Ulosoton eteneminen

Hei.

Tiedän, että täällä on jo monta keskustelua aiheeseen liittyen, ja olen ne lukenut, mutta en vieläkään oikein tiedä asiasta.

Elikkä. Toivoisin asiallisia vastauksia kysymyksiini.

Minulla on nyt velkaa ulosotossa n. 50000 euroa. Uusia velkoja ei sinne pitäisi enään tulla. Nämä velat on useasta eri paikasta. Arviolta 15 eri velkojalta.

Ulosottoon menee joka kuunausi n. 660 euroa.

Lyheneekö velkani juurikaan?
Kauanko suunnilleen tollaisen summan maksamiseen menee aikaa? 10,15 vuotta?

-zippo69

-Kannattaa käydä tuolta katsomassa asiointi.oikeus.fi/
-10 vuotta äkkiä menee saat myös uon asiointipalvelusta tarkemman tiedon velkojen määrästä
-Velat vanhentuvat normaalisti 15 vuodessa tuomion antopäivästä ei tuon kauempaa pitäisi mennä

Paljonko ulosotossa on se todellinen vuosikorko?

Hei
Taitaa olla 7% korko ulosotossa.
Korjatkaa jos olen väärässä.
Eli 291e taitaa mennä kk korkoihin joten siitä voit laskea paljon lyhenee. Toki kaksi vuotta taidetaan vieläkin nykypäivänä maksaa taulukkomaksuja joten nekin on vähennettävä kk summasta.
Kivinen tie mutta kyllä ne lyhenee vuosien mittaan.

Kaikille maksamattomille ei tarvitse maksaa korkoa. Jos uo lyhentää yhtä tai kahta velkaa kuukaudessa jää monesta velasta maksamattomia korkoja. Kannattaa katsoa peräkkäisinä päivinä miten paljon kokonaisvelka kasvanut selviää päiväkorko.

Sul menee korkoihin noin 300e kk.

Taulukkomaksut päälle. Velkasi lyhenee kuukaudessa noin 200-240 eurolla.

Eli vuodessa vaivaset 2400-2800e. Siis ekat kaksi vuotta. Sen jälkeen olet arviolta noin 3000-3600e vuosilyhennystahdissa. Saat muutamia vapaakuykausia yms. Eli 30 tonnin maksuunkin menisi noin 10vuotta.

Et selviä 15 vuodessa tuosta tolla tahdilla. Velat ehtii vanhentua, tai ehkä niin napin.

Hikinen tie tuolla kk erällä.

660e kk on liian pieni lyhennyserä ottaen huomioon velkasumman ja korot ja Taulukkomaksut. 15 vuoden ulosotto toi on.

Kiitos vastauksista.

Vaikka kyllä ei niin lohduttavaa kuultavaa.
Oisko se sitten sama jäädä töistä pois, jos 15 vuotta menee. :cry:

Laske miten paljon se korko on päivässä oikeasti. Ja tuosta vielä mitä se on kuukaudessa. Saattaa olla ettei se ole kuin 200e/kk. Koronalaista pääomaa lyhentämällä tuo korko tippuu kuin lehmän häntä. Ehkä 8-10 vuotta menee nykytahdilla velanmaksuun.

Jos pystyt kannattaa tehdä ylitöitä tai hanki joku sivutyö. Satasenkin isommalla ulosmittauksella velat loppuu paljon nopeammin.

Kyllä se vaan niin on että vastuu on kannettava ja velat maksettava ja toivon tosiaan että et tosissasi harkitse töiden lopettamista. Sen sijaan töitä kannattaa tehdä vaikka enemmän. Sitäpaitsi, vaikka olisit työtön voi uo niistäkin periä, ei ole mikään automatio todellakaan että työttömät eivät joutuisi velkoja maksamaan…

Koroille ja kuluille ei vaan mahda mitään,
jossain vaiheessahan voi siten yrittää takuusäätiöltä lainatakausta, ja tosiaan jos summa älyttömäksi nousee ni eiköhän ne jossain vaiheessa vanhene jos vielä 15 vuoden päästä on maksettavaa. :question:

Itse jouduin 8,5 vuotta sitten ulosottoon ja aloitin reilun 50k velkamäärän lyhentämisen samalla kuukausierällä kuin sinäkin,660e/kk. Velkoja oli vain paljon enemmän, parhaillaan yli 30. Velka “jumitti” pitkään yli 40k ja vuosien mittaan,kun taulukkomaksut hävisivät ja omat tulot kasvoivat, lähti velka lopulta pienenemään. Nyt lyhennystahtini on noin 950e/kk ja ulosottoa jäljellä enää 4kk.
Ulosotto tuntuu ensin maailmanlopulta,mutta äkkiä siihen tottuu, eikä sitä enää edes ajattele.

Sulla uo jälkeen nettotulot kk noin 1200-1300.

Moni työtön saa tukina saman verran. Asumistuki, työttömyyskorvaus ja toimeentulotuki. Sinänsä aika kova juttu käydä kokoaikatöissä 15 vuotta niin että käteen jää joku 1200-1300, josta maksaa sitten kaikki menot. Pelkästään jo töissä käymisessä tulee kustannuksia. Mutta juu, itsehän jokainen ne velat on tehny.

Mielestäni ulosotossa kuuluukin olla se 7 pros korko, kyllä veloissa korko kuuluu olla.
Mutta ne taulukkomaksut on liian suuria.
Sinne menee ekan kahden vuoden aikana monia tuhansia. Jotenkin niitä taulukkomaksuja tulisi porrastaa pienemmiksi. Perintäyhtiöiden kulut ovat myös kohtuuttomia.

Älkää ottako pikavippiä tai muuta raharalainaa pelaamiseen. Mikään muu lasku ei paisu niin suureksi perinnässä ja ulosotossa kuin suora rahalaina. Vielä ulosoton aikanakin joissain rahalainoissa voi juosta esim vaikka 20 pros korko puolen vuoden ajan.

90-100k ulosottovelka, jossa on monia eri velkojia on jo sellanen summa josta ei selviydy 660e kk lyhennyksillä. Taulukkomaksut… ja vaikka niitä ei olisi, niin korko on jo suurempi kuin lyhennykset.

100 tonnin velassa on siis vuositasolla vähintään jo 7 tonnin korot.

Silloin ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lisätä tulojaan tai odottaa ainakin 15vuotta, että kukin erillinen velka vanhenee.

En tuomitse ulosottovelallisia, jotka jättäytyy työttömäksi jos näyttää liian vaikealta selviytyä veloistaan. Veloissa on kuitenkin lähes aina mukana myös perintäyhtiöiden ja muiden ahneiden kuluja yllin kyllin.

Jos on uon jälkeen nettotulot 1200-1300e/kk saattaisi saada jo toimeentulotukea. Jos ei saa kelasta rahaa voi hakea kunnanlta täydentävää toimeentulotukea. Vähän joutuu kyllä alottamaan paperisodan noiden laitosten kanssa ennen kun mitään saa mutta se on kestettävä.

itse uskon myös että kun maksaa sitkeästi (jos on työelämässä) ulosottoon lyhennyksiä niin lopulta ne isot korot vähenee ja laskee ja velkasaldo pienenee kuin lehmän häntä. Minusta tuntui kaksi vuotta sitten kun makselin pelkästään korkoja ja jokaisesta ulosottomaksusta käräjäoikeudenkuluja niin tuudittauduin etten koskaan pääse eroon veloistani ja elän elämäni köyhänä mutta nyt parin vuoden päästä on valoa tunnelin päässä ja joitakin 4000 ja 5000 tuhannen lainoja jo saanut poiskin maksettua :smiley: enää olisi se 58000jäljellä mutta kun olen ollut jo pitkään erossa nettikasinoista tuntuu kuin olisin uudesti syntynyt ja saanut uuden mahdollisuuden! :smiley: rahaa jää jopa ruokaan ja polttoaineeseenkin…pahimpina aikoina kun pelasin jouduin polkemaan pyörällä töihin 25km suuntaansa kun ei ollut edes bensaan rahaa…LOPETTAKAA HYVÄT IHMISET PELAAMINEN! se alottaa uuden onnellisen polun jokaisen elämässä! :smiley:

Kysymys.

Minulle tulee palkka kahden viikon välein. Eli 14 päivän jaksoissa. Tienaan nettona n. 920. Siitä ulosotto vie 1/3.

Jos teen ylitöitä ja tienaan 2 viikossa vaikka 1700e, viekö ulosotto siitä enemmän kuin 1/3?

Laskuri netissä niin näytti. :cry:

Yleensä tulotaso nousee inflaation mukana ja jos saa vaikka joka vuosi 2% enemmän käteen, niin siitä tulee 20% nousu lähtötasoon 6-7 vuodessa. Sekin vähän nopeuttaa vuosien jälkeen maksua. Lyhyitä pätkätöitä tekemällä voisi kikkailla ja välttää ulosoton osittain. Väliajat tuilla ja sitten 6kk uusi työ, josta valtaosa jäisi puhtaana käteen. Tällä tavoin jäisi käteen varmasti vähän enemmän, mutta elämä olisi epävarmempaa ja tuista riippuvaa. Kunnon veloissa voisi olla motivoivaa pyrkiä pääsemään työyhteisössä ylöspäin, jos se on mahdollista ja nostaa palkkaansa reilummin.

Joo alkaa se uo viedä enemmän kun 1/3 jos nettopalkka yli 1250e 2 viikossa eikä ole lapsia. Viime vuoden kesälomarahoista uo vei puolet.

Itsellä tulee kans 2 viikon välein palkka, viimevuonna brutto n. 4550e/kk lomarahat mukaanlukien.

Kesäkuussa tulee 2v täyteen uo:ssa. Pistänyt merkille että aina toisesta tilistä lähtee vähemmän ja toisesta karkeasti ~50%. Noin 1300e/kk viime vuonna vei kaikkinensa nettona + tietty veronpalautukset. Velka on iso, mutta pienenee…