Väärä tulos huumeseulassa?

Moro,

Kävin Adhd tutkimuksien takia kesällä huumeseulassa ja tänään sain kuulla vastaanottokäynnillä ettei lääkitystä aloiteta vielä 3kk, koska seulassani on kesäkuussa näkynyt metadonia. En ole eläissäni käyttänyt huumeita ja mitään lääkkeitä mitkä tuon testin voi positiiviseksi kääntää en ole käyttänyt. Olen aavistuksen ihmeissäni ja harmissani tästä 3kk viivytyksestä. Nyt joudun 3kk käydä viikottain seuloissa ja vasta sen jälkeen jos tältä jaksolta seulat ovat puhtaat saan tuon lääkityksen.

Olen kesällä syönyt seulojen aikaan reilusti panacodia välilevyongelmien takia, mutta tämä ei kuulemma vaikuta tuohon metadoniin. Muita tuolloin käyttämiäni lääkkeitä:

Simpon
Brintellix
Triptyl
Pronaxen
Opamox

En noista lääkkeistä löytänyt aineita jotka tulosta voisi vääristää tai aiheuttaa sen positiiviseksi. Sairastan vaikeata selkärankareumaa jonka takia päivittäinen lääkekattaus on aika reiluhko.

Mitähän ehmettiä tässä pitäisi tehdä?

Heip

Ei kai siinä muuta voi nyt tehdä kuin niin miten määrätty on.

Jos seula on tutkittu ihan labrassa (niin kuin se pitää) ja se on vieläpä tarkin mahdollinen tutkimus, niin väärän tuloksen mahdollisuus on kyllä todella pieni. Labrassahan pystytään erittelemään hyvin tarkkaankin kaikki aineet.

Jos kyseessä sen sijaan on ns. pikaseula eli sticksi (jollaisen voi jokainen ostaa vaikka apteekista), väärän tuloksen mahdollisuus on huomattavasti isompi. Noiden pikaseulojen perusteella ei edes pitäisi tehdä asiakkaan elämään vaikuttavia isoja päätöksiä, vaikka joissain paikoissa niitä varmaan tehdään.

Panacodihan näkyy seulassa opiaattina, mutta metadonina sen ei pitäisi näkyä.

Voisithan sä tietysti pyytää itsellesi mustaa valkoisella siitä sun seulatuloksesta, jossa on tarkka erittely tuloksesta. Siis ellet sellaista ole jo saanut?

Moi ja kiitos vastauksesta!

Kyseessä oli ihan virallinen huumeseula. Täytyykin pyytää tulokset fimlabilta tai mistä ne sitten saakaan näin jälkikäteen. Tuntuu perhanan epäreilulta ja tulos ihmetyttää kyllä todella paljon. Näin pikku paikkakunnalla kun ransat viikottain seuloissa labrassa ni jo siellä henkilökuntakin tutuksi tulee ?