Tämän ketjun voi modet poistaa.

Tämän ketjun voi modet poistaa.

Minja.
Tarinasi kertoo mitä Sinun täytyy tehdä.
Kirjoituksestasi ei jää mitään epäselvää.
Minusta Sinun kannattaa ehdottomasti pyrkiä eroon koko alkoholista!
Vähentäminenkin on tietysti hyvä. Silloin jää kuitenkin portti auki liikakäytölle.

Minä itse join paljon. Vuosia. Onnistuin lopettamaan kokonaan, josta olen äärettömän onnellinen. Vähentäminen ei enää todennäköisesti olisi onnistunut.
Nyt reilun kahden vuoden jälkeen en enää kaipaa kännäämistä. En edes niitä pikku hiprakoita.
Tie joka Sinun täytyy kulkea ei ole helppo. Mutta se on takuulla helpompi kuin nykyinen.

Putkis 0132, alkoholisti.

Tervetuloa tänne Minja!
Kirjoittelin jo pitkät pätkät mutta katosi koska ilmeisesti lähetimme tekstimme samaan aikaan. En noudattanut omaa neuvoani: ota aina ctrl + C:llä talteen tekstisi ennen kuin painat lähetä. Saat sen palautettua jos katoaa.

Halusin kuitenkin sanoa sinulle, että olen samaa mieltä kuin 0132 (eli Putkis kavereiden kesken). Mielestäni kannattaisi harkita vakavasti kokonaan alkoholista irrottautumista. Vaikka olet kokenut absolutisti ajan vaikeaksi. Sanon näin siksi, että vähentäminen on todella vaikeaa silloin kun juo noin paljon ja tunneside alkoholiin on näin vahva (se on perhe, ystävä jne). Enkä tiedä onko siitä saatua nautintoa mahdollista palauttaa kun sen on kerran menettänyt. Tarkoitan sitä ensimmäisen juoman tuottamaa hyvää oloa. Kirjoitat, että se on jo kadonnut.

Jos kuitenkin koet, että et halua lopettaa, etkä siihen ole henkisesti valmis niin silloin ehdottomasti on parempi edes vähentää. Kuten sanottua, se on vaikeaa, mutta monille kuitenkin tehtävissä. Ehdotan, että teet itsellesi todella selkeän suunnitelman. Voisi olla helpompaa päästä oikeaan tunnelmaan pitämällä ensi pidempi tipaton, esim kuukausi. Sinä aikana ehdit miettiä millainen vähentämis tapa olisi sinulle paras ja mitkä ovat ne haasteet mitä tulee vastaan. Sitten teet tavoitteen esim että juot vaan kerran viikossa ja noudat sitä vaikka välillä vähän sattuisikin. Pääasia, että tavoite ja suunnitelma on hyvin yksiselitteinen ja sellainen, että sinä pystyt siihen sitoutumaan. Kun se lähtee sitten sujumaan voit tehdä uuden tavoitteen. Näin sopivan kokoisilla askelilla muutat elämääsi.

Toivottavasti sinulla on myös keinoja korjata muita epäkohtia elämässäsi, kuten yksinäisyyttä. Sain käsityksen, että alkoholi toimii lohtunasi ja siitä on varmasti vaikea päästää irti jos ei ole mitään muuta tilalle.

Joka tapauksessa, tervetuloa joukkoon. Kirjoittele lisää ja kerro meille suunnitelmasi, kun saat sen itsellesi muotoiltua.

ps. tulin uteliaaksi, oletko työelämässä mukana kun pystyt noin pitkiä putkia harrastamaan?