Ulosotto

Saisinko kokemuksia ja vertaistukea. Mikä on totuus, toiset sanoo että ulosotossa velka vaan kasvaa ja kasvaa, toiset lyhentelee isojakin summia muuramissa vuosissa.

Palkkani (netto) on 2100e. Ulosottoon menossa 8 velkaa noin 25000e. Ei kai ne nyt kasva jos lyhennän kolmasosan käteen jäävästä tulosta joka kuukausi ?

En jaksa enää, alkaa ajatus hajota ja terveys pettää. Olenko aivan väärässä kun olen laskenut että uo:n jälkeen minulle jäisi vkelä noin 1200e millä elelisin nykyiseen verrattuna melkoisen leveästi ja voisin hoitaa itseäni?

Aluksi velkamäärä vähän kasvaa ulosoton aluksi. Et ole ehkä laskenut oikeudenkäyntikuluja mukaan. Oikeudenkäyntikulut on pyöreästi sen pari sataa jokaiseen velkaan. Pari ekaa vuotta ulosotossa on paskaa kun joutuu makselemaan taulukkomaksuja joka kerta oikeus.fi/ulosotto/fi/index/ulo … aksut.html jos ulosottomies maksaa 2 velkaa kerralla maksu menee molemmista.

Pitäisi tuon velan lyhentyä nopeasti, koska tuo 700e/kk on selvästi enemmän kun korko kuukaudessa n. 150e sekin.

Minulla oli välillä 4-5 velkaa maksussa ja kaikista taulukkomaksut meni…

Toivottavasti en nyt lannista ketään, mutta faktat pitää lyödä tiskiin näissä keskusteluissa. Ulosotto on armoton. Velkoja ei pidä missään tapauksessa vähätellä.

Ulosottoa ei pysty ikinä lyhentämään jos korot ja ulosottomaksut on isommat kuin lyhennykset. Tuollainen tilanne vaatii kyllä sen, että velkasumma on iso ja sillä on monia eri velkojia. Tietysti kaikki on tapauskohtaista, tulojen mukaan. Myös silläkin on merkitystä, että mitä se velka todellisuudessa on. Pikavippivelka (oikeeta lainattua rahaa) ulosotossa on ihan eri juttu kuin maksamaton sairaalakäynnistä tullut lasku.

Monien kymmenien, saati satojen tuhansien veloissa joka kk kertyvä korko on jo todella paljon.
Esim. jos velkaa on vaikka pikavipeistä 80 tonnia ja sillä on kymmeniä eri velkojia niin 400-700e kuukausi lyhennyksellä maksellaan lähinnä vaan korkoja+taulukkomaksuja. Eri velkojille menevät lyhennykset on korkeintaan muutamia kymppejä. Eihän se mihinkään lyhene :cry: 900-1200 e kk lyhennyksellä alkaa sitten jo se varsinainen velkakin näkyvästi lyhenemään.

ap:lle… 25 tonnia + siihen päälle tulevat ulosottomaksut sun muut pystyt kyllä maksamaan helposti pois noin 3,5- 4vuodessa jos vaan käyt töissä. Sinulle jää 2100 nettotuloista luultavasti uloston jälkeen enemmän elämiseen kuin arvelemasi 1200.
Omalla kokemuksella sanoisin, että sinulle jää 1300-1400e kuukaudessa ulosoton jälkeen. Muista pitää veroprosenttisi tarpeeksi korkeana, jotta ei tule mätkyjä ulosoton päälle. Ota myös selvää ulosottovelallisen oikeuksista, kuten esim vapaakuukausista yms.

Ulosottoa ja tavallista asuntolainaa ei kannata verrata toisiinsa niin kuin tällä palstalla näyttää jotkut tekevän. Täällä lukee monessa ketjussa, että “selviihän ne ihmiset 150-350 tonnin asuntolainastakin” yms.
Ihan kiva tsemppaus, mutta ulosotossa on oikeasti huomattavasti isommat kulut kuin asuntolainassa.
100 Tonnin pieni korkoinen asuntolaina on ihan eri juttu kuin 100 tonnia ulosotossa kymmenille eri velkojille.
Myös lainan maksuun liittyvä motivaatio on hieman eri. Kun olet maksanut asuntolainan niin se asunto on sinun.
Ulosoton maksettuasi olet luultavasti nollapisteessä, eli sinulla ei ole velkoja, mutta ei mitään omaisuuttakaan.

Luultavasti tällä hetkellä suomessa on satoja tuhansia ihmisiä, joilla on paljon pikavippivelkoja/kulutusluottoja. Sellaisia ihmisiä, joilla ei ole peliongelmaa, mutta vipeillä on rahoitettu muuta elämää. Laskuja, vaatteita, laitteita, matkoja, konsertteja, ravintolareissuja yms.
Kaikki ne tulee lopulta maksettavaksi korkoineen. Velat on voimassa 20-25 vuotta ennen kuin ne lopulta vanhenee. Perintätoimistot pitää kyllä huolen, että velat ei vanhene ennen tuota 20-25vuotta. Mahdollinen perintö ulosmitataan myös. Vain silloin säästyy maksuilta jos ei ole tuloja, mutta aika kurjaa elämää se on elellä vuosikymmenet työttömyystukien varassa. Löhes koko elämänsä työttömänä olleen eläke on myös pienin mahdollinen.

En tiedä jaksaisinko itse käydä töissä (keskituloisena) jos ei olisi yhtään omaisuutta ja niskassa olisi yli 100 tonnin ulosottovelat.

Moi,

jos tuo 25000 on velkojen pääoma, niin korkoja, kuluja ja käräjäoikeuden maksuja tulee heti kättelyssä tuohon päälle 30-40%. Eli ulosottoon asti kun velat ennättävät, niin kokonaissumma lienee yli 30k, ehkä jopa 35k.
Mulla on (kaksi vielä menossa) yhteensä 10 velkaa, velkapääoman yhteissumma reilu 34k, UO:ttoon mennessä yhteissumma 45k.

Mutta, kyllä sun uo-velka pienenee, kuten jo tuossa muutkin vastasi. 2100 nettotuloilla ulosottoon menee 700eur/kk, josta korkojen ja taulukkomaksujen jälkeen lyhennyksiin jää 400-500 eur/kk.