Uusi täällä kyselee tyhmiä

Hei vaan kaikille.
Olen uusi täällä, mutta olen jonkun aikaa lueskellut plinkin keskusteluja. Ei ole oikein apuja suoraa löytynyt, joten:

Vähän minusta:
Olen 27-vuotias, suht korkeasti koulutettu, pitkäaikaisessa parisuhteessa elävä (nuori)mies. Päihdehistoriani on seuraavanlainen: Ala-asteella tutustuin alkoholin jännittävään maailmaan. Enemmän tai vähemmän juodessa (about 1-3 kertaa kuukaudessa vaihtelevasti) meni lukioon asti. Lukiossa tutustuin jännään aineeseen, kannabikseen. Lukio kuluikin suht tiheään poltellessa (varmaan keskimäärin 3 päivänä viikossa, rahatilanteen ja kavereiden tarjoamisen mukaan). Sitten olinkin 4,5 vuotta jatko-opintojeni ajan ainoastaan alkoholin “kohtuukäyttäjä” (ei siis virallisten mittareiden mukaan, mutta pari-kolme kertaa viikossa tuli tenutettua). Valmistumisen jälkeen tein töitä pari vuotta ja rahatilanteen parannuttua alkoi taas päihteily kiinnostaa enemmän. Aloin siis polttamaan taas savuja.

Homma pysyi hallussa, kun työt pitivät polttelun aisoissa. Nyt jäin marraskuussa työttömäksi, ja kun fyffeä vielä oli duunin jäljiltä kaikkeen ylimääräiseen ja kaikki päivät aikaa, niin alkoi savut maistua ihan urakalla.

Ongelmana on, että emäntä ei tiedä asiasta mitään. Tai siis tietää, että pajauttelen aina silloin tällöin, mutta homman laajuudesta ei todellakaan tiedä. Eikä osaa oikein epäilläkään. Ei ole ollut ongelmia savujen kanssa parisuhteen aikana. Hän on töissä, joten minulla on päivät aikaa tehdä mitä tahdon, eli siis valitettavasti savujen kanssa tuhratessa menee. Alkaa vaan olla tilanne edessä, että pitää selittää mihin rahat hupenee. Kallis harrastushan tuo nyt ei sinänsä ole, mutta kun raha on tiukassa muutenkin, niin tuntuu pienetkin menot budjetissa.

Nyt näyttää siltä, että ei ole töitä omalla alalla tiedossa ja on alkanut tuntua siltä että kiinnostaisi jotenkin siirtyä lääkkeiden maailmaan. Ei siis “pahaan lääkkeiden maailmaan” vaan itselääkintään. Eli siis että alkaisin esim. pameilla lääkitsemään itseäni, että voisin vähentää käryttelyä (johon oikeasti tunnen jo jääneeni kiinni pikkuhiljaa. Pari päivää menee ihan ok, mutta sitten on pakko vaikka emännälle selittää että pitää “käyttää koira pidemmällä lenkillä” että pääsee imaisemaan rauhoitusta). Ja ei, lääkärillä en voi käydä, sillä on pieni paikkakunta jne…, mutta saisin helposti melkein mitä vaan laillista/laitonta. Eli siis nyt oikeasti kysymyksieni pariin:

Auttaako esim. pamit vähentämään savujen polttelua? (voisitte suositella jotain, jos forumin säännöt antaavat siihen luvan. Ei oikein pystynyt nyt känni+kärypäissään keskittymään niin paljoa että olisin lukenut, tärkeämpää oli saada tämä kirjoitettua.
Masennusta oikeastaan en tunne jos en polttele, mutta jotenkin tuntuu, että en oikein osaa rauhoittua, enkä ole oma itseni muutenkaan. Tulen kärttyisäksi, tiuskin emännälle, vituttaa ylipäätään.

Eli siis perimmäinen kysymys:

Mitä vittua mun pitäis nyt tehdä?
Halu päästä savuttomaksi on suuri, mutta jotenkin niin vaikea. Päihteily (paitsi alkoholi) ei oikein enää kiinnosta, mutta vittumaista päästä samaan lopputulokseen kropan/aivojen kanssa.
Eli voinko pyrkiä lääkkeillä pois kannabistouhuista, vai siirränkö vain riippuvuutta?
Kiitos ja anteeksi.

-Leponene

Vaihtaisit pikkuriippuvuuden riippuvuuksista pahimpaan. Nyt sitten unohdat bentso haavees kokonaan tai kohta huomaat, ettei ole mitään tyttöystävää, mistä olla huolissaan. Jopa heroinistit saattaa päästä kuiville herskasta, mut sit ne sanoo, et bentsoista ei pääsekään enää eroon. Bentsot aiheuttaa vahvan fyysisen riippuvuuden jo 2-4 viikossa ja jos pystyit koukuttamaan ittes kannabikseen, joka on suht harvinaista ni bentsoihin koukutut kahden viikon sisään alotuksesta niin, et paluuta entiseen ei enää ole. Toleranssi nousee ja kohta oot kusessa, kun yks pampula maksaa kadulla ties mitä ja sä tarvit vähintään kymmenen päivässä ollakses edes jonkinlaisessa toiminta kunnossa.

Bentsoriippuvuutta pahempaa riippuvuutta on vaikee edes keksiä. Se on pahimmasta päästä ja pilaa elämän vuosiksi. Se tuhoaa perheitä ja parisuhteita ja yksittäisiä ihmisiä. Sinuna vaan koittaisin olla ilman savuja, koska joskus ne viekkarit loppuu ja samalla tiuskiminen. Rauhottavilla saa rauhan viikoksi tai kahdeksi ja sit ne tolet nousee ja se on menoa. Susta tulee kiukkunen ja stressaantunu ja ahdistunu, ku kelaat vaan kaikki päivät, et mistä saat huomisen lääkkeet. Edes lääkäri ei pysty takaan sulle lopulta päivittäislääkitystä ja kadulta ostettuna sun kannabis riippuvuutes on bensojen päivittäiskäyttöön verrattuna ilmasta lystiä. Sun muijas lähtee lätkiin, kun huomaa, et lääkkeet menee hänen edelleen. Sä rakastut lääkkeesees niin, et se on tärkeintä maailmassa ja tyttöystävä kiinnostaa vaan sillon, kun sul on lääkkeitä. Eli kun lääkkeet on loppu ja kelaat 24/7 et mistä rahat seuraavaan erään ni tyttöystävä muuttuu sulle ilmaks ja lähtee lopulta ettiin jotain toista, joka arvostaa häntä enemmän kun lääkkeitä. Sitä sä tuskin haluat. Mä voin lyödä pääni pantiks, et bentsoista alkaa sun alamäki, joka johtaa pahaan masennukseen, kun menetätä naises ja kierit rahapulassa ja stressissä lääkkeiden riittävyydestä. Älä tee sitä! Pelasta perkele ittes varmalta tuholta ja unohda bentsot.

Pameis kun helposti käy niin, et vaik ei tarkotus väärinkäyttää, v o i pikkuhiljaa tulla tolet ja annoksen lisääntyminen. Onko vierotus mahdoton? Mul parinkymmenen vuoden bentsotausta, ja paljolta oisin säästyny ilman. Nämä v a i n mun ajatuksia, ei kai kukaan voi sanoa, mitä sun “pitää” tehdä. Tietty jos pystyt vierottautuun lyhytaikasen bentsojen käytön avul, niin en tiedä. Ja onhan niitä muitakin lääkkeitä. Onksul tullu tavaksi polttaa, kun muuta tekemistä ei ehkä ole…? Mä en ole kannabiksen asiantuntija, mut kirjotukses perusteel haluat eroon… Muut voi sanoo hyödyistä/haitoista. Mut jos johki jää koukkuun ja lähtee sitä korvaan jollain muul kemial, saattaapi siihenkin jäädä kii. Mut jos todella pystyisit lyhytaikaseen käyttöön, ehkä… Ja tämähän lukee jokaisen bentson ohjeis, huh, vaik niitä uusitaan lähes loputtomiin… Mieti tarkkaan… Mitä todella h a l u a t ?

ÖÖ…siis joo. Tahdon todellakin lopettaa savuilun, mutta kun tuntuu ettei psyyke anna periksi. Tiedän kyllä, että ei ole mitään verrattuna “oikeisiin huumeisiin”, mutta silti tuntuu olevan liikaa minulle. Eihän kaikki voi lopettaa edes kynsien puremista, ja savut taitaa kuitenkin olla pahempi juttu, vai?
Kupolistahan se on kiinni. Nyt oon porukoilla käymässä ja savut mitä mukana on on jo polteltu. En tunne tän kaupungin piirejä, joten ei oo helppo saada lisää. Eli siis mahdottoman upea tsäänssi pistää katkot!
Muttamutta… ylihuomenna on paluu taas tutuille mestoille, joten kiusauskin kasvaa…
Ja siis riippuvuuteni on suhteellisen lyhytaikaista vasta, mutta silti psyykisesti kovin voimakasta (jotenkin savuissa palaan taas niihin nostalgisiin lukioaikoihin).
Eli tahto lopettaa savuilu on siis todella kova. TODELLA KOVA! Osin kiitos tämän forumin juttujen, tyyliin “ensin savuttelin, sitten vähän pirittelin jne…”. Ei ole itsellä ollut koskaan oikeastaan tarvetta vahvempiin, mutta eipä tunnu olevan voimia pois heikommistakaan aineista…

Ja kyllä, olen kuullut, että savuihin ei oikeastaan kukaan jää kiinni… en tiedä onko se sitten mielen heikkoutta, vai mitä, mutta kovasti tuntuu että olen sitten se tilastopoikkeus. Ja välillä tuntuu, että on oikeasti NIIN kovat tuskat saada vähän savutella, että oikeastaan voisi tehdä mitä vain, että pääsis näin tekemään.

Sillä siis kysyn tarkentavan kysymyksen:
Jos nyt haluan jollain aineella (ei taida pelkkä tahdonvoima + ainoan oikean kaverin tuki riittää) itseäni auttaa, niin mikä olis paras keino?
Ja bentsot siis jos otan käyttöön, niin todellakin mahdollisimman lyhyt kuuri!!! Mutta mistäs mä sit tiedän että mikä on sopiva kuuri? Ja mikä annos on liikaa pelkkään hoitoon?
Siis en todellakaan tahdo päihteillä napeilla! Tahdon vain apua savuttelun lopettamiseen, mutta kuten sanoin, ei taida tahto auttaa!

Tuo savukoukku, vaikka jo terminäkin holmoltä kuullostaa, on kuitenkin ihan fakta muutamallakin kaverilla jotka
sitä ovat toistakymmentä vuotta hiisannut, että ei se nyt imo niin kauhean harvinaista ole…
kannabiksesta,sen haitoista ja myös riippuvuudesta kun tuntuu olevan vaikea mitään objektiivista kuvaa näillä(kään) forumeilla saada. kannattajat pitävät ihmeyrttinä, joka toimii syövästä masennukseen, ja vastustajat kertovat viranomaisista lähtien miltei pelkkiä valheita.

itselläni on kokemusta useamman vuoden päivittäispolttelusta nykytouhuun, joka tarkoittaa suunnilleen kerran kk. jos sitäkään.
Vaikka tipi asiaa osittain mielestäni puhuikin, niin yhtä turhaa niitä bentsoja on tuohon tyyliin demonisoida;
itse olen syönyt 4 “kuuria” alpratsolaamia (en tosin savukitkuihin),
ja järkevällä annostuksella ja lääkärisuhteella + tiputuksella
niistä oli todella suuri hyöty silloiseen elämäntilanteeseen… Mutta oma mielipiteeni olisi ettei kannattaisi ihan ensimmäisenä niitä bentsoja kuitenkaan ottaa käyttöön. mutta jos otat,
niin kannattaa syödä ainoastaan pahimpiin tilanteisiin, eikä tehdä siitä tapaa. helposti korvaat vain riippuvuuden toisella.

No ikeesti. Jos henkilö jää kannabikseen koukkuun ni henkilö on muakin alttiimpi riippuvuuksille (Kyse ei ole mielen heikkoudesta tms. vain riippuvuus alttiudesta, joka kulkee geeneissä :exclamation: ). Ei sellanen henkilö selviä “bentsojen pikakuurista”. Uskokaa pois. Se on riippuvuuteen taipuisan ihmisen tuhon tie. Se on siirtyminen kovempaan aineeseen. Kyllä bentso luetteloidaan kovemmaksi huumeeksi, kun kannabis. Ja jos kannabiksen lopettelu on vaikeeta ni tyhmäkin tajuaa, et sillon bentsosta irrottautuminen on todella vaikeeta. Kahdessa viikossa syntyy se fyysinen riippuvuus, jonka jälkeen edessä on todennäköisesti reflat, jotka sisältää pahoinvointia, oksentelua ja särkyä kropassa. Saako kysyjä mitään sellaista kannabiksesta? Tuskin. Sä et vielä edes tiedä, millasta on irrottautua aineesta, joka aiheuttaa fyysiset oireet oikein niinku kivuliaat sellaset. Ja koska riippuvuuden siirto toiseen on kannattanu? Ite mä vaihdoin kodeiinin bentsoon ja kuinka kävi? Mies kävi vieraissa, vei lapsen ja mä koitin tappaa itteni. Kannattiko? Ei. Kodeiinin vois luulla olevan se kovempi huume, mut eipä ollu. Mä siis vaihdoin yhden pirun toiseen vähän pahempaan ja saan katua sitä vielä näin kolme vuotta tapahtuneen jälkeenkin. No mut kysyjä ite tietty päättää ja jos päätät väärin ni ole kiltti äläkä tuu tänne itkeen, koska sua on varotettu. Mua ei kukaan vaivautunu varottaan ja siitäkös olen ikuisesti katkera…

Turha sun on yhtään vähätellä sun riippuvuuttas! Ja samanlaisten asioitten kans tääl on itse kukin kamppaillu, ne ketä on. Tipi, mä olen -selvinpäin :wink: - niin varovainen sanoissani, ja pohdiskelin vaan, et oisko se mahdollista, jos samantien ehkä apteekkisopimus ja samal ymmärtäväinen mut jämäkkä lekuri. Mut olet kaiketi oikees. Kun kannabis ei laillista tietä tule, ja sit voi olla mahdollisuus saada muutakin laittomasti. Ja taas mä tota Kuivaushuonet suosittelen, sehän on niil ku haluu eroon. Vaikket uskois, siel on tyyppejä, jotka on päässy vaik sit retkahdusten ja tahdon horjumisen kautta eroonki! Vaik ois kestäny pitkään. Mäkin olen lopulta tullu siihen tulokseen, etten tarvi -no, en tiä ku äiti hiipuu, et otanks sit kun tulee se menetys, mut parempi siinäki ois tukeutua muihin ihmisiin ku kemiaan? Onhan se toistenkin suru, ei vain mun, mut vaikea, vaik loppujen lopuksi elämän luonnollinen kaari- bentsoja arkeeni :slight_smile: . Sul ei ny riitä tahto, mut v o i se voimistua! Kun sul kerta on selvästi halu päästä eroon! Onks teil A-klinikkaa sun kotikaupungis? Voimia sulle!

Kaikki on niin surullisen suhteellista. Jos sun päihteily on ollu lähinnä savuttelua ni kyllä se henkinen koukku on siihen varteenotettava, ihmisille jotka rouskii muroja, ottaa viuhuu ja dokaa samanverran kun sinä blaadaat ei välttämättä ole realistinen ajatus savukoukusta, sen viekkarit kun on kuitenkin aika lempeet verrattuna puhdin, bupren ja bentsojen oireisiin. Kivijalka kuitenkin on se että päihtymiseen ja rauhoittumiseen, pieneen irtaantumiseen nujahtaminen on lähtöarvo ja se pätee kaikissa päihteissä, muut haitat on sitten jo oma lukunsa, - lukisin ton blaadauksen ehkä lastenkirjallisuuteen joten oikeesti, lusi noi fiilikset äläkä koita korjailla.

Jos et tahdo pysyy rauhallisena muuten ni koitappa kuningas alkoholia, se jeesaa helvetin hyvin. Ku tekee mieli poltella ni polta röökii ja juo kolme bissee. Todellakin jeesaa.

Ei mulkaan ollu t a r k o t u s napeil viihteillä, enkä mä näitä sekoiluitani edes kovin viihteellisinä ole aikoihin pitäny. Ekaks sain nukahtamislääket muistaakseni, siitä on niin kauan, etten ole varma. Ja sit opiskelus ku tarvi koko ajan osallistua kaikenmaaliman esitelmiin (jotka kouluaikoina hoidin puolen pullon vermutil…jos hoidin) sain esiintymisjännitykseen pameja, kun en millään uskonu, et betasalpaajat vois riittää. Mitä mä niistä sillon tiesin, en juuri mitään. Kun huomasin, et ne väsytti, aloin pakeneen ahdistusta uneen. Mut se mun historiasta. Emmä väitä, ettei se mahdotonta sul olis, mut Tipi on aivan oikees musta siin, et jos on voimakkaasti (henkinen ja/tai fyysinen koukku) riippuvainen, alttius uuteen addiktioon on olemas. Eikä varottaminen kai demonisointia ole… Mut itse päätät! Kontrolli olis hyvä, onks päihdepoli tai A-klinikka vaihtoehtoja? Kun niit bentsoja sul sit on ja sä olet kotona ja tottunu vetään kannabista, kyl siinä m i n u s t a riski on…

Minusta on hyvä ettet ole alkoon sekaantunu siihen vasta riippuvuus syntyykin ja sit voi alkaa käyttäytyä “mattinykäsesti”. Kyllä minä suosittelisin lääkärissä käyntiä, ainakin masennuslääkitys päällensä ettet jää vaan sinne kotiin yksin pyörittämään asioita päässääs et pääset liikkumaan ja ajatus on rennompaa. Uskaltaisin suositella muutenkin laillisia lääkkeitä paikallisesta mielenterveystoimistosta, sieltä ei voi mitenkään saada niitä niin paljon et jäisit koukkuun vaan ne auttaa Sinua nyt. Minä luulen näin.

Ei riippuvuuksia voi verrata! Jos joku kokee saavansa kannabiksesta refloja, niin se saa. Ei silloin lohduta se, et vaikka bupresta saa pahemmat.

Eli leponen: Rohkeasti vain vaikka yksityiselle lääkäriasemalle, jossa kysyt apua ongelmaan. Luuletko, et pystyisit vieroitusoireet kärsimään vaikka jonkun frendin avustamana? Nimittäin bentsot ei välttämättä ole se turvallisin vaihtoehto. Tosin jos saisit vaikka tenoxia, joka on mieto bentso, nukahtamiseen, niin ei sitten vieroitus kaatuisi univaikeuksiin.

Vaikea sanoa, mitä sun pitäisi tehdä, mut omasta kokemuksesta voin sanoa, et jos menee julkiselle puolelle riippuvuudesta edes kuiskaamaan jotain, niin jatkossa on vaikea siellä asioida.

Monenmoista neuvoa ja mielipidet olet ny kuullu. Sitä vaan kommentoisin, et miekkareis ei saa sekoilumääriä. Kyl mää vaa… Yleensä varmaankaan ei, mut sattuu oleen enämpi lääkinnällisesti ku esim.psykoanalyyttisesti suuntautunut lääkäri. Sellasen hoidos kävin vuoden ja onneks loukkaukset ei e n ä ä kaivele mieltä. Kun ei sitä niin usein tarvi nähdä, vaik mun tuuril asuu samal kadul…:smiley: Tyyppi oli sanonu mun kaveril et hän “ei lääkkeistä niin tiedä” ja terapeutiksi m i n u s t a sopimaton älyllisen turhamaisuutensa, shrinkkineuroottisuutensa, ja loukkaamisten takia. On noit tavattu juu. Mut nymmä taas lörpöttelen aiheen vierestä tai viä kauempaa, joten loppu.

Juu ja vaik m ä en saanu Lyricasta apua, oisko se mahdollinen?

O.T. Pakko korjata aiemmast kirjotuksestani virhe. Olin laittanu “bentsoja arkeeni :slight_smile:” . Puuttu jatko: “…en tarvitse!”.

“Jos et tahdo pysyy rauhallisena muuten ni koitappa kuningas alkoholia, se jeesaa helvetin hyvin. Ku tekee mieli poltella ni polta röökii ja juo kolme bissee. Todellakin jeesaa.”

Tuo resepti tuntuis mulle toimivan ihan vitun hyvin. Pari kertaa oon tosin ollut pelti kiinni, kun on koko päivän tehnyt mieli poltella (ja emäntä sitten otti kilarit töistä tullessaan, kun on mies hyvässä tumussa iltapäivällä). Darraan ois tehnyt mieli savut poltella, mutta kun ei ollut, niin otin sitten muutaman ölbän ja se auttoi tarpeeksi. Anyway, yhdet savut oon vaan viikon aikana polttanut ja nekin vain koska tarjottiin hyvässä seurassa (seli seli :blush: ).
“Koukku” hyvään oloon on vaan aika kova edelleen, mutta kyllä se tästä parempaan suuntaan lähtee.

Kiitos kaikille kommentoineille. Saitte mut olemaan lähtemättä lääkelinjalle. Ja suuri kiitos liisah:lle hyvästä reseptistä.

Uskon (tai ainakin toivon kovasti) että mun ei tartte tulla tänne enää asiasta purnaamaan.

Peace out.

-Leponen

Mä katoin aikoinani ne kaikki 5 jaksoa joissa kerrottiin kuinka huumeet vaikuttavat aivoihin. Siinä todettiin et n. 10% kannabiksen käyttäjistä jää jonkinlaiseen koukkuun ja siellä Euroopan maassa jossa dokkari tehtiin oli 5% hoitoon hakeutuvista siellä juuri kannabiksen takia. Entä jos soittaisit paikalliselle a-klinikalle ja kysyisit nimettömästi ongelmastasi? Ei tosiaankaan kannata vaihtaa riippuvuutta ja itekin ennen jäin ganjaan koukkuun. Nyt kun olen huomannut et fyysiset oireet ovat alussa hermostuneisuus (jota lievitän röökinpoltolla) ja käsien hikoilu (ei haittaa) ja tiedostan et kyse on ganjasta; ni se ei todellakaan enää paina. Mut tiedän miltä se tuntui kun siihen oli koukussa.

Todennäköisesti kun sulle jäi työn paikalle tyhjiö, ni koska täytit sen kannabiksella niin sitä on vaikea lopettaa. Sun kannattais keksiä uusia ajanviettotapoja kuten kuntoilu tai muut harrastukset. Ite oon tosin saanu jo 8 vuotta klinikalta apua eikä tieto siellä käynnistä mene muualle kuin niille kelle siitä itse kertoo (ainakin meilläpäin Suomea) ja jos siellä sattuu tuttuja törmäämään. Soitto ei kuitenkaan tule ilmi kenellekään…

Ei tääläkään tiedot A:lta mene mihinkään. Ei edes terveyskeskukseen ja jos tuttuun sielä törmää ni ihan samassa tilanteessa se tuttukin sit on. Vähän sama, ku törmää tuttuun pornokaupas ja alkaa hävettään. Eihän siinä oo mitään hävettävää varsinkaan, kun molemmat on siinä samassa tilanteessa. Ihmiset pelkää ihan liikaa sitä, mitä toiset ajattelee. Mä en oo ikinä suostunu häpeämään A:n asiakkuuttani. Mä tiedän, et tarvitsin apua ja sieltä sain sitä, joten sehän oli multa vaan äärimmäisen rohkeeta mennä A:lle ja ottaa apu vastaan. Että sinne vaan apua hakemaan ja kuiville pääsemään. Ei A:n hoidon katos tarvi olla katko vaan se voi olla tukea, keskustelua ja tarvittaessa terapiaa. En mäkään oo ikinä ollu katkolla ja silti oon nyt kuivilla. :slight_smile:

Kaikkein hävettävintä on se, ettei hanki itselleen apua. Vaikka ne tutut ja muut, joille haluat esittää, että kaikki on ok, eivät suoranaisesti näkisi sua missään hoidossa, niin ne huomaavat luultavasti ongelmasi hyvinkin tarkkaan.

Jos olet pilvihuuruissa elellyt jo pidemmän aikaa, niin vähintään saman verran sinulla menee selvinpäin enne kuin koko tilanteesi vakavuus sinulle edes hahmottuu kokonaan. Kun kyse on nyt “vaan” kannabiksesta niin mikset vain lopeta?

Myös terapiasta voi olla apua, jos olet liian heikko kestämään maailmaa ilman lääkitystä.

Lämmitelkää Hyvät Immeiset,kaikki vielä ehkä kuulölla,No kirjotin kai vääärin,mut kuulostelkaa välillä toisianne, Mä kyllä oon osuuteni tehny,mut muut miettikää oma juttunne, Vaikee tai ok,funtsiikaa pölöt!

moido! minäkin olen uusi täällä. haluan vaan painottaa lainaamani henkilön kirjoitusta, koska siihen sisältyy kaikki oleellinen. Älä helvetissä lähde purkamaan ongelmia pamien ja bentsojen kautta. Itselläni oli samanlaista taustaa kuin sinulla ja vuosia sitten lähdin iloisesti vihellellen pam-pam pamelan perään. Huonosti kävi, siis very fuckin bad experience. riippuvuus syntyy nopsaaan ja ylläpito vaatii enemmän ja enemmän 5-10-15-25-30-> lopulta on tuli perseen alla, kun lääkäri ei tabuja kirjoita.

Minkä tahansa ongelman hallitseminen bentsojen avulla on tuhoon tuomittu. Ravitermein: veikkaat väärää hevosta jo lähdössä. Diapamin & co antamien lääkkeiden rauha on petollinen, pirullinen. Bentson käyttö on kuin laastarin laittaminen avohaavaan tai murtumaan. Kannattaa rakentaa vankemmalle pohjalle ja hoitaa erilaisia mielenterveyden häiriöitä täsmälääkkeillä. Esim. masennukseen ja paniikkiin löytyy pitkäkestoisempaa apua kuin pampulan mussuttaminen. On huomattavasti järkevämpää edes yrittää hoitaa ongelmia, jotka eivät kuitenkaan katoa bentsojen myötä. Bentso ikäänkuin levittää peiton ongelmien ylle ja antaa petollisen tunteen, mutta omalta kohdaltani voin vakuuttaa että rauhoittavilla ei lääkitä mitään. Bentsoista saa moni piruparka yhden ison ongelman hartioilleen muiden lisäksi, kenties eliniäksi.

Voimaa sinulle, älä antaudu bentson houkutuksille. :wink: