Tästä se alkaa

Oman tarinan alku päihdelinkkiin

Tämä tarina alkaa siitä, kun väsymys ja täydellinen uupumus sekä kierre juomisputkiin ajoi minut todella lopulta päivystykseen hakemaan apua. Puhalsin 2,7 promillea ja olo oli todella kauhea, kävelin suoraan ja kärsin krapulasta, juomista oli kestänyt 6 päivää. Varmaan promillet olleet parhaillaan siellä neljän paikkeilla. Itselle tilanne oli vaikea häpeän takia ja koska pelkäsin prosessia negatiivisten viranomaisorganisaatiokokemusten takia, halu lopettaa juominen ja väsymys juomiseen yleensäkin kuitenkin voitti. Sain oikein asiallista kohtelua lääkäriltä ja siitä myös tuossa olotilassa muistin kiittää, pari rauhoittavaa lääkettä ja kotiin nukkumaan, myös osastovaihtoehtoa tarjottiin.

Seuraavana aamuna ankarassa krapulassa ja henkisessä alennustilassa takaisin päivystykseen. Puhalsin nollat (ihme kyllä), otettiin verikokeet ja verenpaineet, sitten odottamaan tuloksia. Kädet vapisi niin että ei meinannut muki pysyä kädessä ja hoitaja oli niin ystävällinen, että toi odotusaulaan yhden Diapamin ja pillimehun labratulosten odotusta helpottamaan. Myöhemmin lähdettiin hoitajavastaanotolle ja maksa-arvot ja ALAT vielä onneksi kunnossa mutta GT reilusti koholla. Jälleen tarjottiin myös osastovaihtoehtoa ja varsin huolellisesti jututettiin ja kohtelu oli todella hyvää, halusin kuitenkin kotiin. Hoitaja antoi 6 Diapamia ja melatoniinia mukaan järkyttävää oloa tasaamaan sekä ajan päihdeklinikalle seuraavalle viikolle. Söin lääkkeet ohjeiden mukaan ja krapulainen olo helpottui huomattavasti ja ei tarvinnut sen takia vetää viinaa enkä sitä lääkkeiden kanssa tekisikään. Lääkkeet loppui ja fyysinen krapula oli enää pientä minkä kesti kyllä, henkinen tila alkoi olla kuitenkin todella ahdistava ja masentunut niin kuin kuvitella saattaa. Takaisin päivystykseen ja hoitajalle 15 minuutissa, sieltä sain mieltä tasaavaa ja väsyttävää lääkettä pari tablettia, että jaksan siihen päihdeklinikalle asti, söin ne ohjeiden mukaisesti ja niistä oli apua. Tässä ensimmäinen vaihe omasta lopettamisesta, nyt tänään on käyty ensimmäistä kertaa päihdeklinikalla ja jatkan tarinaa siitä myöhemmin.

Oli osin huomattavissa, että osa käyttää tätä järjestelmää hyväkseen eli käy hakemassa lääkkeet, että voi sen jälkeen jatkaa juomista, tämän takia on tärkeä selittää henkilöstölle, että on oikeasti halu päästä irti viinasta ja haluaa jatkotoimenpiteitä heti kun fyysiset oireet helpottavat.

Kirjoitan myöhemmin myös omasta psyykkisestä tilasta, johtotehtävien ja elämäntilanteiden tuomasta osittaisvaikutuksesta alkoholismiin

Uratykinloppu kirjoitti

Mukavaa, että olet etsimässä uudenlaista elämää haluamalla luopua alkoholista.
Itselleni löysin raittiin elämäntavan ja uudenlaisia ystäviä ja tukea AA:n piiristä. Meitä on palavereissa monenlaistakin johtajaa. Yhteistä on, että lopulta kuitenkin viina on johdattunut siihen pisteeseen, missä olemme olleet valmiit ottamaan vastaan avun raitistuneelta alkoholistilta.
Raitista päivää kaikille tämän lukeville!

Ryhmissä jaamme kokemuksemme, voimamme ja toivomme

youtube.com/watch?v=uk_l52YgH84

Hei Uratykinloppu,

tervetuloa tänne Plinkkiin. Olet jo päässyt hyvään alkuun! Itselläni kirkkaasti muistissa mitä krapula oli muutaman viikon ryyppyputken jälkeen :open_mouth: . Harkitse sinäkin Antabuksen aloittamista, helpottaa raitistumista kun ei tarvitse taistella itsensä kanssa ottaako vai ei.

Tsemppiä

Tyyne

Saako jostain noin avokätisesti Diapamia nykyaikana? :open_mouth:
En sillä kysy että olisin menossa hakemaan, mutta ainakin meillä pain on bentsojen suhteen varsin tiukka kontrolli, eikä avokatkollakaan saa kuin enintään pari Opamoxia lääkärin tapaamisen jälkeen. Siihen avokatkoonkin pitää tehdä tarkka suunnitelma lääkärin ja muun henkilökunnan kanssa.

Toipumista ja parempaa huomista joka tapauksessa.

Heippa!
Kuukausi on kulunut ensimmäisestä kirjoituksesrasi. Miten on elämä mennyt? Toivottavasti mieluisasti ja raittiina.

Päivä kerrallaan

Hei kaikille!

Tästä se taas alkaa… Alku meni mukavasti ja alkoholia ei edes tehnyt hirveästi mieli kun puuhasi kaikkea sekä tapasi päihdehoitajaa tasaisin väliajoin. Sitten asioiden tullessa ikään kuin kuntoon alkoi muutama olut mennä mutta määrät ei kasvaneet. Kesällä sitten töissä oli niin kiire ja paine että ei tullut otettua. Sittenpä homma karkasi ja alkoi kovempi juominen ja taas lähdetään nollapisteestä.

Hei uratykinloppu!

Kesälomat takanapäin ehkä sinullakin ja syysseongin kiireet päällä. Välillä olet ollut ajatuksissani ja mietinkin, kuinka päihdeklinikalla käyntisi ovat sujuneet?

Kirjoittele tänne, mielellään luemme ja tiedämme että tämäkin on toimivaa vertaistukea!

Tänään et ole yksin

Onhan tämä kumma että ei ihminen opi, taas ratkesin juomaan kun työt loppui. Nyt haetaan vauhtia sitten taas päihdeklinikalta. Ainakin kaikki viinat meni viemäristä alas kun tuli niin kova henkinen morkkis ja fyysisesti todella hirveä olo. Tuntui että kuolema tulee ja mikään ei pysynyt sisällä. Nyt alkaa vointi vähän kohentua ja pystyin jo tänne kirjoittamaan. Nyt kyllä tukea tarvitaan joka suunnasta, ei jaksa enää juoda

Uratykin loppu kirjoitti

Mukava että kirjoitat tarvitsevasi tukea. Kun lähdetään siitä tosiasiasta, että juova ihminen on voimaton alkoholiin nähden, hän pystyy ottamaan avun vastaan. Ne jotka eivät tarvitse apua, pärjäävät omin voimin. Alkoholisti ei pärjää, paitsi tilapäisesti. Yksi tukimuoto on kirjoittaa tänne. Suosittelen kuitenkin että poistut kotoasi ja muutenkin mukavuusalueeltasi ja rohkeasti avaat AA-palaverin oven. Hyvä osviitta raittiuteen on myös tuo laulu, jonka pistin näkyviin 4.2.2019.

Yhdessä olemme enemmän

Huomenta kaikille, kiitos tuestanne. Aamu alkanut kovalla henkisellä alennustilalla ja pettymyksellä itseen. Kova nestehukka ja heikko fyysinen olo päälle vaikka sain eilen syötyä kohtuullisesti. Yhtään ei kuitenkaan tee mieli juoda ja yritän käynnistellä päivää pikkuhiljaa. Kun vaan jaksaisi nyt pahimman yli mutta stressaa jo kaikki asiat mitä pitäisi jaksaa hoitaa vaikka nyt täytyisi keskittyä pelkästään siihen että pääsee kuningas alkoholista eroon.

Tänään ollut vähän helpompi päivä vaiķka oman luonteen levottomuus nostaa välillä päätään. Pientä siivoilua kotona ja välillä pelaan strategiapeliä että saan jotakin aivoille. Ostin todella vahvaa B-vitamiinia ja sitä tankannut kaksi päivää samalla määrällä mitä antavat katkolla. Happolääkkeitä että maha ei mene sekaisin ja saan syötyä hyvin. Vielä ei tee mieli lähteä kotoa mihinkään mutta tuli jo vähän parempi mieli siivoilusta ja puuhailusta. Omaa ADHD-tyyppistä mieltä vaan pitää varoa ettei homma karkaa johonkin suorittamiseen ja maaniseen tekemiseen. Viinaa ei tee mieli mutta masennus ja stressi meinaa nostaa päätään.

Vielä selvinpäin eikä viinaa tee vielä mieli mutta olo on välillä levoton ja puran sitä kirjoittelemalla ja kevyellä jumppailulla että saisin kropan toimimaan. Pääsisi vähin erin salille ja lenkille niin mieliala alkaisi parantua. Lihakset kramppailee jos vähänkin jumppailee kovemmin. Elektrolyyttitasapaino vielä sekaisin ja korjailua kunnollisella ravinnolla ja kevyellä liikunnalla, saisi lihaksiin vähän vastaanottokykyä ja alkaisivat vähin erin toimimaan. Kyllä juominen vie nopeasti heikkoon kuntoon sekä fyysisesti että henkisesti. Yritän kuitenkin muistaa että se negatiivinen kierre minut on tähän ajanut ja taas positiivinen voi ajaa ihan samalla tavalla minut toisaalle, uuteen elämään. Toipuminen on vain niin tuskallisen hidasta. On helpompi vähin erin ajautua tähän tilaan kuin nousta siitä. Toinen ei oikein edes vaadi tietoisuutta ja toinen taas raudanlujaa otetta ja määrätietoisuutta. Tiedän että aivokemiatkin on vielä pitkään sekaisin joten yritän psyykkailla itseä odottamaan sitä että psyykkinen olo kyllä alkaa kohentua.

Tänään heräsin jo 5:00 ja olo hieman sekava, ihan kuin olisi vähän krapula vaikka ei ole juonut. Taisi tuo jumppailu pistää kroppaa vähän sekaisin. Nestehukkaa ainakin kun päätä särkee Tänään kevyitä kotihommia ja ruoan laittoa sekä nestetankkailua. Tökkii että ei oikein pysty mihinkään.

Eilen baarissa kaverin kanssa joka tuli kylään ja veteli olutta. Pistettiin ensin sauna lämpiämään ja join kokista alkoholin sijaan. Kauppareissulla kun kaveri valikoi erilaisia oluita, kävi hetken välähdys mielessä että maistuisi. Se meni nopeasti ohi. Ilta meni mukavasti ja lähdin kuskiksi. Oli mukava seurata ihmisiä baareissa selvinpäin ja katsoa miten alkoholi vaikuttaa. Juttelin parin tyypin kanssa teetä juoden ja keskustelut olivat filosofisia, minulle erittäin mielenkiintoisia ja antoisia. Tajusin miten paljon olisin menettänyt jos olisin ollut humalassa koska en olisi pystynyt niin analyyttiseen keskusteluun ihmisen käyttäytymisestä yhdistäen siihen psykologiaa ja joukkokäyttäytymisen teorioita. Tuli tosi hyvä olo koska harvoin saan jutella noista aiheista kenenkään kanssa. Mieli kohosi masennuksesta ja kotiin ajellessa oli huippufiilis. Aamulla heräsin ilman krapulaa, kahvi ja aamupala maistui hyvälle.

Tiedän että vaikeat hetket jatkuvat mutta oli hienoa saada tällainen onnistuminen tukemaan raittiutta.

Älkää jääkö yksin!

Salikortti haettu ja kuntosalitreeni varovasti aloitettu. Kroppa mukavan kipeä ja lihasvaste alkaa tuntua liikkeessä heti erilaiselta. Tulee parempi tuntuma kroppaan ja siitä saa ihan hyvää fiilistä. Olo ollut suhteellisen hyvä vaikka masennus yrittää pieninä hetkinä nostaa päätään, mutta olen saanut sen hyvin sivuutettua. Välillä olo on ollut aika vaikea ja levoton. Maanista sijaistekemistä alkoholin sijaan yritän välttää ja toimia rauhallisesti.

Oma filosofia on se, että olen sairas ja keskityn nyt ensisijaisesti oman sairauden selättämiseen. Se on pitkä ja vaikea prosessi, valmistaudun henkisesti siihen että tulee todella vaikeita hetkiä. Niihin hetkiin olen jo pohtinut sijaistoimintoja. Valmistaudun kuin nyrkkeilyotteluun, tekniikka, lepo, fysiikka ja psyyke yhdessä auttaa selviytymään voittajana.

Siitä on ollut heti alkuun paljon apua että saan yhdessä taistella tätä sairautta vastaan toisen alkoholistin kanssa jonka kanssa voi keskustella samalla tasolla. Ulkopuolinen ei voi ymmärtää tätä sairautta ja sen mekanismeja kokonaisvaltaisesti.

Tsemppiä kaikille!

Jatka vaan selvää linjaa.

Uratykki kirjoitti

Onpa hieno juttu kuulla, että olet saanut yhteyden toiseen alkoholistiin yhteisen ongelman merkeissä. Avoin ja ennakkoluuloton kuuntelu mahdollistaa uusia näköaloja teille molemmille toipumiseen ja elämänasenteisiin. Ja ennen kaikkea se tukee molempia ennen ekan ryypyn ottamista olla sitä ottamatta.
Kiitos tsempeistä!

Tänään et ole yksin

Kiitokset tsemppailusta, viime yönä painajaisia siitä että repesin juomaan. Uni tuntui todella aidolta ja se tunne kun oli kyltymätön viinan himo. Yritin unessa taistella sitä vastaan että vaikka olin juonut oluen ja avannut toisen että vielä voin kääntyä takaisin ja kaataa loput viemäristä alas. Oli aika sekaisin kun heräsi tuohon.

Taas sekavia unia ratkeamisesta, hetkellisiä hetkiä tullut että viinaa tekeekin mieli mutta olen rakentanut sijaistoimintoja sekä ajattelumalleja tueksi. Sain nukuttua kohtuullisesti, unista huolimatta. Paikat kipeänä treenailusta salilla ja se antaa hyvää tuntumaa kroppaan. Laadukas ruokavalio siihen yhdistettynä on tuonut järkevää rytmiä ja touhua päivään. Välipäivinä kevyttä lenkkiä ja venyttelyä. Tuo setti tukee raittiutta hyvin. Yhdistän siihen vielä lepäilyä, pientä arjen touhuilua, metsässä kävelyä niin paketti on kasassa. Tällä mennään, päivä kerrallaan.

Hei.
Minä en ole nähnyt kuin muutaman kerran juomisesta unta, mutta ajattelen niin, että jos unessa kokee juomisestaan ahdistusta, niin aivot prosessoivat juomisasiaa ja vahvistavat päivittäistä hereillä olevaa halua olla juomatta. Unessakin ikäänkuin tekee päätöksen olla juomatta. Muistan itse herätessäni unenpöpperöisenä ajatuksen, että en kait juonut, sorrunko minä? Ja sitten valtasi helpotus. Se olikin vain unta. Tästä ei tule krapulaa! Ei fyysistä eikä moraalista :smiley:
Tsemppiä. Kuulostaa hyvälle sinun ”sijaistoimintasi”.