Tässä & nyt.

Olemme kaikki kuulleet siitä, että pitäisi elää tässä hetkessä. No, vääjäämättä me sen kaikki kyllä teemmekin, mutta suurin osa meistä tekee sen tiedostamatta sitä. Mietitään vain, että voi voi kun mulla meni silloin aiemmin hyvin, tai hyvin huonosti, tai sitten positiivisimmat meistä miettii ja odottaa sitä ruusuista tulevaisuutta ja taas pessimistisimmät murehtii ja odottaa tulevaa surkeutta. Eletään siellä ja tuolla, muttei tässä missä pitääs.

Ei ole helppoa oppia elämään tässä hetkessä, kun on vuosikymmeniä tottunut ja oppinut elämään menneessä tai tulevassa. Kokeilkaapa, pistäkää sekundaattori tikittämään ja ottakaa aikaa kuinka monta sekuntia pystytte olemaan ajatuksissanne nykyhetkessä ilman että ajatus karkaa menneeseen tai tulevaan. Kannattaa kokeilla ja tavoitella niitä muutamaakin sekunttia, koska tässä hetkessä on jotain magiaa, tai Suomeksi sanottua elämää.

Minulle tässä & nyt on tehokas “työkalu” jonka olen aika hiljattain löytänyt ja opettelen vasta sen käyttöä. Työkaluna sitä ei ole yhtä helppo käyttää kuin vasaraa, mutta lopputulos on sama, sillä osutaan suoraan naulan kantaan, eli elämään.

Olen oppinut käyttämään tässä & nyt “työkalua” raitistumiseni apuna. Ennen miettiessäni lopettamista olin kovin murheissani tulevista juhlista, jouluista, uusistavuosista, viikonlopuista, kissanristiäisistä ja ties mistä tilaiksuuksita jossa pitäisi ottaa alkoholia. Kannaltani suurin kompastuskivi alkon jättämisessä oli juuri nykyhetkestä pakeneminen tulevaan ja sen murehtimiseen.

Edelleenkin käy välillä niin, että alkoholistinen ajatukseni rupiaa petamaan jotain tulevaa tilannetta missä vois juoda ja silloin soppa on päässä valmis. Yleensä, tai oikiastaan aina tuosta sopasta seleviää voittajana vahvin ja kokenein vaisto, se vaisto joka on ruokkinut itseänsä vuosikausia voitoilla ja palkinnot on ollut parasta mitä maailmassa on, eli alkoholi. Olen kerta toisensa jälkeen hävinnyt 6-0 tuolle mestarivaistolle, joten luovutin ja myönsin heikkouteni, sekä tappioni sitä vastaan.

Nykyään kun huomaan että mestari kutsuu minua taisteluun, niin otan tässä ja nyt “työkaluni” esiin ja palaan nykyhetkeen, jolloin ei tarvi taistella ja saada taas turpiin. Tässä hetkessä ei ole muita mestareita kuin minä itse, mutta jos lähden liikaa menneeseen tai tulevaan, niin siellä on aina ylivoimainen vastustaja odottamassa nyrkit ojossa.

T. Luovuttanut ja hävinnyt, mutta onnellinen Prosentti.

On kiva verrata nykytilannetta itseään siihen, mitä on ollut ennen. Ja sitten myös ajatella sitä, mitä on joskus vuoden päästä. Esim. vuoden päästä, viiden vuoden päästä… 10 vuoden päästä.
Ja tarkoitan juurikin sitä, mikä on oikeassa elämässä, irl. Totuushan on tuolla ulkona. Jos tunnet olevasi siellä, oikeassa elämässä, onnellinen ja toimintakykyinen ja että sinulla on kaikki mitä hyvään elämään vaaditaan, se on tärkeintä.

Oli pysähdyttävää tajuta, että tämä hetki on se ainoa ulottuvuus, jossa elämäni vietän. Kello, kalenteri yms. ihmisen keksinnöt ovat kyllä tarpeellisia apuvälineitä, mutta liiaksi kelloa tuijottamalla tai kalenteria selaamalla on vaarana ajautua henkisesti muualle ja unohtaa olla läsnä tässä hetkessä, joka on siis se ainoa aika, mitä minulla on.

Kuinka paljon noita ainutlaatuisia hetkiäni ehdin menettää olemalla kännissä, suunnittelemalla känniä tai toipumalla kännistä?

–kh

Olisi aivan loistavaa oppia elämään tässä ja nyt. Täytyy kuitenkin muistaa, että ihminen myös tarvitsee sitä suunnittelua ja tulevaisuuteen katsomista. Esimerkki: Jos on aivan kamala olla, kuten mulla vielä pari viikkoa sitten oli, on pakko luottaa siihen, että vaikka tällä hetkellä olo olisi sellainen, että voisi vaikka tappaa itsensä, olo saattaa olla jo huomenna aivan toisenlainen. Tuollaisessa tilanteessa ei kannata liikaa elää siinä kamalassa hetkessä, vaan yrittää uskoa tulevaan. Toinen esimerkki: Jos tekisin nyt sitä, mitä eniten haluaisin, menisin sohvalle makaamaan, syömään herkkuja ja lukemaan kirjaa, koska ne asiat tuntuvat mukavilta JUURI NYT. :smiley: Samalla kuitenkin lihoisin, eikä kuntoni kohoaisi, joten parempi lähteä lenkille, joka tuottaa suuremman tyydytyksen ja paremman lopputuloksen TULEVAISUUDESSA. Samalla tavalla alkoholillekaan ei saa antaa periksi siksi, että juuri NYT olisi kiva ottaa, vaan on ajateltava seurauksia tätä nyt-hetkeä pidemmälle.

Mutta joo, ymmärrän tässä hetkessä elämisen pointin ja haluaisin itsekin oppia tekemään sitä paremmin, vaikkakin olen samalla onnellinen siitä, että ihmisellä on menneisyys ja tulevaisuus, joihin suhteuttaa elämäänsä, toisin kuin eläimillä, jotka elävät aina tässä ja nyt.

Tottakai tarvitsee. Menneistä ja tehdyistä asioista kannattaa myös ottaa oppia.