Viinakrampit/Deliriumit ja krapulapyörtymiset?

Kuinka monen päivän putkesta voi tulla delirium tai viinakramppi…tai tajuttomuus…? Mulle tuli 3päivän putkesta tajunnanmenetys… deliriumtila syntyi 11päivän putkesta…

^ Siinähän sä vastasit omaan kysymykseesi. Riippuu toki ihmisestä tuokin. Ja krapulapyörtymiset nyt ovat aika normaaleja vähemmälläkin ryyppäämisellä, jos verensokerit ovat kovin alhaalla ja sitähän ne monesti ovat krapulassa, etenkin, jos syöminen on jäänyt vähemmälle ryypiskellessä. Kyllä mäkin pyörtyilen krapulassa usein ihan parin päivän ryyppäämisestä, kun pyörtyilen välillä ihan ilman krapulaakin.

Lähinnä, näin mulla entäs teillä? ois ehkä ollut parenpi kysymyksen muotoilu:)

No tämä ei ole omakohtaista, mutta ns. metrin päästä vierestä seurattua. (Ja oman suvun ja aikanaan omankin varsin reippaiden kippailujen omien kokemusten kautta tietty suhteututtua) Tämä nyt on luonnollisesti jokaiselle päivänselvää joka happaman kanssa pelaa, mutta kun omakohtaisia havaintojahan tässä haetaan. Eräs tuttu alle parikymppisenä oli saanut itsensä sellaiseen kuntoon, että vaikka välillä oli muutamia viikkoja lähes selvänäkin ilman satunnaista pientä maistamista, (pientä omaan tasoonsa ja jotain alle sixpack kerrallaan silloin tällöin) ja Ihan terve urheilijakaveri vielä tuonne amitsun alkuun asti, mutta niin ei ollut edes 17 täyttänyt kun eka kunnon viinakramppi jokusen päivän hapottelusta. Siitä tasaisesti homma siihen, että yksi päivä ottamista niin pyörtyi lähes varmasti seuraavana aamuna ja useampi päivä niin kramppi tuli aina vähintään pieni tärinä. Ehkä suurin pysäyttäjä karvan vajaa parikymppisenä kun itse vein puolipakolla polille, mahaa valitteli hieman oikuttelevan ja kuulosti niin haimalta, että houkuttelin käymään valkotakkisten juttusilla.

Sehän siellä olikin ja jo lekuritkin ihmettelivät miten niin pahasti tulehtunut ei sattunut enempää… Aika lähellä huomattavasti heikompaa lopputulosta käytiin ja heikentynyt haiman toiminta luultavasti joku syy oli ollutkin jo aiempaan, mutta kun ei sattunut niin nuorella kaverilla peittyivät kaikki sen alle. No, lopettiko? Muotoillaan näin, että en ole kauheasti enää viitsinyt perään katsella, nostin kädet pystyyn… Mutta eihän se eka ja näin nuorena vielä mitään pysyvää, niinpä niin. → Mutta tämä nyt vain noina esimerkkeinä siitä, että ei se näemmä ikää ja historiaakaan aina katso kun tarpeeksi huono säkä käy…

Mutta mieleeni on jäänyt eräs Kari Kontion eräässä 90-luvun haastattelussa sanoma toteamus: Juominen on kovaa urheilua ja siinä on samat riskit kuin missä tahansa vaativassa harrastamisessa, eikä tervettä päivää juuri näe. Joskus viinamäen Nurnberg antaa kirroosikammiota, joskus haimatulehduksen ja erittäin epämiellyttävän lähdön, joskus armeliaan infarktin ja joskus vain pukkaa sopivassa kohdassa auton alle… -Aika osuvasti sanottu mieheltä. (Joka sittemminhän itsekin hukkui yksi juhannus uimarannalla…)