Tekisi mieli kirjoittaa kokemuksistani kirja

Tai jotenkin muuten saada varsinkin äitien kaappijuoppoutta enemmän esille.Tuntuu että tästä ei tarpeeksi puhuta.Kauhea palo olisi saada asiasta enemmän keskustelua,aihetta esille ja kunnolla.

Itse mietin pitkään ettei kenelläkään muulla voi olla tällaista ongelmaa ja kaikkia piirteitä mitä alkoholistina itselläni oli,tapoja jne.Ja tuntuu ettei jotkut ehkä edes ymmärrä ongelmaansa niin vakavana,koska todella monet naureskelevat runsaalle juomisellleen,varsinkin naiset…

En halua naisista väkisin juoppoja tehdä mutta haluaisin enemmän keskustelua asiasta!

Ajatuksia?

Moi Hanna ja onnea vuodesta! Olen entinen Basilica nykyään Baci, olin välillä pois linjoilta. Nyt muutamaa kuukautta vaille kaksi vuotta raittiutta takana.
Aihe on sydäntäni lähellä ja olen sen omissa jutusteluissani yrittänyt pitää tasaisesti esillä. Eikä sitä ole tarvinnut edes yrittää, kun onhan tuo äitiys olennainen osa tätä minunkn aikuista elämääni.
Ei minulla oikein muita vinkkejä ole, kuin avata esim. tänne aihetta käsittelevä ketju. Niitä on jokunen ollutkin ainakin vähentäjien puolella, mutta aiheen vaikeudesta johyuen ovat kuivuneet kasaan. Ehkä täällä lopettajien puolella oltaisiin valmiimpia asiaa käsittelemään, kun se oma syyllisyys on jo jollain lailla kohdattu.
Toinen idea on se, että laita blogi pystyyn. Katsele tuleeko lukijoita ja kommentointia.
Päihdeplinkille voisi ideana heittää, että miksipä eivät pyytäisi äideiltä kirjoituksia ja koostaisi niistä artikkelijulkaisua… :smiley:

Lisäys: Miksikäs et vaan kirjoittaisi sitä kirjaa, kun kerta mieli tekee? Ei muuta kun kirjoittamaan… :smiley:

Yksi huomattava päihteenkäyttäjäryhmä on tosiaan kaappijuopottelevat ns. ihan tavalliset ja päällisin puolin kunnolliset perheenäidit.

Mielelläni siis näkisin vaikkapa lisää kirjallisuutta aiheesta, joten miksikäs et ryhtyisi kirjoittamaan sitä, Hanna. :slight_smile:

Mieleen tulee ainoastaan yksi kirja nimenomaisesta aiheesta: Myllyhoitoyhdistyksen kustantama “Viinin viemää - Nainen alkoholin ansassa”.
Lisäkirjallisuus ja keskustelu olisi tervetullutta.

Ei meinaa viestit mennä läpi ,koitan vielä tän kerran…eli tosi hyviä vinkkejä ja ideoita!Tahtoisin vaan enemmän palstan ulkopuolelle keskustelua asiasta,mediaa vaan ei varmaankaan kiinnosta näin tylsä aihe kuitenkaan ,vaikkakin näkyvyys vois auttaa todella monia.

Seurailkaas siis iltapäivälehtiä lähiaikoina…:smiley: :smiley:

Ei vaan,en mä tiedä ,tahtoisin niin kovasti jakaa kokemuksiani ja auttaa alkoholin pauloihin joutuneita äitejä.
Voisin antaa jopa kasvot tälle asialle.

Kirjan kirjoittaminen tuntuu iiisolta projektilta ,pitäisiköhn kerätä jokunen äiti jolla on ollut sama ongelma yhteen ja kirjoittaa kooten kaikkien tarinoista kirja…kuka lähtee mukaan?

:slight_smile:

Hanna, mainio ajatus mikali virtaa riittaa niin ilman muuta!

Toinen vaihtoehto voisi olla oman kunnollisen blogin perustaminen ja ajatusten kirjoittaminen tuota kautta. Lienee helpompaa blogin kautta, silla pystyt jakamaan kirjoituksesi sopiviin palasiin.

Kunnon blogilla saa myos nakyvyytta mikali saat blogisi ‘viraliksi’. Sosiaalisen median voima on melkoinen naina paivina.

Onnea miten ikina aiotkin tuoda ko. asiaa esille. Hienoa nahda, etta jollain riittaa virtaa noin paljon :slight_smile:

Ei muuta kun mailaat kustantamoille ideastasi vaikka anonyyminä. Sieltä löytyy sitten tarvittaessa kaikenlaista apua prosessiin, mikäli kiinnostuvat. Kustannustoimittaja ainakin, jos ego ei estä niin haamukirjoittajakin tarvittaessa :slight_smile:

Idea on mielestäni erinomainen ja ajankohtainenkin.

L’ähtisin heti messiin jos olisin äiti! :smiley:

Itselläni ollut kans aina haaveena kirjan kirjottaminen tai sellaisen tekemiseen osallistuminen, mutten ole vielä edes osannut päättää haluanko kirjottaa enemmän proosaa vai täysin dokumentaarista. Mutta kumpikin voisi liittyä jollain tavalla päihteisiin minunkin suunnitelmissani.

Mutta tältä foorumiltakin löytyy paljon äitejä, joten toivottavasti saat vastakaikua suunnitelmallesi, Hanna.

Ihana vastaanotto ajatukselleni,Te ootte ihan supereita,vai miten sitä nykyään sanotaankaan :smiley:

Pitää laittaa muhimaan ajatukset,kohta alkaa kesälomakin,on aikaa funtsia tätä juttua,millä tavalla lähden asiaa prosessoimaan…

Vaikeinta on bloginkin perustamisessa just se että mistä lähtee liikkeelle,ajatukset sinkoilee liikaa:)Blogin olen itseasiassa jo perustanut tätä aihetta ajatellen muttei sillä ole kun nimi vasta!

Etene kronologisesti: tee aikajana jota seuraat blogissasi. Tuo on lukijakunnankin kannalta selkeata ja yksinkertaisin totetuttaa. Voihan tuossa toki muutamia muitakin nakokulmia olla. Kenties lukijakuntaa saisi lisaa mikali saisit mukaan myos miehesi nakokulman. Nain kolikon molemmat puolet tulisivat kuvailtua eika kuvaus olisi siis yhden ihmisen nakemys asioista vaan naisen ja miehen silmin nahty kuvaus ongelmallisesta aiheesta. Jonkinlainen ‘dialogi’ tai kahden ihmisen nakemys siis samasta aiheesta - silloin kuin se on mahdollista.

Blogia minäkin ehdottaisin, se on kuitenkin aika vapaa formaatti. Tekeminen ei maksa muuta kuin aikaa, ja jos kyllästyy niin sen voi lopettaa.

Tekstit lyhyinä, ja kuhunkin päivitykseen hyvät avainsanat niin että jostain tietystä teemasta kiinnostunut voi helposti poimia siihen liittyvät kirjoitukset.

Blogiin voi kutsua monta kirjoittajaa, jos haluat useampia näkökulmia mukaan.

Kyllä se siitä, rohkeasti vain! Hieno idea, meitä kaappijuoppoäitejä on ihan liikaa tässä maassa, ja jos yksikin rohkaistuu lopettamaan tai toinen jarruttamaan niin tavoite on saavutettu.

Hanna, ota yhteyttä tuonne plinkin ylläpitoon ja ehdota heille kirjoitusten keräämistä artikkilisarjan julkaisua. Se voisi olla nopein ja helpoin tapa saada tekstiä aiheesta näkyville.

Hieno ajatus Hanna, toteuta toki haaveesi. Tuo recovalcin oli minusta myös hyvä oivallus. Siitä vain toimeen, hyviä apuja sait toisillta.

Ja lämpimät onnittelut raittiudestasi.