Tipaton tammikuu - ota haaste vastaan!

Uusi vuosi, uusi alku. Tammikuussa on hyvä aika pohtia omia elämäntapojaan ja alkoholin roolia elämässä. Jo vähäinenkin säännöllinen alkoholin käyttö voi kertyä melkoiseksi määräksi vuoden aikana. Esimerkiksi vain yksi viinilasillinen päivässä tekee huimat 52 pulloa vuodessa.

Viikkolaskurilla voit laskea paljonko alkoholia oikeastaan kuluukaan. Kertomalla määrän neljällä pääset kuukausittaiseen lukuun ja vielä 12:sta, tiedät keskimääräisen vuosikulutuksesi.

Miltä elämä tuntuisi ja näyttäisi ilman alkoholia? Kokeile! Tipaton tammikuu on täällä taas.

Vauhtia tipattomaan saat sivustolta tipaton.fi. Täältä Päihdelinkin keskustelualueelta löydät vertaistukea.

Tsekkaa myös miten tipaton viikko, kaksi tai koko kuukausi vaikuttaa terveyteesi!

Otatko haasteen vastaan?

Mielestäni tipaton tammikuu on täysin kivikautinen ja jostakin ammoisesta maailmasta kotoisin oleva harmaantuva ja sammaloitunut muinaisjäänne jonka perinteitä vaalitaan täysin suotta. Eikös tuommoisen tipattoman kuukauden voisi pitää joskus muulloinkin kun juuri tammikuussa ? Tuntuukin jotenkin naurattavalle, että juuri aina tammikuussa olisi kierittävä itsesäälissä ja voivoiteltava, että aijai kun menikin taas viime vuonna kosolti viunan perkelettä ja nyt taas parannan kuukaudeksi tapani ja että käännyn vähintäänkin uskoon ja alan rampata AA-kokouksissa, että pääsen kunnon kansalaisten kirjoille.

Luultavammin vähänkin paatuneemman alanmiehen viettettyään tipattoman tammikuun hän sortuu helmikuussa juopottelemaan ilmeisemmin kaksin käsin vedoten seikkaan, että tulipa jumalauta oltua kuukausi juomatta, kun tuli oikeen vietettyä tipaton tammikuu.

Muutenkin tuo tipaton tammikuu voisi olla yhtä hyvin vaikka tipaton huhtikuu, jos nyt yleensä on pidettävä mitään tipattomia kuukausia. Minun mielestäni tämmöiset tipattomat ovat kovinkin vanhanaikainen keksintö, jota en itse aio mitenkään viettää, joskin alkuvuosi on kyllä mennytkin ihan tipatta ja jatkuu tipatta aina seuraavaan ratkeamiseen :slight_smile:

Moi

Ei ihan kivikautinen perinne, mutta vanha kuitenkin :slight_smile:

Tipaton tammikuu sai alkunsa vuonna 1942, kun haluttiin tukea sotilaiden raittiutta. Kampanjan kehittivät Propaganda-Aseveljet - näin tarina kertoo.

Tipatonta voi toki viettää milloin vain ja tosiaan mieluiten useammankin kuukauden vuodessa, etenkin jos alkoholi maistuu reippaanlaisesti. Tipattoman tammikuun jälkeen voi aloittaa huikattoman helmikuun, maistittoman maaliskuun jne. Tai jos on todellisia hallinnan ongelmia juomisen kanssa, kannattaa lopettaa alkoholin käytön kokonaan. Se on tietysti aina paras.

Yhden kuukauden aikana pääsee kuitenkin jo maistamaan miltä alkoholiton elämä maistuu. Eli siitä on hyvä aloittaa. Mistä kuusta tahansa.

:smiley: