Uskomattomin typeryys IKINÄ on tämä:

“Jos olet juonut runsaasti ja pitkään on parasta hakea ammattiapua, sillä äkillinen lopettaminen tai runsas vähentäminen voi aiheuttaa vaikeita vieroitusoireita. Jos sinusta tuntuu, että tarvitset ammattiapua, ota rohkeasti yhteyttä lähimpään terveyskeskukseen tai A-klinikkaan.”

Mitä ihmettä on tämä runsas vähentäminen? Ja miksi pitäisi ottaa yhteyttä A-Klinikkaan missään asiassa? Miksei A-Klinikka missään kohtaa kedrro että sen palvelut ovat maksullisia? Espoossa A-Klinikalla ei ole enään edes minkäänlaista roolia alkoholiongelmaisten asioissa. Espoo kun katsoi olevan edullisempaa ja tehokkaampaa hoitaa tämän asian ihan itse. Ja kokemukseni mukaan se tekee sen todellakin paremmin ja tehokkaammin nyt. Ja kiitos siitä Espoon kaupungille. Jos edes hitustakaan halua lopettaa dokaaminen niin Espoo ei kitsastele asian auttamisessaa. Sama koskee myös sekakäyttäjiä ja ns. puhtaita narkkeja.

Eli näin ollen Järvenpään sosiaalisairaala ( omistaja A-Klinikkasäätiö) jäi ilman asiakkaita ja on ajettu alas ja kun Helsinki joka on ollut muutoinkin varsin kitsas niin sen liityttyä kuoroon jää sekin historiaan.

Jokainen paljon juonut tietää että kankkunenhan siitä tulee muttei se kankkunen kestä kuin korkeintaa viisi kuusi päivää ja sllainen on todella harvinaista. Jos epäilee että näin on niin apua saa myös selviämishoitoasemilta. Ihan puhelimella voi asiasta sopia eli avokatkosta.

A-klinikkasäätiö menestyi erittäin hyvin Helsingin kaupungin päihdehoitojen kilpailutuksessa, ja ainakin J:pään sosiaalisairaalan katkolle ja huumevierotukseen alkanee virrata asiakkaita piakkoin aika tiuhasti. Se voitti siis tarjouskisassa niukasti Helsingin Diakonissalaitoksen huumevierotuksen, vaikka HDL menestyi muilla saroilla hyvin.
Sosiaalisairaala on siis jälleen nousukurssissa, pitkän lamakauden jälkeen.

Espoon A-klinikan tilanteesta nowadays minulla ei ole nyt havaintoa, mutta toiminnassa oli kun syksyllä kävin. Hyvä niin, koska minulle muistoissani läheinen hoitopaikka on se. :smiley:
Emppu on ihan ookoo, mutta ei se A-klinikalta kaikkia asiakkaita vie. Ainakin opiaattiriippuvaisten korvaushoito taitaa Espoossa sujua vain ja ainoastaan Leppävaarankadulla.

Gud Jul!

Aloitusviestiä muuten kommentoimatta kerron sen verran, että äkillinen lopettaminen tai “runsas vähentäminen” eli jos on pitkään vetänyt vaikka kossupullon päivässä ja yrittää yhtäkkiä pärjätä vain yhdellä annoksella viinaa päivässä, voi seurauksena olla delirium tremens, joka on hoitamattomana hengenvaarallinen. Sitä tarkoitetaan noilla vaikeilla vieroitusoireilla. Delirium tremens- vaaran takia pitkään ja paljon juoneille ei suositella yksin kertaheitolla lopettamista tai tuota mainittua runsasta vähentämistä, vaan lopettaminen on parempi tehdä ammattiavun turvin.

fi.wikipedia.org/wiki/Delirium_tremens