Uusi alku

Täällä taas. Edellinen pelaamaton jakso alkoi 9.4.2021 ja päättyi 30.6.2021. Mä niin vannoin itselleni, että menen nielemään kiviä mikäli annan luvan itselleni pelata. Keräilin hartaasti hampaat irvessä kiviä lasimaljakkoon. Olin yli 80 päivää pelaamatta. Himo valtasi ja sitten ei painanut vaakakupissa tippaakaan tuo tekemäni päätös. Mutta sitten kun repes, niin repes oikein kunnolla.

No lopputuloksena melkein 4000e hävittyjä rahoja ja ihan pohjaton paha olo.

Tänään aloitan kaiken alusta. Nyt opettelen tuomaan elämään enemmän kiitollisuutta, nöyryyttä ja kärsivällisyyttä. Aloitan kivien keräilyn uudestaan ja tavoitteena saada kaikki kivet kerättyä maljakkoon. Joka päivä voin laittaa yhden kiven maljakkoon, merkiksi pelaamattomasta päivästä.

Kaikille ei tietenkään toimi samat asiat, mutta itse en näe järkevänä tuota kivijuttua. Se muistuttaa jokainen päivä peleistä. Toimii ehkä enemmän toipumista haittaavana tekijänä kuin edistävänä.

Kävi vähän hymyilyttämään tuo kivijuttu…itselläni oli se, että toitotin peilin edessä etten pelaa ja ajatuksissani uhkasin että nyt en pelaa enää koskaan tai vähintään lyön itseäni…repsahdus tuli kerran kerrasta, koska ihmisen pitkäjännitteisyydellä on rajansa.

Olin yleensä maksimissaan viikon tai pari pelaamatta; retkahdin aina. Aloin käymään lopulta GA-ryhmässä ja GA:n avulla pysyin ruodussa koska tapasin joka viikko samat ihmiset. Tällä tapaa sain taakseni ihmisryhmän jota en kilttinä ja ylpeänä ihmisenä halunnut häpäistä omalla pelaamisellani. Noh, tuli korona ja GA-ryhmä jäi tauolle…retkahdin vedonlyöntiin (naurettavaan kohteeseen mistä kiinnostuin), ja sitten olikin mukana kasinopelit ja pokeriturnaukset.

Kerron tähän lyhyesti miten itse pääsin lopulta eroon näistä peleistä (olen ollut 90 päivää ilman pelejä), ja se oli GA:n perusajatus että myönsin elämäni holtittomuuden ja pyysin apua yläkerrasta. Jatkoin intensiivisesti pastori Billy Grahamin puheiden katsomista ja kuuntelemista; myönsin että kun johdin itse elämääni niin siitä tuli täysi katastrofi! Billy Grahamin Youtube-puheiden avulla ymmärsin mikä on GA-ryhmän johtotähti: peluri myöntää että on mokannut, katuu syntyjään ja pyytää Kristusta elämäänsä. Minä itse pyysin Jeesusta elämääni autiolla tienpätkällä kun kuuntelin yhtä Billy Grahamin puheista, ja kerran nukkumaan mennessä tunsin ajatuksen kehossani: “mitä jos et olisi koskaan pelannut tai juonut alkoholia?”. Kävin melkein ääneen nauramaan, koska ajatus oli niin uskomaton! Viina ja pelit veivät minut pimeimpiin ihmismielen sopukoihin. Heti kun täytin 18wee kävin juomaan, ja uskoin että saunakalja kuuluu asiaan, pelit tulivat paljon aiemmin elämääni.

Nytkin minulla oli (suljin äsken) pokerin Twitch-kanava selaimessani. Joka päivä tulee leikiteltyä idealla että palaan pokeriturnauksiin, koska niistä on lämpimiä ja hauskoja muistoja. Osakesijoittamisesta on myös tullut tietynkaltaista korvikehuumetta.

Tärkeintä on kuitenkin se että viime huhtikuusta lähtien olen ollut ilman viinaa ja pelejä. Uskonnollisessa kirjallisuudessa kerrotaan, että kaikki mikä on elämässämme on Jumalalta. Kun tarkastelen omaa elämääni, pääsen myöntämään että kaikki elämäni vastoinkäymiset johtuivat siitä että Jumala kutsui minua lähemmäksi itseään, ja nyt Luojan armosta saan viettää rauhallista ja vapaata elämää ilman viinaa ja pelejä. Minua puhuttelee paljon vertaus, jossa runsautta jaetaan Jumalan kämmeneltä. Jumala ei kaipaa minun pikku-apujani oman suunnitelmansa edistämiseen, mutta suurin kiitos minkä voin antaa Jumalalle, on palauttaa jotain tuolle runsauden kämmenelle.

En ole kuitenkaan ongelmavapaalla-alueella, edelleen päässäni pyörii pakkoajatuksia, ja kaikenlaiset äkkiä-rikkaaksi-suunnitelmat tulevat mieleeni monta kertaa päivässä. Peliaikoina pääni sisällä pyöri koko ajan rulettikehä valkoisine palloineen, ja halusin koko ajan päästä pelaamaan, sen fiiliksen nyt tietää jokainen joka näitä tarinoita täällä lukee!

Voin kuitenkin joka päivä luottaa siihen, että jos pyrin kirkastamaan Jumalan nimeä, ja yritän elää niin kuin Jeesus näkee hyväksi minulle, niin pystyn olemaan varma ettei minun koskaan tarvitse pelätä repsahdusta tai mitään mikä olisi ylivoimaista minulle - Taivaan Isä rakastaa minua yhtä paljon kuin sinuakin. Anna Pyhälle hengelle lupa tulla elämääsi, pyydä että saat armoa, ja ennen kaikkea kadu syntejäsi. Pyydä Jeesusta auttamaan sinua, ja pyri joka päivä elämään kuten Hän sinun haluaisi elävän - puhtaana ja raikkaana. Taivaan Isä ei halua että nyhjäisimme pienessä asunnossa peiton alla ja surkuttaisimme miksi näin kävi…Hän haluaa meidän olevan vahvoja ja vauraita hengessä ja materiassa että pystyisimme auttamaan myös muita jotka ovat karanneet liian kauas Jumalan kämmeneltä.

Se pelaaminen ei ole ongelma, vaan se että koko elämä on mennyt sekoiluksi. Ja se johtuu siitä että me itse, ihmisinä, yritämme yksinämme pakertaa eteenpäin. Taivaan Isä haluaa meidät luokseen, jotta olisimme hänen luonaan turvassa, ihan täällä maan päällä pienissä asunnoissamme. Aamen.

Onnittelut ensimmäisestä kolmesta kuukaudesta!

Sen verran haluaisin kyllä tarkentaa, että GA ei ole uskonnollinen yhteisö, vaan vertaistukiryhmä, johon kuuluu ateisteja, uskovaisia ja ties mitä. Yhteinen nimittäjä on halu pysyä pois uhkapeleistä ja tukea siinä samalla myös ryhmän muita jäseniä samassa asiassa. Tämän sanon lähinnä sen vuoksi, että kaikki ihmiset eivät tarvitse Kristusta, Muhammedia tai muutakaan elämäänsä, joten sen takia ei kannata jäädä tulematta ryhmään, että pelkää sen olevan uskonnollinen tilaisuus.

Omassa ryhmässäni on eri ikäisiä, erilaisilla taustoilla ja elämänasenteilla varustettuja miehiä ja naisia, mutta meillä kaikilla on se sama sairaus. Osittain tuon monimuotoisuuden takiakin on ollut antoisaa käydä ryhmässä ja jakaa ajatuksiani sekä kuunnella muita. Vähän väärässä topikissa tätä ehkä käsittelen, mutta sekä topikin avaajalle että muille suosittelen kokeilemaan :smiley: