Tarjotut hoitovaihtoehdot

Morjens!

Millaisia kokemuksia teillä on hoitovaihtoehdoista jota tk:ssa on tarjottu? Itse kysyin terveydenhoitajalta muun käynnin yhteydessä että mitä vaihtoehtoja on tarjolla. Vastaus: onhan se antbus! Se siitä, se kiinnostus loppui siihen… jäi vähän semmonen olo että hoitajaa kiinnosti todella vähän asiani. No, jos antabus on ainoa hoito täällä alkoholismiin, niin pitäkööt tunkkinsa!!!
Siksipä aloitin päihdelinkin 30 päivän kurssin, kiitos siitä!!!

arska

Moi Arska

Tervetuloa Päihdelinkkiin! Monissakaan terveyskeskuksissa ei liene tarjolla varsinaista hoitoa tai keskustelutukea päihdeongelmiin (lääkäri tosin voi kirjoittaa reseptin antabukseen tai muuta tukilääkitystä). Joissakin kunnissa on tarjolla kokemusasiantuntijan vastaanotto (esim. Vantaalla), joka onkin varsin hieno juttu! Päihdeongelmissa kannattaa kääntyä kunnan päihdepalvelujen puoleen (A-klinikka, päihdeklinikka). Terveyskeskuksella tulisi olla tiedot kunnan päihdepalveluista ja ohjaus tarvittaviin palveluihin. Todella ikävää, että sait huonoa palvelua terveyskeskuksesta.

Uusi alku - 30 päivää ilman alkoholia verkkokurssi voi olla hyvä tuki ja alkusysäys raittiuteen, mutta jos päihdeongelma on vakava, suosittelemme tämän lisäksi hakeutumaan kunnan päihdepalveluihin.

Onnea tähän vuoteen - kirjoittelehan kuulumisia välillä :slight_smile:

Yst.terv. Tiia / Plinkin tiimi

Moi arska68

Joo, kuten Plinkin tiimikin edellä kertoi, niin jos omalla paikkakunnallasi on olemassa päihdeklinikka, kannattaa hakeutua sellaiseen kysymään apua. Pienimmillä paikkakunnilla päihdeklinikkaa ei välttämättä ole, mutta esim. Helsingissä sellaisia on neljä ja niissä asioiminen on kokonaan maksutonta.
Päihdeklinikoilta voidaan tehdä mm. hoitoonohjauksia erilaisiin kuntoutuksiin, tai voi saada pelkkiä keskustelukäyntejä jos niitä haluaa. Tarjolla on yleensä myös erilaisia keskusteluryhmiä, jotka tosin nyt korona-aikana tuppaavat olemaan tauolla.

Päihdelinkin 30 päivän kurssi voi olla hyvä, eli tsemppiä siihen.

Kiitos!

Nyt “jo” 3pv ilman alkoa…