Tähän jokin fiksu otsikko

Sen enempää jaarittelematta, vähentäminen ei tuonut toivottua tulosta, joten koitetaan sitten lopettamista toivon mukaan monenlaisen vertaistuen avulla. Eli hei vain kaikille. Tiedän, että tämä ei tule olemaan helppoa.

Eihän se helppoa ole, mutta päivä kerrallaan.
Tarvittaessa puoli päivää, tunti, puoli tuntia, 10 minuuttia. Lykkää sitä kiusausta minuutti minuutilta. Kun himo iskee, laita vaikka jokin levy soittolistalta soimaan ja kuuntele se, ennen kuin lähdet ryypyn ostoon/ottoon. Hyvässä lykyssä pystyt kuuntelemaan useammankin kipaleen ja lopulta unohdat koko ryypyn.
Tsemppiä.

.

Kiva kun olette kirjoittaneet. Yritin tuossa selvitellä mihin juttu aina tyssää. Minulle tulee sellainen vähättelevä olo. Eihän se nyt mitään haittaa, nyt on sellainen hetki mikä ei haittaa ketään tai kukaan ei saa tietää. Miksi sitten näin? Onhan sitä paljon muutakin tekemistä, jonka pitäisi tuottaa hyvää oloa. Ahdistus, sen helpotus. Sekä tietyn tilanteen jälkeen tai olotilan vuoksi aktivoitunut ”tarve”.

Millähän sanoilla sitä tunnetta kuvaisi. Jotkut sanovat sitä kiusauksi, toiset viinan himoksi. Sinulla se esiintyy juomisesi vähättelynä ja selittelet itsellesi että voit jatkaa entiseen tapaan juomistasi. Juuri nämä hetket tekevät raitistumisen vaikeaksi.
Niistä on vain päästävä yli retkahtamatta, siihen tarvitaan lujaa itsekuria ja tahtoa. Vaikka pääsetkin siitä yli, se tulee uudelleen, ennemmin tai myöhemmin. Toisilla useamman kerran kuin toisilla.

Ne ovat juuri niitä vaikeita paikkoja joita ei ymmärrä ihminen joka ei ole niitä kokenut.
Pidä tuntosarvet pystyssä niitä tilanteita varten. Älä anna periksi.
Sinä pärjäät kyllä.