Vaara? Kyllästyksestä suoraan lähes nollaan?

Eli 3 kk sekakäyttöputken, noin 30 annosta viinaa päivässä ja koska “kadulta” ei juuri pameja saa ja apteekkisoppari… Bentsoreflojen jälkeen lopulta sairaalaan todella heikossa harhaisessa kunnossa eilen. Siellä noin 260mg kyllästys. Nyt olen katkolla

Tuntuu että se hullu tila alkaa palata…tärinä pelot sydän hakkaa hikoilu. Ei 240mg voi hävitä 1vrk?..22v bentsoja tosin. 5v Opiaatteja nämä eivät siitä. 25v Alkoholia. Nyt Viina isoin syy ja psyykeen hajoaminen. nukkumattomuus.
Nyt haluan lopettaa lopullisesti.

Nyt Tukilääkkeenä 50 mg ketipinor 150 catapresan ja
2x 15mg opari. Kun ei haluaisi valittaa? Haluan elämään. Mennyt jo liian monta.

“Bentsodiatsepiinivalmisteen valinta (Käypä Hoito)
Bentsodiatsepiinivalmisteista lääkeainemetabolialtaan turvallisin vaihtoehto on yleensä keskipitkävaikutteinen oksatsepaami.
Henkilöillä, joilla maksan toiminta on heikentynyt (vanhukset, maksasairaat), voidaan harkinnan mukaan käyttää loratsepaamia.
Kliinisessä käytössä merkittävää riippuvuus- ja väärinkäyttöriskiä on havaittu seuraavilla bentsodiatsepiineilla:
alpratsolaami (kaikki valmistemuodot)
loratsepaami
diatsepaami, erityisesti 10 mg:n tablettikoko eli nyt se myönnetään 2x5 ei ole sama
klonatsepaami (psykiatriset häiriöt eivät ole virallinen indikaatio)
lyhytvaikutteiset unilääkkeet, kuten midatsolaami.”

Muuta en tähän ota kantaa, mutta toi kyllä huvittaa, miten 10mg sininen enkeli on niin bannassa. 2 x 5mg ei ole taas sitten mikään ongelma. Haloo…Doctors tai ylemmät tahot valvira yms ketkä teitä ohjailee.

^^ Mielenkiintoista, että klonatsepaamia pidetään erityisen väärinkäyttöpotentiaalina benzona ja varsinkin, jos perustelu on tuo, että virallinen indikaatio eivät ole psykiatriset vaivat(Niihin sitä kuitenkin hyvin paljon käytetään, oli alunperin kuinka epilepsialääke tahansa). IMO klonatsepaami on hyvä lääke niihin vaivoihin, joihin sitä määrätään, mutta eipä sillä viihdearvoa juuri ole, koska se “ei tunnu missään”, ts. siitä ei tule nopeita nousuja. Vaikkei puhuttaisi edes tarkoituksellisesta väärinkäytöstä, niin klonatsepaami ei muutenkaan aiheuta herkästi toleranssin kasvua(Ellei sitä toleranssia ihan tahallaan kasvattele), koska sillä on niin pitkä ja tasainen vaikutus, jolloin käytön aikaiset rebound-oireet loistavat täysin poissaolollaan. Tämä on toki ihan omaa kokemusta, mutta on mulle sanonut eräs psykiatri, sekä myös päihdepsykiatri, että määräävät benzoista mieluiten klonatsepaamia juuri siksi, ettei sen kanssa lipsu niin helposti väärinkäyttöön. No, ne olivatkin sellaisia wanhoja partoja. Toki klonatsepaamillakin saa päänsä sekaisin vedettyä, niin on moni tehnytkin, minä mukaanlukien, mutta eipä se järin häävi päihtymystila ole, kun omasta mielestään on ihan okei ja normaali ja skarppi, mutta muut kyllä huomaavat heti, että tuohan on pihalla, kuin lintulauta ja sitten jälkeenpäin miettii, mitä kaikkea on tehnyt ja tapahtunut, kun muistikuvat ovat parilta päivältä enemmän tai vähemmän katkolla :unamused: .

Oksatsepaami puolestaan on mielestäni varsin riskaabeli benzo. Ei sillä, että se erityisen viihteellinen olisi, mutta ylös-alas sahaava ja muutenkin välillä vaihteleva vaikutus tekee herkästi sitä, että olo huononee rebound-oireiden vuoksi ja niitä sitten lähtee lääkitsemään aina suuremmilla annoksilla. Sellaisissa tapauksissa tuo on ihan käypä lääke, jos rauhoittavaa tarvitsee vain hyvin satunnaisesti, mutta ei IMO säännölliseen käyttöön soveltuva lainkaan.

Sitten itse kysymykseen Spark: On vaarallista vetää kyllästyksestä suoraan nollaan(Tai 2x15 mg Opamoxia/vrk., joka tässä tapauksessa on käytännössä sama asia), jos takana on yli 20 vuotta benzoriippuvuutta, isojen annosten käyttöä ja kaiken kukkuraksi varsin reipas dokuränni. Olet aika pitkään valitellut täällä sitä, kuinka haluat benzoista eroon, eikä se luonnollisestikaan koskaan onnistu tuolla historialla niillä parin viikon katkoilla. Jospa vaihtaisit metodia, eli etsisit lääkärin, joka määrää sulle riittävästi vaikkapa sitä Diapamia(Apteekkisopimuksella tai ilman. Jos koet itse, että soppari jeesaa sua, niin toki se silloin kannattaa) ja sitten ihan siviilissä ja itsesi määräämällä aikataululla tiputtelisit ja vieroittautuisit. Jos siihen menee pari-kolme vuotta, niin sitten menee, mutta lopputulos on olletikin paljon parempi, kuin noissa pikapätkäisyissä.

Kuinkahan suuria annoksia Diapamia voidaan tiputtaa ihmiseen yhdellä annoskerralla? Jossain luki että 2000mg eli 2g ei ole vielä tappava annos ainetta…

Onhan noita tarinoita ihmisistä jotka ovat vetäneet yli 2 g pamia ja mennyt seuraavana päivänä töihin. Itse olen sotkenut suuria määriä pameja viinan kera enkä ole koskaan saanut hengityslamaa mistä usein varoitetaan. Tosin olen käyttänyt pameja jo yli 20-vuotta.

Vanhat barbituraatit on taas eri asia. Jos en muista väärin niin Suomen markkinoilla on vielä eläinlääkintä tarkoituksiin saatavilla sitä kauppanimellä “BarbiVet”. Marilyn Monroe kuoli aikoinaan barbituraatti övereihin kombinoitua Ginillä.

Nicks ryhtyi psykiatrinsa kehotuksesta käyttämään rauhoittavaa lääkettä nimeltä Klonopin eli RIVATRIL Nicks tuli siitä riippuvaiseksi, ja se teki hänestä väsyneen, tahdottoman, vetäytyneen ja ylipainoisen moneksi vuodeksi. Nicks kertoi jälkeenpäin menettäneensä kahdeksan vuotta elämästään pystymättä luomaan sinä aikana mitään merkittävää. Hän pääsi Klonopinista irti vasta vuonna 1993 ja sai terveytensä ja energiansa takaisin. Tuskallinen vieroitus sairaalassa kesti 45 päivää.