Targiniq

Tätä tavaraa ei vissiin kannata paljoo rännäillä sen sisältävän naloksonihydrokloridin takia, oisko muita käyttötapoja kyseiselle aineelle että tuo naloksonihydrokloridi ei aiheuttaisi kauheita refloja?

miten olisi oraalinen. Juu, älä rännää, itse kerran menin niin tekemään, ei hyvä…

Niin mua kiinostais tietää että onko se hirveen vaarallista jos esim. puolittaa Targiniqin? Lääkkeen tuoteselosteessa puhutaan jopa kuolemasta :open_mouth:
Mulla nimittäin on leikkauksesta vasta vähän aikaa ja sain kotiin noita lääkkeitä, mut haluaisin kokeilla puolikkailla niin ne kestäis pidempään, oli nimittäin kamalan kallis lääke! Siis onko kellään kokemusta tai tietoa???

Eiköhän siitä vaan häviä se depot ominaisuus kun sen puolittaa eli särkee sen kalvon. Silloinhan luonnollisesti se myös imeytyy nopeammin kuin pitäisi,kyllä minä aikoinani puolittelin oxyconttiininkin ja ehkä sen teho loppui pikkasen aijemmin kuin ilman puolitusta ,mutta ei mitää dremaattista.
Kannattaa olla varovainen jos et ole vahvoja opiaatteja aijemmin syönyt,jos nyt ei mitään vakavaa siitä seuraa mutta voi siitä pikkasen huono olo tulla tai hyvä :slight_smile:

Niin, jos niitä puolittelee ja popsii, niin päähänhän ne menee.
Oraalisesti naloksoni ei oikein imeydy, siitä ei ole haittaa siis.

Mutta kallis lääke ja kipuja jos on, niin kannattaa miettiä koukuttaako itteään opiaatteihin vai vain hoitaa kipuaan.

Nimittäin, jos hakee päihtymystä lääkkeistä jää niihin helpommin koukkuun, verrattuna siihen että niitä käyttää saman määrän mutta vain kivunpoistoon.

Päihdekäytössä kehittyy henkinen riippuvuus, joka on alussa se opiaattien paska puoli, fyysiset tulee sittenn vähän pidemmän käytön jälkeen.

Mutta väitän että 9/10:stä jää koukkuun oxyyn, vaikka ei haluaisikaan, jos joutuu niitä pitkään syömään…

Okei,

eli ei ehkä ole kuolemaksi jos puolittaa, vai? Targiniqin tuoteselosteessa lukee: Depottabletteja ei saa jakaa, pureskella eikä murskata. Jos depottabletti puolitetaan, pureskellaan tai murskataan, oksikodonia voi imeytyä mahdollisesti tappava annos .Vaikeissa tapauksissa voi esiintyä tajuttomuutta (kooma), nesteen kertymistä keuhkoihin ja verenkierron romahtamista. Joissakin tapauksissa tämä voi johtaa kuolemaan.

Sen takia vähän pelottaa puolittaa.

Mutta en kyllä mitään kamalaa päihtymystäkään hae tässä, ihan vaan kivun poistoon ja ei ole helpottanu kovinkaan paljon kivut siitä kun kotia pääsin. :frowning:

Tuo puolittaminen tuskin edes merkittävästi vaikuttaa tuon lääkkeen depot-ominaisuuksiin, joten sinulla ei ole mitään pelättävää.

Kiitos vastauksista!

Uskaltauduin sit puolittaan ja tosiaan mitään kummempaa ei tapahtunut :slight_smile:

Ei lisääntynyt kivut mutta ei mennyt kovin päähänkään.

Mites onko kellään tietoa, kyselisin targiniq-kipulääkeen ja kannabiksen yhteen sopivuutta kivunhoidossa, voiko seurata mitään terveydelle vaarallisia oireita, hengityslamaa tms.?

^ Miksei periaatteessa ihan mahdollista tukehtua kieleensä, jos kannabis pistää kovasti unettamaan ja oksikodoni+kannabis -pöllyssä ei tajua herätä. Ei kannabis varsinaisen hengityslaman riskiä kuitenkaan lisää. Sitä tekevät ihan muut kombot ja toki oksikodoni yksinäänkin, jos sitä ottaa liikaa.

Muita, vähemmän vaarallisia ei-toivottuja sivuvaikutuksia voi tietenkin tulla. Esim. psyykkistä oireilua, pahoinvointia, suun kuivumisen lisääntymistä, josta pitkässä juoksussa seuraa hammasongelmia. Ihan riippuu siitä, kuinka herkkä noille on ja sopiiko kannabis itselle ylipäätään. Maltillisilla annoksilla tietenkin kannattaa aloittaa tuossakin hommassa.

Kiitos vastauksesta Winston-84.
Lähinnä ei ole asiasta kokemusta ja eräs lähipiirissä oleva sai kesällä kipulääkkeeksi targiniq läänettä ja nyt hän kertoi saaavansa tutulta kotikasvatettua kannabista halusi tietää että uskaltaako kokeilla molempia selkäkivun hoidossa. Minulla ei ole asian suhteen tietämystä, joten pääatin kysyä jos täällä on asiantuntemusta.

Elikä nämä eivät keskenään periaatteessa aiheuttaisi hengityksen laamaantumista oli näkemyksesi vaiko kokemuksesi molempien sekakäytöstä?
Yritin lueskella lääkkeen tuoteselosteesta haitoista, mutta kannabiksesta on vaikeampi saada laittomuuden vuoksi yhtä pätevää tietoa, saatikka molempien yhteensopivuudesta. Kannabiksesta olen kuitenkin lukenut potentiaalisena kivunpoistajana. Enkä miasään nimessä halua tuomita läheistäni, vaan auttaa ja neuvoa ja valistaa häntä, ettei satu mitään peruuttamatonta. Kivut kuitenkin sen verran kovat, että ei uskalla jättää ks. kipulääkettä pois tauolle kannabiksen kokeilemisen vuoksi. Hänellä on käyttökokemuksia kuitenkin kannabiksesta historiassa ja on vanhempi henkilö, ei mikään lapsi taikka nuori.
Kiitos kaikista tietämyksistä jo näin etukäteen.

^ Perustan näkemykseni ihan siihen faktaan, että kannabis ei aiheuta hengityslamaa, eikä ole sillä tavoin toksista, että se tappaisi valtavallakaan jättiannoksella. Ihan WHO, THL ym. viralliset länsimaisen koululääketieteen tahot ja auktoriteetit allekirjoittavat tämän, ei ole pelkkää hamppuhörhöjen kannabis pelastaa maailman -propagandaa.

Muita haittavaikutuksia kannabiksella toki voi olla, oksikodonin vaikutus voi vahvistaa niitä ja on ihan ihmisestä kiinni, kenelle kannabis sopii, mutta ei tuo suoraan hengenvaarallista ole.

Mahdollisella kieleen tukehtumisella viittasin vähän siihen, että tapaturmariski luonnollisesti kasvaa, mitä enemmän tumuissa ihminen on. Tämä asia on hyvä huomioida aineiden X, Y ja Z myrkyllisyyden ja kliinisten sivuvaikutusten lisäksi.