Talous- ja velkaviikko: Takuusäätiön lainaehdot

Hei kaikki!

Tänään Valtissa alkaa teemaviikko talous- ja velka-asioista. Palstalla kysymyksiin ja pohdintoihin vastailee vastaava asiantuntija Henri Hölttä Takuusäätiöstä. Kysymyksiä voi lähettää suoraan Valttiin tai webropol-lomakkeen kautta. Tässä ensimmäinen lomakkeen kautta lähetetty kysymys. Vastaus tulee tähän ketjuun.

Kiitos kysyjälle!


Onko Takuusäätiön lainaan aina pakko olla 6kk pelaamatta? En saa mistään järjestelylainaa tällä hetkellä ja näyttää oma tilanne todella huonolta.

Moikka!

Takuusäätiön takaaman pankkilainan saaminen aiempien velkojen maksamiseksi vaatii aina valitettavasti vähintään tuon 6kk pelaamattomuuden eikä sitä harmittavaa kyllä voida sitä aiemmin myöntää. Toki meillä on tällä hakemusjonon pituuskin jo n. 5kk, joten monesti takauspäätöksen saamista voi muutoinkin joutua odottamaan lähes saman ajan. Tuon näytön pelaamattomuudesta voi kerryttää myös jonotusaikana eli hakemuksen voi toki jättää jo ennen kuin tuo pelaamattomuusaika on tullut täyteen. Ja jos muutoin takauksen saamisen edellytykset täyttyisi niin se voi silti olla pitkässä juoksussa paras keino velkojen maksamiseksi vaikka sen saamista joutuisi hetken odottamaankin.

Oliko näistä tiedoista tai muista talous- ja velkaviikon sisällöistä sinulle hyötyä? Vastaa muutaman kysymyksen kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/S/3EE3303B03A58266