeisen drinkin aika. Aamulla ei v*tuta niin paljon kun olet juonut vähemmän. :slight_smile: <3

HUIJAA TISKILLÄ HÄRSKISTI JA PÄIN PORUKKASI NAAMAA:

-baarimäärät puoliksi! Huijatkaa kavereitanne ja ottakaa joka toinen holitonta Nikolaita tai holitonta päärynäsidukkaa - tai peräti jäävesi, joka näyttää kossuvissyltä. Jos kaverit tulee känniin, aina hyvä havainnoida, mitä siellä niiden pöydissä tapahtuu. Joka toinen holiton, ja kun menee yksin tiskille, kukaan ei hoksaa mitään. Ne luulee, että dokaat samassa vaudissa kuin muut. :slight_smile:

TAKTINEN VIINAN HANKINTA KÄMPILLE ELI EI NÄIN:

-älä osta viinoja “huomiseks aamuks” tai “siihen kun selviän sit niin ei tule darraa”. Se on itsekusetusta. Osta vitamiinimehua. Olo on aamulla semmosen limumehun sokerit ja vihamiinit riipasseena paljon parempi kuin jos jatkais siitä mihin illalla jäi. :slight_smile:

ALKOBUDJETTI:

-kun menet Alkoon, osta se, mitä aioitkin ostaa. Älä enempää. Ei heräteostoksia. Ne, jotka ostat, voit myös juoda myöhemmin.

Näillä raitistuin vähän kerrallaan 30 vuotta täytettyäni. Lisäks aloin juoda kauheesti kuplivia vesiä ja limppareita, joissa ei ole sokeria vaan s-tanallisia aspartaamipirulaisia. Ihan sama, mutta viinaan en kyllä kuole. :slight_smile: Plus jääkaappikylmä VITAL on aika mantevaa kun on illanvietosta jano ja se on ihanan viileetä. :slight_smile:

Alas viinapiru! Näytetään sille! :slight_smile: Kertokaahan teidän suosikkinne, joilla olette onnistuneet vähentämään edes vähän? Mullekin kelpaa vinkit kun itte käytän lähinnä vain näitä omiani. :smiley:

Kertokaahan, miten teillä on menny viime aikoina ja mikä putoaa nyt? Miten menee, miten vähentelette? Hymyilen meille. :slight_smile:

No kerrotaan! Tässä tehokkaita vähentämisvinkkejä.

Jätä lompakko kotiin aina kun et ehdottomasti tarvitse sitä lähtiessäsi ulos. Jos olet vaikka töissä tai koulussa, siellä ei tarvitse lompakkoa. Kotimatkalla kun viinipullon kuvat alkavat siintää horisontissa, muistat että voi helevetti pitää vaivautua kotiin asti ja lähteä uudelle reissulle vain alkoholin takia. Kotona väsyneenä, jos hyvin käy, et ehkä enää jaksakaan lähteä uudelle kierrokselle. Päätät esimerkiksi syödä terveellisen välipalan, poistut olemassaolon piinasta hetkeksi päikkäreiden avulla, tai lähdet päästämään päivän vitutukset hikilenkille. Suihkun jälkeen on voittajaolo.

Siis jos hyvin käy. Yleensähän ei käy.

Jos on pakko mennä kauppaan vain maitoa ostamaan, jätä lompakko kotiin ja ota mukaan vain maitorahat. Ota mukaan vain se rahasumma minkä tarvitset. Älä ota kortteja mukaan vaan maksa käteisellä. Kaljaosaston ohittamiskiirastuli on täten selätettävissä pakolla, kun ei ole rahaa mukana.

Ellet halua ryhtyä myymälävarkaaksi.

Jos ylitsepääsemätön viinanhimo iskee, SYÖ. Syömisen tehon huomasin taas viime viikolla. Iski maailmanlopun viininhimot. En vieläkään tajua miten pystyin laittamaan askelta toisen eteen astumatta alkon ovesta sisään. Juomisen korvasin syömällä hyvin, ja hetken kuluttua huomasin: ei enää tee mieli juoda! Kuulun heihin jotka tykkäävät dokata tyhjään vatsaan. Tulee nopeammin humalaan ja rahaa säästyy, eikä tule liian turvonnut olo. Syöminen tuntuu vievän humalalta terävimmän kärjen pois. Jos kuulut meihin, jotka ovat ovat dokauksen tiimellyksen ohessa huolissaan terveytensä tilasta, kannattaa tehdä valmiiksi esim. pakastimeen terveellisiä ruokia jotka voi nopeasti lämmittää mikrossa.

Verensokeri kannattaa pitää tasaisena. Tällaiselle joka on aina tottunut syömään eteläeurooppalaisittain kunnolla vasta illalla - aamupalaksikin riittää kahvi - verensokerin tasaisena pitämiseen pitkin päivää opettelu saattaa olla hankalaa. Mutta olen havainnut sen olevan aika tehokasta alkoholinkäytön vähentämisessä. Lauermakin ilmoitti hetki sitten että syöminen vähentäisi henkirikosten määrää. Se voi pitää paikkansa myös alkoholinkäytön kulutuksessa.

Korvaa viinakännäily gospelkännäilyllä.

Mikä tahansa taktiikka toimii kunhan siitä pystyy pitämään kiinni… Kokeilin aikanaan juoda vesilasillisen jokaisen juoman väliin. Ei auttanut mitään. Hörppäsin veden parilla kulauksella ja heti uutta juomaa tilaamaan.

Tässä on eniten tai oikeastaan ainoa käyttämäni vähentämiskeino:

ÄLÄ OTA SEURAAVAA ENNENKUIN EDELLINEN ON PALANUT POIS

Yllättävän moni kohtuukäyttäjä juo tällä tavalla. Vain vanhat ryyppykaverit saattavat kiinnittää hitaaseen juomistahtiin huomiota, mutta vain alkuillasta. Loppuillasta ketään ei kiinnosta mitä toisten laseissa on.

Tätä keinoa en ole käyttänyt, mutta pakko jakaa kuitenkin:

PIILOTA LIMUTÖLKKI OLUTTÖLKIN SISÄÄN

Valitettavasti vain päinvastaiseen temppuun löytyy ohjeita.