Venlafaxiini suuret annostukset

Otsikko. Tosiaan, mitä vaaroja liian suurilla annostuksilla? Ei meinaa netistä löytyä ja olen alkanut kokeilla itse, 1200mg meni toissapäivänä, ja eilen murskattuna sama määrä. Haluaisin vain tietää missä menee raja, mitä tapahtuu jos ottasin enemmän jne. Myös linkki jollekkin sivustolle (muulle kuin perus missä lukee sama mitä paketin mukana tulevassa paperi lapussa) ois ihan jees kans.

Hei,

Päihdelinkin neuvontapalvelussa on vastaajina myös kaksi proviisoria. Jos haluat kysymykseesi proviisorin vastauksen, niin voit kopioida sen suoraan neuvontapalveluun.

Neuvontapalvelu löytyy täältä:
paihdelinkki.fi/fi/neuvonta/kys … tilaiselta

Serotoniinisyndrooma(Hengenvaarallinen tila ja kuulemma lievempänä versionakin äärimmäisen epämiellyttävä), kouristukset, kooma ja kuolema noin esimerkiksi. Tuskinpa venlan yliannoksesta noin muutenkaan järin hyvä olo tulee, ainakaan niin hyvä, että sen vuoksi kannattaisi riskeerata. Aina puhutaan näiden tyypillisten PKV-lääkkeiden(benzot, opparit, Lyrica) hirvittävästä vaarallisuudesta, mutta kyllä näiden muka täysin harmittomien virallisten mielipidelääkkeiden yliannostuksilla(Vähempikin riittänee, kuin mainitsemasi 1200 mg) saa itseltään helposti hengen pois ja jos henki ei laakista lähdekään, niin todennäköisempää on vammautuminen niin vakavasti ja pysyvästi, että toivoo, että henki olisi lähtenyt.

Jos kyse on siitä, että se venlan virallinen maksimivuorokausiannos(Oliko se nyt 375 mg?) ei tepsi masennukseesi, niin kehotan vaihtamaan masaria, sekä panostamaan psykoterapiaan/muuhun keskusteluapuun ja terveellisiin elämäntapoihin. Jos taas haet oloja/pään sekoittamista tuolla överöinnillä, niin siihen hommaan löytyy kyllä oikeita ja järkevämpiäkin huumeita. Tällä foorumilla ei saa suositella mitään, mutta jokainen lukutaitoinen nyt tietää tavallisimmat huumeet, eikä sellaisten hankkiminenkaan ole nykymaailmassa taviksellekaan lainkaan vaikeaa. Kaikessa on riskinsä ja en edelleenkään suosittele mitään, mutta kyllä esim. kannabiksen pössäyttäminen tai jonkin miedon opioidin nappaaminen on miljoona kertaa turvallisempi ja terveellisempi vaihtoehto, kuin tuollainen idiotismipelleily jollakin vitun SNRI-lääkkeellä :unamused: .

1200mg on todella rankka annos, etenkin jos suositeltu maksimi on 375mg! Kirjallisuudesta löytyy tapausselostuksia voimakkaista yliannostuksista (jopa yli 4000mg) ja lopputulos on ollut karua luettavaa. Eikä tarvitse mennä läheskään niin korkeisiin annoksiin, olet todella suurten riskien äärellä. Jo 1000 mg annokset ovat osoittautuneet kohtalokkaiksi*.

Yliannostukset aiheuttavat tajunnan tason muutoksia (uneliaisuudesta koomaan), kouristelua, oksentelua, sydäntapahtumia (rytmihäiriöitä)… ja kuolemantapauksia. Isoissa annostuksissa ilmenee voimakkaita kouristuksia ja suoraa lihastoksisuutta (rabdomyolyysi). Ensinnäkin kivuliasta, mutta ilman välitöntä hoitoa tuhoaa munuaiset, tuhoaa lihakset ja aiheuttaa vielä menneessään hermostovaurioita, jotka eivät välttämättä palaudu. Isommat annokset lisäävät riskiä myös mm. serotoniinisyndroomaan, etenkin mikäli käytössä on muita serotoniinijärjestelmään vaikuttavia aineita.

Jos haluat itse lukea lisää, niin PubMed-tietokannan kautta löytää venlafaksiiniin liittyvää tietoa. Parhaat tutkimukset ovat [size=85](tietenkin :imp: ) [/size]maksumuurin takana, mutta maksuttomiakin on. Hakusanaksi vaikkapa " venlafaxine overdose ".
[size=85]
*Pieni rauhoittelun sana loppuun: on tapauksia, että suurikaan yliannostus ei ole aiheuttanut mitään pysyviä vaurioita. Toivotaan että olet selvinnyt säikähdyksellä![/size]