Tramalin lopettaminen vaihdossa Norspaniin

Olen vuodesta 2011 lähtien syönyt kipuihin Tramal retardia aamuin illoin. Sitä ennen kokeiltiin liuta muita, mutta tämä oli ainoa mikä vaikutti ja josta ei tullut pahoja sivuoireita. Nyt lääkäri keksi että voitaisiin kokeilla kipulaastaria koska Tramal vaikuttaa hänen mielestään yöuniin. Puhetta oli että nopeaa tramalia voi syödä jos laastari varsinkaan alkuvaiheessa ei riitä kipuun.

Noh, jäi lääkäriltä huomioimatta miten käy kun tramalin lopettaa kerrasta. Järkyttävät huimaus-/“säväri”-kohtaukset iskivät jonkin ajan kuluttua. Kipujen takia tuli otettua nopea tramal ja se riittää kipuihin hyvin, mutta vain 8-9h ajaksi näihin kohtauksiin. Jossain vaiheessa tajusin huimauksen johtuvan tramalin vieroitusoireista.

Vähän asiaan tutustuttua aloin syömään yhden retardin 24h välein. Huimaukset kerkeävät alkamaan n. 1h ennen retardin ottoa ja loppuvat parin tunnin päästä sen oton jälkeen. Tällä nyt ehkä pärjää töissä ja siihen saakka että lääkärin kanssa on kontrolli viikon päästä.

Tramalia pitää kuitenkin syödä kipuihin avuksi jonkin aikaa, nyt vasta nostettiin 5:n laastarista kymppiin. Se tai 15 luultavasti riittää kipujen taltuttamiseen. Muutenkin vaihdon jälkeen olotila on parempi, ei ole tramalin aiheuttamaa pientä väsyä/tukkoisuutta niin paljoa olotilassa.

  1. Ovathan noi huimaukset ja “sävärit” tramalin vieroitusoireita eikä laastarin aiheuttamia? Lääkeseloste mainitsee että laastari voi huimata…
  2. Miten pitkään tuolla syöntihistorialla kannattaa olla kokonaisella tabulla ja missä vaiheessa vähentämään siitä? Viikko, 2, 4?
  3. Kuinka pitkään tätä on odotettavissa?!
  4. Mitä kettua täällä puhutut henkiset vieroitusoireet ovat? Auttakaa tyhmää jooko?
  5. Missä muut vieroitusoireet? Joskus olen unohtanut tramalin oton ja jos kivut eivät ole muistuttaneet niin on iskenyt “kohta tulee kova flunssa” olo. Jossain vaiheessa kivut kuitenkin hiipineet takaisin ja silloin huomannut että välistä on jäänyt 1 tabu.