Tonni käteen - känni toteen!

Mm. Stoorin asiakkaiden (itähelsinkiläinen palvelukeskus, jossa mm. edullinen ruokailu) sekä korvikkeiden käyttäjien elämää leimaa köyhyys ja syrjäytyminen. Ainoa lohtu näköalattomaan elämään, kenties asunnottomuuteen ja unettomuuteen, on etanoli sekä muut päihteet varsinkin nuoremmilla. Köyhien syrjäytettyjen päivärytmiä leimaa rahan/huikan metsästys ja useissa tapauksissa yösijan etsiminen. Asiaan on saatava muutos! Syrjäytettyjen auttaminen on tuonut pelkästään myönteisiä tuloksia! Esim. Sällikodin asukkaista useat ovat onnistuneet hanskaamaan päihteiden käyttönsä ja säästämään mm. ulkomaan matkoihin. Niimpä onkin käynnistettävä Tonni käteen - känni toteen ohjelma, joka on pääkoostuva seuraavasti:

 • syrjäytetylle henkilölle myönnetään jouluna, pääsiäisenä, vappuna, juhannuksena, itsenäisyyspäivänä ja ao henkilön syntymäpäivänä tuhannen euron lahjakortti Alkoon ja alkoholijuomiin ruokakaupoissa
 • kortin on oltava henkilökohtainen (henkilöllisyys todistettava Alkossa asioitaessa)

Järjestelystä saamme seuraavat edut:

 1. Korvikkeiden käyttö vähenee.
 2. Muiden päihteiden kuin etanolin käyttö vähenee sekakäyttäjillä.
 3. Syrjäytettyjen ruokavalio paranee hetkellisesti, sillä ilmaisen etanolin ansiosta syrjäytetyillä on hetkeksi rahaa muuhunkin kuin makkaraan, joka esim Rälläkän yömajassa on sikahintaista.
 4. Syrjäytetyt voivat hetkellisesti maistella muutakin kuin hinta/teho -suhteeltaan halvimpia Alkon tuotteita.
 5. Itäviinan myynti kaduilla vähenee.
 6. Trokarien myynti vähenee.
 7. Näpistykset ja muut omaisuusrikokset vähenevät.
 8. Ankeiden olosuhteiden sieto (esim. yö Kalkkerssissa [helsinkiläinen yökahvila syrjäytetyille] tai Sahaajankadun yömajassa) helpottuu.
 9. Maaseutukaupat saavat lisää elinvoimaa.
 10. Kiljun ja pontikan valmistus vähenee.
 11. Väkivaltarikokset vähenevät (riita viinasta on usein väkivallllan syy).
 12. Perheellisten syrjäytettyjen lasten asema paranee vanhempien saadessa tukilapukkeita; rahaa jää satsattavaksi lasten tarpeisiin.
 13. Syrjäytettyjen ei tarvitse kääriä sätkiä/kerätä tumppeja kaduilta vaan jää rahaa valmiisiin savukkeisiin.
 14. Pummaaminen vähenee.
 15. Myös syrjäytettyjen elämään tulee juhlapäiviä; nythän juhlapäivät ovat vain eliitin ja keskiluokan etu.
 16. Ikääntyneillä syrjäytetyillä on joskus kipuja → etanolin avulla syrjäytetyt saavat helpotuksen myös kipuihin hetkellisesti.
 17. Sosiaali- ym. viranomaisten mahdollisuus kyykyttää syrjäytettyjä vähenee.

Syrjäytettyjen auttaminen - kansantalouden kannalta mitättömät kustannukset verrattuina esim. Norjan ja Irlannin tukipakettiosuuksiin - merkitsee paitsi kansanterveydellistä ja sosiaalipoliittista läpimurtoa myös Jeesuksen tahdon toteuttamista (minkä te teetty yhdelle vähimmistä…)!

Yhteiskuntapoliittinen palettini on mix Jeesuksen sanomaa (olen aina ollut uskonnollisesti virittynyt) ja turbokapitalistisa suuntauksia. Poliittista palettiani voin perustella seuraavasti:

A. Keskiluokan skippaaminen

 • Pyhä Raamattu ei sano keskiluokan asemasta mitään mojovaa/sitovaa
 • kuten wanha ranskalainen maksiimi toteaa: “hyvin tai huonosti - keskinkertaisuus ei ole mitään”.
 • Jumala kostaa 3./4. sukupolveen asti; se ettei ole kyennyt nousemaan eliittiin on Jumalan oikeutettu kosto
 • elintason nousu on aiheuttanut maamme rappeutumisen (diabetes, mielenterveysongelmat, velkaantuminen ulkomaille, elintasopakolaiset, varusmiesten kunnon rapautuminen, alkoholin keskikulutuksen kasvu sen banalisoituessa, kerkakulutus) - Pol Pot (“kansa pellolle”) ja Nietzsche (“ei armoa - elämä kovaksi”) olivat oikeassa

B. Vähäosaisten asia

 • Jeesus kehottaa huolehtimaan vähäosaisista → etanolin halpa/ilmainen saatavuus päihderiippuvaisille turvattava
 • on useita muitakin keinoja auttaa vähäosaisia kuten keskitysleirien perustaminen (ilmainen viina/muut päihteet määräajaksi jos suostuu kaasukammioon), päihdeongelmaisten siirtäminen siirtokuntiin Espanjaan (voitaisiin rakentaa halvat asunnot ja antaa lapukkeet ruokaan ja etanoliin sekä pienet käyttövarat)
 • USA:ssa vähäosaisten auttaminen on rikkaiden sydämen asia mm. Carnegie, Allen, Soros, Gates jne - he ovat sisäsitäneet Pyhän Raamatun premissit!
 • Jeesus varoittaa vääristä profeetoista - näitä ovat mm. Mormonit (alkoholin kielto) tai helluntailaiset (kelmeät teetuvat) - jotka eivät aidosti auta köyhiä
 • puolueista vasemmisto on pahiten pettänyt syrjäytetyt; he huolehtivat vain vakituisten työllisten saavutetuista eduista ja jättävät avuttomat heitille (työllistäminen tehty liian kalliiksi, perusturvan tasoa nostettiin vasta oikeiston toimesta → Kiviniemi täysin oikeassa siinä, että SDP on perusturvan vastainen puolue
 • Vasemmisto on Nato-vastaisuutensa vuoksi yleisvaarallinen puolue (75 % kantahenkilökunnasta kannattaa Nato-jäsenyyttä); emme pärjäisi Venäjälle!
 • kentällä on suunnattomasti katkeruutta nimenomaan SDP:tä kohtaan mm. “ne on lieroja” (Sello), “kirveellä töitä” (Kamppi) sekä Palmen murha (Pettersson oli katkeroitunut juuri SDP:n januskasvoiseen politiikkaan [Palme oli asekauppaa edistävä “rauhan mies” ja “köyhien ystävänä” esiintynyt miljonääri)
 • Lapuan Liikkeen ja Vientirauhan aikana oli täystyöllisyys ja oikea tulotaso, sillä vasemmistolaisia oikeutetusti pahoinpideltiin → Lapuan Liike hallitukseen

C. Miljonäärien asia

 • Pyhä Raamattu opettaa, ettei saa kadehtia (filosofeista Bourdieu painottaa keskiluokan matkivan eliittiä → kateuden vuoksi keskiluokka palaa tulikivijärvessä ikuisesti)
 • Jumala auttaa niitä, jotka auttavat itse itseään → tuloerojen kasvu on Jumalan tahto!
 • Matteusefekti: niille joilla on annetaan → rikkaiden verovapaus ja erityiskohtelu on Jumalan pyhä tahto
 • esivalta on lähtöisin

Myös IRL (in real life) on löydettävä postulaattejani tukevia havaintoja:

A. Turbokapitalistiset signaalit ovat myönteisiä

 • osakekurssit ponnahtavat systemaattisesti ylös repulkikaanien vaalivoiton myötä
 • suuria rauhan apostoleita ovat olleet mm. Nixon (liennytti suhteet Venäjään ja Kiinaan sekä lopetti Vietnamin sodan [Nixonille onkin USA:ssa muistomerkki, jossa lukee "The peace maker)) sekä Regan (lopetti kylmän sodan) → demarivetoisen Nobel-palkinnon vastapainoksi (saajana mm. umpikorruptoiitunut ex terroristi Arafat) meidän olisi perustettava Nixon-Reagan rauhanpalkinto, joka olisi suuruudeltaan kymmenkertainen Nobel-palkiontoon verrattuna

B. Köyhiä syrjivä politiikka on kiduttamista ja hidasta surmaamista

 • Bush oli vasemmistoon nähden suuri humanisti; Guantanamon vankeja kidutettiin vain muutama vuosi - meillä saa kitua kymmeniä vuosia
 • Hitler oli vasemmistoon nähden myös suuri humanisti; jos meno ei miellyttänyt pääsi tuhoamisleirille - ei tarvinnut kitua kymmeniä vuosia köyhyysrajan alapuolella

Mahtaa siellä huipulla olla yksinäistä, otan osaa :laughing: Varmasti aika tuskastuttavaa kun ei löydy tasoistansa juttuseuraa, veikkaan. Sillä periaatteessa A en ymmärtänyt jutuista puoliakaan B en ymmärtänyt loppujakaan ja toisaalta mikä oli motiivi?

HiiHaa :laughing: A Väitän ymmärtäväni jutuista yli puolet B Motiivista viis, mutta hauskaa näitä älynväläyksiä (yliopistomiehen) on lukea C Olen kyllä niin varma ettei Laso oo oikea alkkis, pysy silti linjoilla D Hyvää itsenäisyyspäivää, Eläköön Mannerheim!