Tänään 3 vuotta ilman päihteitä..

Kolme vuotta sitten elin elämää, jossa jokaisen päivän tarkoituksettomuus kietoutui sen tosi asian ympärille, että jostakin oli saatava päivän annos “huumetta”. “Huumetta”, jonka avulla jaksaisin taistella seuraavaan päivään, mutta jonka toisaalta tiesin joka päivä vievän minua aina askeleen lähemmäs kiduttavan hidasta ja tuskaista kuolemaa.

Kun elää elämää, jossa tietää tekevänsä väärin tuhotessaan itseään, mutta toisaalta ei voi tehdä asialle yhtään mitään, tulee väkisellä kokeneeksi tuskaa omasta voimattomuudestaan. Voimattomuudesta, joka osoittautuu kultakimpaleeksi, jonka avulla toipumisesta tulle lopulta mahdollista.

Olen tietoinen tänään siitä, että tuo toipuminen on pitkällinen ja koko elämän kestävä projekti, mutta toisaalta kun pääsee alkuun ja selviää ensimmäisistä taisteluistaan viinanhimoa vastaan voittajana, tuosta prosessista alkaa saamaan omaan elämäänsä niin paljon uutta sisältöä, että tuo prosessi alkaa ruokkimaan itse itseään.

Tänään olen tehnyt tuota prosessia kolme vuotta ja voin kertoa, että elämäni ei ole enää sama, vaan tunnen eläväni aivan uudessa ulottuvuudessa, jossa menneisyys on käsiteltynä ja purettuna muuttunut voimavaraksi jonka avulla vaikeista päivistä selviää melkein hymyillen.

Kolme vuotta sitten olin tilanteessa, jossa lapsista oli tehty jo niin monta ilmoitusta lastensuojeluun, että seuraavasta olisi seurannut huostaanotto. Vaimoni suurinpiirtein inhosi minua, vaikka sairaalla tavalla samalla rakastikin. Inhosi sitä humalaista ja itsetuhoista valheminääni ja rakasti kunnollista selvää minää. Kaikki läheiseni olivat myös ajaneet itsensä aivan loppuun, yrittäessään epätoivoisesti lopettaa minun juomiseni. Heillä olikin jo usean vuoden ajan ollut halu lopettaa minun juomiseni, minulla ei. Minä itse olin valmis joka päivä kuolemaan, koska elämässä ei ollut enää mitään tarkoitusta, koska mikään ei tuntunut enää yhtään miltään, ei edes lapset. Ainoa asia jolla oli jokin merkitys, oli annos jolla sai hetkeksi kaiken tuskan unohtumaan. Olin päätepysäkillä, mutta onnekseni tuolla pysäkillä seisoi myös muutama muu ihminen, joka tarjosi mahdollisuutta nousta “kyytiin”. “Kyytiin”, joka veisi minut mahdollisesti kohti parempaa elämää. Olin niin totaalisen väsynyt kaikkeen, että vaikkakin vastahakoisesti, niin silti tartuin tuohon mahdollisuuteen.

No mitä siitä seurasikaan…

Uusi mahdollisuus elämään. Elämään, jossa päihteillä, eikä muillakaan haitallisilla riippuvuuksilla ole enää mitään valtaa minuun, eikä toisaalta enää mitään merkitystäkään. Elämään joka perustuu totaaliseen rahellisyyteen itseään ja sitä kautta myös muita kohtaan. Sain jotakin paljon, paljon parempaa. Sain tietoisuutta itsestäni, mahdollisuuden opetella elämään ja olemaan kuin “normaalit ihmiset”. Siis kuka hullu ei tuollaiseen mahdollisuuteen tarttuisi? (melkoisen moni juova alkoholisti tänäkin päivänä, valitettavasti)…

Selvittyäni kuntoutuksesta, minun piti hetimmiten selvitä isäni itsemurhan tuomasta surusta ja tuskasta. Siitä selvittyäni aloin suunnitella elämääni uusiksi. Olinhan jo puoli vuosikymmentä tottunut ajatukseen, ettei minulla voi olla mitään tulevaisuutta elämässä, koska konkurssi oli vienyt minut taloudellisesti sellaiseen tilaan, josta en enää uskonut nousevani. No ihmeitähän tapahtuu ja sain kuin sainkin itselleni velkajärjestelyn ja sitä kautta uskoa siihen, että vielä joku päivä voisin olla taas tavallinen veronmaksaja.

Aloin opiskella ja valmistuinkin viime malliskuussa elämäni ensimmäiseen ammattiin ja tuosta seurasikin yllättävä motivaatio kouluttaa itseään lisää. Tällä hetkellä siis opintoni jatkuvat ammattikorkeassa, josta valmistuminen on vasta hamassa tulevaisuudessa, mutta sillä ei ole sen suurempaa merkitystä, koska tiedän opiskelevani alaa jota todella haluan opiskella.

Entä perhesuhteet? Olen saanut uuden mahdollisuuden rakentaa suhteet kokonaan uusiksi. Olen hyvittänyt vaimoani ja lapsiani. Pyytänyt anteeksi kaikilta läheisiltäni ja sopinut puhumalla kaikkien kanssa asiat. Olen saanut rakastua uudelleen vaimooni ja lapsiini, sekä päivä kerrallaan rakentaa heidän kanssaan elämää, josta joskus aivan pienenä poikana haaveilin. Olen myös saanut mahdollisuuden opetella elämänmallin, joka todella kantaa ja kannattaa. Olotila tuntuu huomattavasti paljon paremmalta kuin mikään nousuhumalan tunne koskaan on tuntunut ja sen takia juuri, minulla ei ole ollut enää pitkään aikaan tarvetta edes miettiä humaltumista alkoholin tai pillereiden avulla. Miksi haaveilisin, kun raitis elämä antaa huomattavasti paljon enemmän.

Tänään olen raitis ja kiitollinen…Lisää seikkailustani raittiuden tiellä osoitteessa toinen-mahdollisuus.blogspot.com

Tosiaankin kiitokset hyvästä ja kanustavasta tarinasta! Onnea hienosta saavutuksesta!

En minäkään perusta vuosipäivistä sinällään. Kirjoitinhan jokin aika sitten tulenkivenkatkuisen kirjoituksen tännekkin vuosipäivistä. Toisaalta kun olen itseäni tarkkaillut, olen huomannut asian taustalla paljon sellaista itsessäni ärsyttävää, että olen tullut siihen tulokseen, että aina kun alkoholisti on päivänkin juomatta, se on eräänlainen “saavutus” (minulle ainakin). Minä ainakin pyrin olemaan nöyrästi kiitollinen jok’ikisestä päihteettömästä päivästä, koska muutoin elämäni olisi sellaista, josta minun lisäkseni kärsisi melkoisen moni ihminen.

Jotenkin tässä matkan varrella olen huomannut itsessäni sen, että ärsyynnyn helposti ihmisistä, jotka esimerkiksi osaavat pitää ohjelman yksinkertaisen(käyvät ryhmässä/keräävät vuosia), koska minulle se ei riittänyt pitämään minua irti viinasta, vaan tarvitsin jotakin enemmän. Tai no toisaalta ryhmässä käyminen on kyllä pitänyt minut irti viinasta, mutta elämääni tarvitsin muutakin sisältöä ja Luojalle kiitos tuota sisältöä on matkan varrella siunaantunut.

Jotenkin haluaisin tuolla kirjoituksella tuoda vain esille sen, että mitä vähemmän kiistelemme turhista asioista ja pyrimme auttamaan alkoholiongelman kanssa vielä painivia, niin sitä parempi olla meillä itsellämmekin olisi.

Onnitteluni kolmesta vuodestasi jotka olet saanut/pystynyt olemaan päihteitä,olet yksi loistava esimerkki kuinka viinasta pääsee eroon jos ja kun kovasti niin yrittää.
Myös kirjoituksesi oli kovin asiallinen ja siitä moni voi saada tukea taistelussa kohti selviä päiviä.

Kaaleppinen, eikö olekin mielenkiintoista, kuinka elämä muuttuu vuosien kuluessa? Ensimmäinen vuosi on aikamoista haparointia, toinenkaan ei vielä ole niin hienoa aikaa, kuin jo ehkä toivoisi, mutta lopulta asian on käsitellyt ja kun viimein on aikaa katsoa kunnolla ympärilleen, huomaa kaiken muuttuneen. Hymyilyttää, tuntuu että aurinko on jäänyt taivaalle, pilvisinäkin päivinä hahtuvien taakse paistamaan, luomaan valoa elämään.

Vuosipäivät eivät sinällään merkitse mitään, mutta kuljettu matka auttaa näkemään elämän laajemmin antaa perspektiiviä. Mitä pidempään on ollut raittiina, sen selkeämmin näkee kokonaisuuden.

Päivistä tulee viikkoja, viikoista kuukausia, kuukausista vuosia. Näin se vaan menee. Taas yhden 365 päivän syklin, päivä kerrallaan eläneenä, huomaan miettiväni sitä, kuinka keskeneräinen ja rikkinäinen ihminen sitä vielä tänäänkin onneksi saa olla. Sen vuoksi sanon, että onneksi, koska niin kauan kuin tiedostan olevani rikkinäinen ja keskeneräinen, niin kauan tämä matkani suunta on oikea. Eli eteenpäin…päivä kerrallaan.

Kaikkea hyvää toivottelee, toisen mahdollisuuden saanut alkoholisti…

Hieno homma ! Samaan malliin jatkossakin - päivä kerrallaan.

Vinetto

Onneksi olkoon, perässä tullaan :smiley:

Kuulostaa uskomattomalta - itsehän olen siellä missä itse olit aikoinaan omalla tavallani.

Nytkin on mielessä että kävisikö viinaa (vaikkei tee kyllä mieli - viinanhimoa ei ole) ja nukkuisi pois tämän päivän alkoholihuurteessa vai jaksaisiko siivota/syödä/käydä ryhmässä (on taas tällä hetkellä usko mennyt siihen touhuun MUN KOHDALLA kun 1-3 käyntikerran jälkeen olen aina taas juomassa). Tuntuu ettei mua voi auttaa mikään/kukaan ja kaikista vähiten itse.

Onnittelut sulle, kirjoittaminen on varmasti ollut teikäläiselle varsin terapeuttista itseapua ja samalla myös autat sitä kautta muita - hienoam, arvostan. Pidä kiinni!

Ei voi, jos sä itsekin uskot niin :neutral_face: Mutta kyllä kannattais ainakin yrittää jotain pidemmän kaavan mukaista myllyhoitoa tjms. eihän toi AA ole periaattessa mikään mesta, mistä sais ammattiapua. Enemmänkin kai jälki- ja ylläpitohoitoa raitistuneille.