Vähän puhelintietoutta...

Mitä vanhemman puhelimen (esim Nokia 3210) omistat, sitä vaikeampi sitä on jäljittää. Nämä nykyiset älypuhelimet ovat käytännössä kannettavia tietokoneita, ja sun sijainti voidaan määrittää puolen metrin tarkkuudella. Joten jos puljaat jotakin, hommaa vanha puhelin, ja kun et enää sitä tarvitse, voit heittää sen seinään.

Kyllä nämä asiat varmaan kaikki jo tietävät, mutta kuitenkin…

Kyllä jokaisen luurin voi taajamassa paikantaa muutaman metrin tarkkuudella jos se vaan on yhteydessä verkkoon. Ne kun kuitenkin huutelevat verkkoon päin tolpille olevansa paikalla.

itse olen kuullut alanihmisiltä miten pystyy tarkastamaan onko puhelin telekuuntelussa,
tai onko se joskus ollut. minulla on kaksi puhelinta käytössä ja molemmat ollut käytössä
pidemmän aikaan + liittymät. en uskonut asiaa, ennenkun testasin asian.
toinen puhelin, joka on käynyt kyttiksellä hölmöilyiden vuoksi on/on ollut telekuuntelussa.
toinen liittymä joka ei ole käynyt kyttiksellä on hyvä puhua, ei ikinä ollut kuuntelussa.
harmi etten voi ohjeistaa tähän ketään, sillä silloin asiaan puututtaisiin.
ja useampi frendi kelle tullu ilmotus/tieto jälkikäteen kyttikseltä että on ollut telekuuntelussa
päivämäärineen, niin heidänkin liittymät ollaan tarkastettu kyseisellä taktiikalla.
jännää.

youtube.com/watch?v=wQfh0eKehVQ

Ihan fuulaa, joidenki satojen metrien tarkkuus. Taajamassa isompikin heitto, GPS heittää taajamassa satakunta metriä. Nyt ei kannata väittää vastaan ku oon tuonu leivän perheen pöytään näillä ja monella muulla asialla. Tai saahan olla tietävinään, foliota myssyn alle etteivät lue ajatuksia :wink:

Taajamassahan se paikannus on just helpompaa ja tarkempaa kun siellä on enempi niitä puhelin linkkejä minkä kautta se paikannus tehdään. Taajamaan ulkopuolella se heitto voi olla satoja metrejä juuri sen takia kun siellä on harvemmin niitä linkkejä.

^^^^Tätyttä fuulaa. NK on oikeassa tarkkuudessa. Ihan jokainen, joka todella haluaa keskustella rauhassa toisen kanssa tuntee termit: 3DES, AES, MD5 ja SHA… Nyt käytössä jo keskitasolla :confused: .

Enpä usko moiseen, ainoa tapa tietää, onko puhelin kuuntelussa (99% tapauksista ei ole), on juurikin tuo jälkikäteinen ilmoitus taikka myyrä kyttiksellä.

Puheluja ei jäljitetä GPS-tiedoilla, vaan kolmiopaikannuksella. Se tarkoittaa, että katsotaan kuinka kaukana puhelin on kolmesta eri tornista, joiden avulla saadaan hyvin tarkka sijainti selville. Riittää, että puhelin on päällä, että kyseisen paikannuksen voi tehdä.

Nykyaikana on todella typerää hoitaa asioitaan puhelimella. Esim. Facebookia ei saa tutkia ja netti on täynnä muitakin anonyymejä keskusteluohjelmia, esim. IRC. Mikäli on pakko puhua puhelimessa, tulee puhua niin, ettei sitä voi mitenkään yhdistää huumeisiin. Se ei ole kovin vaikeaa.

Totta, näillä älypuhelimillä voi myös mennä sinne Mirciin, facebookkiin jne keskustelemaan asioista, jos näin haluaa, kuitenkin kannattaa sieltäkin keskustelut poistaa, eikä sielläkään puhua aina asioiden omilla nimillä.

Ja itselläkin on käsitys, että tuolla kolmiopaikannuksella, ei gps:n kautta, se voisi jopa vaatia erikseen puhelimeen asennetun softan mikä esim kytkee gps:n päälle, näitä kuitenkin on ja saa asennuttua puhelimeen ja on myös käytössä, että saadaan esim katsottua missä esim varastettu kännykkä kulkee, kuitenkin poliisisedät hoitavat kuuntelunsa juuri operaattoreiden kautta, mitä tuohon paikannukseen tulee, niin aika harva, varsinkin mikään “otettava kiinni tavattaessa” henkilöä lähdetä etsimään puhelimen/liittymän sijainnin perusteella.

Kyllä siihen paikannukseen riittää, että puhelimessa on virta päällä. Ei tarvita mitään ylimääräisiä ohjelmia koska se luuri huutelee jokaiselle tolpalle olemasssaolostaan.

Mitenhän missään taajamassa voi käyttää esim navigaattoria jos se heitto on satoja metrejä? :unamused: Kyllä varsinkin GPS on hyvinkin tarkka ja kolmiomittauksen avulla kännykän kuin kännykän sijainnin saa metrien tarkkuudella selville siellä taajamassa. Jos lähistöllä ei ole kuin yksi tolppa niin silloin ei tiedetä muuta kuin sen luurin olevan tietyn tolpan alueella ja se tarkkuus on sitä luokkaa satoja metrejä. BTW foliohatusta ei välttis kovasti suojaa ole :wink:http://berkeley.intel-research.net/arahimi/helmet/

Keskitasolla?

Mjoo MD5 ja SHA-2 on ihan näppäriä tapoja laskee tarkistussummia tiedostoista ja AES-salaus on itellä parissa kiintolevyssä käytössä, mutta 3DES nyt on käytännössä käyttökelvoton ellei rautatukee löydy.

Mitä anonyymiyteen tulee niin ainoa melkein varma keino olla anonyymi on käyttää TOR-verkkoa. Sekään ei täydellinen ole, mutta melko varma kunhan hieman tutustuu etukäteen mitä käyttää ja miten. Ihan kaikki salaamaton data, käytännössä yleensä melkein kaikki muu paitsi https- ja ssh- yhteydet, omalta koneelta on “kaikkien” luettavissa. Facebookin kautta ei missään tapauksessa kannata hoitaa minkäänlaisia asioita ellei sitä pysty “anonyyminä” käyttämään juuri vaikka sen TOR-verkon kautta. TOR-verkkokin suojaa vain jos käyttäjä ymmärtää olla antamatta tietoja itsestään… Tsekkaa allekirjoitus jos kiinnostaa enemmän.

Fb:n saa toimimaan myös “salatulla” yhteydellä, sieltä privacy settingsistä pystyy säätämään.

njoo tottaha tuo, mikää ei o nii varmaa ku epävarma. mä ite kyl epäilen kaikkea/kaikkia.
mikään ei ole ikinä 100% varma. epäilen jopA itteänikin. että oonko huonossa tasohyppelypelissä,
ja ohjaillaanko mua mun huomaamatta, vai onks tää tosiaan todellista. sori offi, juon koffin.

Hihii! Tuota mahdollista kuuntelua varten on koodikieli. Nyt menossa pieni kisa kenen koodikieli on sitä hauskinta ja ovelinta, vaikka ikävistä asioista puhe :confused: . Odottelen jo innolla seuraavaa tekstaria :sunglasses: . Ei taida jutut auveta ulkopuoliselle.

Jokeri

hahaa! onks lämpöö… norspanit tapetoidaan seinälle…tapetteja.
karipekkakäry.

^Jos ois sitä D-tapettia, niin Jokerikin osallistuisi innolla tapetointitalkoisiin :mrgreen: . Nyt tapetin väri on väärä.

^Ai kele, täytyy vaihtaa spektriä!

Olen vähän ulkona tästä nyky-teknologiasta. Se kuitenkin TIEDÄN VARMASTI, että kytät kuuntelee ilman lupaa puhelimia, ja kun saavat tarpeeksi infoa, se käännetään lailliseksi kuunteluksi.

Ei poliisin tarvii käyttää muuta kuin teletietoja perus jantterin nappaamiseksi.
Teksti viestit kun luetaan palvelimelta ja siihen yhdistetään puhelin rumba jonka muut kätyrit tietämättään/ laiskuuttaan operaattorille ja poliisille tallentaa. Koodikieli kertoo omasta tyhmyydestä jossa arvioidaan muut niin tyhmiksi että jäädään itse kiinni. Noi teletiedot kun otetaan niin ne otetaan koko kaveri rumbalta kenelle olet soittanut ja mihin aikaan ja missä kenenkin puhelin on ollut. Tässä vaiheessa alaaste ikäinenkin osaa yhdistää tekijät nippuun. Niin ja teletiedot on tallessa kaksi vuotta. Noista teletiedoista saadaan tarvittaessa kuuntelu lupakin helposti. Kuuntelulupaan tarvitaan näyttöä törkeästä rikoksesta jonka saaminen onkin huomattavasti vaikeampaa ilman tele tietoja.

^Jep. Ei pidä aliarvioida tutkijoiden oveluutta.

SYYTTÄJÄ: Vaadimme Jokerille rangaistusta törkeästä tapetointirikoksesta. Tulemme osoittamaan todisteiden avulla, että Jokeri on osallistunut duudsonin tapetointitalkoisiin ja jopa tuonut mukanaan usean rullan tapettia!

Kaikista helpoin neuvo on kun jätätte ne puhelimet kokonaan pois kun lähdette asioimaan ja hoidatte asioimisen naamatusten. Tämä kuuluisa “koodikieli” on narkkien idioottimaisinta toimintaa mitä voi tehdä. Kaikki koodikielet mitä tekstaatte tai puhutte on syyttäjälle kaikista helpointa todistusaineistoa mitä voi sitten rosiksessa esittää. Niistä koodikielistä kun voi joutua vastuuseen vasta vuosienkin jälkeen. Mutta tiedän että sama miten tän asian esittää niin silti 90 % jatkaa edelleen ton koodikielen harrastamista ja ajattelevat että eihän nyt kukaan voi tajuta kun me asia näin siihen viestiin laitetaan. Ei tietenkään virkavalta tajua mitään kun samantyyppisiä viestejä / soittoja on sitten melkeinpä 24/7 :laughing: :laughing: Jokerin vissiin läpällä heittämät tapetointitalkoot tossa aiemmin on yksi hyvä esimerkki :laughing: