Veloista eroon

Mulla on peliongelman vuoksi velkaa noin 12000€. Ylikallis kulutusluotto, jota lyhennän 180€/kk ja itse velka lyhenee vaan 30€kk… Ahdistaa. Mähän maksan tätä aivan järkyttävän kauan. ? Mitä kannattais tehdä? Pankkilainaa tuskin saan kun on peliongelmaa? Vakkari duuni on kuitenkin ja luottotiedot kunnossa.

Nyt olen ollut kuukauden täysin pelaamatta, ja tää on pisin aika mitä muistan, etten olis pelannut. Tää pelaamattomuus tuntuu oikeestaan todella hyvältä, ja alan pikkuhiljaa muistaa, että elämä ilman pelejä on oikeastaan todella paljon parempaa. Aloitin uuden harrastuksen, ja se varmasti myös auttanut pysymään päätöksessä. Tuntuu, että saan jo jonkinlaista mielihyvää siitä, että en pelaa.

Eiköhän pankki myönnä 12K lainan kun sinulla on kerta vakityö ja pystyt nyt myös näyttämään, että et ole pelannut ainakaan kuukauteen. Ole rehellinen mahdollisessa lainaneuvottelussa ja tee jo ennakoivia toimia kuten sulje pelipaikat ja laita estoja jne. Uskoisin, että jos jostain syystä pankki ei myönnä, niin löydät kyllä edullisemman lainapaikan kun mitä nyt maksat. Paljonko tuossa on korko? Koronan vuoksi lainoihin tuli 10 % korkokatto.

En varmaan vielä edes uskalla pankista koittaa saada lainaa. Luulen, että täytyis olla vielä ainakin pari kk pelaamatta, kun on vissiin aika tarkkoja ton pelaamisen suhteen. Kuukausi on kuitenkin aika lyhyt aika. Oon ostanut gambannin vuodeksi, ja estot on casinoilla. Yritin itseasiassa hakea lainaa nyt kun toi korkokatto laski, mutta en saanut tarjouksia… Ja laitoin vielä, että lainan uudelleen rahoittamiseen, mutta ei…

Kerralla tai hyvin nopealla aikataululla tuollaiset kalliskorkoiset pitäisi maksaa. Riippuu miten paljon tuota kallista lainaa saako pankista lainaa. En tiedä lähteekö pankki tekemään esimerkiksi panttauksen kesälomarahoista tmv. jolla lainaa saisi.

Yksi vaihtoehto on päästää tuo kalliskorkonen laina perintätoimistolle sitä kautta korko putoaa lopulta 7% viivästyskoroksi.

Onko tuo 12000 yksi laina vai onko niitä useampia? Maksatko siis 180e kaikkia velkoja? Paljon sulla on maksuvaraa? Jos 180e kuussa on maksuvarasi, niin et tule saamaan yhdistelylainaa tuollaiselle summalle. Nyt pitäisi kaikki ylimääräinen raha laittaa tuohon korkeakorkoisen lainan lyhennykseen, jotta saisit velkaa edes pienemmäksi. Sun tulot ja menot vaikuttaa tietty siihen, millaisen lainan saa.

Mutta jos sulla on siis laina 12000e ja se lyhenee kuukaudessa 30e, sä maksat sitä 400kuukautta. Voiko tää pitää paikkansa?

Todennäköisesti tämä laina on näitä joita tarjottiin aika paljon pari vuotta sitten ja perus idea näissä on se:
Maksat ensin x määrän kuukausia tai vuosia käytännössä pelkkiä korkoja ja sitten viimeiset vuodet korkoa ei ole melkeen yhtään.
Itselläkin oli pari vuotta sitten yksi laina joka otettu ja viimeinen vuosi siinä olisi ollut 2023 jossa olisi ollut vaan n. 3-10€ kk. korot kun alussa oli yli 150€.

Mutta tosiaan jos toi on vaan 1 paikkaan ja sulla ei ole muita lainoja, sekä maksuvaraa on, niin lyhennä kaikella mahdollisella tota.