Vieroitusoireet ja niiden kesto.

Hei kaikille!
Vähän taustaa ensin. Olen 39 vuotias mies ja kaljan kanssa on tullut läträttyä jossain määrin useampi vuosi, mutta pari viimeistä vuotta aika ahkerasti. Arkena on mennyt kolmosta 6-8 tölkkiä ja viikonloppuisin 10-12 per päivä ja myös sunnuntaina. Pari viikkoa sitten sunnuntaina nukkumaan mennessä koin jonkin valaistumisen (ei uskonnollinen). Mielessä alkoi myllertää ajatus, että jos tämä hulluus jatkuu vielä pitkään, niin lapsella ei ole kohta isää ja vaimolla ei miestä. Töistä en ole koskaan ollut juomisen takia pois ja tuskin mittarikaan olisi värähtänyt aamuisin, koska juominen on kuitenkin ajoitettu niin, että ainakin teoriassa kaikki olisi poltettu ennen töihin lähtöä, ehkä… ainakin toivon niin. Salilla käyty ahkerasti pari vuotta, josta vuoden verran treenannu voimanostoa. Kunto kohtuullisen hyvä vaikka painoa on kyllä liikaa.

Korkki meni melkein kiinni kaksi viikkoa sitten. Eli arkena ollut ilman, mutta viikonloppuna oli sovittuja menoja, joten join la 4 tölkkiä + yksi kuohari, su 2 ja ma pyhäpäivänä 2 tölkkiä. Ei maistunut yhtään mutta en olisi halunnut selitellä mutta jouduin kuitenkin selittelemään, että miksi juon pepsiä. Eli viime viikko meni ihan ok, pientä kihelmöintiä kehossa.

Tällä viikolla luulin jo, että kuolema korjaa kohta. Aivan järkyttävät lihaskivut, vatsa sekaisin, olo oli välillä kuin hidastetussa elokuvassa, huimausta, ihme lihastärinää mikä ei kuitenkaan näy ulospäin, kuolemanpelkoa, ravasin kirkkaassa valossa tutkimassa onko iho tai silmät keltaiset… jne. Aivan järjetöntä menoa. Taisi jokin alkava paniikkikohtauskin käydä vierailulla, kun yritin vähän venyttää selkälihaksia. Koko ruoto veti ihan jumiin ja pulssi hakkasi ja taas olin sitä mieltä, että nyt tuli kuolema. No se meni onneksi melko nopeasti ohi.

Torstaina kesken työpäivän kaikki oireet hävisivät ihan hetkessä. Mieli kirkas, vatsakin toimi paremmin ja lihaskivut poissa. Kävin vetämässä voimatreenin työpäivän jälkeen ja uudet painoennätykset tauluun.

Perjantaina oli työpaikan pikkujoulut, join kaksi olutta (ei tehnyt yhtään mieli) illan aikana ja paljon limpparia. Oluet join ettei tartte niin paljon selitellä, mutta taas piti. Hyvänä selityksenä toki oli aikainen lähtö toisen perheen kanssa reissuun. Sitä menoa kun katsoi ravintolassa, niin oli oikein tyytyväinen olo ettei ollut muiden kanssa samassa kaljahuumassa.

En todellakaan ollut tajunnut, että tästä vähentämisestä/lopettamisesta tulee noin rajut oireet. Pelästyin aivan saatanasti ja olen imuroinut vitamiineja ja hedelmiä koko viikon oikein reilusti.

Vatsa vieläkin välillä vääntää tai lähinnä pistelee (osittain voi johtua myös hedelmien määrän rajusta kasvusta), mutta parempaan suuntaan ollaan menossa. Mieli aivan mahtavan paljon kirkkaampi kuin juodessa. Kommunikointi perheen kanssa totaalisen erilaista. En ole jatkuvasti ärtynyt ja enkä istu nojatuolissa vaipuneena tyhjyyteen.

Kolmoskaljaa väkevämpien alkoholien kanssa en ole koskaan lätrännyt. Nyt olisi tarkoitus valkaista nokkaa seuraava kuukausi ja mennä sitten joulu ja vuodenvaihde pääosin ilman alkoholia, vaikka nyt varmaan jonkun kuoharin joutuu ottamaan ettei taas joutuisi niin paljon selittelemään. Lopullisena tavoitteena on, että viikolla ei juoda mutta viikonloppuna voisi saunaoluet ottaa ja joskus useammankin vaikka juhlissa. Mikäli tämä järjestely ei toimi, niin sitten täytynee vetää korkki kiinni kokonaan joksikin aikaa tai lopullisesti. Oman kropan lievä antabusreaktio on onneksi aina estänyt minua juomasta itseäni sammumiskuntoon ja toimii edelleen vaikka ahkerasti on kestävyyttä kehitetty lähivuosina.

Onko muilla ollut samanlaisia fyysisiä oireita ja kuinka pitkään ovat kestäneet?

Lähinnä käsien vapinaa ja vatsa sekaisin. Noin viikon oli aika paha ja sitten alkoi helpottaa.