Unettomuus, ahistuneisuus

Pitkään, pitkään kärsinyt unettomuudesta ja ahistuksesta, masennusta myös… Jotain pitäs saada tehtyä tolle että saa nukuttua, välillä menee parikin yötä samoilla silmillä vaikka väsyttää niin perkeleesti… Terveyskeskukseen joutu prkles 2 kuukautta venata aikaa. Siinä täti sitte heitti huoneesta melkeen pihalle kun yritin kysellä apua unettomuuten/ahistukseen ja sen aikaisiin reumakipuihin että mitä kautta asiaa pitää lähteä hoitamaan, hänellä ei kuulemma ole aikaa hoitaa 2 asiaa samaan aikaan. En hirveesti jaksaisi millekkään psykiatreille sun muille mennä avautumaan elämäntarinaa, mutta mitä kautta tässä ny pitää lähteä etenemään…=

^ Jos psykiatrille meno on niin kamalaa, niin yksityinen yleislääkäri voisi olla se ensisijainen ratkaisu, eli ei tarvitse jonotella iäisyyksiä ja lääkärillä on aikaa paneutuakin asiaasi. Tullee myös halvemmaksi, kuin yksityinen psykiatri. Ei psykiatri tosin mielestäni lainkaan huono vaihtoehto ole, jos kerran olet pitkään masennuksesta ja ahdistuksesta kärsinyt, eikä psykiatrillekaan nyt ensimmäisellä käynnillä koko elämäntarinaansa yleensä selvitetä, ihan jo aikarajoitusten tähden. Lisäksi ammattitaitoisen psykiatrin pitäisi tajuta, että akuutti unettomuusongelma on saatava hallintaan ensin ja sitten vasta voidaan pureutua syihin ja miettiä, mitä niille voisi mahdollisesti tehdä. Julkisen puolen psykiatrille. ts. paikkakuntasi psyk.polille voisit myös yrittää, jolleivat rahavarasi riitä yksityisillä käymiseen(Yksityiseltä tosin saa yleensä hiton paljon parempaa palvelua), mutta se vaatinee lähetteen TK:sta(Tästä en tosin ole aivan varma) ja saatat joutua odottelemaan taas pitkäänkin, ellei tilanteesi täysin akuutti ole.

Kriisikeskus, tai oman terveyskeskuksen mielenterveyshoitaja joka sitten ohjaa eteenpäin. Näin minä ainakin tekisin ja teinkin aikoinaan kun oli hätä.