Viinakrampit / lamictal

Hei kaikille! Olen syönyt lamictalia muutaman kkn kakssuuntaseen. Välillä vedän oloissani pitemmänki ryyppyputken. Sen seurauksena sitten kauhuissani odotan, tuleeko viinakramppeja. Niitä oon elämäni aikana joitankin saanut, nyt en muutamaan vuoteen onneksi. Aloin miettimään, voisiko lamictal toimia jollain tapaa “jarruna” vähentäen kramppiriskiä? Vaikkei viinakrampit toki epileptisiä ole, mutta kuitenki. Rauhoittaisi seuraavan kerran oloja, jos olisi edes pieni mahdollisuus, että näin voisi olla. Kenelläkään tietoa?

Enpä tiedä. Mutta viinarampit on kait aina arvaamattomia.

Niinhän ne on, siksi en niitä haluaisi enää ikinä saada. Mutta kun viinan kanssa menee välillä yli, niin ne “odotteluviikot” sen jälkeen on yhtä helvettiä. Kramppien odotus saa aikaan kaiken muun pahentumisen pääkopassa. Fiilikset on huikeat.

Vaikka Lamictal on epilepsialääke, se voi joissakin tapauksissa pahentaa/lisätä tajuttomuus-kouristuskohtauksia, kuten monet epilepsialääkkeet paradoksaalisesti voivat tehdä. Näin ainakin epileptikoilla ja viinakramppien ja nk. oikean epilepsian raja on varsin häilyvä siinä vaiheessa, jos tilanne on vakavaksi päässyt. Onhan ihan sellainen sairaus/oireyhtymäkin olemassa, kuin alkoholiepilepsia. Yleensäkin aina riskaabelia touhua ja arpapeliä, miten lääkkeet ja alkoholi käyttäytyvät yhdessä.

Diapam(myös muut bentsodiatsepiinit käyvät paremman puutteessa) on se varmin ja turvallisin lääke viinakramppeihin ja niiden ehkäisyyn, mutta sitä ei tietenkään tule ottaa ennen kun siinä vaiheessa, kun on jo lopettanut ryyppäämisen ja krapula/vieroitusoireet astuvat kehiin. Noiden sekakäytöllä vasta vittumaiset seuraukset voikin olla, vaikkei kyseiseen komboon sinänsä suoraan yleensä kukaan kuolekaan. Korkin kiinni pitäminen on sitten ihan varteenotettava vaihtoehto :wink: . Tiedän kyllä, että helpommin sanottu, kuin tehty, mutta ainakin se on varmin keino välttää viinakrampit.

18 -19 vuoden ikäisenä sain ekat viina krampit juomaputket oli aina 1kk-6kk yhtäsoittoa. Sitten vajaa 21vuotiaana diagnoosi suojakerros aivoista liuennut, alkoholiepilepsia 9v söin neurotol show 200mg x2 ja nykyinen diagnoosi epilepsia ja lääkkeenä ihan oikea epilepsia lääke näin 33 vuotiaana. Kaiken kaikkiaan saanut yli 30 kouristus/epilepsia kohtausta. Pian saan onneksi estolääkityksen koska voin saada jopa suoraan paistavasta auringosta kohtauksen. Kyllä se nyt tuli tässä kuussa mitta vihdoin täyteen ja pistän päihteille totaalisen stopin , ja jos juo ja on epilepsia ni se pahentaa vain asiaa, lisää kohtausriskiä huomattavasti.