vieroitusoireitako??

moikka! ajattelin liittyä ryhmään kun ei oikein meinaa taas pysyä kuivilla…elikkä mun tarina on seuraavanlainen. aloitin juomaan 15 vuotiaana ja heti siitä tuli tapa 2krt/vk sitten 19vuotiaana aloin juomaan 4krt/vk siitä seuraavat 11vuotta join 4-6krt/vk viime vuonna join vai silloin tällöin koska olin raskaana mutta edes raskaus ei auttanut täysraittiuteen, nyt viimeiset 6kk olen juonut joka päivä. kirkkaisiin en ole koskenut 5vuoteen mutta kaljaa juon 2-10 tuoppia joka päivä!! nyt olen ollut ilman tipan tippaa 4 päivää ja voi jumankekka että on hermot kireellä!! mutta siis nyt tulee kysymys: onko kellään muulla ollut aivan hirveitä hammas/kieli/leuka/kurkku/korva kipuja lopettamisen seurauksena??? kun en nyt oikein tiedä onko hampaissa reikiä vai kuuluuko se nyt vaan tähän lopettamiseen??? ja kauankohan kestää että nää vieroitus oireet häviää?? nyt on kova halu lopettaa koska vauva on nyt 7kk ja haluan olla raitis äiti!! kiitos kaikille jotka viitsivät/kerkeävät vastaamaan!!!

Terve lotta! Joku muukin yökulkija täällä :slight_smile: itse juutuin lueskeleen ja huomasin vasta että onpa kello paljon. Sängyn puolella jo kuitenkin.

Ainiin, kysymyksesi! :sunglasses: en tiedä, mutta olivatpa hyviä. Itse pohdin samaa, nimittäin yläleukaa on jomottanut ihan tosissaan viime juomisesta (pe) lähtien! Sellaista pakottavaa kipua, ikäänkuin voisi reikä olla. Samoin leuat ovat muutenkin tuntuneet jotenkin omituisilta, väsyneiltä ym. Tätä on ollut joskus ennenkin juomisten jälkeen, mutta nyt sen verran voimakkaasti että epäilen todella yhteyttä juomisiini, en siis niinkään raittiuteeni. Nimittäin nyt takana kuudes raitis päivä ja leukavaiva alkaa hellittämään selvästi. Ensimmäisenä päivänä oli toinen poski turvoksissakin! :astonished:

Tiedä sitten mutta olisipa mukavaa kuulla onko muillakin ollut samaa? Vai onko se kaljahammas mikä siellä kolottelee? :laughing:

Oh my God, Lotta! Sulla on puolivuotias vauva ja sä oot ryypiskellyt joka päivä häntä hoitaessasi, imettäessäkin? Ja raskaana ollessa? :open_mouth: Onneksi olkoon jos lapsi on ihan terve. Siinä on ollut jo tuuria ja varjelusta mukana.
Mites isä, sanooko mitään asiaan vai ryyppääkö hänkin?

Sanosin että leuka-, kurkku- ja korvakivut on nyt ongelmista pienin!

Mutta hyvä jos nyt pyrit pistämään korkkia kiinni. Neljä päivää on jo hyvä alku, jossa akuuteimmat vierotusoireet (eli: darra) alkaa helpottaa ja delirium- ja kramppiriski alkaa olla ohitettu.
Mutta ootko varma että jaksat yrittää yksin, vai onko sulla mitään kontaktia mihkään mistä saisit neuvontaa ja tukea, esim. A-klinikkaan? Tai vertaistukiryhmiin?

Anyway; noinkin pitkäaikasen ja päivittäisen juomisen jälkeen kannattaisi kenties ihan hakeutua katkaisuhoitoon, jos korkki nyt ei pysy kiinni.

Erilaisia vierotusoireita voi tosiaan olla viikkokausia lopettamisen jälkeen, ja senkin jälkeen kun se pahin krapula on mennyt ohi. Unettomuutta, mielialan heilahtelua, pinnan tiukkuutta, hermostuneisuutta, pulssin kiihtymistä, erilaisia kipuja ja särkyjä siellä sun täällä; leuoissa, hartioissa, niska jumissa jne. jne.
Parasta niissä on että ne heikkenee vähitellen viikko viikolta, ja menee ohi ajan kanssa kokonaan.
Mitä hampaisiin tulee, niin voihan niissä olla kyllä reikiäkin. Happamat juomat, kuten erityisesti alkoholi, on aika pahaatekeviä hampaille, mahdollisesti asiaan liittyvine oksentamisineen.

Pahimpien vierotusoireiden helpotuttua voi hakeutua hammaslääkäriinkin. :slight_smile: Minäkin kävin vuositarkastuksessa just pari viikkoa sitten: reikiä 0, hammaskiveä: ei lainkaan. Että kyllä raitis ja savuton elämä kannattaa monella tapaa! On helppo hymyillä, vaikka tällä tavalla → :mrgreen:

Yhä parempaa tätä päivää teille toivottaen!

Itse leiskautin pyrällä naama edellä asfalttiin ja sammuin siihen. Ambulanssissa puhalsin tasan kolme promillea ja se riitti - aloin absolutistiksi. Tämän jälkeen alkoi vieroitusoireet. Tuntui, kuin koko hermojärjestelmä olisi ollut sekaisin.

En pystynyt kirjoittamaan näppiksellä, koska sormet eivät pelanneet. Näkökenttä oli outo, portaissa liikkuminen oli vaikeaa, kävelin päin ovenkarmeja ja kädet&jalat vapisivat. Sitten alkoi helvetillinen ihon kihelmöinti ja pistely - kesti viikon, enkä nukkunut 1,5 viikkoon.

Sitten marssin AA-kerhoon ja lopetin siihen paikkaan. Ilmeisesti pitää juoda tarpeeksi, että tajuaa lopettaa. Itselläni ei ollut varsinainen ongelma se kännääminen vaan siitä käyntiin lähtenyt ränni. Tuli tissuteltua päivittäin n.7-8 litraa mietoja 3-14pv:n ajan ja sitä rataa.

Se vain tulee(monelle) se hetki, kun juominen saa riittää - itselle se tuli ja loppui juominen, kuin seinään - tämä siis vajaa kk sitten. Ikää itselläni 35, ylempi korkeakoulututkinto ja elämää vielä niin paljon edessä, että haaskiin menee, jos jatkaa samalla tiellä. Vittu sitä on ollu mäntti! Toivottavasti koet saman, kuin meikäläinen. :wink:

Hammas- ja leukojen särky ( myös korvakivut + niska-hartiaseudun kivut) voivat johtua siitä että puret unissasi hampaitasi. Jos jatkuu kauemmin kannattaa käydä hammaslääkärissä tai hammashoitajalla tarkistuttamassa. Hammaslääkärissä voidaan tehdä ns purentakisko joka laitetaan yöksi suuhun ylähampaiden päälle. Se suojaa hampaita vahingoittumasta ja vähitellen pureminenkin häipyy.
Alkuun tuntuu vähän hankalalta mutta äkkiä siihen tottuu. :slight_smile:

kiitos kaikille vastanneille!! yhdessä viestissä ihmeteltiin että olenko juonut vauvan kanssa ja vastaus on että valitettavasti olen! :frowning: ja morkkis on kova!!! usko pois!! en imettänyt koska en tuottanut maitoa (luultavasti koska join ) ja ehkä hyvä niin.ja on todella ollut tuuria mukana sillä lapsi on täysin terve. mutta koska mokasin raskauden ja nämä ensimmäiset 7kk haluan nyt taata vauvalle rakastavan ja SELVÄN tulevaisuuden!! mies juo ehkä kerran kuussa kunnon kaatokännin mutta muuten ei viinaan koske ja hän on tukena ja todella hyvä siinä, lupasi pysyä raitiiina kanssani!! :slight_smile: nyt on siis 5 päivä selvänä ja kovimmat tuskat rupeaa helpottamaan,nyt on vain jäljellä epämukavat tuntemukset mutta kovat kivut on takana…siis fyysiset…henkisiä odotellessa!!! oudointa on että en oikein tiedä mistä tämä päätös tuli. maanatai aamuna vain heräsin ajatukseen että nyt riitti. ensimmäinen perjantai-ilta edessä selvinpäin ja täytyy myöntää että innolla odotan lauantai aamua kun herään ilman krapulaa ja voin olla iloinen ja energinen vauvani kanssa!! nyt kun vain saisi tämän ällöttävän hajuisen hikoilun kuriin :blush: …mutta eiköhän se ajan kanssa parane!!

hauskaa perjantaita kaikille!!! :smiley:

Hyvä Lotta!

Olet rehellinen, etkä ilmeisestikään ainakaan kaunistele tai vähättele tilannetta. Siitä isosti respectiä!
Toivottavasti noihin kipuihin tulee lievitys, ja muistathan että jos tarvitset tukea korkin kiinni pitämiseen, sitä on tarjolla runsaasti; sekä ammattilaisten että vertaisten tarjoamana.

Iloista ja energistä lauantaita sinulle ja lapsellesi. : )