Vastuun ottaminen omista peliveloista

On se vaan tietyllä tapaa hieno tunne ottaa vastuu omista pelaamisen takia tulleista veloistaan.
Nyt palkasta lähti taas ulosottoon reilu 800e, mutta ei juuri vituta.
Ulosotossa vituttaan lähinnä vaan ne järjettömän suuret kulut, jotka jokaisesta lyhennyksestä tulee.

Viimesen vuoden aikana olen myös maksanut laskut ajallaan. Ennen en nauttinut laskujen maksusta mutta nyt tajuan, kuinka kalliiksi se tulee jos ottaa koko kierroksen :smiley: :smiley: :smiley: maksumuistukset…perintäyhtiön perintäkulut ja maksumuistukset, ulosottokulut, korot yms :smiley:

Pelihulluus on oman kokemukseni mukaan voitettu tässä vaiheessa kun saa mielihyvää siitä, että maksaa laskut ajallaan :smiley:

Joo laskuja on tullut maksettua jopa ennakkoon ja ajoissa, mutta toisaalta eipä tilillä mitään ylimääräistä ole eikä muutakaan omaisuutta ole kertynyt ulosoton vuoksi. Pienistä tuloista tietysti kirpaisee kun se muutama saturainenkin lähtee mutta ehkei isotuloisilla tunnu niin pahalta jos jää vielä reilusti elämiseen rahaa?

Se mikä harmittaa on että se ulosotto on kuitenkin pitkäkestoinen tie kuten tietysti lainojen maksaminen yleensäkin. Mutta joku maksaa asuntolainaa ja kun se on maksettu niin omistaa kuitenkin jotakin. Peliveloista ei jää jäljelle kuin tuulenhuuhtoma perssaus eli ei mitään konkreettista omistettavaa. Esim. itse en mitään merkittäviä voittoja ole saanut joten en ole oikein voinut ostaakaan mahdollisilla voittosatasilla juurikaan mitään itselleni. Joskus jonkun vaatteen tai jotakin muuta pientä on tullut investoitua. Joskus muutaman kympin voitto on sitten mennyt ihan vaan vaikka ruuan ostamiseen jos on ollut niin tiukilla pelaamisen takia että kaapit on huutaneet tyhjyttään. Tai on tullut maksettua pelivelkoja takaisin sitten eli rahat on menneet ihan laskujen maksamiseen.
Alunperinkin ongelmana oli se että tuli maksettua myös paljon lainaa lainalla eli otettua lainaa että saa entiset lainalaskut maksettua ja pelattua siinä sivussa. Siitä se suo sitten kasvoi ylitsepääsemättömäksi.

Samoin se harmittaa että lainaa on ottanut ja sen on saanut nopeasti ja pelatessa se on kadonnut parhaimmillaan tunneissa ja sen maksaminen takaisin kestää kuitenkin kuukausia tai vuosia.

Mutta virheet on tunnustettava ja niistä maksettava. Niinhän se meneepi. Tsemppiä kaikille :slight_smile: !

Pelihullu ajattelee tavallisista laskuista usein näin :smiley: :smiley: :smiley:

  • Ensimmäinen lasku tulee, olkoon sen summa vaikka 30e. Tilillä on rahaa esim. 250e.

  • Laskulla ei ole kiire. Odotetaan… eihän se ole kuin 5e lisää kahden viikon päästä kun maksumuistus tulee.
    Tässä vaiheessa pelihullu pelaa sen 30e ja muutkin tilillä olevat rahat :smiley:

2-Viikon päästä tulee lasku joka on jo 35e, ei sitä vielä tarvitse maksaa, yhden kerran ehtii vielä ottaa muistutuksen ennen kuin se siirtyy perintäyhtiölle :smiley:

Muutaman viikon päästä tulee 40e lasku ja uhkaus, että seuraavaksi se siirtyy perintätoimistolle. Noh, tässä vaiheessa ei vieläkään kiinnosta maksaa laskua, voisi koittaa jos pelaamalla järjestyisi laskuun rahat :smiley:

Tämän jälkeen alkaa kuukausien tai jopa vuosien “perintätoimisto kierros”. Alkuperäinen 30 e lasku voi olla perintätoimistossa nopeasti jo 100e.

Nyt pelihullu ajattelee, että ei helvetti, toi on jo niin paljon että ei sitä viitsi enää maksaa, menköön ulosottoon muiden seuraksi.
Sitten lopulta se voi olla jo useita satasia, riippuen siitä milloin se ulosmitataan tilistä :smiley:

Pelihullu on nuuka kaikessa muussa paitsi pelaamisessa. 30e lasku tuntuu suurelta, mutta saatetaan hävitä yhdellä kauppareissulla pari sataa :smiley: Tai nettipelaajat tykittää sen casinoille monta kertaa viikossa.

Tarkoitin esimerkissä tavallisia laskuja, en suoria rahalainoja, kuten vippejä tai luottoja.
Suorat rahalainat paisuu suuriksi hyvin nopeasti ja etenee ulosottoon pikavauhtia.
Ne on kaikkein paskimpia mahdollisia tapoja rahoittaa pelaamista :smiling_imp: :smiling_imp: :smiling_imp:

Hah, allekirjoitan tuon täysin. Nuukailen ruokakaupassa ja otan aina sitä halvinta mahdollista kun ei raski ostaa sitä kalleinta. Sitten laitan samalla kauppareissulla sen 50e pelikoneeseen.
Rahan käyttäminen on mennyt ihan päälaelleen kun tätä riippuvuutta sairastaa :open_mouth:

Joskus voi käydä niinkin, että ruokarahat on hävitty heti pelikoneeseen. Sitten oltu päivä nälässä, lähetty yöllä keräämään pulloja, että saisi seuraavana päivänä makkarapaketin tai jotain purtavaa. Pulloja kerätty 3-6 euron edestä. Sitten ottanu pullokuitin kassalta rahana ja pelannu nekin roposet :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Silloin on kunnon vitutus päällä :laughing:

Juurikin noin itellä jäi Everydaylle joku 1,8k maksamatonta pääomaa. Sitä on uo kautta maksettu pari tonnia ja vielä olisi toinen mokama jäljellä vittu mitä paskaa :mrgreen:

Suomilimiitti oli myös paska parin tonnin velka. Melkeen pari tonnia uo:hon maksettu. Ja vielä on 3 jäljellä.

Olis pitäy vaatia korkojen kohtuullistamista :blush: :blush: :blush: