Temestan lopettaminen.

Hei, olen käyttänyt nyt 7 kuukautta päivittäin 1mg temestaa. Kuinka tuon lääkkeen käyttö tulisi lopettaa? Kuulemma ei saa ihan seinään lopettaa ja näin sanotaan myös lääkkeen ohjekirjassa.

Hei Juupelis!

Vieroitus loratsepaamista (Temesta) 1mg:n päiväannoksesta diatsepaamilla.
(1mg loratsepaamia vastaa noin 10mg diatsepaamia)—>Taulukko numero 8. ja aloitus vaiheesta 4.

Ja googlaa—> benzo.org —> BENTSODIATSEPIINIT – VAIKUTUKSET – VIEROITUS ja pyri sisäistämään lukemasi.

Ps. Sivu 42 ja hanki itsellesi myös 2mg puolitettavia Diapameja (tai pillerin puolittaja) niin luulisi homman hoituvan kunhan on itsekuria/tahtoa. Dosetin hankkiminen ja sen viikottain täyttäminen sekä juuri oikeaan aikaan lääkkeen nauttiminen ei varmaan myöskään ole hassunpi ajatus ettei lääkepitoisuudet heilu.

Toistan vielä idean uudestaan kun tämä kyseisten lääkkeiden lasku on mennyt varsin hulluksi nykyisin. Tuskattomin keino ja koskee muitakin bentsoja.

Vieläkö asia on ajankohtainen? Oletko yrittänyt ja kuinka on onnistunut?

Suhtaudu pienellä varauksella neuvoihini, koska näin internetin välityksellä en pysty tietämään tarkemmin tilanteestasi (ovatko lääkkeet sinun, ovatko ne määrätty johonkin tiettyyn diagnoosin, onko muita lääkkeitä käytössä yms).

Temesta eli tematsepaami kuuluu bentsodiatsepiinien ryhmään ja sillä on keskipitkä vaikutusaika. Onneksi käyttämäsi annos ei ole kovinkaan suuri, joten lopettamisen ei tulisi olla mitenkään erityisen hankalaa. Toki lopettamisoireita saattaa ilmetä, mutta pienellä tekniikalla ne voitaneen pitää aisoissa. Valmisteyhteenvetojen suositukset käytön lopettamisen alasajosta ovat usein yltiöpositiivisia (samoin eräiden lääkäreiden neuvot). Kokonaisuus ratkaisee tässäkin asiassa kuten yksilölliset ominaisuudet, muut käytössä olevat valmisteet jne. Tässä yksi ajatus kokeilemiseksi:

Oletan, että käytät Temesta 1mg valmistetta yhden tabletin päivässä. Voisit kokeilla pienentää annoksen 0,75 tablettiin. Käytä kyseistä annosta esimerkiksi viikon tai kahden ajan. Tämän jälkeen tiputa annos 0,5 tablettiin. Jatka taas 1-2 viikkoa. Tiputa 0,25 tablettiin ja jatka taas 1-2 viikkoa. Sitten lopeta kokonaan.

Aina annosta pudotettaessa saattaa tuntua ikävältä. Kolottaa, särkee, ei nukuta ja muutenkin ärsyttää ja vatsakin meni sekaisin. Valitettavasti kuuluu asiaan, mutta riittävästi järkevää ruokaa ja juomaa plus sopivasti lepoa ja mielekästä tekemistä niin oireista pitäisi selvitä. Vältä muiden keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden ottamista olotilaa helpottamaan, koska se todennäköisesti vain siirtää ja pitkittää ikävää olotilaasi. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Vieroitusajanjakso kannattaa valita myös niin, että se sopii elämäntilanteeseen. Jos muutenkin on vastoinkäymisiä, niin voi olla hankalaa edestä. Pienikin annospudotus on aina eteenpäin. Ja kerran pudotettua annosta ei enää nosteta takaisin!

Jos edellämainittu tekniikka ei tunnu sopivalta, voit yrittää niin että otat 0,5 tablettia aamulla ja 0,5 tablettia illalla. Parin viikon jälkeen pudota aamusta osa pois (eli aamulla 0,25 tablettia ja illalla 0,5 tablettia). Parin viikon jälkeen pudota illasta osa pois (0,25 + 0,25). Jatka pari viikkoa, pudota aamusta tai illasta loput pois. Jatka pari viikkoa, pudota loputkin pois.

Sitten kun olet päässyt lääkkeestä eroon, viethän vielä käyttämättömät tabletit lähiapteekkin hävitykseen niin ei jää houkutukseksi nurkkiin pyörimään. Tsemppiä!

Temesta ei ole ensinkään tematsepaamia (kuten Tenox) vaan loratsepaamia joka on huomattavan voimakas lääke. Puoliintumisaika 10-20h. Siirtyminen hallitusti diatsepaamiin on huomattavasti järkevänpää ja potilaalle tuskattomampaa/turvallisempaa sekä lisäksi Diapameja saa myös 2mg tabuina.

Lue benzo.org jota käytetään esim. Järvenpään sosiaalisairaalassa menestyksekkäästi.

I stand corrected, loratsepaamista siis todellakin kyse mutta muuten vastaukseni pysyy ennallaan. Tiedot oli otettu mm. Temestan valmisteyhteenvedosta.

Annoksen ollessa pieni ja maltillinen kuten kysyjällä, ei ole riittävän hyvää syytä ottaa käyttöön todella pitkävaikutteista diatsepaamia jolla on vielä todella monivaiheinen metabolia aktiivisine molekyyleineen elimistössä. Tilanne olisi toinen jos hänellä olisi käytössä entuudestaan useita erilaisia bentsodiatsepiineja tai jos kyseessä olisi lyhytvaikutteisten bentsojen toistuvaa annostelua saman päivän aikana.

:smiling_imp:

Luonnon masennuslääke - https://nuvialab.com Olen ollut uniongelmainen ja ajoittain masentunut jo esiteinistä asti. Ystäväni suosituksesta päätin kokeilla Restilen-valmistetta ja olen ollut todella tyytyväinen. Unenlaatu on parantunut enkä ahdistu enää yhtä herkästi. Käytän tuotetta ensisijaisesti masennuksen ennaltaehkäisyyn.