.............

^Saahan sitä tietenkin ajella lääkkeen vaikutuksenalaisena jos vaan on resepti lääkkeisiin olemassa. Ja saahan sitä ajaa jos on nauttinut apteekin käsikauppatavaraa vaikkapa buranaa. Varmaan iso prosentti Suomalaisista ajaa jonkin aineen vaikutuksenalaisena. Poliisihan sen siun kunnon tosiaan kartoittaa, että mikä se mahtaa olla jos ne siis siut on pysäyttänyt. Luullakseni se on sitten ollut vähän hapero jos siis korttikin on viety kuivumaan. Suomessa on niin löyhä tämä tuomittavuus, että luullakseni saat ajokieltoa joksikinaikaa sekä jonkin marginaalisen sakon. Käytännössä katsoen siis pääset kuin koira veräjästä, jollet ehkä ole ajellut kymmeniä tai satoja kertoja ihan kuoseissaan. Ehkä voit koitaa sokeltaa, että jotenkin siun lääkkeet tällä kertaa kävi oudosti kulmaan vaikkapa jonkin käsikauppavalmisteen kanssa. Vaan tokkopa tuo niin auttaa. Sitäpaitsi siinävaiheessa jokin taho saattaa kyseenalaistaa siun lääkityksen ja voipihan siinä nytkin jo niin käydä, jos informaatio kiirii lääkettä määränneen lequrin korviin. Kyllähän ne tosiaan saattaa poistaa reseptitkin siulta lääkkeisiin huonolla tuurilla. Onhan näitä käynyt.

^ Varmaankin joo tarkkuuksilla katsovat pitoisuuksia tai yleensäkin todentavat kaikki aineet mitä on tupannut elimistössä olemaan. Kyllä näitäpäiviä lääkitykset hyvinkin saattaa täysin seinään stopata. Varsinkin tuolla julkisella puolellahan se on oikea trendi, että varsinkin benzolääkitykset katkastaan tuosta vaan ilman, että olisi millään tavoin vaikkapa liikeenteessä ollut vaaraksi. Seinäänhän missään nimessä lääkityksiä ei saisi lopettaa mutta surullisen totta on, että niinkin käy näitäpäviä. Tästä on ihan lukusia esimerkkejä olemassa itseni mukaan lukien. Hullua etteivät lääkärit yhtään ajattele, että niihin vieroitusoirekouristuksiin voi menehtyä :open_mouth: Mutta toivotaampa ettei sana edes sinulle lääkettä määränneen lääkärin korviin kiiri.

Omien reseptilääkkeidensä vaikutuksen alaisena saa ajaa, joten rattijuopumuksesta tuomiota ei pitäisi tulla, huumausainerikoksesta nyt puhumattakaan. Omien lääkkeidensä vaikutuksen alaisena(kaan) ei tietenkään ihan missä tahansa kunnossa ja miten sattuu saa kurvailla, joten liikenteen vaarantamisesta tullee tuomio. Poliisin antama väliaikainen ajokielto on toki eri asia, kuin tuomioistuimen tuomio, ts. akuutti ratkaisu siihen, että saadaan vaarallinen kuski pois liikenteestä ja oikeat seuraukset tulevat sitten aikoinaan, kun ehtivät asian käsitellä.

Vähän kiikunkaakun tuon toisen reseptilääkkeen kanssa, voidaanko tuomita rattijuopumuksestakin. Jos resepti on määrätty vuoden alussa ja se on ollut silloin lyhytaikaiseen käyttöön, niin voivat katsoa, ettei sulla enää lain mukaan ole oikeutta ko. lääkettä käyttää. Tosin tuossakin luulisi pätevän se PKV-lääkkeitä koskeva sääntö, että respa on vuoden voimassa, joten vielä sen pitäisi olla ihan pätevä, mutta mene ja tiedä sitten. Paljon riippunee tosiaan siitä, mitä respassa lukee potilasohjeena ja onko lääkettä määrätty nimenomaan lyhyenä kuurina silloin vuoden alussa :confused: .

Poliisi/oikeuslaitos ei tietenkään kenenkään lääkityksistä päätä, vaan se on puhtaasti lääkärin homma. Lääkkeiden määräämiseen ei mitenkään automaattisesti vaikuta se, onko potilas tuomittu rattihommista tai ihan mistä vain, vaan lääkäri arvioi lääkityksen tarpeen potilaan voinnin perusteella. Tai siis näinhän tämän pitäisi mennä, mutta onhan näitä nykyään sattunut paljonkin, että lääkäri päättää seikkojen X, Y tai Z vuoksi potilaan kuosaavan lääkkeillään ihan huvikseen ja se on kerrasta poikki. Sitä en sitten tiedä, kuinka paljon lekureille ilmoitellaan poliisin toimesta kenenkään ryynipäissään ajeluista tmv. Joku fiksumpi valistakoon, tapahtuuko tuollaista nykyään yleisestikin. Ainakin silloin aikoinaan, kun itse rattitörttöilyistä kärähtelin, se oli ihan minun, poliisin ja oikeuslaitoksen välinen asia, eikä siitä lääkkeitä määränneelle lääkärille hiiskuttu. Tietty lääkäri nyt sitten ajokorttiseurannan vuoksi hommaan sotkettiin, mutta ei siis lääkityksiini sinänsä vaikuttanut. Toisinpäinhän tuo toimii varsin, että lääkäri kyllä voi ilmoitella poliisin suuntaan hyvinkin herkästi, jos katsoo potilaan ajokyvyn heikentyneen.

Edit: Se reseptivapaa lääke tuskin vaikuttaa seurauksiin mitenkään tuossa hommassa. Jos kyseessä on jokin väsyttävä heinänuhatroppi, niin eivät ne sellaisista ole kiinnostuneet ja niitä ala tutkia. Muutenhan joutuisivat tekemään perusteelliset toksikologiset tutkimukset jokaiselle ihan selvinpäin huonon kelin vuoksi ojaan suistuneellekin. Jos olet Ressusta dexmit erotellut ja tuo niille selviää, niin sitten voikin tulla jo seuraamuksia ratista ja huumausainerikoksestakin, mutta ei kait tässä sellaisesta ollut kyse.

Mikä lääke oli kyseessä? Varmasti vaikuttaa paljon, jos kyljessä on kolmio. Jotain Marzinea tuskin lähtevät seulomaan, mutta jos olet esim. kodeiiniyskänlääkettä vetässyt sen nelinkertaisen annoksen niin voipi tulla paljon enemmän sanomista. En usko menevän vahingon piikkiin, jos olet vetänyt nelinkertaisesti koko vuorokauden maksimit kerralla. Eli väliltä 180 - 240 mg kodeiinia, joka tarkoittaisi suurimmillaan enemmän kuin yhden lekan kumoamista.

En osaa sanoa tiedon kulkeutumisesta lääkärille. Mutulla sanoisin, et riippuu monesta asiasta paikkakunnasta alkaen. Jos sulla on ollu lyricat, bentsot ja reilusti kodeiinia vaikuttamassa niin tuskin menee selitykset läpi. Ressun kohdalla nelinkertainen päivämaksimi on 480 mg, joka nyt on aika järjetön määrä autoa ajaessa.

Jos ajokyky on silminnähden alentunut, voidaan määrätä rangaistus/ajokieltoa, vaikka kyseessä olisi reseptilääke.

^ Kodeiini(Oletan, että kodeiinipitoisesta yskänlääkkeestä oli kyse) näkyy kyllä seuloissa ja jos sulla ei siihen respaa ole, niin äkkiäkös tuosta napsahtaa rattijuopumuskin liikenneturvallisuuden vaarantamisen lisäksi. Toki reseptivapaata yskänlääkettä saa yskään ottaa ja sen päälle autoillakin, jos se ei vaikuta ajokuntoon heikentävästi. Se taas on ihan ihmisen omalla vastuulla arvioida ajokuntonsa ja sulla taisi tuo arvio nyt heittää pahan kerran.

Tutulta lähti kortti kun kodeiini näky. Tosin sen tyypin päihdehistoria, mistä poliisit tietää, vaikutti.

Ite saan ajaa just 26 mg bubree ottaneena ja diapamii ja ataraxii veres. Tosin ton kerran viikossa vrk satsi on typerää ja ajan heti kotin, ennenku max vaikutus.

Muuten otan 8 x 3 ja säästän kakoset